| 1. שאלה בנוגע לדיינטרי וקייפ טריביולישיין |
06/06/2008 15:34  |
| |
revital2910 |
59 הודעות עד כה |
|
|
היי!
אני מתחילה את הטיול בקיינז ויורדת דרומה, אבל אני מעוניינת קודם לטייל גם בדיינטרי ובקייפ טריביוליישן.
שווה לי לעלות ממש צפונה ולהגיע לקייפ טרביוליישן ממש, או שגם חופים דרומיים יותר יכולים להיות מעניינים באותה מידה?
ואיפה בדיוק ממוקם דיינטרי ווילג'?
והאם אפשר להגיע למקומות האלה בכלל בתחבורה ציבורית?
הפארק הלאומי דיינטרי זה בעצם כל האזור וזה כולל בתוכו את דיינטרי ווילג'?
מצטערת על הבורות!
תודה
|
|
|
|
| 2. שאלה בנוגע לדיינטרי וקייפ טריביולישיין תגובה ל - 1 |
06/06/2008 16:24   |
|
אני לא בטוחה שיש תחבורה ציבורית שמגיעה לשם. בכל מקרה, מדובר באזור יחסית גדול, ככה שגם אם יש אוטובוס שמגיע לדיינטרי וילג', זה לא ממש מאפשר לך לטייל בשמורה ובאזור. אני יכולה לדמות את זה ללהגיע באוטובוס לקצרין כשאת רוצה לטייל במפלים של הגולן, או למצפה רמון כשאת רוצה לטייל במכתשים: זה לא מספיק שיש תחבורה לעיירה, את צריכה גם איכשהו להגיע לשמורה. יש לך כמה אפשרויות - או לקחת ליפט עם מישהו באכסניות באזור שמטייל עם אוטו, או לשכור בעצמך אוטו לכמה ימים או לקחת טיול מאורגן. רכב כמובן מאפשר לך את הגמישות הרבה ביותר ויש לך אפשרות לקחת ליפטרים בעצמך בשביל להוזיל קצת עלויות. מה שאת צריכה לבדוק לגבי זה זה עניין המעבר עצמו. בשביל להגיע לקייפ טריב עצמו צריך לעלות על מעבורת קצרה ויש גם אזורים שמצריכים 4X4 (יכול להיות שיש אפשרות להמנע מהדרכים האלה, אני לא ממש בטוחה). טיול מאורגן זה טיול מאורגן - מישהו אחר דואג לכל הדברים האלה בשבילך. כשאני הייתי שם לפני שנתיים וחצי אני לקחתי טיול של יומיים: אספו אותנו בבוקר מהאכסניות בקיירנס, היה לנו שיט תנינים בנהר דיינטרי, קצת טיול ברגל ביערות הגשם ובצהריים הגענו לקייפ טריב. שם היו לנו בעצם כ-24 שעות לעצמנו. יש שם כל מיני אטרקציות שאפשר לעשות ואפשר גם פשוט ללכת לחוף היפה, יש גם כל מיני בריכות מים טבעיות שאפשר קצת לשחות בהן, אפשר גם פשוט לנוח ולהרגע. היתה אפשרות לטיול של יום-יומיים או שלושה, כאשר החלק המאורגן הוא אותו הדבר וההבדל היה במספר הלילות בהם את נמצאת שם לבד. מחיר הלינה היה כלול במחיר הטיול והיו כמה אפשרויות לינה.
קייפ טריב זה מקום מאוד יפה והוא מיוחד בזה שיש בו גם יערות גשם וגם ריף באותו המקום. אני לא יודעת כמה זמן יש לך וכמה את רוצה להשקיע בכל דבר ובכל מקום ככה שזו החלטה שלך. אם זה היה החוף הכי יפה והכי מיוחד שראיתי? לא, אני יותר אהבתי את החופים בוויטסאנדייז למשל.
