|
| 2. קושי של טיולים תגובה ל - 1 |
31/05/2008 16:48   |
|
|
ממש ממש לא. בנ"ז יש מסלולים בכל הרמות. אתם יכולים להגיע למשרד דוק אזורי ולבקש מידע על טיולים באזור: תקבלו הרבה מאוד הצעות, החל מהליכה של 10 דקות לתצפית על מפל ועד טרק של שבוע. הרבה אזורים הם אכן הרריים (במיוחד האי הדרומי, פשוט יש שם הרבה מאוד הרים...) אבל אתם לא חייבים לקחת מסלולים שכוללים עליה של 4 שעות.
למעשה אני חושבת שרוב המטיילים עושים איזה טרק-שניים-שלושה של כמה ימים והיתר טיולי יום. נכון שיש אנשים שהטיול שלהם מורכב בעיקר מטרקים ולינת שטח אבל זו ממש לא האופציה היחידה.
לגבי חלוקת הזמן, אתם צריכים להחליט מה יותר מושך אתכם. אני לא הייתי נוסעת לאוסטרליה רק כי הטיולים שם יותר קלים מנ"ז. זה גם לא נכון, יש טיולים בכל הרמות בשתי המדינות, רק באוסטרליה הדברים בד"כ יותר רחוקים אחד מהשני מאשר בנ"ז.
בערים הגדולות יש מוזיאונים וגם שכונות יפות ומעניינות, כמו בכל עיר.
אם אתם מתחילים באוקטובר אני הייתי מתחילה מאוסטרליה, כי שם תמיד יש אזורים שזה מזג אוויר טוב בשבילם. בין אם תטיילו חודש או חודשיים באוסטרליה, עדיף לכם כנראה להגיע לנ"ז קרוב יותר לדצמבר.
|
|
|
|
|
|
|
| 6. ברוכה השבה! תגובה ל - 5 |
15/06/2008 14:41   |
|
|
טוב לראות אותך כאן בשורותינו... איך היה?
|
|
|
|
|
| 8. נעמה, הטיול שלך הוא מה שאת עושה ממנו תגובה ל - 7 |
15/06/2008 20:31  |
|
|
אני מאוד לא אוהבת את הגישה של "זה מה שיש לעשות ב..." זה שיש אנשים שנוסעים לחוף המזרחי וכל מה שהם עושים זה ללכת לים ולמסיבות, לא מחייב אותך לעשות את זה. יש באזור הרבה מה לעשות, במיוחד אם את קצת מתרחקת מהחוף. גם באיזור ביירון ביי הממוסחרת, יש פארקים ומקומות שאפשר לטייל בהם ואפילו לראות מיני חיות. מגולד קואסט יוצאים טיולים ליערות הגשם שבאזור. בנוסה עצמה יש פארק קטן שאפשר לטייל בו כמה שעות ואפילו לראות קואלות. פרייז'ר איילנד הוא כולו טבע יפה ובהרויו ביי אפשר לראות לוויתנים (בעונה). גם בפרייז'ר עצמו אפשר לראות צבי ענק ולפעמים גם כרישים ודולפינים (באינדיאן הד או במעבורת בדרך לשם). גם במגנטיק איילנד אפשר לטייל, סביב מישן ביץ' וטאלי יש יערות גשם ונהר (טאלי) שאפשר לטייל בהם. קיירנס - אפשר לצאת ממנה לקייפ טריבוליישן, אזור דיינטרי, שמורת למינגטון ועוד. כמובן שמסביב לסידני ולמלבורן עצמן יש פארקים גדולים שאפשר לטייל בהם. הבלו מאונטיינז הם בערך בגודל של בלגיה (!) את יכולה לעשות שם טרקים של כמה ימים, וככה גם בפארקים כמו גראמפיאנס באזור מלבורן.
מעבר לזה, יש הרבה מאוד דברים כמו צלילה, גלישה ראפטינג, טיולי קאנו, הפלגות ועוד ועוד שאפשר לעשות. זה הטיול שלך - תעשי רק מה שאת רוצה.
|
|
|
|