מה יכול להיות יותר נפלא מלחוות את הטיול בחו"ל עם האנשים שאתם הכי אוהבים?
פורום טיולי משפחות כאן כדי לעזור לכם למצוא את כל המידע שחשוב לכם לגבי טיול עם הילדים - באירופה, בארצות הברית ובעולם כולו.
יום 2 ויום 3 מופיעה זלצבורג בסופו של יום- כדי....
לא ברור לי ,במיוחד שאתם נוסעים עם קרוון מה שעושה כניסה לעיר מסורבלת וקשה יותר מרכב פרטי.
אז פעמיים? וכל פעם בשולי היום?
לא ברור.אלא אם יש מטרה אחרת דווקא בתוכנית זו.
יום 4
2 אתרים יספיקו,השלישי מיותר.
יום 5
לגרוסלורקנר אי אפשר לצרף יעד משמעותי, אלא אולי משהו בסופו של יום(פארק מים ?)
הביאו בחשבון שהנסיעה עם קמפר איטית יותר.
ביום 6 ו7...איבדתי אתכם, קפצתם על ה"דרך" של מאות ק"מ מזלצבורלגנד -טירול-דרום בוואריה-אגם בודן.
עומס של אתרים.
יום 8- מפלי טודנאו פעמיים
חור המכשפה אינו באותו אזור .
בנוסף לכך מציעה לשקול אם בכלל להגיע לכוון יער שחור ופארק אירופה כי הילד יחסית קטן למתקני הפארק, ויוכל להינות לא פחות ב1001 פארקים אחרים בדרך (למשל פארק שפילנד ליד בודן) או פארק קוני לנד,או לגו לנד כפי שציינתם או פארקים חמודים שיש גם בטירול וגם ליד אגם כיימזי וכו.
לא חובה פארק אירופה
בטח שלא חובה בגיל הילד שלכם.
עכשיו לא הבנתי?
יש פעמיים 6 או שהכל זז למעלה ומיטנוולד- אינסברוק נהיה 7?
אני קצת מקשה כי אני מתקשה בהבנה:
אם כתוב גרוסגלוקנר ולמחרת כתוב אינסברוק זאת אומרת שבלילה ישנים איפה?כי מעבר גרוס הוא נסיעה די ארוכה להבנתי ומשם לאינסברוק עוד נסיעה ארוכה וכך הולכים לאיבוד חצאי ימים שלמים של טיול לא?
הרי אי אפשר לנהוג בקרוואן כשהשאר ישנים או שאני טועה?
כנ"ל לגבי ימים 11 ו 12.מאזור היער השחור ללגולנד הדרך לא קצרה עד כמה שהבנתי.
גילוי נאות - טרם טיילתי בקרוואן וגם לא באזורים בהם אתם עתידים לטייל. אני פשוט לומד.....
היי אפרת,
כן, יש המון מה לעשות בזלצבורג. לפחות יום. קודם כל ארמון הלברון עם המזרקות ומשחקי המים. המבצר. מוזיאון הטבע זכה להמון המלצות (אני לא זוכרת התלהבות גדולה, אבל אולי כבר שכחתי) ועוד.
אם כבר עשיתם "צעד אמיץ" וויתרתם על פארק אירופה, אז הייתי שוקלת לוותר על היער השחור בטיול הזה, ולטייל יותר באוסטריה.
יש באוסטריה עוד המון מה לעשות, עם נסיעות יחסית קצרות. בעיני חבל.
עוד יום שעשועי שלג, חוץ מהגרוסגלוקנר בטח יכול להיות מהנה מאד, למשל, מרחצאות/פארק מים, עוד רכבל, לא חסר!!
תהנו בכל מקרה!
[עודכן ב:11 יוני 2008 21:55:]
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
לגבי השלג-יש בהר שעולים אליו מקפרון, ה kitzsteinhorn , אפשר להיות גם בשכר, במפעל ההידרואלקטרי-לפחות חצי יום לכל אלה.
גם דרומית לאינסברוק יש קרחון -שלג בקיץ, אבל לא זוכרת אם יש שם משהו מיוחד לילדים.
אישית מאד אהבתי את אינסברוק.
העיר העתיקה שלה יפה וציורית, עם גג הזהב , הכנסיות והבתים העתיקים. אם מטיילים רק שם, זה אולי שעתיים -שלוש. אבל יש עוד.
קצת דרומה מהעיר עצמה, יש את המגדל והמקפצה האולימפיים. אני חושבת שיש גם מגלשות הרים, לא יודעת אם מתאימות לגיל 5.
