כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אילת לנכה בכיסא גלגלים. 24/05/2008 22:35 לתגובה הבאה
  nnneeetttaaa לא מחובר nnneeetttaaa  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
היי,
אני נטע, לאחותי, נכה על כיסא גלגלים יש יום הולדת 40 השנה, וחשבתי להפתיע אותה בנסיעה לאילת.
חשבתי לצרף גם את בנותי בנות 15.5, 12.5 ו-10.
האם יש לכם מידע על אתרים, דרכי הגעה, מלונות, וכו' נגישים?
תודה על כל תשובה,
נטע Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. נגישות באילת תגובה ל - 1 25/05/2008 07:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נטע נטע לא מחובר נטע נטע - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 445 הודעות עד כה
שלום נטע,
גם אני נטע...
ברוכה הבאה לפורום.
לגבי מלונות - רבים מהמלונות הגדולים בארץ נגישים. כדאי להרים טלפון למלון שאתן חושבות עליו, ולשאול/לוודא.
לגבי דרכי הגעה - מה כוונתך? האם אתן נוסעות ברכב פרטי? האם בתחבורה ציבורית? טיסה?

מצרפת לך קישורים שעשויים לעזור.
בהצלחה וטיול נעים!

מפאת חשיבות הנושא, נשמח להתעדכן לאחר שתחזרו - איך היה הנופש, כיצד תכננתן אותו וכו'.
תהנו!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. נגישות באילת תגובה ל - 2 26/05/2008 09:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2250 הודעות עד כה
אהלן נטע

הנושא הזה של נגישות בארץ נוגע לי באופן אישי
וזה ממש צורם לחשוב שמוגבלים בניידות אינם יכולים להנות כמו שאר תושבי ישראל משימוש בתחבורה ציבורית [אוטובוסים] לים המלח ולאילת פשוט שיתביישו להם בעלי חברות האוטובוסים שלא מעמידים בפני הציבור הזה לפחות אוטובוס אחד בינעירוני נגיש בושה וחרפה להם Mad

דוגמא נוספת היא שרותים ציבוריים בתחנה מרכזית ב"ש שנמצאים בקומת מרתף ללא מעלית כאשר שלחתי מכתב תלונה לאגד השיבו לי כי המבנה של התחנה נבנה לפני 1972 [משנה זו והילך כל מבנה ציבורי מחוייב בשרותים נגישים] בושה להם לתרץ תירוצים בטוענה זו Mad

מה הקושי להעמיד מבנה [אפילו נייד] של שרותים נגישים למה אצלנו במדינה תמיד צריך לחוקק חוקים וגם כשמחוקקים לא עוכפים כפי שצריך

דודו

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסכימה אתך תגובה ל - 3 26/05/2008 13:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי דודו,
טוב לראות אותך כאן, כתמיד.
בהחלט, אם אני מנסה להיות חיובית.. אז יש עוד הרבה מה לעשות על מנת שאנשים בעלי בעיות נגישות ומוגבלויות שונות יוכלו להסתובב בנוחות, בבטחה ובכבוד במרחב הציבורי.

האם אכן האוטובוסים לאילת אינם נגישים? אנא כתוב את הידוע לך, זה עשוי לעזור לשואלת וגם לכל מי שמעוניין במידע לעתיד.

נראה שיש לך נסיון בעניין, ועל כן, אשמח אם תוכל להוסיף עוד קצת.
כרגע אני דולה מהההודעה שלך את הפרטים הבאים, לגבי הדרך לאילת, ולגבי הנוסעים בתחבורה ציבורית בדרום:
- תחבורה ציבורית - אינה נגישה.
- שירותים בבאר שבע - אינם נגישים.

למיטב ידיעתי, יש שירותים נגישים בתחנות שונות על הדרך לאילת.
אני תוהה האם תיאום מראש (מעצבן, אבל מה לעשות) יכול להיטיב את המצב.

