|
| 2. חופים בניוזילנד תגובה ל - 1 |
20/05/2008 22:51   |
|
|
בד"כ לא מספיק חם(בטח אל המים)בשביל בטן גב.אבל החופים באיזור האייבל טזמןבאי הדרומי ואיזור הביי אוף איילנדס באי הצפוני הם אחלה חופים בשביל זה.אנחנו עשינו שם בטן גב נהדר אבל המים קפואים ברמה לא נורמלית...
|
|
|
|
| 3. חופים בניוזילנד תגובה ל - 2 |
21/05/2008 18:32   |
|
אכן אייבל טזמן וגולדן ביי חופים יפהפיים ומזמנים במיוחד לבטן גב. לי קצת הפריעו זבובי החול אבל המים היו ממש נעימים. טיילתי שם בינואר - שיא הקיץ. האזור עצמו סובל קצת מעודף תיירות אבל בסה"כ התושבים מתחזקים את החופים בצורה נהדרת והצליחו לשמר אג'נדה של סיקסטיז. לחופים הכיפיים, קחו את אייבל טזמן דרייב שיוצא מטקקה מזרחה לכיוון השמורה. כמובן שהחופים היפים ביותר הם בטרק עצמו: טורנט ביי, בארק ביי וטונגה הם אלה שזכורים לי בעיקר.
ביי אוף איילנדס מספק את החופים של פאיהייה וקריקרי, שני מפעלים תיירותיים שמוקד המשיכה שלהם הוא ים ושמש. אז רחצה באמצע הקיץ אני מאמין שאפשרית בהחלט והחופים נעימים מאוד.
מבחינת חופים מבודדים ונטושים אני ממליץ בחום על הכף המזרחית של האי הצפוני. לא הרבה תיירים מגיעים לכאן וכל האיזור נשאר מאוד לא מפותח עם עיירות קטנות שמזכירות קצת מערב פרוע ובעיקר מרחבים אדירים שלא כל כך טיפוסיים לאי הצפוני. כביש מס' 35 שיוצא מאופוטיקי מזרחה, מקיף את הכף ומגיע לבסוף לגיזבורן. החלק הצפוני של הכביש חופף לקו החוף ותמצאו לאורכו שכיות חמדה קטנות וחמודות שאין שום סיכוי שאני מצליח לכוון אתכם אליהן (חלק מהכיף זה החיפוש, אגב). יש מספר אכסניות לאורך הכביש, אני ישנתי במראיהקו ביי שנמצאת בוואיהאו. הנקודה המזרחים ביותר בניו זילנד היא איזור מבודד ולא מיושב. מגיע לשם כביש עפר שיוצא מ-טה ארארואה והנסיעה לוקחת משהו כמו שעה. לא עשיתי את זה, אבל אני מניח שלהגיע לשם זה להרגיש על אמת מהו קצה העולם.
שרשרת חופים מקסימים נוספת נמצאת בחצי האי אוטגו. קרררררר אז אין סיכוי אפילו לבטן גב, אבל טיול רומנטי או תצפית על פינגויון או שניים, בהחלט כן. החופים הם אלנ'ס ביץ', פאפאנוי ו-וויקליף והגישה אליהם היא דרך כבישים צדדיים שיוצאים מפורטובלו: אלנ'ס ביץ' רואד וקצת צפונה יותר וויר רואד.
שיזוף נעים
Does it really matter what these affectionate people do-- so long as they don’t do it in the streets and frighten the horses!
|
|
|
|
|
| 5. אגב צדפות תגובה ל - 4 |
23/05/2008 00:04   |
|
טיגון ממש קצרצר בחמאה (לא יותר מדקה) עושה נפלאות. תפזרו על זה קצת מלח ים (המלח בניו זילנד הוא כמעט תמיד מלח ים) ולימון לפי הטעם וקיבלתם מעדן.
ישנם זנים שאפילו לא דורשים בישול. פשוט פותחים אותן ואוכלים אותן חיות. זה נשמע נורא אבל זה טעים בטירוף, טעם אמיתי של ים!
Does it really matter what these affectionate people do-- so long as they don’t do it in the streets and frighten the horses!
|
|
|
|
|