כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon2.gif  מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום 12/06/2008 21:14 לתגובה הבאה
  bennygold לא מחובר bennygold  משתמש מתחיל 14 הודעות עד כה
שלום לכל חברי הפורום. הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם על מסלול להולנד בתחילת יולי למשפחה בת חמש נפשות עם ילדים בגיל 6 7.5 ו-12.
7.7-יום שני - נחיתה ב09.10 באמסטרדם ואח"כ סיור במיודן . קבלת חדרים ב-15.00 ברביט היל.
8.7- רביט היל- הרדוויק - דולפינריום ובמידה שישאר זמן וחשק ביקור באוטרכט.
9.7 -מרביט היל לוולנדם אדם הורן אנקואזן(?) .
10.7 רביט היל להפטלינג
11.7 רביט היל לאמסטרדם
12.7 רביט היל לחטהורן
13.7 מרביט היל לפארק הוא פלא וא"כ למדורודם
14.7 מרביט היל לארנהם ( סימן שאלה אם לא נספיק רת אינקהוזן) וא"כ נוסעים לגבול הולנד בלגיה לפארק De Vossemeren של הסנטר פארק.
15.7 בילוי בכפר
16.7 נסיעה ארוכה לברוז
17.7 בילוי בכפר . על הצעה מעניינת נשמח לשמוע.
18.7 עזיבת הכפר ונסיעה לאמסטרדם. בילוי בעיר עד הטיסה בשעה 21.00 או לחלופחן נסיעה לאוטרכט המידה ולא נספיק להיות שם.
אז זהו המסלול נשמע לשמוח הערות
Surprised Sad
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 1 12/06/2008 21:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3727 הודעות עד כה
היי
נשמע מסלול מצויין.
כמה הערות בקטנה:
תשקלו לשלב את אפטלינג ביום המעבר דרומה לבלגיה.גם ככה האפטלינג קרוב לגבול בלגיה.
עוד משהו באזור הפארק בבלגיה:
http://www.plopsaland.be/main.html
לא הייתי אבל נראה מעניין.

לגבי היום של כפרי הדייגים - להתחיל באדאם - שוק הגבינות ביום רביעי בבוקר.בוולנדאם מומלץ להצטלם באחת מחנויות הצילום שברחוב של המזח - ואל תשלחו רק את הילדים - תצטלמו כולכם!!(טיפ של יונית.)

בהצלחה
הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 1 12/06/2008 23:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1225 הודעות עד כה
היי בן,

התכנון נראה רגוע והגיוני, ההצעה של ג'מוס נכונה לשלב את הנסיעה לכפר עם אפטלינג. אבל תעשו שני דברים לפני ההחלטה -
1. תבררו עם המשרדים של אפטלינג (ממליצה להתקשר ולדבר איתם בצמוד לנסיעה) האם היום שאתם מתכננים אינו יום של קבוצות מאורגנות כפי שהיה לנו ביום שני (אם חישבתי נכון והנסיעה לאפטלינג תצא בשני אם תשנו אותה).
2. תתאמו עם הכפר הגעה מאוחרת כי הקבלה בכפרים בד"כ פתוחה עד 19-20. אנחנו עשינו אותו דבר עם לנדל לנדחו והיה מצויין אבל מזל שתיאמנו כי לא היתה נפש חיה לדבר איתה כשהגענו (אחרי אפטלינג, משהו כמו 21).

לגבי היום של ה- 8/7 - אוטרכט בסימן שאלה: אוטרכט עיר ששווה לפחות יום מלא, ולגילאי הילדים שלכם שני המוזיאונים (רכבות ונגינה) כדאיים מאד (בנוסף לטיול בעיר המקסימה עצמה). לכן ממליצה לשנות - את אמסטרדם לשמור ליום האחרון ולהנות ממנה יותר בטיול אחר בלי הילדים או איתם כשיגדלו קצת וביום שמתוכננת אמסטרדם לבלות יום שלם באוטרכט.

לגבי בילוי בבלגיה - הייתי שם ללא ילדים (פרט לברוז' בה פשוט טיילנו בעיר עצמה) ולכן זיוה בטח תופיע עוד מעט ותעלה ים של הצעות נהדרות...

תהנו!