אשמח שתעדכן מנסיונך לגבי חופשה נגישה בארץ (מלונות נגישים, מסעדות וכיוב'). המידע אינו רב, ויש רבים הזקוקים לו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסכימה אתך תגובה ל - 4 26/05/2008 21:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אהלן נטע

תודה ,אני שמח להיות כאן , מידי פעם מציץ לגבי שאלות ותשובות לגבי המזרח התיכון במיוחד ירדן/מצריים למרות שבירדן עדיין לא ביקרתי ובמצריים אף לא אלה בסיני פעם אחד בלבד אבל ... לא אחרונה Smile

לגבי האוטובוסים, האוטובוסים הבינעירוניים בישראל אינם נגישים כלל וכלל! ראשית ישנם מס' מדרגות שמפרידות בין הנוסע לעליהלאוטובוס שנית אם וכאשר הצליח מוגבל בניידות ע"י עזרה לעלות לאוטובוס המעבר לאורך האוטובוס צר ואינו מאפשר מרחב לרבות כסא גלגלים.
כמו כן המושבים מאוד צפופים גם לאדם כמוני שאינו מוגבל בניידות על כן בשל הבעיות הנל חברות האוטובוסים סוגרות את שערי העליה לאוטובוס בפני מוגבלים בניידות.

ההתייחסות שלי היא לנסיעה באוטובוס הבינעירוני לאילת ולא לדרך עצמה מפני שאת הדרך אני לא מכיר היטב ולא יודע אילו תחנות עצירה להתרעננות בדרך לאילת נגישות למוגבלים בניידות.

כמו כן ע"מ להיות מדוייק עד כמה שאפשר מירב האוטובוסים העירוניים בבאר שבע הינם אוטובוסים נגישים למוגבלים בניידות עם רמפה לעליית כסא גלגלים ומקום מיוחד לכסא הגלגלים בתוך האוטובוס אבל !!! מה שצורם לי הוא שאר האוטובוסים שאינם נגישים למשל לי יצא לקחת את אבא שלי עם כסא גלגלים ולהמתין כ- 30 דקות בתחנה כאשר עברו בתחנה שני אוטובוסים לא נגישים ואילו השלישי היה נגיש חרפה Mad

אין אפשרות לתאם מראש לגבי אוטובוסים בינעירוניים מפני שהם לא נגישים כלל לכן הם לא חלק ממערך התחבורה הציבורית עבור מוגבלים בניידות.
מה שכן אפשר לתאם מראש לגבי נסיעה ברכבות , מה גם שגם בנושא הרכבות יש משהו שצורם לי, העליה לרכבת גם כרוחה בטיפוס מס' מדרגות ולכן התאום מראש הוא עבור עזרה מעובד הרכבת ע"י הפעלת מנוף נייד עם רמפה לשם עליית כסא גלגלים, אני חושב לעצמי לפעמים מדוע מדרגות מדוע אי אפשר שתיהיה רמפה חשמלית שתיפתח כל עת שהרכבת עוצרת בתחנה ברציף ? למה תמיד יש צורך שמוגבל בניידות יזדקק לעזרה , בעזרת טיפת מחשבה אפשר להקל עליו את התנועה בארצנו הקטנטונת.

לצערי אין אני יכול לנדב מידע עודות :
"חופשה נגישה בארץ (מלונות נגישים, מסעדות וכיוב')"

מפני שאין לי נסיון בכך הוריי לא מרבים לצאת אם בכלל את ביתם
Crying or Very Sad אימי נעזרת בהליכון ולא חובבת יציאות מחוץ לבית ואילו אבי נזקק למטפלת צמודה ואפילו ליציאה לחצר הוא עושה למטפלת פרצופים Very Happy

מקרים שקלו לי באופן אישי:

1. הייתי צריך לקחת כסא גלגלים מב"ש לבית לוינשטיין ברעננה, ע"מ לא לפתוח/לסגור ולהסחב ע"י שימוש באוטובוסים לקחתי רכבת מב"ש לתחנת הרכבת בהרצליה ובהרצליה יש צורך לצאת מתחנת הרכבת לעבור גשר נגיש ולהמתין לאוטובוס [שהיה נגיש] שלקח אותי עד קרוב לבית החולים לוינשטיין על שדרות אחוזה.

