כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. גרמניה-אוסטריה ...עזרה 11/06/2008 20:11 לתגובה הבאה
  efrat1099 לא מחובר efrat1099  משתמש מתחיל 40 הודעות עד כה
אחרי הריון די ממושך שכלל קריאת מפות, אתרי אינטרנט וטיפים גיבשנו מסלול בן שבועיים...

הכי קשה היה להחליט מה לא עושים כי לא חסר מה לעשות באיזור..מצד שני לא רצינו להעמיס ולהפוך את הטיול למירוץ!!!

אנחנו זוג + ילד בן חמש בקרוואן ונשמח אם תעירו/ תאירו/תייעצו לנו כדי לשפר את המסלול (לא תמיד מה שרואים במפה מתאים למציאות):

יום 1-
נחיתה במינכן
סיור של 3-4 שעות
נסיעה לקבלת הקראוון, התארגנות וקניות.
נסיעה מזרחה - chiemsee

יום 2-
טיול ב- herrenchiemsee
נסיעה ולינה באזור סט וולפגנג
הר שאפברג
St. gilgen
זלצבורג

יום 3-
hallstatt – מערת קרח דיכשטיין וטיול בעיירה.
Abtanau כאופציה
זלצבורג

יום 4-
מכרה מלח בהליין+ סיור
Werfen (מופע בזים)
קניון Liechtenstein Klamn

יום 5-
Rauris אתר חיפוש זהב
הגרוסגלוקנר

יום 6-
אינסברוק
Mittenwald
אפשרי עצירה בפוסן ולטירות של לודוויג

יום 7-
אגם בודן,
מרסבורג – עיירת הגפנים והיין, תצפית על האגם או קונסטנץ
המשך לצידו השני של האגם במעבורת לאי מיינהאו
מפלי הריין
שאפהאוזן

יום 8-
Todtnau – מפלים
מפלים- ליד Todtnau-Muggenbrunn
חור המכשפה
Todtmoos סיור במדרחוב
לינה באגם שלוכזי

יום 9-
Feldberg
אגם טיטזה

יום 10-
פארק אירופה

יום 11-
למפלי טריברג
ביקור במוזיאון השעונים בפורטוואגן
העיירה באד דורהיים

יום 12-
לגולנד

יום 13-
מינכן וטיסה

מתלבטים אם כדאי לרכוש את כרטיס היער השחור/ הזלצבורגרלנד...וכמובן נשמח מאוד לכל טיפ של בעלי הניסיון שביניכם...
תודה מראש אפרת

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 1 11/06/2008 20:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טוב.. שכחתי יום...
אחרי הגרוסגלוקנר
היום ה-6 –
מסלול רגליים יחפות ב- soll
העיירה kitzbuhel
מפלי קרימל גרלוספס
לינה zell am ziller

אפרת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 1 11/06/2008 20:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 12983 הודעות עד כה
רק בימים הראשונים ועצרתי..

יותר מדי אתרים בצרופי הימים

יום 2 ויום 3 מופיעה זלצבורג בסופו של יום- כדי....
לא ברור לי ,במיוחד שאתם נוסעים עם קרוון מה שעושה כניסה לעיר מסורבלת וקשה יותר מרכב פרטי.
אז פעמיים? וכל פעם בשולי היום?
לא ברור.אלא אם יש מטרה אחרת דווקא בתוכנית זו.

יום 4
2 אתרים יספיקו,השלישי מיותר.

יום 5
לגרוסלורקנר אי אפשר לצרף יעד משמעותי, אלא אולי משהו בסופו של יום(פארק מים ?)
הביאו בחשבון שהנסיעה עם קמפר איטית יותר.

ביום 6 ו7...איבדתי אתכם, קפצתם על ה"דרך" של מאות ק"מ מזלצבורלגנד -טירול-דרום בוואריה-אגם בודן.
עומס של אתרים.

יום 8- מפלי טודנאו פעמיים
חור המכשפה אינו באותו אזור .

בנוסף לכך מציעה לשקול אם בכלל להגיע לכוון יער שחור ופארק אירופה כי הילד יחסית קטן למתקני הפארק, ויוכל להינות לא פחות ב1001 פארקים אחרים בדרך (למשל פארק שפילנד ליד בודן) או פארק קוני לנד,או לגו לנד כפי שציינתם או פארקים חמודים שיש גם בטירול וגם ליד אגם כיימזי וכו.
לא חובה פארק אירופה
בטח שלא חובה בגיל הילד שלכם.

לשיקולכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 2 11/06/2008 20:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3056 הודעות עד כה
עכשיו לא הבנתי?
יש פעמיים 6 או שהכל זז למעלה ומיטנוולד- אינסברוק נהיה 7?
אני קצת מקשה כי אני מתקשה בהבנה:
אם כתוב גרוסגלוקנר ולמחרת כתוב אינסברוק זאת אומרת שבלילה ישנים איפה?כי מעבר גרוס הוא נסיעה די ארוכה להבנתי ומשם לאינסברוק עוד נסיעה ארוכה וכך הולכים לאיבוד חצאי ימים שלמים של טיול לא?
הרי אי אפשר לנהוג בקרוואן כשהשאר ישנים או שאני טועה?
כנ"ל לגבי ימים 11 ו 12.מאזור היער השחור ללגולנד הדרך לא קצרה עד כמה שהבנתי.
גילוי נאות - טרם טיילתי בקרוואן וגם לא באזורים בהם אתם עתידים לטייל. אני פשוט לומד.....

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 4 11/06/2008 21:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית וכולם,

תודה על ההערות החשובות...חלקן טעות קולמוס .
ויתרנו על פארק אירופה- גם כך התלבטנו לגביו...

זלצבורג- מחקנו מהיום השני..

יום שלישי- נקדיש רק לזלצבורג- נראה לנו שיש הרבה מה לעשות שם..ומעניין..האמנם?!?!

בסיומו של יום ניסע ללינה בהליין.

יום רביעי- הורדנו את הקניון...ונשאיר רק את הליין ואת werfen

הכל זז ביום...בין כה ויתרנו על פארק אירופה

יום חמישי- את הקניון נעשה ביחד עם מערת הקרח בהלשטאט..הורדנו את המגלשות באבטנאו (הילד קטן מדי)

הוספנו את השפילנד...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 5 11/06/2008 21:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3324 הודעות עד כה
היי אפרת,
כן, יש המון מה לעשות בזלצבורג. לפחות יום. קודם כל ארמון הלברון עם המזרקות ומשחקי המים. המבצר. מוזיאון הטבע זכה להמון המלצות (אני לא זוכרת התלהבות גדולה, אבל אולי כבר שכחתי) ועוד.

אם כבר עשיתם "צעד אמיץ" Razz וויתרתם על פארק אירופה, אז הייתי שוקלת לוותר על היער השחור בטיול הזה, ולטייל יותר באוסטריה.
יש באוסטריה עוד המון מה לעשות, עם נסיעות יחסית קצרות. בעיני חבל.
עוד יום שעשועי שלג, חוץ מהגרוסגלוקנר בטח יכול להיות מהנה מאד, למשל, מרחצאות/פארק מים, עוד רכבל, לא חסר!!
תהנו בכל מקרה!

[עודכן ב:11 יוני 2008 21:55:]

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 6 11/06/2008 22:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי נירית
אני משתגעת...חברים שלנו בשנה שעברה היו 14 יום בגרמניה, אוסטריה, שויץ, וצ'כיה..ואני לא מצליחה להיות בשתי מדינות בזמן הזה...

אנו שוקלים את הצעתך ברצינות..במקום לנסוע כמו משוגעים ממקם למקום

יום שלם בזלצבורג- סוכם!!!!

יום שעשועי שלג?

אינסברוק- חוץ ממדרחוב יש עוד דברים מעניינים בה?

תודה אפרת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 7 11/06/2008 23:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגבי השלג-יש בהר שעולים אליו מקפרון, ה kitzsteinhorn , אפשר להיות גם בשכר, במפעל ההידרואלקטרי-לפחות חצי יום לכל אלה.

גם דרומית לאינסברוק יש קרחון -שלג בקיץ, אבל לא זוכרת אם יש שם משהו מיוחד לילדים.

