1. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום |
12/06/2008 21:14  |
| |
bennygold |
14 הודעות עד כה |
|
|
שלום לכל חברי הפורום. הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם על מסלול להולנד בתחילת יולי למשפחה בת חמש נפשות עם ילדים בגיל 6 7.5 ו-12.
7.7-יום שני - נחיתה ב09.10 באמסטרדם ואח"כ סיור במיודן . קבלת חדרים ב-15.00 ברביט היל.
8.7- רביט היל- הרדוויק - דולפינריום ובמידה שישאר זמן וחשק ביקור באוטרכט.
9.7 -מרביט היל לוולנדם אדם הורן אנקואזן(?) .
10.7 רביט היל להפטלינג
11.7 רביט היל לאמסטרדם
12.7 רביט היל לחטהורן
13.7 מרביט היל לפארק הוא פלא וא"כ למדורודם
14.7 מרביט היל לארנהם ( סימן שאלה אם לא נספיק רת אינקהוזן) וא"כ נוסעים לגבול הולנד בלגיה לפארק De Vossemeren של הסנטר פארק.
15.7 בילוי בכפר
16.7 נסיעה ארוכה לברוז
17.7 בילוי בכפר . על הצעה מעניינת נשמח לשמוע.
18.7 עזיבת הכפר ונסיעה לאמסטרדם. בילוי בעיר עד הטיסה בשעה 21.00 או לחלופחן נסיעה לאוטרכט המידה ולא נספיק להיות שם.
אז זהו המסלול נשמע לשמוח הערות
|
|
|
|
| 2. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 1 |
12/06/2008 21:34   |
|
היי
נשמע מסלול מצויין.
כמה הערות בקטנה:
תשקלו לשלב את אפטלינג ביום המעבר דרומה לבלגיה.גם ככה האפטלינג קרוב לגבול בלגיה.
עוד משהו באזור הפארק בבלגיה:
http://www.plopsaland.be/main.html
לא הייתי אבל נראה מעניין.
לגבי היום של כפרי הדייגים - להתחיל באדאם - שוק הגבינות ביום רביעי בבוקר.בוולנדאם מומלץ להצטלם באחת מחנויות הצילום שברחוב של המזח - ואל תשלחו רק את הילדים - תצטלמו כולכם!!(טיפ של יונית.)
בהצלחה
הג'מוס
|
|
|
|
|
| 4. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 3 |
12/06/2008 23:54   |
|
ערב טוב,
דווקא יש לי משהו להגיד על הולנד, אחרי שהעיניים הבוחנות של ג'מוס ושל נילי סרקו את התכנית. תסלחו לי שאני לא יודעת איפה בדיוק רביט היל, אבל מה הקשר הגאוגרפי בין פארק הוחה פלואה למדורודם? הראשון במזרח והשני במערב (ולבי...בפאתי מזרח, עם הוחה פלואה והאטרקציות של נפת חלדרלנד, כי אין מה לנסוע מערבה רק בשביל מדורודם). בגיל של הילדים שלך גם קופים יכולים לעניין (ואני יודעת שהדעות עליהם חלוקות, אבל גם על מדורודם הן חלוקות). בשנה שעברה מישהי סיפרה פה על עיירת הצעצועים, דוונטר. אני רשמתי לי את המקום לנסיעה העתידית שלי להולנד, אפילו אם הבת הקטנה כבר תהיה גדולה. טירת רוזנדליס של נילי גם רשומה אצלי. לא חסרים רעיונות.
פארק אפטלינג קרוב במיוחד לווסרמן, וההערה שלכם נכונה והגיונית.