בין אם את מגיעה עצמאית ובין אם את לוקחת טיול מאורגן, אני מאוד ממליצה על לינה בפרנטרי-לודג' (מצרפת לינק): זה היה אתר נופש (ריזורט) שהוסב לאכסניה. זה עדיין מן אתר נופש גדול ויפה רק שיש בו גם חדרים משותפים. יש שם בריכות, מדשאות, לובי יפה וכל מיני דברים. יחסית לאכסניה - זו כנראה בין ההכי טובות שהייתי בהן... עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון זה אוכל - אין שם ממש איפה לקנות ובטח שלא במחירים נורמליים ולכן כדאי להצטייד באוכל מבעוד מועד.
|
|
|
|
|
| 4. תגדירי משתלם תגובה ל - 3 |
08/06/2008 12:53   |
|
|
משתלם מבחינת כסף? תלוי בכמה אנשים מדובר. אם יש 4-5 אנשים ששוכרים רכב ביחד אז יכול להיות שהטיול המאורגן לא יצא יותר זול. אם מדובר באדם אחד-שניים אז אני חושבת שהטיול יותר זול מהשכרה. כשאני עשיתי את זה (בערך לפני שנתיים וחצי) נדמה לי שטיול כזה עלה כ-100$, כאשר 20-30 דולר מתוכו היו בכלל העלות של הלינה. כלומר, הטיול עצמו עלה 70-80 דולר לאדם (הוא כן כלל ארוחה אחת). בתוך זה היה כלול גם המחיר של השיט תנינים הזה. בקיצור, עניין הנסיעה וההגעה והכל הסתכם בטח במשהו כמו 50$ לאדם ליומיים. אני לא יודעת לגבי השכרה. זה נוח מהבחינה שדואגים לך להכל וכו'.
בנוגע לארוחות, בד"כ יהיה לך יותר זול להתארגן על אוכל לבד מאשר לקחת טיול עם אוכל. אמנם תאכלי פחות ברמה אבל לא בטוח שבימים כתיקונם תוציאי 15-20 דולר על ארוחה...
|
|
|
|
|
|
| 7. תשובה לגבי קייפ טריבוליישן ועוד תגובה ל - 6 |
09/06/2008 11:05   |
|
|
מה שגיא התכוון לומר (והוא צודק) זה שכמה שתזמיני יותר דברים בבת אחת, תקבלי יותר הנחה, כלומר, העלות שלך לכל דבר שתזמיני תרד. אני לא יודעת אם להזמין בקיירנס זה יותר זול מלהזמין בסידני או אותו הדבר, אבל בטוח שיותר זול להזמין בקיירנס את הכל (או כמה שיותר) ולא להזמין 2 אטרקציות בקיירנס, לנסוע דרומה ואז באיירלי ביץ' להזמין עוד אטרקציה וכו' וכו'.
עדיף להגיע כשכבר יודעים פחות או יותר מה רוצים. סוכני הנסיעות ישבו איתכם בהרבה סבלנות ויבנו איתכם ביחד מסלול עם אטרקציות. אם לא תדעו מה אתם רוצים, הם יציעו לכם עוד ועוד הצעות. השיווק הוא לא אגרסיבי, תוכלו לא לקחת חבילות שהם מציעים ועדיין עדיף לדעת קצת מראש כדי לדעת מה אתם רוצים ועל מה תעדיפו לוותר. אפשר ואף רצוי להזמין בסוכנויות האלה גם את הפאס של האוטובוס ואפילו טיסות פנים אם תצטרכו.
תשקיעו יום או יומיים בדבר הזה, תעברו בין סוכנויות נסיעות ותבקשו הצעות מחיר לדברים שאתם רוצים. אפשר להתמקח קצת אבל במידה, זה לא תאילנד. כלומר, אתם יכולים לבוא לפיטר פן ולהגיד להם "אבל בטראוול באג הציעו לי אותו דבר ב-50$ פחות ואני דווקא רוצה לעשות אצלכם" דברים כאלה, לא להגזים. לפיטר פן יש פריסה טובה של סניפים בחוף המזרחי ואם מזמינים מהם חבילה גדולה מקבלים את כרטיס ההנחות שלהם שמאפשר בין היתר לגלוש אצלם באינטרנט ממש בזול.