2. הייתי צריך לקחת את אבא שלי לחנות בתחנה מרכזית בב"ש , נסעתי באוטובוס נגיש הגעתי לתחנה המרכזית, איכן שיש תחנת הורדה לנוסעים חונים דרך קבע חברת מוניות הצבי בשל כך נוסעים אינם יורדים בבטחה במדרכה אלה באמצע הכביש , ביקשתי מהנהג שיוריד אותי בהמשך שזה 100 מטר הלאה איכן שיש תחנות עליה הוא סרב אך ירד מכסאו פתח לי את הרמפה של כסא הגלגלים יצא מהאוטובוס ושמר כי מונית לא תדרוס אותנו בטעות. מוזר שאלתי אותו מדוע כל זה ולא להוריד אותי בבטחה 100 מטר הלאה הוא טעו כי הנהלים הם כך מסתבר שחוסר ההגיון אינו רק בצבא Laughing

דודו

תמונה של מדרגות אוטובוס בינעירוני
תמונה של מדרגות אוטובוס בינעירוני(גודל:7.77KB)

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מעלית לאוטובוס בינעירוני תגובה ל - 4 26/05/2008 21:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

מעלית למוגבל בניידות באוטובוס בינעירוני
מעלית למוגבל בניידות באוטובוס בינעירוני(גודל:47.43KB)

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מעלון חשמלי לאוטובוס עירוני תגובה ל - 4 26/05/2008 21:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

מעלון חשמלי לאוטובוס עירוני
מעלון חשמלי לאוטובוס עירוני(גודל:13.13KB)

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. רמפה ידנית לאוטובוס עירוני תגובה ל - 4 26/05/2008 21:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

רמפה ידנית לאוטובוס עירוני
רמפה ידנית לאוטובוס עירוני(גודל:10.92KB)

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מעלון לאוטובוס בינעירוני תגובה ל - 4 26/05/2008 21:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כל התמונות שהבאתי הם להמחשה כי כן ניתן להנגיש את התחבורה הציבורית נכון יש להשקיע טיפה כספים עבור מתקנים חשמליים עבור מוגבלים בניידות אבל עבור זה אנחנו משלמים לא ? Smile

נאמר שאוטובוס בינעירוני שווה מליון שקל ומעלון חשמלי 100.000 שקל יקר להם להשקיע את הסכום אז מה שירוויחו פחות מה יקרה יפול העולם .

לעולם נגיש יותר מתפלל אני Smile
דודו

נ.ב. גם קשיש/ילד קטן/אשה בהריון/אשה עם עגלת תינוק/אנשים בריאים עם גבס וכו... הם מוגבלים בניידות אך אנו צרי אופקים וחושבים רק הווה ולא עתיד
מעלון לאוטובוס בינעירוני
מעלון לאוטובוס בינעירוני(גודל:11.01KB)

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אילת לנכה בכיסא גלגלים - רעיון תגובה ל - 1 18/06/2008 10:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דקל לא מחובר דקל  משתמש מתחיל 42 הודעות עד כה
לנטע ונטע - שלום,

במהלך שיטוטי ברשת מצאתי את האתר הבא על יאכטה "פעמונית הים", המאובזרת לנכים, כולל ספורט ימי למוגבלים.
http://www.seabell.co.il/

מעבר לכך גם שמעתי המלצות חיוביות, למרות שאני באופן אישי לא מכירה את הבעלים או את הסירה.

שווה לבדוק. נשמע לי רעיון ניפלא ושונה ליומולדת מיוחד.

דקל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תודה על הקישור תגובה ל - 10 18/06/2008 13:02 לתגובה קודמת
נכנסתי לאתר - נראה מבטיח.
מקוה שלאט לאט נאסוף פה מידע חיוני כמו זה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחירים לפטרה?
להודעה הבאה:טיול משפחה לירדן באוגוסט