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 3 12/06/2008 23:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 4141 הודעות עד כה
ערב טוב,

דווקא יש לי משהו להגיד על הולנד, אחרי שהעיניים הבוחנות של ג'מוס ושל נילי סרקו את התכנית. תסלחו לי שאני לא יודעת איפה בדיוק רביט היל, אבל מה הקשר הגאוגרפי בין פארק הוחה פלואה למדורודם? הראשון במזרח והשני במערב (ולבי...בפאתי מזרח, עם הוחה פלואה והאטרקציות של נפת חלדרלנד, כי אין מה לנסוע מערבה רק בשביל מדורודם). בגיל של הילדים שלך גם קופים יכולים לעניין (ואני יודעת שהדעות עליהם חלוקות, אבל גם על מדורודם הן חלוקות). בשנה שעברה מישהי סיפרה פה על עיירת הצעצועים, דוונטר. אני רשמתי לי את המקום לנסיעה העתידית שלי להולנד, אפילו אם הבת הקטנה כבר תהיה גדולה. טירת רוזנדליס של נילי גם רשומה אצלי. לא חסרים רעיונות.

פארק אפטלינג קרוב במיוחד לווסרמן, וההערה שלכם נכונה והגיונית.

אני בכל זאת הייתי מתכננת אתרים, כפרים, עיירות לגיבויי לימים הדלילים של חיטהורן ושל הדולפינריום. אני בעד לטייל בנחת, אבל צריך שיהיו ברשימות גם רעיונות למה לעשות כשהבילויי פתאום נגמר. יש לכם בהמשך זמן לנוח בווסרמן, והטיול כולו לא נורא ארוך, אז חבל לא למצות. אפילו לטייל בהרדוויק (שמעתי שהיא יפה. לא הייתי) זו אפשרות. את האתר של חיטהורן פתחתי כבר מזמן וראיתי שיש להם רעיונות רבים לדברים שאפשר לעשות בסביבה. אני מתפלאת שאנשים לא עושים בזה שימוש.

נעבור לבלגיה.
באזור הזה בכלל לא הייתי, ובכל זאת מדובר בנפת לימבורג הבלגית, שמציעה כמה אטרקציות. אם לא תספיקו להיות במוזאון פתוח בהולנד - אז באזור הזה נמצא מוזיאון "בוקריק" ובקרבתו העיירה Hasselt, שנראית לי חביבה, עם מרכז עתיק וגן יפני גדול למדיי (מתהדר בהיותו הגדול באירופה). על מוזיאון בוקריק היו דיווחים בהחלט חיוביים.
לא רחוק ממכם - נפת לימבורג ההולנדית: מאסטריכט עם המדרחובים היפים שלה והמנהרות, פלקנבורג עם מגלשות ההרים שלה, המדרחוב המתוק והמנהרות. אפשר לתכנן שם יום טיול נהדר, ובכלל - ללון בבלגיה ולהמשיך לטייל בהולנד Smile . אני חושבת שההרכב שלכם די מושך לכיוון של פלקנבורג ופחות למאסטריכט (מה לילדים צעירים ולמדרחובים?). אולי יתאים שילוב בין פלקנבורג להסלט (הבלגית). יש באזור ההוא אטרקציות נוספות. צריך להסתכל בספר של יונית. בכל אופן, במאסטריכט (בכל זאת משהו קטן אפשר) ניתן לשוט על הנהר. הסירות עומדות שם ומחכות לתיירים שיבואו. אח"כ ניתן להיכנס קצת לאזור המדרחובים (צד מערב של הנהר) ולערוך קניות לקראת החזרה הבייתה, אם זה משהו שאתם אוהבים לעשות. מאסטריכט היא עיר קניות.
ג'מוס, היות שווסרמן, לפי הבנתי, זה מקום עם שפע של פעילויות פנאי ושעשועים, לא הייתי נוסעת לפארק שעשועים נוסף באזור. נראה לי מיותר ויש אפשרויות.

בכל זאת לא ברור לי הקונספט של ווסרמן (אני יודעת שהכפר עצמו כיפי ומפנק). אבל שיהיה - בהחלט יהיה לכם כיף, ונסיעה אחת ארוכה זה לא נורא. נפת לימבורג נחמדה ושווה בהחלט.

תהנו.