מעל אנסברוק, במקום יפה, (עולים אליו בפוניקולר, אם אני זוכרת נכון)יש גן חיות חביב מאד עם חיות אלפיניות ואקווריום דגי מים קרים. (אולי קצת משמימים, כמו שיונית אומרת, אבל אופייניים לאזור).
אפשר לעלות ברכבל להר עם תצפית מאד יפה.
אנחנו אהבנו את ארמון אמברס, ואת המוזיאון הטירולי, לא יודעת עד כמה מתאים לילדים קטנים. לדעתי, המוזיאון לפחות יכול להיות מעניין.
לא הייתי פוסלת גם את עולם הקריסטלים של סברוסקי, למרות שהדעות עליו חלוקות בפורם כאן.
כמובן אם תשארו באזור, תוכלו לבקר בנחת גם בטירת לודוויג, שהיא בהחלט מומלצת גם לילדים, ולרווח את היום של בודנזי, שנראה לי מאד צפוף.
ואל תתרגשי מהחברים שביקרו ב4 ארצות. דרך חלון המכונית אפשר גם לראות 8 ארצות בזמן זה. לכל אחד מתאים קצב אחר.
בטח יהיו לכם עוד טיולים, ותגיעו למקומות אחרים.
אני מעדיפה טיול עומק , וחושבת שגם לשבת על שפת האגם, לצפות בברבורים ולמשוך כוס בירה לשעתיים-בלי הצורך למהר לאתר הבא, זו הנאה אמיתית. אבל מבינה את מי שחושב אחרת.
העולם לא יברח, וממילא כנראה כבר לא אראה את כולו בגלגול הזה.מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
אם אפשר להציע משהו "נועז"-למחוק בכלל את כל הצד המערבי של המסלול שלכם ולהיות באזור זלצבורגלנד טירול ואגם בודן וחזרה למינכן-לגו לנד. בעיניי גם זה יותר מדי לשבועיים של טיול ,והייתי מסתפקת בזלצבורלנד -טירול על בסיס 2-3 נקודות לינה ולגו לנד.
או...רק זלצבורגלנד-אגמים.
לטעמי- ככל שנוסעים יותר, מטיילים פחות ומבלים פחות.
בחבלים אלו יש כל כך הרבה מה להציע לטייל ובוודאי לגילאי 5 שכל במבי מעורר השתאות עולמית-אין מה לרוץ, העולם (והיער השחור) יחכו לכם.
אפרת שלום
תרשי לי לא להתייחס לגבי הטיול או מקומות הביקור כי יש לי גם השגות לגבי המקומות וסדר הכרונולוגי שלהם אבל אם קראתי נכון אתם נוסעים בקרוון שזה לא נהיגה ברכב פרטי נראה לי שפשוט "התבלבלתם" הכבישים שאתם מתכננים ליסוע בהם נראים יפה על המפה אבל אני יכול להבטיח לך שהנסיעה בקרוון היא לא כמו ברכב פרטי היא איטית יותר זהירה יותר רוב הנסיעה היא לא על מה שנקרה אוטובאן הרי מטרת הטיול היא נסיעה בין העיירות והאגמים וזאת נסיעה בכבישים צרים ללא שוליים או שוליים עם תעלות מים לא כבישים רחבים או דו מסלולים עם עליות וירידות ותאמיני לי עשיתי את זה לפחות 4 פעמים בכל האזורים שאתם כתבתם אין שם אפשרות לתכנן נסיעה ביום אחד מרחקים וביקורים מרוחקים כמו שאת כתבת תאורתית ומעשית ישנם משתנים רבים בטיול מהסוג שלכם והם: מזג האויר שיכול להיות פתאום גשום. פקקים בדרך אין אפשרות להחנות קרוונים בכל חניון בעיירה ועוד ימי שישי /שבת למיניינם שהכבישים עמוסים מאוד כך שתכנון אחד וביצוע שני.
לסיכום קודם כל הייתי מציע לכם לסדר בצורה מסודרת את הביקורים ולא לחזור כמה פעמים לזאלסבורג לדוגמא או נסיעות למגלשות גם פה וגם שם כדי לבדוק מה שיונית מציאה להתרכז באיזור של זאלסבורגלאנד כלומר במפה קחי פשוט סרגל ותעמידי על המפה מאגם chiemsee דרומה לאחר הגרוסגלוקנר ומצד שני אחרי מקבץ האגמים עשו זאת בניחותה ללא לחץ בתור טיול ראשון ופעם הבאה את כל הצד המערבי של אוסטריה.
יוסי
אם כבר וויתרתם על גרמניה, אז אולי עוד החלטה "נועזת".