אישית מאד אהבתי את אינסברוק.
העיר העתיקה שלה יפה וציורית, עם גג הזהב , הכנסיות והבתים העתיקים. אם מטיילים רק שם, זה אולי שעתיים -שלוש. אבל יש עוד.
קצת דרומה מהעיר עצמה, יש את המגדל והמקפצה האולימפיים. אני חושבת שיש גם מגלשות הרים, לא יודעת אם מתאימות לגיל 5.
מעל אנסברוק, במקום יפה, (עולים אליו בפוניקולר, אם אני זוכרת נכון)יש גן חיות חביב מאד עם חיות אלפיניות ואקווריום דגי מים קרים. (אולי קצת משמימים, כמו שיונית אומרת, אבל אופייניים לאזור).
אפשר לעלות ברכבל להר עם תצפית מאד יפה.
אנחנו אהבנו את ארמון אמברס, ואת המוזיאון הטירולי, לא יודעת עד כמה מתאים לילדים קטנים. לדעתי, המוזיאון לפחות יכול להיות מעניין.
לא הייתי פוסלת גם את עולם הקריסטלים של סברוסקי, למרות שהדעות עליו חלוקות בפורם כאן.
כמובן אם תשארו באזור, תוכלו לבקר בנחת גם בטירת לודוויג, שהיא בהחלט מומלצת גם לילדים, ולרווח את היום של בודנזי, שנראה לי מאד צפוף.
ואל תתרגשי מהחברים שביקרו ב4 ארצות. דרך חלון המכונית אפשר גם לראות 8 ארצות בזמן זה. לכל אחד מתאים קצב אחר.
בטח יהיו לכם עוד טיולים, ותגיעו למקומות אחרים.
אני מעדיפה טיול עומק , וחושבת שגם לשבת על שפת האגם, לצפות בברבורים ולמשוך כוס בירה לשעתיים-בלי הצורך למהר לאתר הבא, זו הנאה אמיתית. אבל מבינה את מי שחושב אחרת.
העולם לא יברח, וממילא כנראה כבר לא אראה את כולו בגלגול הזה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 8 11/06/2008 23:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גם אנחנו בעד טיולי עומק...כי אם לא היינו עושים 4 ארצות ב- 14 יום.

לאור המלצותייך- הסתכלנו שוב בטיפים, פורום ןאתרים אחרים- קפרון שווה ביקור ארוך יותר.

בבודנסי נהייה כנראה עוד יום...

הדיעות חלוקות בקשר לאי הפרחים...

אנחנו מתלבטים בין מרסבורג או קונסטנץ?

נקדיש לאינסברוק לפחות חצי יום...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 7 12/06/2008 07:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 12983 הודעות עד כה
אפרת שלום

אם אפשר להציע משהו "נועז"-למחוק בכלל את כל הצד המערבי של המסלול שלכם ולהיות באזור זלצבורגלנד טירול ואגם בודן וחזרה למינכן-לגו לנד. בעיניי גם זה יותר מדי לשבועיים של טיול ,והייתי מסתפקת בזלצבורלנד -טירול על בסיס 2-3 נקודות לינה ולגו לנד.
או...רק זלצבורגלנד-אגמים.
לטעמי- ככל שנוסעים יותר, מטיילים פחות ומבלים פחות.
בחבלים אלו יש כל כך הרבה מה להציע לטייל ובוודאי לגילאי 5 שכל במבי מעורר השתאות עולמית-אין מה לרוץ, העולם (והיער השחור) יחכו לכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 9 12/06/2008 19:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yosi555 לא מחובר yosi555  משתמש פעיל 514 הודעות עד כה
אפרת שלום
תרשי לי לא להתייחס לגבי הטיול או מקומות הביקור כי יש לי גם השגות לגבי המקומות וסדר הכרונולוגי שלהם אבל אם קראתי נכון אתם נוסעים בקרוון שזה לא נהיגה ברכב פרטי נראה לי שפשוט "התבלבלתם" הכבישים שאתם מתכננים ליסוע בהם נראים יפה על המפה אבל אני יכול להבטיח לך שהנסיעה בקרוון היא לא כמו ברכב פרטי היא איטית יותר זהירה יותר רוב הנסיעה היא לא על מה שנקרה אוטובאן הרי מטרת הטיול היא נסיעה בין העיירות והאגמים וזאת נסיעה בכבישים צרים ללא שוליים או שוליים עם תעלות מים לא כבישים רחבים או דו מסלולים עם עליות וירידות ותאמיני לי עשיתי את זה לפחות 4 פעמים בכל האזורים שאתם כתבתם אין שם אפשרות לתכנן נסיעה ביום אחד מרחקים וביקורים מרוחקים כמו שאת כתבת תאורתית ומעשית ישנם משתנים רבים בטיול מהסוג שלכם והם: מזג האויר שיכול להיות פתאום גשום. פקקים בדרך אין אפשרות להחנות קרוונים בכל חניון בעיירה ועוד ימי שישי /שבת למיניינם שהכבישים עמוסים מאוד כך שתכנון אחד וביצוע שני.
לסיכום קודם כל הייתי מציע לכם לסדר בצורה מסודרת את הביקורים ולא לחזור כמה פעמים לזאלסבורג לדוגמא או נסיעות למגלשות גם פה וגם שם כדי לבדוק מה שיונית מציאה להתרכז באיזור של זאלסבורגלאנד כלומר במפה קחי פשוט סרגל ותעמידי על המפה מאגם chiemsee דרומה לאחר הגרוסגלוקנר ומצד שני אחרי מקבץ האגמים עשו זאת בניחותה ללא לחץ בתור טיול ראשון ופעם הבאה את כל הצד המערבי של אוסטריה.
יוסי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 11 12/06/2008 21:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חגיתY לא מחובר חגיתY  משתמש פעיל 783 הודעות עד כה
אם כבר וויתרתם על גרמניה, אז אולי עוד החלטה "נועזת".
למען ההגינות אציין שלא הייתי עדין באוסטריה (זה, כנראה, יהיה הטיול הבא...), אך מקריאה רבה - בעיקר פה בפורום - הקראוון נראה לי ממש מיותר. אוסטריה אידיאלית לטיולי כוכב. הקראוון מאד יעקב ויסרבל אותכם. הלינה באוסטריה ממש לא יקרה ונראה לי מאד חוויתי ללון בצימר או חווה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 12 12/06/2008 23:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לכולם

ויתרנו על היער השחור (לעת עתה)....לטובת הרוגע...
האם המסלול הבא הגיוני יותר?

יום 1- מינכן, קבלת הקרוואן( עליו אנחנו לא מוותרים), chiemsee

יום 2-herrenchiemsee סט וולפגנג , St. gilgen

יום 3- זלצבורג

יום 4- הליין, Werfen

יום 5- hallstatt, Bad ischl

יום 6- קניון Liechtenstein Klamn
Rauris
kaprun

יום 7- הגרוסגלוקנר

יום 8- מסלול רגליים יחפות ב- soll
העיירה kitzbuhel

יום 9- מפלי קרימל
גרלוספס
אינסברוק

יום 10- Mittenwald
פוסן והטירות של לודוויג

יום 11- שפילנד
אגם בודן, מרסבורג

יום 12- מפלי הריין
שאפהאוזן

יום 13- לגו לנד

יום 14- מינכן וטיסה חזרה

כרגיל, נשמח להערות...להאיר עיננו...תודה מראש אפרת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 13 13/06/2008 10:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yosi555 לא מחובר yosi555  משתמש פעיל 514 הודעות עד כה
עפרת בוקר טוב
קודם כל אני שמח שאתם שוקלים לוותר על חלק מהמקומות תמיד יש שנה הבאה תאמיני הייתי 5 פעמים באוסטריה לפחות כל פעם שבועיים ולא ראיתי הכל.
שנית מהסתקלות במפות ולא ציינתם לינות אני מתאר לעצמי שזה לפי היימים פחות או יותר באיזור אז:
יום 1- מינכן, קבלת הקרוואן( עליו אנחנו לא מוותרים), chiemsee
לינה באיזור אפילו בהמשך לכיוון דרומית מזאלסבורג לכיוון Halleinיום לא מעייף וניתן לביצוע
יום 2-herrenchiemsee סט וולפגנג , St. gilgen
קודם הסדר העיירות הפוך ואולי כדי לשקול אם ישנים ליד זאלסבורג למה לא להחליף אם יום 3 ולבקר גם בארמון הלבורן
יום 3- זלצבורג
החלפה עם יום 2 יש מקום כמה שאני זוכר לפני מגרש החניה לקרוונים בצד האגם (שמאל)כ-200 מטר לפני החניה בכניסה למדרחוב
יום 4- הליין, Werfen
ישנתי בעיירה שנה שעברה אין מה לעשות בעיירה יותר משעה פרט אם היא נקודת מעבר או בסיס לטיולים ברכב פרטי כך שנראה שכדי לחפש תוספת ליום הזה אולי מערת המלח לידה בבד דורנברג או מפלי גולינג
יום 5- hallstatt, Bad ischl
יום טיול יפה כולל לינה ליד הללשטט או ליד אחד האגמים