[עודכן ב:13 יוני 2008 00:01:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 4 13/06/2008 00:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איך ידעתי שזיוה תבוא ותעשה לי חשק לטייל בבלגיה... Smile

זיוה, כל פעם כשאת כותבת על בלגיה/פריז או בכלל מקומות שאני יודעת שהייתי בהם Rolling Eyes , אני מרגישה שבכלל לא הייתי, איך חמקו מעיניי כל המקומות הנפלאים הללו וחייבת לחזור שוב...

לגבי מרחקים - מודה שברגע שאני יוצאת מהטיול - לא זוכרת מזרח ומערב ולכן משאירה זאת לך, לג'מוס, ענת, יונית... גם הGPS "משטיח" לי את ההתמצאות. אם ככה פעם כשעוד נסענו לפי מפות "אמיתיות" הייתי זו שיושבת ליד הנהג ומנווטת, עכשיו אני מקסימום אומרת - תעצור, צריך לצלם/פיפי/קפה... Smile

לגבי דולפינריום והרדוויק - כבר כתבתי שזה היה השילוב שלנו, שהיה מוצלח. זו עיר חמודה לטייל בה, וגם המסעדה שאכלנו בה שם מומלצת.

לילה טוב,

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 5 13/06/2008 06:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הי נילי,

אולי מאחר שאני פרימיטיווית ומנווטת עדיין עם מפה אמיתית כמו פעם - הכיוונים, המזרח והמערב, הגיאוגרפיה ושאר ירקות - עדיין יושבים לי בראש.

קניתי השבוע מפה של פריז, אחד לעשרת אלפים. אני לא חושבת שמישהו עושה את זה. אני אוהבת נורא מפות. הן כמו הספרים האלה של הילדים עם העולם הקטן, כאלה שהדפים שלהם בגודל של מגילת העצמאות ויש בהם אלפי פרטים, ובתוכם צריך לגלות איזה פשפש.

לא שמתי לב שכתבת על הרדוויק. אני יודעת שאת יסודית Very Happy

שבת שלום וסוף שבוע נעים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 6 13/06/2008 06:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איריס ס. איריס ס. לא מחובר איריס ס.  משתמש פעיל 1332 הודעות עד כה
זיוה

יש שתי משוגעות..

אני קניתי (כבר לפני חודש) מפה של פריז רק 1:12000
ואטלס נוסף של צרפת (ממש ספר..) וזה בנוסף ל GPS

מפה מפורטת עוזרת לחוש את העיר. נכון שאנחנו יכולות לצייר את פריז בעיניים עצומות ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 7 13/06/2008 07:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הגר לא מחובר הגר  משתמש פעיל 472 הודעות עד כה
אני מחזקת את הערותיה של זיוה -

צירוף באותו היום של פארק הוא פלא ומדורודם בהאג לא הגיוני וכך גם צירוף באותו היום של הדולפינריום ואוטרכט כי הכיוונים שונים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 8 13/06/2008 11:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hgktrduc hgktrduc לא מחובר hgktrduc  משתמש בינוני 129 הודעות עד כה
בוקר טוב לכולם
קודם כל - חזרנו אתמול בלילה ובהמשך אתארגן לדיווח מפורט
כבר יכולה לחזק את הדעה שהובעה כאן לגבי הכיוונים הלא מתאימים במסלולכם ולהציע עיבוי לאתרים שכבר תוארו:

אנו הקדשנו יום שלם לחיטהורן. בגיל הילדים שלכם - השיט הוא חוויה גדולה. הגדול/ה יכול/ה להשיט, הצעירים יאכילו ברווזים ויכוונו, וכל המשפחה יכולה לרדת ולעלות מהסירה, לצלם אתכם מהגשרים - יום שלם של כיף. שכרנו סירה ב 10 יורו לשעה מהמשכיר שמול בית מס' 31. היינו מעל ל- 4 שעות. נדמה לי שזה מחיר ממש טוב. לא לשכוח לחם לברווזים (סופר בכניסה לכפר). ביום יפה - כדאי גם לטבול באגם (לקחת מראש לסירה בגדי ים). באגם יש אי קטן - אפשר לשבת למנוחה ולהאכיל ברווזים. בביקורנו שם היו חבר'ה מקומיים שהתחרו בקפיצה במוט + סלטות לתוך המים - אטרקציה לא צפויה שאולי תחזור על עצמה. אחרי האגם כניסה חזרה לכפר במעבר מס' 5 - חוזרים ימינה (נתיב חד סטרי) ואי אפשר לפספס את "פרטלי" - אכן מעולה. ממש ליד המסעדה יש חנות/מוזיאון לצדפים ועולם הים - "גלוריה מריס". התצוגה בחנות שווה סיבוב בהחלט. אצלנו יש חובב ים מושבע במשפחה אבל כולנו נהנינו. לא נתקלתי בהפניה לשם בפורום לפחות לא לאחרונה.(בטח תכף ג'מוס יראה לי שיש....) אחרי חיטהורן - לנו התאימה נסיעה לכפר הדייגים ארק - שיטוט בין כלי השיט הרבים, הליכה על הטיילת (רוח חזקה מאוד), צפיה במגדלור ומשחקים על החוף (יש קצת מתקנים שיתאימו לצעירים שלכם).

דולפינריום - היינו יום שלם. אני אישית יכולה להבין את המשפחות שממצות אחרי 3-4 שעות, ואז נוסעות לחיטהורן. אבל כאמור אחרים במשפחתנו משוגעים על ים. לא לפספס את הדולפינים (ראינו את כל שלוש ההופעות, האחרונה המרשימה ביותר) ואריות הים. ליטוף הכרישים וחתולי הים מתאים מאוד לצעירים, אין מה לחכות להופעה - זה הסבר בהולנדית. הרדוויק אכן מקסימה לשיטוט - גם כאן כלי שיט יפים - יש שם "צימרים בסירות". אנשים שוכרים סירות לכמה ימים, מתחברים לתשתיות ומתפננים. ילדים קטנים תמיד ימצאו מדרגות, עמודים וספסלים לקפץ עליהם ומעליהם במהלך הטיול והמבוגרים ישטפו את העיניים במראות היפים. שימו לב לפעילות המגוונת על הסירות - איש אחד ישב וקרא ספר בלי לזוז ואחרים טיפסו על התורן, קשרו קשרים וכו'. לנו זה התאים כי יצאנו מהדולפינריום ממש בסגירה.
מ.פתוח ארנהם - לדעתי השילוב הכי מתאים הוא עם הוחה-פלואה בסוף היום. הפארק פתוח עד 22:00, אך המוזיאונים בו נסגרים ב- 17:00. הערה חשובה - אם בן/בת השש אינם שולטים עדיין ברכיבה על אופניים - קחו בחשבון שזה יכול להיות בעייתי. לנו יש בן כמעט שש שלפני נסיעתנו רק החל להתנסות ברכיבה ללא גלגלי עזר. האופניים לילדים היו קצת גבוהות בשבילו ובאלה שמרכיבים עליהן המושבים קטנים מדי. נאלצנו לוותר על רכיבה ונסענו עם עצירות בפארק. אולי אתם תתגברו על הבעיה או שתתפצלו. בפארק יש עכשיו עדרי צבאים - קחו משקפת!!

אני פוזלת לכיוון ערמות הכביסה (מעניין שלא מדברים על זה... Sad), קולטת שאני בפורום ומבינה שנשרטתי...
המשך יבוא
טיול נעים, יעל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 1 13/06/2008 13:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
mitzmitz1 mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 556 הודעות עד כה
מראש אומרת שאיני מתיימרת להיות מבינה גדולה... בטח שלא בבלגיה בה הייתי כ"חמש דקות" ואיני זוכרת כלום...
אך אני ממש לא מבינה למה הנסיעה הארוכה לברוז', ועוד עם שלושה ילדים?!
אולי שווה לשמור את בלגיה לטיול אחר, לפי התרשמותי מעיון בספר של יונית ומסיפורי הגולשים היא תמלא לכם בקלות את הטיול הבא...
אולי במקום זה לטייל עוד יום בהולנד? יש לכם אח"כ עוד נסיעה אדירה חזרה לאמסטרדם!
אני מבינה שיש לכם כבר לינה מסודרת קרוב לגבול אבל אולי בכל זאת לחפש משהו ברדיוס קרוב יותר? הרעיונות של זיוה נשמעים מאוד אטרקטיבים,פשוט נראה לי שחבל לבלות את סוף הטיול רק ברכב.

