| 1. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 |
15/06/2008 00:43  |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
שלום לכם
להלן רשמי הטיול שלנו בהולנד הירוקה והיפה. מתנצלת מראש על האורך והפירוט. בין הקוראים שישרדו יוגרל כרטיס הלוך ושוב
כמו כן - לא מצליחה כרגע לצרף תמונות. אשתדל בהמשך.
קודם פרטים ארגוניים:
למעט גשם ביום הנחיתה ושעת גשם באמסטרדם (בה בילינו בבית קפה), מזג האויר היה נוח מאוד - טמפ' סביב 23 מעלות, רוח מתונה. ביום חזרתנו שבו הגשם והקור. מבחינה זו - מזל גדול.
המטיילים: זוג + 2 בנים (בגיל 10,6). עלויות לינה, כלכלה, דלק, כניסה לאתרים וקניות - כ- 2000 יורו לכל התקופה. ידענו מראש שבמקומות רבים אין אפשרות לתשלום בכרטיסי אשראי ונערכנו בהתאם.
רכב הוזמן מראש באלדן. שודרגנו לאלפא רומאו 159 - תא מטען מרווח וחוויית נהיגה נפלאה. תדלוק בדיזל. למי ששאל - המחירים די דומים לכאן - כ- 7-8 ש"ח לליטר. בתחנות הדלק ניתן לשלם עד 17:00 במשרד בכרטיס אשראי. אחרי 17:00 האוטומטים לא קבלו את כרטיסי האשראי שלנו. תשתית הכבישים בהולנד מעולה, השילוט ברור - תענוג. שנינו נווטים מנוסים אך הפעם לקחנו אתנו ג'יפיאס שהתגלה כשידרוג מועיל - בעיקר בתוך ערים ועיירות - חסך לנו צורך במפות ערים ואפשר "ללכת לאיבוד" במקומות קטנים בלי להסס. עוד בעניין הרכב - למי שמתלבט האם להתבסס על נהג אחד - מנסיוננו ממש לא כדאי לחסוך את התוספת לנהג שני. אצלנו הנהג הראשי הוכרע, באחד הערבים, על ידי מיגרנה קשה והנהגת המשנית מצאה עצמה חורשת על אלפא רומאו 6 הילוכים מוולנדם לארלנדבין.
בסעיף הרכב דווקא כן חסכנו 60 יורו לבוסטר - הבאנו מהארץ משהו מצ'וקמק והשארנו אותו שם. לקחנו שתי כירבוליות - לבקשת הטף.
לינה - 9 לילות בבית חוה בשם: Hoeve Suydeinde שבכפר aarlanderveen - כחצי שעה מליידן וכן מסחיפהול (מצרפת קישור). הומלץ כאן באתר בטיפים. קרולין וקלאס זוג חביב ומאיר פנים. דוברי אנגלית מצויינת, שניהם ביקרו בעבר בישראל. יחידת הארוח צמודה למגורי המשפחה אך עם כניסה נפרדת ופרטיות מלאה. היא מאד אסתטית ונקיה: בקומת הכניסה מטבח מצויד בשלמות(כולל מדיח), יציאה לחצר הצופה אל נוף תעלות ותחנות רוח ובה פינת ישיבה נוספת. בחצר טרמפולינה גדולה, שמטעמי בטיחות הותקנה בתוך האדמה כך שהיא כמעט במפלס הקרקע (אטרקציה שווה ביותר לבנים). בקומה ב' שני חדרי שינה מרווחים, שרותים ומקלחת נפרדים.בחדר הילדים כיור גדול נוסף. זה חשוב, מאחר והכיור במקלחת קטנצ'יק - זה אולי החסרון היחיד של המקום. אין מלים לתאר את החביבות, הזמינות, הסבלנות והיחס החם שקיבלנו. המחיר - 650 יורו לתשעה לילות. סביר שבעונה יקר יותר. קרולין עשתה עבורנו כביסה פעם אחת בביתה, התקשרה לרופאת ילדים כשבננו התעורר עם עין עקוצה ועצומה, וקנתה לנו גבינה ממחלבה כפרית כמתנת פרידה. קלאס סייר אתנו בחוה כולל רכיבה על הפוני "יט". למשפחות עם פעוטות יש אפשרות לחסום את גרם המדרגות (התלול מאד) במחסום מיוחד. בחדר הילדים 3 מיטות - ולדעתי יש מקום למזרון נוסף.