אני בכל זאת הייתי מתכננת אתרים, כפרים, עיירות לגיבויי לימים הדלילים של חיטהורן ושל הדולפינריום. אני בעד לטייל בנחת, אבל צריך שיהיו ברשימות גם רעיונות למה לעשות כשהבילויי פתאום נגמר. יש לכם בהמשך זמן לנוח בווסרמן, והטיול כולו לא נורא ארוך, אז חבל לא למצות. אפילו לטייל בהרדוויק (שמעתי שהיא יפה. לא הייתי) זו אפשרות. את האתר של חיטהורן פתחתי כבר מזמן וראיתי שיש להם רעיונות רבים לדברים שאפשר לעשות בסביבה. אני מתפלאת שאנשים לא עושים בזה שימוש.
נעבור לבלגיה.
באזור הזה בכלל לא הייתי, ובכל זאת מדובר בנפת לימבורג הבלגית, שמציעה כמה אטרקציות. אם לא תספיקו להיות במוזאון פתוח בהולנד - אז באזור הזה נמצא מוזיאון "בוקריק" ובקרבתו העיירה Hasselt, שנראית לי חביבה, עם מרכז עתיק וגן יפני גדול למדיי (מתהדר בהיותו הגדול באירופה). על מוזיאון בוקריק היו דיווחים בהחלט חיוביים.
לא רחוק ממכם - נפת לימבורג ההולנדית: מאסטריכט עם המדרחובים היפים שלה והמנהרות, פלקנבורג עם מגלשות ההרים שלה, המדרחוב המתוק והמנהרות. אפשר לתכנן שם יום טיול נהדר, ובכלל - ללון בבלגיה ולהמשיך לטייל בהולנד . אני חושבת שההרכב שלכם די מושך לכיוון של פלקנבורג ופחות למאסטריכט (מה לילדים צעירים ולמדרחובים?). אולי יתאים שילוב בין פלקנבורג להסלט (הבלגית). יש באזור ההוא אטרקציות נוספות. צריך להסתכל בספר של יונית. בכל אופן, במאסטריכט (בכל זאת משהו קטן אפשר) ניתן לשוט על הנהר. הסירות עומדות שם ומחכות לתיירים שיבואו. אח"כ ניתן להיכנס קצת לאזור המדרחובים (צד מערב של הנהר) ולערוך קניות לקראת החזרה הבייתה, אם זה משהו שאתם אוהבים לעשות. מאסטריכט היא עיר קניות.
ג'מוס, היות שווסרמן, לפי הבנתי, זה מקום עם שפע של פעילויות פנאי ושעשועים, לא הייתי נוסעת לפארק שעשועים נוסף באזור. נראה לי מיותר ויש אפשרויות.
בכל זאת לא ברור לי הקונספט של ווסרמן (אני יודעת שהכפר עצמו כיפי ומפנק). אבל שיהיה - בהחלט יהיה לכם כיף, ונסיעה אחת ארוכה זה לא נורא. נפת לימבורג נחמדה ושווה בהחלט.
תהנו.
[עודכן ב:13 יוני 2008 00:01:]
|
|
|
|
| 5. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 4 |
13/06/2008 00:16   |
| |
נילי ר |
1225 הודעות עד כה |
|
|
איך ידעתי שזיוה תבוא ותעשה לי חשק לטייל בבלגיה...
זיוה, כל פעם כשאת כותבת על בלגיה/פריז או בכלל מקומות שאני יודעת שהייתי בהם , אני מרגישה שבכלל לא הייתי, איך חמקו מעיניי כל המקומות הנפלאים הללו וחייבת לחזור שוב...
לגבי מרחקים - מודה שברגע שאני יוצאת מהטיול - לא זוכרת מזרח ומערב ולכן משאירה זאת לך, לג'מוס, ענת, יונית... גם הGPS "משטיח" לי את ההתמצאות. אם ככה פעם כשעוד נסענו לפי מפות "אמיתיות" הייתי זו שיושבת ליד הנהג ומנווטת, עכשיו אני מקסימום אומרת - תעצור, צריך לצלם/פיפי/קפה...