|
|
|
|
| 8. תשובה לגבי קייפ טריבוליישן ועוד תגובה ל - 7 |
09/06/2008 11:32   |
| |
revital2910 |
59 הודעות עד כה |
|
|
הבנתי
בעיקרון יש לי את הספר של לונלי פלנט ואני מתחילה לקרוא על מקומות מעניינים במסלול שאני רוצה לעשות ורושמת בצד כדי שאני אדע לברר עליהם
ככה, כשאגיע לשם אכנס לסוכנות נסיעות ואברר על טיולים מאורגנים באזור. בכל מקרה אני רוצה לבוא עם ראש פתוח לדברים שאולי לא שמעתי עליהם
את אומרת שאם אני רוצה לעשות קילומטר פאס של גרייהאונד כדאי לי לעשות את זה דרך חברת נסיעות מקומית ולא דרך קופות?
אה ואם כבר קילומטר פאס- עשיתי את הכרטיס חברות של YHA פה בארץ והבנתי שהוא מקנה הנחה לגרייהאונד אבל בספר של הלונלי פלנט היה כתוב שהוא מקנה 10% הנחה, ובאתר של גרייהאונד רשום שמדובר ב-10% ק"מ חינם. אולי מישהו יודע באיזה משתי ההנחות מדובר?
אגב משהו אחרון-
גיא יכול להיות שהתכוונת לחברה שנקראת טרופיקס אקספלורר? (כי לא מצאתי טרופיקל אקספלורר באינטרנט)
תודה על כל התשובות
|
|
|
|
| 9. את עושה מצוין תגובה ל - 8 |
09/06/2008 12:24  |
|
|
מה שאת עושה זה בדיוק מה שצריך לעשות, קצת לקרוא כדי לא לבוא קלולס לגמרי, ומצד שני לקחת בחשבון שלא הכל כתוב בלונלי פלאנט ובכל מקרה אי אפשר לקרוא את כולו לעומק...
אני לא בטוחה שכדאי לך בכלל לקנות את הפאס קילומטרים של גרייהאונד. אם כל מה שאת עושה זה את החוף המזרחי, אולי בכלל כדאי לך פאס מסלול ולא פאס קילומטרים. פאס קילומטרים הוא טוב אם את רוצה להכנס לפנים היבשת ולהגיע למקומות פחות שגרתיים. אם את מטיילת בחוף המזרחי די בצמוד לחוף (עם טיולים מאורגנים מדי פעם) אז לדעתי עדיף לך לקנות פאס מסלול. זו למשל שאלה לסוכן הנסיעות...
אני חושבת שיצא לך יותר משתלם לקנות את הפאס של האוטובוס בסוכנות הנסיעות כי שם זה על אותו משקל כמו אטרקציה שאת מוסיפה ל"סל הקניות" שלך. כמו שאמרתי לך קודם (וגם גיא אמר לך את זה), אם תקני מסוכנות הנסיעות חבילה בך 500$ תקבלי הנחה מסוימת, אם תקני חבילה של 700$ תקבלי הנחה יותר גדולה. הכוונה היא לא שבכל מקרה תקבלי הנחה של 10% פשוט שכשאת קונה ב-700$ אז 10% הנחה זה מספר יותר גדול: לא, במקום לקבל 10% תקבלי 15% הנחה, לדוגמה. אני משערת שחלק מזה זה עניין של עמלות לסוכנות ולמעשה כשאת מזמינה הרבה דברים בפעם אחת את חוסכת לסוכן התעסקות ולכן יש לו אינטרס שאת תעשי את זה ובעצם את משלמת פחות עמלה כי היתה פחות התעסקות.
בכל מקרה, במצטבר, אם תקני את הפאס אוטובוס דרך סוכנות הנסיעות זה יצטרף ליתר האטרקציות שתקני וההנחה תגדל. כשאני קניתי את הפאס אוטובוס שלי, אכן התבקשתי להציג איזשהו כרטיס חבר על מנת לקבל הנחה - YHA, VIP, ISIC מה שיש, כולם נתנו בערך אותה ההנחה. אם את רוצה, תעברי קודם במשרדים של גרייהאונד ותשאלי כמה זה עולה שם, אח"כ תבדקי בסוכנות.
|
|
|
|