הצטיידות בעיירה nieuwkoop - במרחק 5 דק' נסיעה. מרכז מסחרי ובו סופרמרקט מרשת של אלברט היינז - פתוחים כל יום עד 2000. זו הרשת שלדברי גולשים כאן מחזיקה מוצרי טבעול - אנו לא חיפשנו אותם. די מהר הבנו ש kip filet זה שניצל עוף. אך את הקוטג' ההולנדי לא הצלחנו למצוא. מי ששאלתי לא ידע לענות. אולי תגלו לי?
ליד הסופר חנות גבינות מצויינת - חגגנו שם לפני חזרתנו ארצה. בניוקאופ ניתן גם לשכור סירות ואופניים, למי שרוצה לבלות יום בעיירה. הכפר שבו לנו קטן, יפה, מרושת כולו בתעלות וגישרונים. בסביבה הקרובה כלי שיט רבים, ברווזים, ברבורים, בשדות מסביב פרות ותחנות רוח - הולנד הירוקה במיטבה.
כבר דובר פה רבות על יתרונה של לינת כוכב, בדירה מאובזרת, עבור משפחות עם ילדים צעירים. ככל שהילדים פחות גמישים באוכל יש גם צורך להצטייד מראש בחטיפים ודברים מוכרים מהבית. למי שמזמין מספיק זמן מראש את מקום הלינה אני ממליצה לשלוח לעצמו חבילה ולחסוך סחיבה ומשקל בטיסה, לדעתי זה יכול להקל במיוחד על משפחות דתיות.
שולחת בינתיים ותכף ממשיכה (מחשש שיימחק לי..... )
|
|
|
|
|
| 3. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 1 |
15/06/2008 01:49   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
המסלול:
כללי: רוב המקומות נסגרים ב 1700, שעות האור ממושכות מאוד. חשוב לתכנן פעילות ערב, בפרט למי שלא לן בכפר נופש שמהווה אטרקציה בפני עצמו.
אנו כללנו מראש פחות מוזיאונים - בשל האיפיונים המיוחדים של משפחתנו. כמו כן נוכחנו לדעת שלפני 9:30 אנו מתקשים לצאת בבוקר ולכן ויתרנו על יעד מרוחק כגון האי טקסל.
יום ג' - נחיתה בצהריים והגעה לחווה. נסענו לניוקאופ הסמוכה, הצטיידנו וסעדנו בפיצריה מקומית (נחמדה, לא יותר). שוטטנו רגלית ברחובות ובמעגן הסירות. נהנינו להביט בגינות המטופחות, בשפע המים, הגישרונים והתעלות.
יום ד' - דולפינריום - תכנון מקורי לשלב עם חיטהורן אך בפועל היינו יום שלם. לדעתי האישית ניתן בהחלט למצות אחרי 3-4 שעות אבל אחרים במשפחתנו משוגעים על חיות ים. לא לפספס את הדולפינים (ראינו את כל שלוש ההופעות, האחרונה המרשימה ביותר) ואריות הים. ליטוף הכרישים מתאים מאוד לצעירים. הרדוויק עצמה אכן מקסימה לשיטוט - יש שם "צימרים בסירות": אנשים שוכרים סירות לכמה ימים, מתחברים לתשתיות ומתפננים. ילדים קטנים תמיד ימצאו מדרגות, עמודים וספסלים לקפץ עליהם ומעליהם במהלך הטיול והמבוגרים ישטפו את העיניים במראות היפים. שימו לב לפעילות המגוונת על הסירות - איש אחד ישב וקרא ספר בלי לזוז ואחרים טיפסו על התורן, קשרו קשרים וכו'.
