כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. קושי של טיולים 31/05/2008 16:28 לתגובה הבאה
  mirit5 לא מחובר mirit5  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
שלום לכולם,

אנחנו זוג צעיר (23, 26) שמעונינם לטוס לניו זילנד ואוסטרליה לחודשיים-שלושה באזור אוקטובר.
אנחנו מאוד אוהבים לטייל ולראות נופים וכו', אבל אנחנו לא אוהבים כל כך לישון הרבה בשטח וטיפוסים קשים על הרים וכו'.
מכל מה שאני קוראת זה נראה לי כאילו כל הטיולים והטרקים הם תמיד כמה ימים ותמיד קשים ובעליות וכו'. האם זה אכן המצב?

אנחנו מחפשים הרבה טיולים יומיים שבסופם נוכל לחזור למלון/אכסניה, ומידי פעם לצאת לטרק יותר רציני (בעיקר לא היירו רוצים לפסס את הטרקים המפורסמים כמו מילפורד)
בנוסף היינו מאוד רוצים לראות גם ערים ומוזיאונים ובניה מיוחדת וכו' - האם יש הרבה מזה באוסטרליה?
האם להמלצתכם כדאי להיות יותר זמן באוסטרליה ופחות בניו זילנד כי שם יש יותר טרקים וטיולים "לא קשים"?
אם אנחנו מתכוונים לנחות בתחילת אוקטובר (נוח בגלל החגים), איפה כדאי להתחיל?

תודה רבה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. קושי של טיולים תגובה ל - 1 31/05/2008 16:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1953 הודעות עד כה
ממש ממש לא. בנ"ז יש מסלולים בכל הרמות. אתם יכולים להגיע למשרד דוק אזורי ולבקש מידע על טיולים באזור: תקבלו הרבה מאוד הצעות, החל מהליכה של 10 דקות לתצפית על מפל ועד טרק של שבוע. הרבה אזורים הם אכן הרריים (במיוחד האי הדרומי, פשוט יש שם הרבה מאוד הרים...) אבל אתם לא חייבים לקחת מסלולים שכוללים עליה של 4 שעות.
למעשה אני חושבת שרוב המטיילים עושים איזה טרק-שניים-שלושה של כמה ימים והיתר טיולי יום. נכון שיש אנשים שהטיול שלהם מורכב בעיקר מטרקים ולינת שטח אבל זו ממש לא האופציה היחידה.
לגבי חלוקת הזמן, אתם צריכים להחליט מה יותר מושך אתכם. אני לא הייתי נוסעת לאוסטרליה רק כי הטיולים שם יותר קלים מנ"ז. זה גם לא נכון, יש טיולים בכל הרמות בשתי המדינות, רק באוסטרליה הדברים בד"כ יותר רחוקים אחד מהשני מאשר בנ"ז.

בערים הגדולות יש מוזיאונים וגם שכונות יפות ומעניינות, כמו בכל עיר.

אם אתם מתחילים באוקטובר אני הייתי מתחילה מאוסטרליה, כי שם תמיד יש אזורים שזה מזג אוויר טוב בשבילם. בין אם תטיילו חודש או חודשיים באוסטרליה, עדיף לכם כנראה להגיע לנ"ז קרוב יותר לדצמבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קושי של טיולים תגובה ל - 2 31/05/2008 23:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mirit5 לא מחובר mirit5  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
תודה רבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קושי של טיולים תגובה ל - 1 12/06/2008 19:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פיניר  משתמש לא מוכר
ישנם טרקים רבים שלא כוללים עליות/ירידות קשות, וכמו ששקד המליצה, תוכלו לשאול במשרדי ה DOC שישמחו לתת לכם מידע על מסלולים חד-יומיים ורב-יומיים מכל סוג וקושי. ברוב המסלולים הרב יומיים ישנה אפשרות לישון בבקתות. רמת הפינוק בבקתות משתנה מבקתה לבקתה אבל ברובן המוחלט תמצאו דרשי שינה עם מזרונים, אזור בישול (בבקתות המאובזרות תמצאו אפילו כיריים לבישול בגז) ושירותים (ברמות גימור שונות).
אז אם מבחינתכם לינה בשקי שינה ובישול לעצמכם - אין בעיה בכלל.

הנה כמה טרקים יפים ולא קשים , שתוכלו לחפש עליהם מידע:

1. WELCOME FLATS - (ידוע גם בשם קופלנד אבל אל תתבלבלו עם טרק ה COPLAND PASS הקשה) הליכה (הלוך ושוב) בעמק מוקף הרים וקרחונים לבקתה נחמדה שלידה מעיינות חמים (אפשר להתרחץ). 2-3 ימים.

2. ABEL TASMAN - הליכה לאורך חופים יפיפיים עם מספר בקתות לאורך הדרך. ניתן לעשות גם את הטרק בחתירה בקיאקים לאורך החוף, או לשלב הליכה וקיאקים. (יצא לי לעשות את הטרק פעמיים - פעם בהליכה ופעם בקיאק ושניהם מומלצים בחום. אני אהבתי יותר את הקיאקים...). אורך המסלול 3-4 ימים אך ניתן לקצר ולחזור בWATER TAXI ממספר חופים בדרך.

