כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס 30/05/2008 11:12 לתגובה הבאה
הגרהגר  משתמש לא מוכר
שלום לכולם,
אנחנו נשהה בפריס בדירה של עדה בורק (זו שקרובה לשער הניצחון).
נודה על סיוע והמלצות ממכירי העיר :
האם ניתן להגיע משדה"ת ברכבת אל הדירה מבלי להיאלץ להחליף רכבות בתחנות גדולות עם הרבה מדרגות ? מכיוון שאנחנו עם ילדה ותינוק זה קריטי.
בנוסף, האם לזוג שאינו חובב רכבות הרים + ילדה בת 8 יש ממה ליהנות באסטריקס ?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס תגובה ל - 1 30/05/2008 14:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טלוש לא מחובר טלוש  משתמש פעיל 1274 הודעות עד כה
לדעתי, האפשרות של רכבת לא ממש נוחה מבחינתכם. (אם הבנתי נכון ומדובר בדירה מס' 6).
אתם יושבים על קוים 2,3 שרק לאחד מהם יש בכלל גישה לתחנה גדולה שהיא chatelet ממנה ממש כדאי לכם להמנע לא בשל מדרגות, בל מקום יש מעליות או מדרגות נעות גם לגובה וגם למרחק אך היא תחנה מאוד גדולה והמרחקים בה גדולים.
- אפשרות של תחבורה ציבורית שיכולה להתאים לכם יותר היא לקחת את הroissy bus מהשדה לאופרה ומשם בקו 3 לתחנת מלשברג שנמצאת ליד הדירה.
לגבי אסטריקס, אני אישית ממש אוהבת את הפארק לדתי הוא מתאים לכל הגילאים אבל בעיקר לבני נוער. כך שתלוי לכמה זמן אתם נוסעים ומה עוד בתוכנית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס תגובה ל - 2 30/05/2008 14:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה מחובר זיוה  משתמש פעיל 3871 הודעות עד כה

לטלוש או ליונית,

שאלה באותו עניין:

הוסכם בינינו לעשות מאמץ להסתדר עם התחבורה הציבורית בלבד ולחסוך את ההוצאה של השאטל. אנחנו כבר "גדולים" יותר. אין לנו תינוקות, ולילדה אחת בת פחות משמונה נוכל לעזור.

בעקבות תשובתך על התחנה המסורבלת, רציתי לשאול מה בדבר תחנת גר דו נורד. נהיה שכנים של כיכר בסטיל, ונראה לי שהדרך שלנו היא rer b לגר דו נורד וממנה קו 5 של המטרו. זה מסלול סביר עם מזוודות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס תגובה ל - 3 30/05/2008 14:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני בעד.אם הילדים אינם קטנים זה בהחלט אפשרי.
בשנה שעברה עשינו את זה עם מזוודות. נסענו בתחבורה הציבורית ומכיון שגרנו ליד הלובר היינו חייבים לעבור בchatellet כך שאתם עוד במצב יותר טוב.
מה שחשוב לעשות זה לקבוע כללים מאוד ברורים:
1. לכל אחד המזוודה שלו הא מעלה לרכבת ומוריד ממנה (לארגן כמובן גודל מזוודות בהתאם) חשוב גם להראות לילדים איך עושים את זה בלי לתלוש את הידית של המזוודה Cool
2. לקבוע מי יורד ראשון ומי יורד אחרון (מבוגר, ילד, ילד, מבוגר) ומה קורה אם משהו מתפספס.
3. בתחנת המעבר (גאר דה נורד) לבדוק כשעוברים אם יש מעבר מיוחד עם מזוודות כי במעבר הרגיל (שתי דלתות זכוכית נפתחות) עשויים להתקע עם מזוודה.

וזהו, אצלנו זה היה חלק מהחוויה נסענו הלוך וחזור בתחבורה הציבורית ללא בעיה בכלל. מה עוד שמכיוון שהיה לנו כארט אורנג' הרי שהנסיעה חזרה (ביום ראשון בערב) היתה כלולה בכרטיס השבועי (חסכון של משהו כמו 50 יורו למשפחה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס תגובה ל - 4 30/05/2008 15:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הגרהגר  משתמש לא מוכר
טלוש ' תודה רבה !
אכן זו דירה מס' 6. היית בה ?
האם ה הroissy bus כלול בכרטיס כארט אורנג' ?
איפה עולים עליו ?
האם ניתן לרכוש את הכארט אורנג' בשדה"ת ?
אנחנו מגיעים ביום שני סביב 5:30 בוקר וממריאים חזרה לאחר שבוע ביום ראשון ב 24:00 כך שנראה שזו האופציה המשתלמת ביותר.
אנחנו מאוד רוצים להימנע מהצורך לסחוב איתנו את כסא הבטיחות הענק ולכן (בשילוב החסכון הכספי כמובן) מעדיפים את התחבורה הציבורית.
זה ביקור חוזר בעיר הנפלאה הזו כך שאנחנו לא בלחץ על כלום.
ביורודיסני בטוח נבלה יום אחד ומתלבטים אם גם באסטריקס... ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס תגובה ל - 5 30/05/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא , לא הייתי בדירה. אבל אחרי שאמרת מה המיקם נכנסתי לאתר של עדה לראות במה מדובר.
לצערי, אני לא מתכננת מראש וכבר מספר פעמים כשנסעתי לפריס ניסיתי לשכור דירה של עדה ואיחרתי את המועד. שכרתי לא מעט דירות כבר בפריס אך אף פעם לאאצלה.
הרואסיבאס אינו כלול בכארט אורנג' והנסיעה בו עולה 8.5 יורו ואם אינני טועה (אף עם לאנ יסיתי אך כך הבנתי) הכארט אורנג' אינו ניתן לרכישה בשדה התעופה אלא רק בתוך פריס וזאת מסיבה פשוטה שבמקור אינו מיועד לתיירים אלא למקומיים. אם תסעו ברואסיבאס זה ממש לא משנה.כאשר תרדו ממנו ותגשו לתחנת האופרה תרכשו שם כארט אורנג' רק אל תשכחו להביא תמונות פספורט. עם זאת, אם ביום החזרה תחליט שאתם מספיק מתמצאים כדי לנסוע בתחבורה הציברית (ואם הטיסה מאוחר בערב סביר להניח שלא תהיו לחוצים בזמן ואת הדירה תעזבו מוקדם יותר)אז הכארט אורנג' כן כולל את הנסיעה חזרה לשדה.
הצעה נוספת, תבדקו האם כדאי לכם לרכוש כארט אורנג' גם לילדים או שאולי לילדים לרכוש ל5 ימים כרטיס "פריס ויזיט" ויומיים להשתמש בכרטיסים רגילים פשוט לפריס ויזיט יש הנחה לילדים שבכארט אורנג' אין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס תגובה ל - 6 31/05/2008 08:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הגרהגר  משתמש לא מוכר
תודה !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס תגובה ל - 7 01/06/2008 08:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שרון לא מחובר שרון  משתמש בינוני 118 הודעות עד כה
הגר שלום,

הroissy bus בהחלט כלול בכארט אורנג 5-1 .
אני מצרפת לך מסלול שלו עם תחנות.
לא ראיתי באתר RATP מגבלה על קניית כארט אורנג' בשדה התעופה. נסי בקופה של הRER.

בהרכב המשפחתי שלכם בהחלט הייתי שוקלת את הנוחות שיש בנסיעה בשאטל משדה התעופה. תמצאי הרבה המלצות בנושא כאן בפורום.

כמו שאמרה טלוש, פארק אסטריקס מאוד מתאים לבני נוער אנרגטיים וחובבי רכבות הרים יבשות ורטובות.
אם לא הייתם, אני ממליצה על פארק השעשועים גן ההיתאקלמות, שביחס לפארק אסטריקס, הוא יותר קרוב לדירה שלכם, נגיש בקלות,לא יקר, וגם לא דורש את כל היום. בפארק גם רכבות הרים חמודות ופחות מפחידות. פארק צרפתי מאוד לילדי פריז והוא מקסים לבני 8 . היינו עם ילדים קצת יותר גדולים משלך והם נהנו מכל רגע.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. פריס - הגעה משדה"ת והאסטריקס תגובה ל - 8 01/06/2008 14:29 לתגובה קודמת
הגרהגר  משתמש לא מוכר
שרון תודה !
פארק ההתאקלמות נראה חמוד, לא שמעתי עליו עד עכשיו.
ולגבי הנסיעה משדה"ת ... איך מתארגנים עם שאטל בלי לסחוב כסא בטיחות מהארץ ? יש שאטלים שאפשר לתאם איתם מראש נסיעה עם כסא בטיחות ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אתונה - טעמים, צבעים, ריחות ו...אווירה. האמנם?
להודעה הבאה:התלבטויות לגבי מסלול בהולנד