כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon5.gif  בוקר טוב לאיש החיסונים! 29/05/2008 07:44 לתגובה הבאה
  ari el לא מחובר ari el  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
בסוף יולי אני טסה עם בני בן ה13 להודו 3 שבועות. אני בת 32.
עשיתי לי ולו חיסונים של טטנוס וצהבת.
באמת שבכלל לא רציתי לעשות צהבת אבל הבנתי שזה חיוני.(עשינו רק את הראשון)
אני באמת נגד זריקות וכל הרעל הזה.. אבל:
לפני שבוע אמא שלי הלכה למרפאת המטייל ושם ממש הפחידו אותה לקראת הטיסה להודו ועשו לה 3 זריקות ונתנו לה מרשם למלריה.
בפעם הקודמת לפני 4 שנים הייתי בהודו וחוץ מטטנוס לא עשיתי אף חיסון והאמת הייתי בסדר חוץ מהימים הראשונים שבהם סבלתי מהרעלת קיבה.
אני יודעת שאין מצב שאוכל ברחוב ואין מצב שלא אשתה מים מינרליים.
מה אתה מייעץ?
ללכת להתחסן עוד?

תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בוקר טוב לאיש החיסונים! תגובה ל - 1 30/05/2008 19:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2558 הודעות עד כה
אנשים כמוך שנגד" זריקות וכל הרעל הזה.." שוכחים על זה שהמחלות הרבה יותר מסוכנות
ועדיף להם להשאר בארצות בהם מרבית אוכלוסיה מחוסנת וסיכון מחלות שניתן למנוע הודות לחיסונים נמוך מאד,ראינו לאחרונה שחולה חצבת בודד גרם למאות מקרי מחלה מסוכנת זו.
הודו מדינה עניה וחלק גדול מהאוכלוסיה לא קיבל חיסונים שיגרתיים,חלק ממחלות עוברות דרך דרכי נשימה
לאחרונה יש הרבה מקרי שיתוק ילדים במידה והבן לא חוסן חיסונים שיגרתיים המומלצים בארץ תסתכלי טוב על התמונות המצורפות,יש לך זכות לסכן את בריאותך אבל לא בהכרח את זה של ילדך.
מספיק לאכול פעם אחת מזון מזוהם בשביל להדבק גם אם אוכלים במסעדות
במידה ובנך לא חוסן בחיסונים שיגרתיים נגד טטנוס,דיפטריה,צהבת B,פוליו תעשי זאת עכשיו
חיסונים מומלצים להודו:חיסון נגד צהבת A ,טיפוס הבטן,לטיול קצר כמו שלך לא ממליצים חיסון נגד דלקת מוח יפנית אלא בזמן התפרצות המחלה או בעונת סיכון שהיא שונה מאיזור לאיזור.
תמיד חשוב להקפיד על כללי הגנה נגד עקיצות יתושים המעבירים מלריה ודלקת מוח יפנית (פעילים מלפנות ערב עד לפנות בוקר) וקדחת הדנגי (פעילים בשעות היום בעיקר בוקר וערב מוקדמות)
להמחשה מצורפת מפת סיכוני מלריה מאתר בריאות המטייל אנגליהמבדילה בין איזורים קיים סיכון אבל לא הכרח מצדיק טיפול מונע ואילה שכן יש לטול טיפול מונע,מומלץ לפחות להביא ערכת חרום .אין סיכון באזורים הנמצאים מעל 2000 מטר גובה
תקופת דגירה של מלריה היא לפחות שבוע ולרוב הרבה יותר,לכן
במידה ומופיעה מחלת חום לא ברורה אפילו חודשים אחרי טיול יש לבצע בדיקת מלריה.

xxindia.gif
xxindia.gif(גודל:12.92KB)

[עודכן ב:30 מאי 2008 19:44:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בוקר טוב לאיש החיסונים! תגובה ל - 2 31/05/2008 00:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ari el לא מחובר ari el  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
תודה על היעוץ!
הבן עבר את כל החיסונים מילדותו, לא לקחתי סיכונים.
עכשיו עשינו טטנוס וצהבת(זאת שמתחסנים בפעמיים).
עכשיו מה שאני מבינה חיוני לעשות טיפוס הבטן?
והאם לקחת נגד מלריה בכל מקרה?
אין לזה תופעות לוואי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בוקר טוב לאיש החיסונים! תגובה ל - 3 31/05/2008 15:01 לתגובה קודמת
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2558 הודעות עד כה
אני משערת שהוא מחוסן נגד צהבת B חיסון שיגרתי בארץ מילידי 92 ושחיסנת אותו עכשיו נגד צהבתA
תבדקי בפנקס חיסונים מתי חוסן נגד פוליו אם עברו 10 שנים (לא סביר) עליו לקבל זריקה נוספת
כמובן גם חיסון נגד טיפוס הבטן
טיפה בדיוק תבקרו?
כפי שאת יכולה לראות במפה סיכון מלריה אינו אחיד