יעל העלתה לי רעיון לשירותי כביסה לחברי הפורום! אפשר להעביר הלאה להנהלה???
רוית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 10 13/06/2008 13:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע לא מחובר ע ע  משתמש פעיל 492 הודעות עד כה
שלום,

אני מחזקת את אלו שתמכו לוותר על ברוז' ולהקדיש את כל הטיול להולנד. זו ארץ מדהימה מבחינת אפשרויות הבילוי בה (במיוחד לילדים).

כמה הצעות:

ביום של הדולפינריום לשלב הואה פלואה.

למה יומיים אמסטרדם? עם ילדים לדעתי מספיק לבלות בעיר את שארית היום שלפני הטיסה חזרה ארצה, וכך מתפנה לכם יום. ביום הזה ממליצה מאוד על אוטרכט. בתוכנית שלנו היה להמשיך מאוטרכרט להאג אך אנחנו כ"כ אהבנו את האווירה בעיר שהחלטנו להישאר בה יום שלם וסתם להסתובב ברחובות המקסימים של העיר.
אפשרות נוספת היא לבקר במדורדם ביום של הטיסה חזרה ארצה.

חיטהורן - אכן יום של בילוי מהנה ורגוע. כייף. ממש בסמוך למסעדת FRATELLI, במעבר מס' 4, יש אדם נחמד מאוד שמשכיר סירות. מומלץ.

ארנהם - לאחר המוזיאון הפתוח אפשר להיכנס לגן החיות בורחר שנמצא 400 מ' משם. גן חיות גדול מאוד ומחולק לעולמות שונים. גן החיות נסגר בשעה 19 (נכון ללפני 3 שבועות), אך העולמות השונים מתחילים להיסגר החל מ-17. יש לקחת את זה בחשבון.
את העיר ארנהם עצמה אנחנו מצאנו כלא ידידותית לנו. העיר מלאה ערבים וההרגשה שלנו היתה מאוד לא נוחה.

לגבי כביסות - רונית כתבה שהיא כיבסה בצימר שבו הם לנו וחזרה ארצה עם מעט מאוד כביסה. טיפ למי שרוצה להשתמש.

איזה כייף לכם. תהנו. הולנד מקסימה.

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. כן, איריס, אנחנו יכולות לצייר תגובה ל - 7 13/06/2008 14:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וזה יצא ציור מאוד גדול Laughing .

אם העניין של וסרמן לא ניתן לשינויי או שאתם מאוד אוהבים אותו, אפשר להגיע גם למכלן ולאנטוורפן וגם לבריסל. ברוג' קצת רחוקה. עם זאת - זה לא כזה אסון. כשמטיילים בסגנון רגוע ובקצב איטי, ואפילו לוקחים יום או יותר למנוחה ללא נסיעות כלל, אפשר לעשות יום אחד יותר משוגע.
אתמול הצעתי למישהו "לקפוץ" מליאג' לפסטיבל בויאנדן, ואח"כ בדקתי מרחק ונוכחתי שזו נסיעה של שעתיים בקירוב. במקרה של לוקסמבורג אני מאמינה שזה נכון, כי מי בא אליה באופן מיוחד? במקרה של בלגיה, שווה בהחלט לחשוב על טיול נפרד. יש כאלה שמצרפים קפיצה לפריז וליורודיסני, וכך הם לא נאלצים להתנצל בפני המשפחה והשכנים על כך שהם נוסעים לבלגיה Laughing
טוב, זו הייתה בדיחה, אבל מה שרציתי לומר, שהתכנית בסה"כ רגועה ונינוחה. ואתם יודעים מה? יש כאן אפילו פוטנציאל לרווח קטן של הפינה הדרומית של הולנד, שלרוב לא מגיעים אליה.

רווית, מי כאן יותר מומחה ממך? את עשית דוקטורט על המוזאונים הפתוחים, ועל הולנד מהנץ החמה ועד הלילה.

[עודכן ב:13 יוני 2008 14:31:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 9 13/06/2008 15:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברוכים השבים - יעל וברוכה ההצטרפת למועדון השרוטים.
אני לא מתכון להראות לך שום דבר...
רק יושב וקורא את מה שכתבת - ונפעם.מרגישים שהיה לכם כיף...