יום 6- קניון Liechtenstein Klamn
Rauris
kaprun
לא הייתי בקניון אבל עליה עם קרוון לקאפרון ??? Confused
חבל לא ליסוע לאגם konigssee הפלגה

יום 7- הגרוסגלוקנר
ניתן לעשיה בניחותה למרות העליות הקשות והכביש המפותל והצר ההיתי מציע עצירות התצפיות למנוחת הנוהג ובסוף למצא חניה בכביש העולה חזרה מ-LINZ לכיוון צפון 108
יום 8- מסלול רגליים יחפות ב- soll
העיירה kitzbuhel
גם קיצבאול כמו היילין בנויה ממדרחוב אחד /שתים רכבל חנויות ובתי קפה זמן לביקור בערך שעתיים עד שלוש אבל לדעתי בגלל יום המחרת של מפלי קרימל אתם מבזבזים זמן עולים ולאחר מכן יורדים מקצבאול שוב לכיוון המפלים -מיותר סעו למפלים חנו שם
יום 9- מפלי קרימל
גרלוספס
אינסברוק
ביקור על הבוקר במפלים ויציאה להמשך הטיול
יום 10- Mittenwald
פוסן והטירות של לודוויג
יום נסיעה לא קל כביש 314 עליה לכיוון פוסן והארמונות כביש לא רחב המון פיתולים וירידות חדות לא מאמין שתספיקו להגיע לארמונות באותו יום לבקר בהם אלא למחרת
יום 11- שפילנד
אגם בודן, מרסבורג
יום 12- מפלי הריין
שאפהאוזן
יום 13- לגו לנד
יום 14- מינכן וטיסה

הימים 11-13 תסלחי לי שאני לא אתייחס אליהם כי אין לי מספיק מידע.
לסיכום ואני מצרף לך 2 תמונות טיול בקרוון הוא אמנם "טיול אחר" אבל שישית הייתי עושה את זה ברכב פרטי ומחלק לשנתיים/שלוש טיול כזה.
החשוב הוא לעצור להנות מכל הנוף והרוגע ולא כמו שאומרים לסמן V
אז שהיה טיול מהנה ושבת שלום
יוסי

מדרחוב קיצבאול מעבר ההרים הגרוסגלוקנר
מדרחוב קיצבאול(גודל:13.44KB)מעבר ההרים הגרוסגלוקנר(גודל:12.83KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 13 13/06/2008 13:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי אפרת שוב,
שמחה בשבילכם שהחלטתם לוותר על חלק מהמקומות ולטייל יותר בנחת.

אחד היתרונות של קראוון, שלא חייבים לתכנן את הלינות מראש בצורה הדוקה. (אלא אולי רק באוגוסט). ביום הראשון, אם יש לכם זמן וכוח, אפשר להמשיך לנסוע אחרי הכימזי, אם לא- אפשר להישאר שם. קחו בחשבון, שרוב הקמפינגים נותנים להיכנס עם רכב עד 10 בלילה (יש כאלה שעד 11 ) וכדאי להגיע עד השעה הזו לכל המאוחר לקמפינג.

החיסרון של הקראוון, קושי יחסי בנהיגה. לא נהגנו בקראוון, אבל היות שישנו הרבה בקמפינגים, יצא לנו לדבר ולהתיידד לא מעט עם מטיילים בקראוון, וגם שמנו לב מה קורה בכבישים. יש מעט מאד דרכים שבהן קראוון לא יכול לנסוע, וכמה דרכים אסורות לקראוונים- נגררים בעיקר.
לקפרון נוסעים קראוונים ויש אתר קמפינג די גדול שם, ובו היו המון קראוונים. לפי דעתי ניתן לנסוע לשם. אם לא, ובמקרה ומאד רוצים להגיע, אפשר באוטובוס מזל אם זי, שהיא די קרובה, ובעצם כל האזור הוא אתר ספורט מקושר, בייחוד לסקי (האוטובוסים נוסעים בתדירות גבוהה).
לדעתי קפרון-ההר והשכר שווים ביקור. לא תספיקו, עם זאת להוסיף גם את חיפוש הזהב, שגם הוא נחמד. או שתוותרו על אתר אחד, או שתצטרכו להוסיף עוד זמן.
ראיתי אנשים שטיילו בקניון לאחר מעבר הגרוסגלוקנר או אחרי קפרון.. לוקח משהו כמו /שעה שעה וחצי +_ , אפשרי, אבל הקניון נסגר נדמה לי ב6 בערב, צריך להגיע לפחות שעה לפני.
עוד נקודה למחשבה, אם מגיעים לשלג בגרוסגלוקנר, חבל כבר ביום למחרת לנסוע לעוד הר מושלג, למרות שהקיצהורן לדעתי משהו אחר. אבל אני "חולה" על הרים. Very Happy