יום ה' - חיטהורן. כל הדרך לשם ירד גשם כבד, שהלחיץ אותנו קצת. השמיים התבהרו לקראת הגעתנו והיה יום מופז ומקסים. לילדים - השיט הוא חוויה גדולה. הגדול/ה יכול/ה להשיט, הצעירים יאכילו ברווזים ויכוונו, וכל המשפחה יכולה לרדת ולעלות מהסירה ולצלם מהגשרים - יום שלם של כיף. חוזרת על ההמלצה השגורה לעולם לא לשכור מהמשכיר הראשון (שביקש 16 יורו לשעה). שכרנו ב 10 יורו לשעה מול בית מס' 31. לא לשכוח לחם לברווזים (סופר בכניסה לכפר). ביום יפה - כדאי גם לטבול באגם (לקחת מראש בגדי ים). באגם יש אי קטן - בו אפשר לנוח ולהאכיל ברווזים. בביקורנו שם היו חבר'ה מקומיים שהתחרו בקפיצה במוט + סלטות לתוך המים - אטרקציה לא צפויה שאולי תחזור על עצמה. אחרי האגם כניסה חזרה לכפר במעבר מס' 5 - חוזרים ימינה (נתיב חד סטרי) ואי אפשר לפספס את "פרטלי" - אכן מעולה. ממש ליד המסעדה יש חנות/מוזיאון לצדפים ועולם הים - "גלוריה מריס". התצוגה בחנות שווה סיבוב בהחלט. אחרי חיטהורן - ביקרנו בכפר הדייגים ארק - שיטוט בין כלי השיט הרבים, הליכה על הטיילת (ברוח חזקה מאוד), צפיה במגדלור ומשחקים על החוף (יש קצת מתקנים שיתאימו לצעירים שלכם). ראינו שם סירה למכירה במחיר צנוע של 225,00 יורו. המעוניינים יפנו אלי לפרטים
יום ו' - התחלנו בשוק הגבינות באלקמר - שהיתה צבעונית, שוקקת ותוססת. חנינו בחניון בסמוך לשוק. צפינו בכל המסחר הטקסי והתיירותי, טעמנו מהגבינות (עברו עם מגשים בין התיירים), ואחר כך שוטטנו קצת ברחובות הסמוכים. כאן המקום לציין שהצלם המשפחתי עקב אחר כל התהליך כולל השקילה וההעמסה למשאיות וכשאצליח לצרף תמונות תוכלו לחזות בכיכר גבינה המתגלגלת לתוך משאית!
הידעתם שגם באלקמר יש רחוב "חלונות אדומים"? בדרכנו חזרה לרכב עברנו במקרה ליד גברת אחת בתחתונים וחזיה שישבה בחלון, נראתה משועממת להפליא וקראה עיתון. גם הילדים שלנו קצת הצ'תעממו בשוק - הם מיצו את העניין תוך רבע שעה ואילו אנו משכנו אותם שם כשעתיים. לכן בחרנו לנסוע לטירת מיודן ולא להמשיך צפונה לאינקהויזן כפי שתוכנן במקור. הבחירה התגלתה כמוצלחת עבורנו. סיור חופשי (לא מודרך) בין חדרי הטירה - כולל החתמת פנקס מיוחד שכל ילד מקבל, מדידת בגדי אבירים וכו'. היינו שם כשלוש שעות. האבא של שני האבירים שוטט עצמאית במעגן הסירות שמאחורי הטירה ובגן היפה שלה, וצילם אותה מכל זוית אפשרית. בתוך כך התיבש קצת, ארוע מצער שהתפתח למיגרנה בהמשך היום.
נפלטנו החוצה ב- 17:00 וחשבנו לנסוע לתוך אמסטרדם ולסיים את היום בשיט או מסעדה נחמדה אלא שהפקקים באוטוסטרדה לכוון אמסטרדם הניסו אותנו צפונה עד לוולנדם. בדיעבד היינו צריכים אולי לנסות להכנס בדרכים משניות בכל זאת. בוולנדם שוטטנו קצת, אכלנו, צפינו בסירות, הנהגים התחלפו (זוכרים את המיגרנה?) וחזרנו הביתה.