לגבי דולפינריום והרדוויק - כבר כתבתי שזה היה השילוב שלנו, שהיה מוצלח. זו עיר חמודה לטייל בה, וגם המסעדה שאכלנו בה שם מומלצת.
לילה טוב,
נילי
|
|
|
|
| 6. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 5 |
13/06/2008 06:47   |
|
הי נילי,
אולי מאחר שאני פרימיטיווית ומנווטת עדיין עם מפה אמיתית כמו פעם - הכיוונים, המזרח והמערב, הגיאוגרפיה ושאר ירקות - עדיין יושבים לי בראש.
קניתי השבוע מפה של פריז, אחד לעשרת אלפים. אני לא חושבת שמישהו עושה את זה. אני אוהבת נורא מפות. הן כמו הספרים האלה של הילדים עם העולם הקטן, כאלה שהדפים שלהם בגודל של מגילת העצמאות ויש בהם אלפי פרטים, ובתוכם צריך לגלות איזה פשפש.
לא שמתי לב שכתבת על הרדוויק. אני יודעת שאת יסודית
שבת שלום וסוף שבוע נעים
|
|
|
|
|
|
| 9. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 8 |
13/06/2008 11:28   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
בוקר טוב לכולם
קודם כל - חזרנו אתמול בלילה ובהמשך אתארגן לדיווח מפורט
כבר יכולה לחזק את הדעה שהובעה כאן לגבי הכיוונים הלא מתאימים במסלולכם ולהציע עיבוי לאתרים שכבר תוארו:
אנו הקדשנו יום שלם לחיטהורן. בגיל הילדים שלכם - השיט הוא חוויה גדולה. הגדול/ה יכול/ה להשיט, הצעירים יאכילו ברווזים ויכוונו, וכל המשפחה יכולה לרדת ולעלות מהסירה, לצלם אתכם מהגשרים - יום שלם של כיף. שכרנו סירה ב 10 יורו לשעה מהמשכיר שמול בית מס' 31. היינו מעל ל- 4 שעות. נדמה לי שזה מחיר ממש טוב. לא לשכוח לחם לברווזים (סופר בכניסה לכפר). ביום יפה - כדאי גם לטבול באגם (לקחת מראש לסירה בגדי ים). באגם יש אי קטן - אפשר לשבת למנוחה ולהאכיל ברווזים. בביקורנו שם היו חבר'ה מקומיים שהתחרו בקפיצה במוט + סלטות לתוך המים - אטרקציה לא צפויה שאולי תחזור על עצמה. אחרי האגם כניסה חזרה לכפר במעבר מס' 5 - חוזרים ימינה (נתיב חד סטרי) ואי אפשר לפספס את "פרטלי" - אכן מעולה. ממש ליד המסעדה יש חנות/מוזיאון לצדפים ועולם הים - "גלוריה מריס". התצוגה בחנות שווה סיבוב בהחלט. אצלנו יש חובב ים מושבע במשפחה אבל כולנו נהנינו. לא נתקלתי בהפניה לשם בפורום לפחות לא לאחרונה.(בטח תכף ג'מוס יראה לי שיש....) אחרי חיטהורן - לנו התאימה נסיעה לכפר הדייגים ארק - שיטוט בין כלי השיט הרבים, הליכה על הטיילת (רוח חזקה מאוד), צפיה במגדלור ומשחקים על החוף (יש קצת מתקנים שיתאימו לצעירים שלכם).
