|
|
| 3. מאיפה מתחילים?! תגובה ל - 2 |
03/06/2008 12:55   |
|
|
קצת רצת מהר...
אם התכנון הוא לטוס באוקטובר אפשר להתחיל לברר על כרטיסים מיוני-יולי. את הויזה מבקשים חודש מראש.
באוקטובר מומלץ להתחיל מצפון היבשת כדי לחמוק ממזג האוויר הסוער שיתחיל מאמצע נובמבר.
כדאי מאוד, להתחיל את התכנון מללכת להרצאה בלמטייל, לקרוא כאן חומר (בפורום, עולם התרמילאים, 1001 טיפים וכו'). כשתרכוש את הידע תבחר את אופי הטיול שלך (אכסניות, קמפינג...) והעלויות יהיו בהתאם. כיום מדובר על 1500-2000$ אמריקאי לחודש מחיה באוז ונ"ז.
אנחנו נשמח לעזור בהמשך עם שאלות יותר ספציפיות.
|
|
|
|
|
| 5. מאיפה מתחילים?! תגובה ל - 1 |
13/06/2008 02:51  |
| |
roiebh |
20 הודעות עד כה |
|
|
|
קודם כל, באמת צריך להתחיל לקרוא קצת על המקומות
להעיף מבט חטוף על המפות על מנת להבין מבחינה גיאוגרפית איפה כל דבר עומד ואיך נראה פחות או יותר המסלול המיודעת
ואז מתחילים ללמוד על נקודות שנראות לך מעניינות ולכתוב אותן בצד
לאחר שיש את כל הנקודות האלה, צריך לעבור לשלב הבא והוא להרכיב מסלול שיצור בסופו של דבר את הטיול- גם באוסטרליה וגם בניו זילנד
באוסטרליה הדבר יותר קל משום שיש ממסלולים מובנים שכולם עושים (לא שאני אומר שצריך לעשות את מה שכולם עושים, פשוט זה מסלול נוח והגיוני)- כפי שאמרו פה, החוף המזרחי, ה-D, החוף המערבי ויש עוד אופציות, אז כמובן שכדי להבין מה זה כל דבר אפנה אותך שוב למגזין באתר, ל1001 טיפים שאפשר לשבת לקרוא שם ימים שלמים ברצף את המידה,
אבל תיהיה חכם, תכתוב את הדברים החשובים ונקודות שמעניינות אותך
גם אם זה לא יצא לפועל, כדי שבסוף תבנה מהכל או מרוב הדברים את הסלול האידיאלי בשבילך תוך שימוש בעצות שקיימות באתר ושאחרים עשו.
אני אתן לך דוגמה, את המסלול שלי בניו זילנד לקחתי מתוך טיפ פה באתר שהיה מקיף ביותר ופשוט היה מודפס ואיתו טיילתי...
כמובן שיש לקנות כבר כרטיס - תחליט איפה אתה רוצה לנחות באוסטרליה ואח"כ תוסיף מעבר לניו זילנד עם נחיתה באוקלנד והמראה חזרה לאוסטרליה או הבייתה (בהתאם למה שתרצה אח"כ) דרך כרייסצ'רץ'
בהצלחה!!!
|
|
|
|