קודם כבר כמעט נמחק לי הכל. אז אני שולחת ותכף ממשיכה.....
|
|
|
|
| 4. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 3 |
15/06/2008 02:19   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
|
ויהי ערב ויהי לילה ואני עוד ממשיכה.... איך נקום מחר ? אלוהים יודע.
ובכן לענייננו:
שבת - אמסטרדם! זה היה יום שלגביו הייתי קצת מסופקת - איך ייפגשו הזוועטוטים שלנו עם העיר הגדולה. בדיעבד זה היה אחד מהטובים שבימים. הבחירה בסופשבוע בעיר היתה מכוונת והתגלתה כמוצלחת. הרבה פחות תנועה, שפע של חניה, נסענו לאזור ליידספליין וחנינו עם מדחן. אחרי כמה שעות הגענו לאותו רחוב עם סירת פדלים והארכנו את זמן החניה. שוטטנו קצת בכיכר ופנינו למוזיאון ואן גוך. וכעת טיפ פצצה למשפחות עם ילדים קצרי רוח: הכנה מוקדמת למוזיאון מהארץ - הספר של ואן גוך לילדים (כבר המלצתי באשכול אחר) עורר עניין והזדהות. לא פחות מזה - אמירה אסרטיבית של אמא שעל המוזיאון הזה אני לא מוותרת ושיתרגלו לרעיון. לפני הכניסה למוזיאון מבקרים בחנות וכל ילד "קוטף" לעצמו כמה גלויות עם תמונות שמוצאות חן בעיניו. במהלך הביקור כל ילד מחפש את התמונות שלו. זה העסיק את החבר'ה שלנו מספיק זמן כדי שאנו נוכל קצת להנות. אבל מראש, תכננו ביקור קצר וממצה וזה גם מה שקיבלנו. אחרי ואן גוך - שוטטות בכיכר, נקניקיה בלחמניה בדוכן סמוך (אמא, יש לזה טעם של עוף רקוב) צפיה במחליקי רולרבליידס, ואז הליכה רגלית ושכירת סירת פדלים. בסוף השבוע התעלות מלאות בכלי שיט - גדולים וקטנים, רזים ושמנים, מכל הסוגים והמינים. התעלות רחבות ויפות, הגשרים שוקקים אנשים - תענוג!!! שימו לב שכשכל הסירות הקטנות עוצרות סימן שאחת ענקית עומדת לעבור וכדאי לחכות. אחרי השיט עצירה לארוחה בפיצה האט. אכלנו תוך צפיה במשחק כדורגל במחיצת חבורת גברים מארץ ערבית כלשהי. זו היתה עצירה חשובה להחלפת כוחות. לא מיהרנו. החלטנו שלא להזיז את הרכב ולקחנו מונית לבית אנה פרנק. הגענו לשם בסביבות 19:30 בערב. לא היה תור בכלל. קשה ועצוב. עם הילדים לא יכולנו להתעכב על התצוגות הנלוות והמסמכים המוצגים, הסתפקנו בביקור בחדרים ובקריאת עיקר ההסברים. צמרמורת אחזה בנו (אמא המקום הזה עושה לי צרבת... אני רוצה ללכת). אני חושבת שזה ביקור חובה לכל ילד יהודי, גם אם קשה.
אחר כך - התחלנו ללכת ברגל והתחיל לטפטף... ולטפטף... עצרנו לפנקייק ושוקו בבית קפה - היתה אתנחתא טובה ובמקום. משם הלכנו לככר דאם - הגענו מאוחר והככר כבר לא היתה שוקקת כמתואר בספרים אל התרשמנו מהגודל ומהבניינים היפים. לקחנו טראם לרכב והביתה.
במבט לאחור הייתי מוסיפה עוד יום לאמסטרדם. משוטטת בשווקים, בפארק וולנדם, אולי מעזה להכנס למוזיאון נמו עם קצרי הקומה והרוח. אבל הדבר שהכי נשאר לי מאמסטרדם זה חשק לבקר בה בהרכב זוגי!!