דולפינריום - היינו יום שלם. אני אישית יכולה להבין את המשפחות שממצות אחרי 3-4 שעות, ואז נוסעות לחיטהורן. אבל כאמור אחרים במשפחתנו משוגעים על ים. לא לפספס את הדולפינים (ראינו את כל שלוש ההופעות, האחרונה המרשימה ביותר) ואריות הים. ליטוף הכרישים וחתולי הים מתאים מאוד לצעירים, אין מה לחכות להופעה - זה הסבר בהולנדית. הרדוויק אכן מקסימה לשיטוט - גם כאן כלי שיט יפים - יש שם "צימרים בסירות". אנשים שוכרים סירות לכמה ימים, מתחברים לתשתיות ומתפננים. ילדים קטנים תמיד ימצאו מדרגות, עמודים וספסלים לקפץ עליהם ומעליהם במהלך הטיול והמבוגרים ישטפו את העיניים במראות היפים. שימו לב לפעילות המגוונת על הסירות - איש אחד ישב וקרא ספר בלי לזוז ואחרים טיפסו על התורן, קשרו קשרים וכו'. לנו זה התאים כי יצאנו מהדולפינריום ממש בסגירה.
מ.פתוח ארנהם - לדעתי השילוב הכי מתאים הוא עם הוחה-פלואה בסוף היום. הפארק פתוח עד 22:00, אך המוזיאונים בו נסגרים ב- 17:00. הערה חשובה - אם בן/בת השש אינם שולטים עדיין ברכיבה על אופניים - קחו בחשבון שזה יכול להיות בעייתי. לנו יש בן כמעט שש שלפני נסיעתנו רק החל להתנסות ברכיבה ללא גלגלי עזר. האופניים לילדים היו קצת גבוהות בשבילו ובאלה שמרכיבים עליהן המושבים קטנים מדי. נאלצנו לוותר על רכיבה ונסענו עם עצירות בפארק. אולי אתם תתגברו על הבעיה או שתתפצלו. בפארק יש עכשיו עדרי צבאים - קחו משקפת!!
אני פוזלת לכיוון ערמות הכביסה (מעניין שלא מדברים על זה... ), קולטת שאני בפורום ומבינה שנשרטתי...
המשך יבוא
טיול נעים, יעל
|
|
|
|
|
|
| 12. כן, איריס, אנחנו יכולות לצייר תגובה ל - 7 |
13/06/2008 14:29   |
|
וזה יצא ציור מאוד גדול .
אם העניין של וסרמן לא ניתן לשינויי או שאתם מאוד אוהבים אותו, אפשר להגיע גם למכלן ולאנטוורפן וגם לבריסל. ברוג' קצת רחוקה. עם זאת - זה לא כזה אסון. כשמטיילים בסגנון רגוע ובקצב איטי, ואפילו לוקחים יום או יותר למנוחה ללא נסיעות כלל, אפשר לעשות יום אחד יותר משוגע.
אתמול הצעתי למישהו "לקפוץ" מליאג' לפסטיבל בויאנדן, ואח"כ בדקתי מרחק ונוכחתי שזו נסיעה של שעתיים בקירוב. במקרה של לוקסמבורג אני מאמינה שזה נכון, כי מי בא אליה באופן מיוחד? במקרה של בלגיה, שווה בהחלט לחשוב על טיול נפרד. יש כאלה שמצרפים קפיצה לפריז וליורודיסני, וכך הם לא נאלצים להתנצל בפני המשפחה והשכנים על כך שהם נוסעים לבלגיה 
טוב, זו הייתה בדיחה, אבל מה שרציתי לומר, שהתכנית בסה"כ רגועה ונינוחה. ואתם יודעים מה? יש כאן אפילו פוטנציאל לרווח קטן של הפינה הדרומית של הולנד, שלרוב לא מגיעים אליה.
רווית, מי כאן יותר מומחה ממך? את עשית דוקטורט על המוזאונים הפתוחים, ועל הולנד מהנץ החמה ועד הלילה.
[עודכן ב:13 יוני 2008 14:31:]
|
|
|
|
| 13. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 9 |
13/06/2008 15:26   |
|
ברוכים השבים - יעל וברוכה ההצטרפת למועדון השרוטים.
אני לא מתכון להראות לך שום דבר...
רק יושב וקורא את מה שכתבת - ונפעם.מרגישים שהיה לכם כיף...