למען ההגינות אציין שלא הייתי עדין באוסטריה (זה, כנראה, יהיה הטיול הבא...), אך מקריאה רבה - בעיקר פה בפורום - הקראוון נראה לי ממש מיותר. אוסטריה אידיאלית לטיולי כוכב. הקראוון מאד יעקב ויסרבל אותכם. הלינה באוסטריה ממש לא יקרה ונראה לי מאד חוויתי ללון בצימר או חווה.
עפרת בוקר טוב
קודם כל אני שמח שאתם שוקלים לוותר על חלק מהמקומות תמיד יש שנה הבאה תאמיני הייתי 5 פעמים באוסטריה לפחות כל פעם שבועיים ולא ראיתי הכל.
שנית מהסתקלות במפות ולא ציינתם לינות אני מתאר לעצמי שזה לפי היימים פחות או יותר באיזור אז:
יום 1- מינכן, קבלת הקרוואן( עליו אנחנו לא מוותרים), chiemsee לינה באיזור אפילו בהמשך לכיוון דרומית מזאלסבורג לכיוון Halleinיום לא מעייף וניתן לביצוע
יום 2-herrenchiemsee סט וולפגנג , St. gilgen קודם הסדר העיירות הפוך ואולי כדי לשקול אם ישנים ליד זאלסבורג למה לא להחליף אם יום 3 ולבקר גם בארמון הלבורן
יום 3- זלצבורג החלפה עם יום 2 יש מקום כמה שאני זוכר לפני מגרש החניה לקרוונים בצד האגם (שמאל)כ-200 מטר לפני החניה בכניסה למדרחוב
יום 4- הליין, Werfen ישנתי בעיירה שנה שעברה אין מה לעשות בעיירה יותר משעה פרט אם היא נקודת מעבר או בסיס לטיולים ברכב פרטי כך שנראה שכדי לחפש תוספת ליום הזה אולי מערת המלח לידה בבד דורנברג או מפלי גולינג
יום 5- hallstatt, Bad ischl יום טיול יפה כולל לינה ליד הללשטט או ליד אחד האגמים
יום 6- קניון Liechtenstein Klamn
Rauris
kaprun לא הייתי בקניון אבל עליה עם קרוון לקאפרון ???
חבל לא ליסוע לאגם konigssee הפלגה
יום 7- הגרוסגלוקנר
ניתן לעשיה בניחותה למרות העליות הקשות והכביש המפותל והצר ההיתי מציע עצירות התצפיות למנוחת הנוהג ובסוף למצא חניה בכביש העולה חזרה מ-LINZ לכיוון צפון 108
יום 8- מסלול רגליים יחפות ב- soll
העיירה kitzbuhel גם קיצבאול כמו היילין בנויה ממדרחוב אחד /שתים רכבל חנויות ובתי קפה זמן לביקור בערך שעתיים עד שלוש אבל לדעתי בגלל יום המחרת של מפלי קרימל אתם מבזבזים זמן עולים ולאחר מכן יורדים מקצבאול שוב לכיוון המפלים -מיותר סעו למפלים חנו שם
יום 9- מפלי קרימל
גרלוספס
אינסברוק ביקור על הבוקר במפלים ויציאה להמשך הטיול
יום 10- Mittenwald
פוסן והטירות של לודוויג יום נסיעה לא קל כביש 314 עליה לכיוון פוסן והארמונות כביש לא רחב המון פיתולים וירידות חדות לא מאמין שתספיקו להגיע לארמונות באותו יום לבקר בהם אלא למחרת
יום 11- שפילנד
אגם בודן, מרסבורג
יום 12- מפלי הריין
שאפהאוזן
יום 13- לגו לנד
יום 14- מינכן וטיסה
הימים 11-13 תסלחי לי שאני לא אתייחס אליהם כי אין לי מספיק מידע.
לסיכום ואני מצרף לך 2 תמונות טיול בקרוון הוא אמנם "טיול אחר" אבל שישית הייתי עושה את זה ברכב פרטי ומחלק לשנתיים/שלוש טיול כזה.
החשוב הוא לעצור להנות מכל הנוף והרוגע ולא כמו שאומרים לסמן V
אז שהיה טיול מהנה ושבת שלום
יוסי
היי אפרת שוב,
שמחה בשבילכם שהחלטתם לוותר על חלק מהמקומות ולטייל יותר בנחת.
אחד היתרונות של קראוון, שלא חייבים לתכנן את הלינות מראש בצורה הדוקה. (אלא אולי רק באוגוסט). ביום הראשון, אם יש לכם זמן וכוח, אפשר להמשיך לנסוע אחרי הכימזי, אם לא- אפשר להישאר שם. קחו בחשבון, שרוב הקמפינגים נותנים להיכנס עם רכב עד 10 בלילה (יש כאלה שעד 11 ) וכדאי להגיע עד השעה הזו לכל המאוחר לקמפינג.