יום א' - התכנון היה מוזיאון פתוח ארנהם + פארק הוחה פלואה. בתכנון הטיול היה ברור לי שנבקר לפחות במוזיאון פתוח אחד וכולם המליצו כל כך על ארנהם. בהכירי את הנפשות הפועלות אצלנו חששתי קצת ואשר יגורתי אכן בא. המיוחד שלנו התקשה לעמוד בזה. לא הצליח להתחבר - וננעל בתוך התנגדות רבתי. שעתיים לפחות בזבזנו עד שעלינו לתחנת הרוח ששינתה גם לנו את כיוון (מצב) הרוח. - בדיעבד - כמה חבל שלא התחלנו בזה! אחר כך הספקנו לראות את המכבסה (מדהים) את הנפח (לחכות בסבלנות ולקבל מסמרים), את מתחם הילדים - שאיבת המים, חליבת הפרות - ותודה לג'מוס על ההמלצות הממוקדות לפארק - שהודפסו והנחו אתנו. זה היה יום עמוס במבקרים חם ממש, היה קצת קשה. בכל טיול יש יום אחד פחות מוצלח, זה היה היום שלנו.
ניסינו להציל את היום בהוחה פלואה. עקרונית זה לדעתי השילוב המוצלח, שכן אם מוותרים על המוזיאונים בפארק - ניתן לטייל ולרכב על אופניים עד 22:00. במקרה שלנו לא הצלחנו להעלות את הצעיר על אופניים עצמאית וגם לא להרכיבו. חבל. מי שרוצה להקדיש לפארק יום שלם - לדעתי זה יכול להיות יום מקסים, כולל המוזיאונים, ולא לשכוח משקפת לצפיה בצבאים
המשך יבוא
|
|
|
|
| 5. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 4 |
15/06/2008 02:47   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
זהו... מתקרבים לסוף:
יום ב' - אפטלינג. כאן אני לא חושבת שיש מה להוסיף. הגענו קצת מאוחר מדי - לקראת 12:00. החברה היו מאושרים. ממליצה להתחיל מהקל אל הכבד (מבחינת ה"הפחדות" במתקנים). החברה שלי די צעירים ופחות חוו לונה פארקים למיניהם. אז הם היו ממש באקסטזה. אני נוטה להסכים עם דעות שהובעו כאן שהפארק פחות מתאים למתבגרים ולמי שרוצים מתקנים יותר "אקסטרימים". הדבר הכי מפחיד בפארק זה הפיתון. החבר'ה שלי התנגדו נחרצות לעשות אותו - זה נראה להם מפחיד מדי. יתר הדברים נחמדים וכיפים. הפארק גם מתאים מאוד לילדים צעירים, יש שרותים ומסעדות בכל מקום. ממליצה להשקיע יורו וחצי במפה של הפארק.
יום ג' - דן האג
את היום הזה תכננו מראש לסוף הטיול. רצינו שבמדורודם הילדים יזהו מקומות שכבר ביקרו בהם.
התחלנו דווקא מליידן הסמוכה למעוננו - ביקור בתחנת הרוח הגבוהה. היא אכן גבוהה ומעניינת אבל לדעתי למי שביקר בתחנת הרוח בארנהם, ואולי באחרות שלא מוכרות לי, זה מיותר. למבוגרים מעניין לראות את הריהוט והחפצים שנשמרו שם, לילדים פחות.
דן האג - פנורמת מסדאך. מישהו כתב שהיה שם לא מזמן ושיפצו. נכון ל10 ליוני - פתוח. אחד הדברים המרשימים ביותר שראיתי. לא להחמיץ.
באשר לילדים - שלנו השתעממו ודי שיגעו אותנו.
טיפ בעניין זה - תבואו עם משקפות - שיזהו פרטים בפנורמה. יש משקפות פלסטיק בכניסה - 3 יורו האחרת, לא שוות הרבה אבל יכולות לעזור בהגברת העניין לילדים. תכינו אותם מראש לביקור קצר. המקום לא גדול, במקרה הכי גרוע תתפצלו - ומבוגר אחד ישב עם הילדים בקפיטריה בעוד השני יתרשם מהפנורמה. יש הסבר מוקלט בעברית - כדאי לחכות לו. למי שסקרן לראות איך המבנה מורכב ובנוי - בקפיטריה קירות זכוכית דרכם אפשר לראות את היסודות של הקונסטרוקציה, ומוקרן גם סרט על העבודה, הרסטורציה וכו. אנחנו מאוד מאוד התרשמנו.