שבת שלום
הג'מוס
נ.ב.
לגבי הכביסות?קטן עלינו - רק מי שיש לו 4 ילדים ומעלה יודע שהמכונה ממש נעלבת אם היא לא מסתובבת פעם ביום לפחות

[עודכן ב:13 יוני 2008 15:30:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 9 13/06/2008 17:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי יעל Smile ,

וו'לה, עברה לי מהר הנסיעה שלכם... Razz

שמחה שנהנתם, גם אנחנו כמוכם - בילונו יום בחיטהורן, יום בדולפינריום ונהננו מהרוגע ומיצוי כל מקום.
מה עם תמונות לקינוח?

שיהיה סופ"ש נפלא! Very Happy

נילי

[עודכן ב:13 יוני 2008 17:28:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 14 13/06/2008 18:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אהלן,
תודה לכולם על קבלת הפנים החמה. זה עוזר לרכך את החזרה לכאן.
מכונת הכביסה מסתובבת וגם הראש שלי. כולנו צריכים להתאפס במהלך הוויקאנד הזה. יש זמן הסתגלות, לכם זה ודאי כבר מוכר.
מה תגידו על טיסה בדאון למחרת נחיתה מהולנד? זה מה שהילדים שלי ואבא שלהם הלכו לעשות עכשיו...
גם זו דרך להתאפס Rolling Eyes
קודם לא התאפקתי והתפרצתי לשירשור... Razz
אבל חשוב לי לנסח משהו מאורגן בצלילות דעת - אז זה יבוא בהמשך.
ואשתדל גם תמונות.
כמו שג'מוס כתב - אכן מאוד נהנינו. אבל היו גם לא מעט רגעים מורכבים ודי קשים. אפרופו כביסה ודברים שאינם מדוברים, לפחות עשרה אחוז מהילדים מוגדרים כילדים עם צרכים מיוחדים. אז בטוח יש גם כמה משפחות בפורום שזה נוגע להן. לנו יש התמודדות אישית עם הנושא ואני חושבת שחשוב להאיר גם הבטים כאלה בטיול משפחות, למרות שהם כמובן פחות מרנינים.
אז בהמשך אשתדל לכתוב קצת גם על החלק הזה של החוויה.
מקסימום זה יהיה שרשור פחות פופולרי - אבל רגיש למיעוטים Wink
שבת שלום
יעל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 15 13/06/2008 18:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעל ,לא מסכים!!
לכל אחד יש קול שווה בפורום.
גם למי שאין לו צורך במידע הזה ישמח להיות שותף לחויה.
אני בכל אופן כבר סקרן עוד יותר ממה שהייתי....

שבת שלום
הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 15 13/06/2008 19:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעל,

ראשית - כג'מוס, מאד, מאד מחכה לקרוא את החוויות שלכם.
כאחת שגדלה עם אח חריג, יודעת כמה קשה לטייל עם אדם עם צרכים מיוחדים ומסירה בפנייך את הכובע. אשמח לשמוע כיצד התייחסו אליכם בטיול, מה היו הבעיות, ובטוחה שהיו גם הנאות וצחוקים...

שנית, לפני כחודשיים פנה כאן גולש וניסה להיעזר בפורום בנוגע לנסיעה עם ילד חריג/עם צרכים מיוחדים. מסתבר שיש קהל... Smile

שבת שלום,

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 17 13/06/2008 20:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת. לא מחובר ענת.  משתמש פעיל 1474 הודעות עד כה
יעל,

גם אני אנצל את האשכול הזה כדי לברך אתכם עם שובכם.
כקודמי, אשמח לקרוא את חוויותיכם מהטיול.

שבת שלום

ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. ברוכים השבים תגובה ל - 18 13/06/2008 21:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 616 הודעות עד כה
שבת שלום - יעל
גם אני כמו כול חברי הפורום אנצל את האשכול הזה כדי לברך אתכם עם שובכם. כקודמי, אשמח לקרוא את חוויותיכם מהטיול.
ממתין לשמוע בעיקר על עלויות דלק ואכול
מכין את הטיול לבת בעוד 29 יום ומי סופר ...

שבת שלום, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. ברוכים השבים תגובה ל - 19 13/06/2008 22:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2818 הודעות עד כה
גם אני מברכת את יעל, ונרשמת לשרשור כדי לשמוע סיפורים בהמשך...

רבקה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 1 13/06/2008 23:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  bennygold לא מחובר bennygold  משתמש מתחיל 14 הודעות עד כה
שלום לכולם.
קראנו את כל התגובות ונשתדל ליישם. יש לנו שאלה לגבי פארק הואה פלאה. האם מתאים לגלאי הילדים שלנו? ובפרט לילד בן שש שרק התחיל לרכב על אופניים בלי גלגלי עזר? וכמה שעות לדעתכם מומלץ להקדיש לפארק ? בבוקר או בערב?
תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 21 14/06/2008 00:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום,

פארק הוחה פלואה - נאמר כאן ע"י מישהו (צר לי לא זוכרת מי) שביקר שם לאחרונה שיש בעיה עם אופניים לילדים שלא שולטים באופניים ללא גלגלי עזר (ההולנדים נולדים כשהם כבר יודעים לרכוב על אופניים ללא גלגלי עזר, אחרת אין הסבר להתעלמות של הפארק מהגילאים הללו). הפארק נסגר בסביבות 9 בערב (המוזיאון נסגר ב-5) כך שכדאי לבוא לקראת אחה"צ לאחר שניצלתם את הבוקר לבקר במקום אחר. בהולנד מחשיך מאוד מאוחר (בסביבות 22:30 ואולי גם מאוחר יותר).

תהנו. עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 22 14/06/2008 01:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

יעל,
תפסתי את עצמי אחרי ההודעה הקודמת שלא התייחסתי לחוויותייך הנרגשות. מסירה בפנייך את הכובע על גילויי הלב ואשמח מאוד לשמוע על החוויה המשפחתית שלכם בהיבט שהעלית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 1 14/06/2008 09:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברנדי ברנדי לא מחובר ברנדי  משתמש פעיל 539 הודעות עד כה
ענו כבר הרבה, ולא קראתי בפרוטרוט,
אבל בכל זאת אוסיף דעתי...
בימים הראשונים לטיול פחות עייפים,
ולכן הייתי "לוחצת על הגז"
וכן נוסעת מהדולפינריום לחיטהורן, ובכך מפנה מקום לאוטרכט.
אל אוטרכט לא כדאי להגיע מאוחר כי ב-17 האטרקציות המעניינות נסגרות.
היו שהציעו כמדומני לוותר על אמסטרדם.
אם תעשו כן (ולא שאני ממליצה לוותר),
אזי אפשר ביום של הכפרים (וולנדם וכו') לשלב את זנסה סחאנס,
ומשם להגיע בשעות בין-ערביים לאמסטרדם לשיט בתעלות
(משולב עם הסברים באנלית),
שנותן טעימה מקסימה של מראה העיר כשהאורות נדלקים
(שהרי מחשיך מאוחר),
וביום החזרה ארצה "להשלים" ההכרות בביקור באתרים נוספים בעיר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 24 14/06/2008 20:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לכם חברים,
תודה על המילים החמות, המזמינות.
הייתי צריכה לקחת קצת מרחק כדי להתייחס שוב לנושא האישי שהעליתי כאן. בהולנד ראיתי כמעט בכל מקום אנשים עם מגבלות ניידות, הורים על כסאות גלגלים, ילדים שסובלים מפיגור שכלי, ואנשים עם מגבלות אחרות. באפטלינג, בדולפינריום, ניתנת להם עדיפות בתור, כניסה נפרדת, כדי להקל עליהם. מי שמתכנן נסיעה משפחתית עם אדם בעל צרכים מיוחדים צריך כמובן לתכנן ולברר הכל מראש. התרשמותי היא שאירופה המערבית (וארה"ב) ערוכה ונגישה ברוב המקרים.
במקרה הפרטי שלנו המגבלה היא בלתי נראית. יש בכך קושי קצת אחר מאחר ובמצב זה הציפיה החברתית היא להתנהגות נורמטיבית, שלרוב אינה כזו. הקושי כאן הוא במאמצי ה"ניהול" וה"החזקה" של ההורים והאמת שאתמול היתה לי נפילת מתח מאוד חזקה ורק אז קלטתי כמה הייתי דרוכה כל הטיול.
אני מקווה שלא יובן כאן שלא נהניתי. מאוד נהניתי. אלא שמשפחה שזו ההתמודדות שלה בחיי היומיום צריכה לדעת שאין "חופשה" מהאתגר הזה, גם לא בחו"ל. לעתים דווקא היציאה מהשגרה מחריפה קשיים וצריך להתכונן לזה מראש.
כל משפחה מכירה את עוצמת הקשיים והמגבלות שלה. לפעמים, אולי יעזור לצרף עוד מבוגר (סבא/סבתא) שיתחלק בעומס ויאפשר גם לילדים האחרים, בכל זאת, קצת יותר מרחב פעולה.
אנו היינו שני הורים, בן זוגי חלה קצת במהלך הטיול וזה עוד יותר הגביר את העומס. חשוב לי להדגיש שוב - ממש אין חרטות. נהנינו מאוד.
בנושא הזה, אני מעדיפה להסתפק בדברים אלה. מעבר לכך מי שרוצה לחלוק, לשאול, להתייעץ מוזמן לאימייל שלי:
אני מודה לבני(?) שתפסתי טרמפ על האשכול שלו ומקווה שבתוך כל התגובות קיבל גם מענה לשאלותיו.
את המשך החוויות/המסלול והטיפים אפתח באשכול נפרד
תודה וערב טוב, יעל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 25 14/06/2008 20:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי יעל
מסיר בפנייך את כובע הטיולים שלי....
מבין כמובן את יכולת השיתוף המוגבלת.
ובכל זאת מחכה לסיכום הנפרד וכמובן לתמונות.
לא למהר.עד הטיול הבא יש עוד קצת זמן....אנחנו כאן.
שבוע טוב
הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 25 14/06/2008 21:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת. לא מחובר ענת.  משתמש פעיל 1474 הודעות עד כה
יעל,
תודה על השיתוף.
התרגשתי לקרוא את מה שכתבת, לא קל לכתוב ולחשוף פרטים אישיים.
מאחלת לכם שתהיו תמיד מלוכדים וביחד, למענכם, למען הילדה ולמען האחים.
ותמשיכו לטייל ולהנות על אף העומס הרגשי והפיסי.