3. QUEEN CHARLOTTE TRACK - מסלול יפה לאורך סאונד. יש בו עליות אבל הוא לא נחשב קשה. חלק מהדרך הולך לאורך הרכס וחלק מהזמן בקו החוף. יש אכסניות מאוד נחמדות לאורך הדרכ לישון בהן (מפנק). אורך המסלול 3-5 ימים אך גם כאן ניתן לעשות חלקים מהמסלול המלא ע"י שימוש בWATER TAXI.

4. טיול יום הנקרא INLAND PACK TRACK ליד פונקייקי בחוף המערבי שבאי הדרומי. הליכה מישורית בתוך יער גשם לאורך (ובתוך) אפיק נחל ההולך ותחבר לערוצים נוספים ומתחתר בקניונים יפים עד בהוא נשפך לנהר רחב המתחבר לכביש החוף המערבי. מסלול מאוד כיפי, אבל אפשרי רק כשאין
גשם - אחרת הנחלים והנהר עולים על גדותם ואפשר להיתקע באמצע הדרך...

אלה רק 4 דוגמאות מיני רבות אחרות באי הצפוני והדרומי לטרקים ומסלולים יפים ולא קשים...

תקראו בעולם התרמילאים ניו זילנד שבאתר, וגם בהודעות עבר בפורום.

תהנו
פיני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קושי של טיולים תגובה ל - 4 15/06/2008 12:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Mundungus לא מחובר Mundungus  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
יש בניו זילנד גם הרבה טיולים לסטלנים, והמון כבישים שבהם מסומן איפה לעצור ואיפה להסתכל ואפילו איפה לצלם כדי שתצא לכם תמונה מוצלחת. אגב, היה נראה לנו (אם כי לא בדקנו את זה מדעית..)שככה הרבה מטיילים ממדינות שהם לא ישראל מטיילים.. בכל מקרה לונלי פלנט מציין הרבה מסלולים יומיים, ויש ספר של לונלי פלנט בשם Tramping in New Zealand שמומלץ.
לגבי אוסטרליה- עוד מיתוס ישראלי מוטעה הוא שנוסעים אליה בשביל מסיבות וסתלבט..הייתי באוסטרליה 3 חודשים ועיקר הטיול שלי היה שם, ללא מסבת חוף אחת..יש בה הרבה איפה לטייל והמון מגוון של נופים. הבעיה היא באמת הגודל שמוסיף מאד לעלויות, אבל גם באזורים מצומצמים יחסית אפשר לראות הרבה דברים יפים.
תהנו המון!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ברוכה השבה! תגובה ל - 5 15/06/2008 14:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טוב לראות אותך כאן בשורותינו... איך היה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. Mundungus, באיזה איזור באוסטרליה טיילת? תגובה ל - 6 15/06/2008 19:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נעמה רוצה לטייל לא מחובר נעמה רוצה לטייל  משתמש פעיל 163 הודעות עד כה
אני מתכננת את החוף המזרחי אבל כל כמה ימים פוזלת לחפש לי איזור חלופי כי באמת לא בא לי הרבה ים ומסיבות...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. נעמה, הטיול שלך הוא מה שאת עושה ממנו תגובה ל - 7 15/06/2008 20:31 לתגובה קודמת
אני מאוד לא אוהבת את הגישה של "זה מה שיש לעשות ב..." זה שיש אנשים שנוסעים לחוף המזרחי וכל מה שהם עושים זה ללכת לים ולמסיבות, לא מחייב אותך לעשות את זה. יש באזור הרבה מה לעשות, במיוחד אם את קצת מתרחקת מהחוף. גם באיזור ביירון ביי הממוסחרת, יש פארקים ומקומות שאפשר לטייל בהם ואפילו לראות מיני חיות. מגולד קואסט יוצאים טיולים ליערות הגשם שבאזור. בנוסה עצמה יש פארק קטן שאפשר לטייל בו כמה שעות ואפילו לראות קואלות. פרייז'ר איילנד הוא כולו טבע יפה ובהרויו ביי אפשר לראות לוויתנים (בעונה). גם בפרייז'ר עצמו אפשר לראות צבי ענק ולפעמים גם כרישים ודולפינים (באינדיאן הד או במעבורת בדרך לשם). גם במגנטיק איילנד אפשר לטייל, סביב מישן ביץ' וטאלי יש יערות גשם ונהר (טאלי) שאפשר לטייל בהם. קיירנס - אפשר לצאת ממנה לקייפ טריבוליישן, אזור דיינטרי, שמורת למינגטון ועוד. כמובן שמסביב לסידני ולמלבורן עצמן יש פארקים גדולים שאפשר לטייל בהם. הבלו מאונטיינז הם בערך בגודל של בלגיה (!) את יכולה לעשות שם טרקים של כמה ימים, וככה גם בפארקים כמו גראמפיאנס באזור מלבורן.
מעבר לזה, יש הרבה מאוד דברים כמו צלילה, גלישה ראפטינג, טיולי קאנו, הפלגות ועוד ועוד שאפשר לעשות. זה הטיול שלך - תעשי רק מה שאת רוצה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אחרי כל החששות שהוצאתי כאן בפורום :-)
להודעה הבאה:אודה על התייחסותכם למסלול המתוכנן לניו זילנד-חלק ב

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר