כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. העברת בעלות 28/05/2008 21:24 לתגובה הבאה
  itayrr לא מחובר itayrr  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
אני מתכוון לקנות רכב בניו זילנד ואז באוסטרליה , הבנתי שבניו זילנד הולכים לדואר ושולחים את העברת הבעלות , שתי שאלות :
הבנתי שצריך לתת כתובת שהם שולחים בחזרה...איזה כתובת אני נותן ?
ואיך העברת הבעלות עובדת באוסטרליה , גם בדואר ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. העברת בעלות תגובה ל - 1 29/05/2008 09:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2918 הודעות עד כה
העברת בעלות באוסטרליה קצת יותר מסובכת מניו זילנד. מאחר ואוסטרליה מחולקת למדינות החוקים משתנים ממדינה למדינה. רכבים עם רישוי בNSW או VICTORIA וQLD דורשים שהעברת בעלות תעשה במדינה בה רשום הרכב שזה לא תמיד המקום בו תקנה את הרכב, לעומתם WA וNT מאפשרות העברת בעלות בטלפון ולא מחייבות נוכחות פיזית במדינה. אפשרות אחרת אם אינך מעונן לנסוע למדינה בה רשום הרכב היא לשנות את הלוחיות ולרשום אותו במדינה בה אתה נמצא, הקטצ' היחידי (פרט ל200$ תשלום) הוא שיש מדינות שמאד מחמירות עם נושא הטסטים ויפסלו לך רישוי על בעיות קטנות כמו חלודה על המכסה מנוע.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. העברת בעלות תגובה ל - 2 30/05/2008 09:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  itayrr לא מחובר itayrr  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
ובניו זילנד...איזה כתובת נותנים בהעברת הבעלות ? לאן הם שולחים את זה בחזרה ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כתובת?! תגובה ל - 3 30/05/2008 12:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 929 הודעות עד כה
אכסניה, היט... וכו...

לגבי בעלות על הרכב, אני לא בטוח שהם יסכימו לשלוח את זה לסניף דואר- אבל יכול להיות אני טועה.

ו... האמת שיש קטע של המקומיים בניוזילנד שהם לא מעבירים בעלות על הרכב, כי זה לא נותן להם שום דבר.
ז"א, במצב שם הוא דיי אבסורדי, אתה יכול ללכת בצד הכביש, לראות את האוטו הכי יפה (פרארי/אסטון מרטין/בנטלי), לרשום את המספר והדגם, ולהעביר את הבעלות. אם יש למישהו בעיה עם הרכב, הוא כמובן יכול לדווח על גניבה. בכל מקרה... אני תמיד הרצתי לעצמי תסריטים בראש... מה אם אני אחליט שאני לוקח בעלות על איזה רכב ואז ממשיך הלאה בטיול, מה יקרה? ואם אני אדווח שגנבו לי את הרכב, אז זה בכלל שווה:)

מעשית העברת הבעלות בעיקר מעבירה אליך את כל הקנסות של החניה, בגלל זה מומלץ לבדוק אם יש דוחות שלא שולמו או שהרכב ממושכן (לפני שקונים!!!).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ממש לא נכון תגובה ל - 4 30/05/2008 23:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מרב NZ לא מחובר מרב NZ  משתמש פעיל 160 הודעות עד כה
אמנם הניו-זילנדים ברובם אנשים ישרים אבל אידיוטים הם לא. בשביל להעביר בעלות על הרכב, צריכים ששני הצדדים יגישו את הבקשה להעברת הבעלות. וכדי להגיש את הבקשה בשמו של המוכר צריך את הטופס המקורי של Land Transport או את פרטיו המדויקים של המוכר.
יכול להיווצר המצב ההפוך, בו המוכר מגיש את הבקשה להעברת בעלות אבל הקונה לא מגיש, ואז מקבלים מכתב מLand Transport שבו הם מידעים אותך שהם קיבלו את בקשתך אבל הקונה לא הגיש את חלקו. מעשית זה אומר שאת דוחות החניה אתה תמשיך לקבל וכד'. לכן ממליצים למי שמוכר רכב לוודא שהקונה מגיש גם הוא את הבקשה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ממש לא נכון תגובה ל - 5 31/05/2008 05:46 לתגובה קודמת
  Kiwi לא מחובר Kiwi  משתמש בינוני 105 הודעות עד כה
תודה מרב

סוף סוף מישהו שמבין עינין עשה סדר בבלגן ...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:המרה מדולר אוסטרלי לבאט תאילנדי, איפה יותר משתלם?
להודעה הבאה:עזרה בתכנון טיול לניו זילנד- אוסטרליה

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר