כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שק שינה לצפון הודו ונאפל (ואולי גם לסין ומונגוליה) 27/05/2008 23:13 לתגובה הבאה
דניאלש  משתמש לא מוכר
היי.. חרשתי את האתר אינספור פעמים ומצאתי תשובות שונות לגבי שק שינה באזורים אלו. בצפון הודו ובנאפל כנראה שנעשה מספר טרקים, אני גם סובלת מקור, אשמח לשמוע דעות של אנשים שלקחו או לא לקחו ולמה.
אני טסה בעוד שבועיים וזה הדבר היחיד שעדיין לא עוזב אותי ואני לא מצליחה להחליט לגביו. אשמח ממש לעזרה , תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שק שינה לצפון הודו ונאפל (ואולי גם לסין ומונגוליה) תגובה ל - 1 28/05/2008 18:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  s k לא מחובר s k  משתמש בינוני 141 הודעות עד כה
מה השאלה? האם לקחת שק שינה מהארץ?
אם זו השאלה אז לדעתי כדאי.

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שק שינה ואוהל ללאדאק ולנפאל תגובה ל - 2 28/05/2008 21:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  kobypesach לא מחובר kobypesach  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה

1. כידוע, חלק ניכר מן המטיילים למזרח לא לוקחים שק"ש ומקס' שוכרים בשטח. האם אי-אפשר לבנות על זה גם בלאדאק ובנפאל?

2. מה לגבי אוהל בלאדאק? האם צריך להיסחב עם אוהל מהארץ לטרקים בלאדאק? אין השכרת ציוד שם?
שמתי לב שיש כאן "עונה סדרתי" עם עצות מעולות בשם תומר, שממליץ על אוהל לצפון הודו. אשמח לדעתו המנומקת.

תודה מראש לכל העונים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שק שינה ואוהל ללאדאק ולנפאל תגובה ל - 3 29/05/2008 17:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  s k לא מחובר s k  משתמש בינוני 141 הודעות עד כה
בכל מקום שבו יש תנועה ערה של מטיילים תוכל למצוא מקום לשכור בו ציוד.
השאלה מה רמתו של הציוד, המבחר וזמינות הציוד שאתה צריך, רמת נקיונו, התחושה האישית שלך בבואך לישון בשק"ש ישן ןמשומש להפליא וכמובן הדילמה בין שק"ש הצמוד אלייך ויכול לשמש אותך בכל מקרה בו תצטרך, למשל אם נתקעת בנקודה מסויימת בלי הוטל להניח בו את הראש או אם קר לך בחדר בלילה וכן הלאה...

אני תמיד העדפתי לקחת שק"ש איתי לכל מקרה ומצב שאני עלול להתקל בהם.

צריך לזכור שהשואל המקורי שאל על מדינות שהשימוש בשק"ש עשוי להיות תדיר ואף על בסיס יומי בחלק ניכר מהזמן, ואין הדבר דומה למטייל הנמצא חודש בתאילנד, 3 חודשים בדרום הודו ומתלבט על להמשיך לשבועיים בנפאל.
זה וזה הם סוגים שונים של מטיילים בעלי אופי אחר של טיול.

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שק שינה ואוהל ללאדאק ולנפאל תגובה ל - 3 30/05/2008 11:03 לתגובה קודמת
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש פעיל 171 הודעות עד כה
כמו שנאמר בכל מקום שבו יש תיירות של "טרקים" אפשר לשכור כל דבר.

השאלה היא רק המחיר, האיכות והזמינות.

שק השינה שניתן לשכור הן בנפאל והן בהודו הם מאיכות נמוכה כאשר אילו בהודו באיכות נמוכה פי כמה וכמה.

מי שסובל מקור ומתכנן לעשות מספר טרקים אני הייתי ממליץ לו לקחת שק שינה מהארץ.

לגבי האוהל בלאדק, הסיבה שאני חושב שצריך אוהל היא כי פשוט צריך אוהל לטרקים שם אין גסא האוסים בדרך (ומקווה שזה עדין כך גם היום)

הבעיה עם שכירת ציוד בהודו שיש טרקים שהם חד כיוונים ואתה נשאר במקום שאליו הגעת. במצב כזה אין לך אפשרות להחזיר את הציוד שאתה שוכר לפחות לא בזמן המיידי ואתה צריך לשלם הרבה על ימים שאתה בעצם לא עושה שימוש בציוד רק מכיוון שאין לך אפשרות להחזיר אותו.

האם אפשר להשכיר אוהל תלוי בטרק שאותו רוצים לעשות.

כמובן שאפשר לצאת לטרקים מאורגנים ואז כל הציוד כלול וכו' וגם זה יקר יותר (כמו שעושים בדרום אמריקה, אבל בניגוד לדרום אמריקה בהודו זה נראה נורא יקר)

לגבי מונגוליה, אם יש מקום שצריך שק שינה זה מונגוליה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בקניית נעלים
להודעה הבאה:נעלי קולומביה- למי שמכיר