קיצביל עיירה חמודה, אבל לא הייתי נוסעת לשם במיוחד, וכמו שיוסי כתב, כדאי לצמצם נסיעות.
אלטרנטיבה (מסויימת) לקיצהורן שבקפרון-הצוגצפיצה-ההר הכי גבוה בגרמניה, אפשר להגיע מגרמיש או יותר זול מהצד האוסטרי.

לגבי הימים באגם בודן.
לפי מה שהבנתי העיירה הכי מומלצת היא לינדאו (איתה אני מתכוונת להתחיל השנה). אבל זה באמת לא מניסיון, אלא מקריאה ותכנון הטיול הקרוב.
לגבי העיירות ליד מפלי הריין-הרוב טוענים ששטיים אם ריין יותר יפה. היא זוכה ל2 כוכבי מישלין, ושאפהאוזן זוכה רק לאחד Razz .
זה שוב לא מניסיון, וכמובן משתפת אותך במידע שיש לי. לשיקולכם.

שבת שלום!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 15 13/06/2008 20:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין לי מושג איך תיכננו טיולים לפני עידן הטיפים (ובעיקר הטיפרים)...תודה

האם כדאי לנו לוותר על chiemsee ולהמשיך לנסוע לכיוון הליין ??

האופציה של היום השני והשלישי (יכול להיות שנחליף ביניהם כפי שיוסי המליץ)...נשאיר לשיקול דעת הרגע האחרון (מזג האויר, הרוח וכ"ו)

נוותר על קיצבוהל (למרות שהתמונה של יוסי מהממת)...מה במקום?

נירית, כנראה שנהייה ב-לינדאו...נספר לך כשנחזור ....

החלטנו לא להזמין קמפינגים מראש כדי שנוכל להיות ספונטניים וגמישים...מקווה שזו לא טעות...

כמו כן אני מקווה שהקטן שלנו(5) ימצא ענין במסלול הנוכחי...

שבת שלום אפרת

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. גרמניה-אוסטריה ...עזרה תגובה ל - 16 13/06/2008 21:43 לתגובה קודמת
אני לא הייתי ממהרת לוותר על כימזי...השיט והארמון בהחלט נחמדים.

לגבי קיצביהיל, זו בעיה, כי אם מוותרים עליה-סביר להניח שתוותרו גם על מסלול הרגליים היחפות בsoll? במקרה זה תוכלו לעשות את זה שבמיטנוולד.

אוסטריה מלאה עיירות חמודות. כבר תמצאו אחרות.

ליד אינסברוק יש כמה כאלה. מיטנוולד עצמה מקסימה בעיני. (אפילו שהיא בגרמניה Razz ).

אם יש לכם כוח לעוד נהיגה, יש לפני מפלי הקרימל, קצת לפני מיטרסיל, דרך אלפינית מקסימה, אבל כאן כבר צריך לבדוק התאמה לקראוון (לא זוכרת אם ראיתי שם קראוונים). הדרך מדרימה מ uttendorf , היא אחת הדרכים היפות שנסעתי בהן (ונסעתי בהרבה). מגיעה לאגם מקסים, אפשר לעלות משם ברכבל לעוד הר מושלג, אבל אפשר להסתפק בשתיית שוקו ליד האגם...לעמק קוראים stubachtal , והוא אחד האתרים שבגללו שווה לחזור לאוסטריה.
אבל צריכים לעשות את חשבון הזמן, שלא תאחרו למפלי הקרימל.

אולי יתפנה לכם זמן נוסף באינסברוק, תוכלו לבקר גם בגן החיות האלפיני, הנמצא במיקום מדהים והוא מאד חביב (יותר מוצלח מזה שליד הלברון, לדעתי).
ליד זיפלד (בעצם בינה לבין מיטנוואלד בערך) יש קניון מקסים הleutasch' , אם במקרה לא הספקתם את הליכטנשטין תוכלו לבקר בו (הוא מומלץ בכל מקרה, אבל תמיד צריך לבחור...).
מאחלת לכם טיול נפלא!!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מזרח ארה"ב
להודעה הבאה:מפריז לפוטורוסקופ