שבוע טוב
ענת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 27 14/06/2008 22:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2818 הודעות עד כה
ליעל

מודה על השיתוף המדהים!
אחד הדברים המדהימים אותי ביותר בכל הטיולים שלנו לחו"ל, הוא שפתאום רואים אנשים מוגבלים, דבר שמאוד נעדר מהנוף שלנו בארץ. הנגישות לכל המקומות מדהימה. בפארקים בנורבגיה ראינו עגלות נכים צבעוניות בכניסה לפארקים לשימוש חופשי, בקנדה ראינו בכניסות לקניונים עגלות מכל הסוגים - תינוקות, עגלות לילדים גדולים יותר, עגלות נכים והליכונים לזקנים - לשימוש חופשי ואנשים מחזירים בסוף. הלוואי עלינו.

שאפו!

רבקה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 28 14/06/2008 23:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי יעל,

מרגש מאוד לקרוא את הדברים שלך. מאוד קשה לכתוב דברים כאלו אישיים, ומצד שני אני בטוחה שהם נותנים כוחות לאנשים שמתמודדים עם מצבים דומים ואולי גורמים להם לפחד קצת פחות לצאת לטיולים עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. בהולנד בכל אתר שאליו הגענו נתקלנו בקבוצות של אנשים/ילדים עם מוגבלויות. מרגש מאוד לקרוא, בין השורות של דברייך, את התנהלותכם בחיי היומיום עם ילד בעל צרכים מיוחדים.
אני מודה מעומק ליבי על השיתוף.

עפרה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. מסלול מישפחתי בהולנד חוות דעת הפורום תגובה ל - 29 15/06/2008 00:55 לתגובה קודמת
תודה לכל המגיבים והמתייחסים על העידוד והשיתוף, ובעיקר על אוירה ידידותית ותומכת. התחלתי לשלוח תאור של הטיול שלנו באשכול נפרד
ונראה שהלילה עוד ארוך....
יעל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הצעה לסיום טיול בצרפת
להודעה הבאה:עזרה בתכנון טיול אוסטריה-גרמניה