שבת שלום
הג'מוס
נ.ב.
לגבי הכביסות?קטן עלינו - רק מי שיש לו 4 ילדים ומעלה יודע שהמכונה ממש נעלבת אם היא לא מסתובבת פעם ביום לפחות
[עודכן ב:13 יוני 2008 15:30:]
|
|
|
|
| 14. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 9 |
13/06/2008 17:28   |
| |
נילי ר |
1225 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 15. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 14 |
13/06/2008 18:23   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
אהלן,
תודה לכולם על קבלת הפנים החמה. זה עוזר לרכך את החזרה לכאן.
מכונת הכביסה מסתובבת וגם הראש שלי. כולנו צריכים להתאפס במהלך הוויקאנד הזה. יש זמן הסתגלות, לכם זה ודאי כבר מוכר.
מה תגידו על טיסה בדאון למחרת נחיתה מהולנד? זה מה שהילדים שלי ואבא שלהם הלכו לעשות עכשיו...
גם זו דרך להתאפס
קודם לא התאפקתי והתפרצתי לשירשור...
אבל חשוב לי לנסח משהו מאורגן בצלילות דעת - אז זה יבוא בהמשך.
ואשתדל גם תמונות.
כמו שג'מוס כתב - אכן מאוד נהנינו. אבל היו גם לא מעט רגעים מורכבים ודי קשים. אפרופו כביסה ודברים שאינם מדוברים, לפחות עשרה אחוז מהילדים מוגדרים כילדים עם צרכים מיוחדים. אז בטוח יש גם כמה משפחות בפורום שזה נוגע להן. לנו יש התמודדות אישית עם הנושא ואני חושבת שחשוב להאיר גם הבטים כאלה בטיול משפחות, למרות שהם כמובן פחות מרנינים.
אז בהמשך אשתדל לכתוב קצת גם על החלק הזה של החוויה.
מקסימום זה יהיה שרשור פחות פופולרי - אבל רגיש למיעוטים
שבת שלום
יעל
|
|
|
|
| 16. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 15 |
13/06/2008 18:27   |
|
|
יעל ,לא מסכים!!
לכל אחד יש קול שווה בפורום.
גם למי שאין לו צורך במידע הזה ישמח להיות שותף לחויה.
אני בכל אופן כבר סקרן עוד יותר ממה שהייתי....
שבת שלום
הג'מוס
|
|
|
|
| 17. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 15 |
13/06/2008 19:04   |
| |
נילי ר |
1225 הודעות עד כה |
|
|
יעל,
ראשית - כג'מוס, מאד, מאד מחכה לקרוא את החוויות שלכם.
כאחת שגדלה עם אח חריג, יודעת כמה קשה לטייל עם אדם עם צרכים מיוחדים ומסירה בפנייך את הכובע. אשמח לשמוע כיצד התייחסו אליכם בטיול, מה היו הבעיות, ובטוחה שהיו גם הנאות וצחוקים...
שנית, לפני כחודשיים פנה כאן גולש וניסה להיעזר בפורום בנוגע לנסיעה עם ילד חריג/עם צרכים מיוחדים. מסתבר שיש קהל...
שבת שלום,
נילי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 22 |
14/06/2008 01:38   |
|
|
יעל,
תפסתי את עצמי אחרי ההודעה הקודמת שלא התייחסתי לחוויותייך הנרגשות. מסירה בפנייך את הכובע על גילויי הלב ואשמח מאוד לשמוע על החוויה המשפחתית שלכם בהיבט שהעלית.
|
|
|
|
| 24. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 1 |
14/06/2008 09:58   |
|
|
ענו כבר הרבה, ולא קראתי בפרוטרוט,
אבל בכל זאת אוסיף דעתי...
בימים הראשונים לטיול פחות עייפים,
ולכן הייתי "לוחצת על הגז"
וכן נוסעת מהדולפינריום לחיטהורן, ובכך מפנה מקום לאוטרכט.