לריאם (Mephloquine,Lariam )250 מ"ג
הלריאם, תרופה שנוטלים פעם בשבוע. הנו הטיפול המונע היעיל ביותר נגד מלריה ברוב הארצות הטרופיות .יש לטול את התרופה עם אוכל ושתות אחריה לפחות כוס מים.
תופעות לוואי: בחילה, סחרחורת הפרעה בשינה ומצבי רוח יחסית שכיחים (בערך ב1%).
ב1 על 10000 מקרים המטופל עלול לפתח הפרעה נפשית חריפה אבל הפיכה.
אסור לטול את התרופה לאנשים הסובלים מחלת הנפילה או מחלת נפש..
אין לקחת את הלריאם ביחד עם תרופות נגד הפרעות קצב הלב, חוסמי בטא, חוסמי תעלות הסידן, תרופות אנטיהיסטמיניות מסוימות, תרופות נגד דיכאון ופנוטיאזינים כי עלולה להיגרם הפרעת קצב הלב מסוכנת.
.יש להתחיל את הטיפול לפחות שבוע לפני הנסיעה-רצוי 3 שבועות על מנת לבדוק הופעת תופעות לוואי אפשריות ,להמשיך לקחת את הכדור פעם בשבוע במשך השהות באזור נגוע במלריה ו- 4 שבועות לאחר העזיבה.
המינון לילדים
לילדים השוקלים פחות מ15 ק"ג 5 מ"ג לק"ג, בין 15-19 ק"ג רבע כדור, 20-30 ק"ג חצי כדור
31-45 ק"ג שלוש רבעי כדור
דוקסילין
תרופה שנוטלים פעם ביום ( לאחר אוכל ושותים לאחר מכן כוס נוזלים) יעילה במניעת מלריה
באזורים בהם טפיל המלריה עמיד בפני לרים (בתאילנד בגבול עם קמבודיה,לאוס ובורמה) ובמקרים שהמטייל
אינו יכול להשתמש בלריאם.
אין לטול דוקסילין מתחת לגיל 8 שנים ובזמן הריון .
מתחילים את הטיפול יומיים לפני כניסה לאזור סיכון ,ממשיכים פעם ביום במשך השהות ו4שבועות לאחר העזיבה.
רצוי לקחת אותה אחרי ארוחה,לשתות 1-2 כוסות מים ולא לשכב כשעה אח"כ מכיוון במידה ונוטלים אותה לא נכון על קיבה ריקה ובשכיבה עלולה לגרום לדלקת בושט
תופעות לוואי אפשריות נוספות: רגישות לשמש , פטרת באברי המין
(לנשים מומלץ להביא משחה נגד פטריות בנרתיק.
MALARONE )ATOVAQUONE/ PROGUANIL
תרופה חדשה יותר עם מעט תופעות לוואי פרט למחיר הגבוה 12 כדורים עולים 250 ₪ בחלק מקופות חולים ישנה הנחה של 20% .
תופעות לוואי לרוב לא מספיק קשות בכדי לגרום להפסקת נטילת התרופה ,הכי שכיח כאב בטן ,בחילות,הקאות וכאבי ראש
מתחילים לטול את התרופה יום יומיים לפני הגעה לאיזור סיכון מלריה,פעם ביום במשך השהות ושבוע אח"כ.
יש לטול את התרופה עם אוכל שומני או מאכל חלב.
כטיפול חרום למי שלא נטל טיפול מונע ,פיתח מחלת חום ולא יכול להגיע לטיפול רפואי תוך יממה
נוטלים 4 כדורים פעם ביום במשך 3 ימים ועדיין חייבים להגיע לרופא בהקדם אפשרי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חיסונים לוייטנאם
להודעה הבאה:חיסונים-קדחת צהובה