החיסרון של הקראוון, קושי יחסי בנהיגה. לא נהגנו בקראוון, אבל היות שישנו הרבה בקמפינגים, יצא לנו לדבר ולהתיידד לא מעט עם מטיילים בקראוון, וגם שמנו לב מה קורה בכבישים. יש מעט מאד דרכים שבהן קראוון לא יכול לנסוע, וכמה דרכים אסורות לקראוונים- נגררים בעיקר.
לקפרון נוסעים קראוונים ויש אתר קמפינג די גדול שם, ובו היו המון קראוונים. לפי דעתי ניתן לנסוע לשם. אם לא, ובמקרה ומאד רוצים להגיע, אפשר באוטובוס מזל אם זי, שהיא די קרובה, ובעצם כל האזור הוא אתר ספורט מקושר, בייחוד לסקי (האוטובוסים נוסעים בתדירות גבוהה).
לדעתי קפרון-ההר והשכר שווים ביקור. לא תספיקו, עם זאת להוסיף גם את חיפוש הזהב, שגם הוא נחמד. או שתוותרו על אתר אחד, או שתצטרכו להוסיף עוד זמן.
ראיתי אנשים שטיילו בקניון לאחר מעבר הגרוסגלוקנר או אחרי קפרון.. לוקח משהו כמו /שעה שעה וחצי +_ , אפשרי, אבל הקניון נסגר נדמה לי ב6 בערב, צריך להגיע לפחות שעה לפני.
עוד נקודה למחשבה, אם מגיעים לשלג בגרוסגלוקנר, חבל כבר ביום למחרת לנסוע לעוד הר מושלג, למרות שהקיצהורן לדעתי משהו אחר. אבל אני "חולה" על הרים.
קיצביל עיירה חמודה, אבל לא הייתי נוסעת לשם במיוחד, וכמו שיוסי כתב, כדאי לצמצם נסיעות.
אלטרנטיבה (מסויימת) לקיצהורן שבקפרון-הצוגצפיצה-ההר הכי גבוה בגרמניה, אפשר להגיע מגרמיש או יותר זול מהצד האוסטרי.
לגבי הימים באגם בודן.
לפי מה שהבנתי העיירה הכי מומלצת היא לינדאו (איתה אני מתכוונת להתחיל השנה). אבל זה באמת לא מניסיון, אלא מקריאה ותכנון הטיול הקרוב.
לגבי העיירות ליד מפלי הריין-הרוב טוענים ששטיים אם ריין יותר יפה. היא זוכה ל2 כוכבי מישלין, ושאפהאוזן זוכה רק לאחד .
זה שוב לא מניסיון, וכמובן משתפת אותך במידע שיש לי. לשיקולכם.
שבת שלום! מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
אני לא הייתי ממהרת לוותר על כימזי...השיט והארמון בהחלט נחמדים.
לגבי קיצביהיל, זו בעיה, כי אם מוותרים עליה-סביר להניח שתוותרו גם על מסלול הרגליים היחפות בsoll? במקרה זה תוכלו לעשות את זה שבמיטנוולד.
אוסטריה מלאה עיירות חמודות. כבר תמצאו אחרות.
ליד אינסברוק יש כמה כאלה. מיטנוולד עצמה מקסימה בעיני. (אפילו שהיא בגרמניה ).
אם יש לכם כוח לעוד נהיגה, יש לפני מפלי הקרימל, קצת לפני מיטרסיל, דרך אלפינית מקסימה, אבל כאן כבר צריך לבדוק התאמה לקראוון (לא זוכרת אם ראיתי שם קראוונים). הדרך מדרימה מ uttendorf , היא אחת הדרכים היפות שנסעתי בהן (ונסעתי בהרבה). מגיעה לאגם מקסים, אפשר לעלות משם ברכבל לעוד הר מושלג, אבל אפשר להסתפק בשתיית שוקו ליד האגם...לעמק קוראים stubachtal , והוא אחד האתרים שבגללו שווה לחזור לאוסטריה.
אבל צריכים לעשות את חשבון הזמן, שלא תאחרו למפלי הקרימל.
אולי יתפנה לכם זמן נוסף באינסברוק, תוכלו לבקר גם בגן החיות האלפיני, הנמצא במיקום מדהים והוא מאד חביב (יותר מוצלח מזה שליד הלברון, לדעתי).
ליד זיפלד (בעצם בינה לבין מיטנוואלד בערך) יש קניון מקסים הleutasch' , אם במקרה לא הספקתם את הליכטנשטין תוכלו לבקר בו (הוא מומלץ בכל מקרה, אבל תמיד צריך לבחור...).
מאחלת לכם טיול נפלא!! מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.