אל אוטרכט לא כדאי להגיע מאוחר כי ב-17 האטרקציות המעניינות נסגרות.
היו שהציעו כמדומני לוותר על אמסטרדם.
אם תעשו כן (ולא שאני ממליצה לוותר),
אזי אפשר ביום של הכפרים (וולנדם וכו') לשלב את זנסה סחאנס,
ומשם להגיע בשעות בין-ערביים לאמסטרדם לשיט בתעלות
(משולב עם הסברים באנלית),
שנותן טעימה מקסימה של מראה העיר כשהאורות נדלקים
(שהרי מחשיך מאוחר),
וביום החזרה ארצה "להשלים" ההכרות בביקור באתרים נוספים בעיר.
|
|
|
|
| 25. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 24 |
14/06/2008 20:33   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכם חברים,
תודה על המילים החמות, המזמינות.
הייתי צריכה לקחת קצת מרחק כדי להתייחס שוב לנושא האישי שהעליתי כאן. בהולנד ראיתי כמעט בכל מקום אנשים עם מגבלות ניידות, הורים על כסאות גלגלים, ילדים שסובלים מפיגור שכלי, ואנשים עם מגבלות אחרות. באפטלינג, בדולפינריום, ניתנת להם עדיפות בתור, כניסה נפרדת, כדי להקל עליהם. מי שמתכנן נסיעה משפחתית עם אדם בעל צרכים מיוחדים צריך כמובן לתכנן ולברר הכל מראש. התרשמותי היא שאירופה המערבית (וארה"ב) ערוכה ונגישה ברוב המקרים.
במקרה הפרטי שלנו המגבלה היא בלתי נראית. יש בכך קושי קצת אחר מאחר ובמצב זה הציפיה החברתית היא להתנהגות נורמטיבית, שלרוב אינה כזו. הקושי כאן הוא במאמצי ה"ניהול" וה"החזקה" של ההורים והאמת שאתמול היתה לי נפילת מתח מאוד חזקה ורק אז קלטתי כמה הייתי דרוכה כל הטיול.
אני מקווה שלא יובן כאן שלא נהניתי. מאוד נהניתי. אלא שמשפחה שזו ההתמודדות שלה בחיי היומיום צריכה לדעת שאין "חופשה" מהאתגר הזה, גם לא בחו"ל. לעתים דווקא היציאה מהשגרה מחריפה קשיים וצריך להתכונן לזה מראש.
כל משפחה מכירה את עוצמת הקשיים והמגבלות שלה. לפעמים, אולי יעזור לצרף עוד מבוגר (סבא/סבתא) שיתחלק בעומס ויאפשר גם לילדים האחרים, בכל זאת, קצת יותר מרחב פעולה.
אנו היינו שני הורים, בן זוגי חלה קצת במהלך הטיול וזה עוד יותר הגביר את העומס. חשוב לי להדגיש שוב - ממש אין חרטות. נהנינו מאוד.
בנושא הזה, אני מעדיפה להסתפק בדברים אלה. מעבר לכך מי שרוצה לחלוק, לשאול, להתייעץ מוזמן לאימייל שלי:
אני מודה לבני(?) שתפסתי טרמפ על האשכול שלו ומקווה שבתוך כל התגובות קיבל גם מענה לשאלותיו.
את המשך החוויות/המסלול והטיפים אפתח באשכול נפרד
תודה וערב טוב, יעל
|
|
|
|
| 26. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 25 |
14/06/2008 20:44   |
|
|
היי יעל
מסיר בפנייך את כובע הטיולים שלי....
מבין כמובן את יכולת השיתוף המוגבלת.
ובכל זאת מחכה לסיכום הנפרד וכמובן לתמונות.
לא למהר.עד הטיול הבא יש עוד קצת זמן....אנחנו כאן.
שבוע טוב
הג'מוס
|
|
|
|
|
|
|
|