על טיילת סכוונינגן שתוכננה מראש ויתרנו. פנינו למדורודם.
הצטיידו במטבעות של 10 סנט - להפעיל כל מיני תחנות. וגם מטבעות יורו - לקבל נעליים קטנות במפעל המשאיות, ועוד. יש חוברת בעברית. זוכרים את המשקפות? זה עוזר גם כאן. גם הבחירה לבקר כאן לקראת סוף הטיול התבררה כמועילה - מזהים מקומות מוכרים. המקום ניתן למיצוי אחרי 3 שעות, אלא שמשפחתנו מתמחה בפיתוח תעסוקות יצירתיות כגון פיתוי עורבים במסעדה לאכילת צ'יפס המונח על ראשו של ילד, או האכלת דגים בתעלות על ידי פיזור פרורי לחם במסלול השטת הסירות, תוך נסיון להטבעת הצי המדורודמי. ברגעים אלה העדפתי להתרחק מהשלישיה העליזה, לשתות קפה, או סתם להיות קצת עם עצמי בין המיניאטורות. במדורודם קיים גם מתחם "רחוב סומסום" עם הפעלות ומשחקים לקטנים יותר. יש מתקני שעשועים ליד קפטריה שנסגרת בחמש. לעומתה המסעדה שליד הכניסה והחנות נסגרות בשמונה. וזו גם היתה השעה בה חתמנו את ביקורנו שם.
חברים, אנחנו תכף מסיימים.
ביום ד' - התכנון המקורי היה גן החיות בארנהם, או לחילופין גן החיות ברוטרדם + מגדל יורומסט ופארק המים דורנייל.
הטף ביקש חד משמעית - יום נוסף באפטלינג. וכך היה.
אז מה היה לנו - אני חושבת שזה היה ביקור ראשון מוצלח בחו"ל בכלל ובהולנד בפרט. יש די הרבה דברים ברשימת ה"עוד נחזור ונהיה" שלי. למדתי דבר או שניים על הקצב של משפחתנו בחו"ל. בונוס בלתי צפוי זה הביחד האינטנסיבי והממושך - על הטוב והרע שבו. בס"ה, למרות דברים קודמים שכתבתי - בעיקר טוב.
יש לי כל מיני דברים לומר על תעסוקות לילדים - וכל מיני טיפים של התארגנות - אבל זה כמובן יכול לחכות
ברכות לכל מי ששרד עד כה.....
לילה טוב
יעל
|
|
|
|
| 6. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 1 |
15/06/2008 06:00   |
|
היי יעל
זאת הדרך לפתוח שבוע חדש.
תודה על סיכום מפורט ומהנה.אני זכיתי בכרטיס הלוך ושוב.אני יוצא עם הכלב וכבר שב......מעניין כמה פעמים גילה כבר הספיקה לקרוא את זה????
עוד מעט יברכו השאר וכמובן יתנדבו גם להסביר לגבי התמונות אז גם להן אני מצפה.תודה כמובן על הפרגון ושמח שהשתמשתם במידע מועיל שאני העליתי - זה מאוד מחמיא.
שיהיה לכולם שבוע מקסים
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
| 8. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 6 |
15/06/2008 06:20   |
| |
נילי ר |
1217 הודעות עד כה |
|
|
בקר טוב!!!
איזה כיף לקרוא על הבקר את הסיפור שלכם!
ממש חזרתי עם המשפחה להולנד... במיוחד בייצור זמן של האכלת ציפורים, בדיקת העולם מסתובב ועוד... בקיצור, קצב מיוחד לכל משפחה...
והכי הכי - עוד משפחה שהיתה פעמיים באפטלינג באותו טיול!
לגבי תמונות - אם עד הערב לא תצליחי, תני קריאה...
יעל, תודה, היה כיף להתחיל כך בקר של יום לחוץ במיוחד.
שבוע נפלא,
נילי
|
|
|
|
|
| 10. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 5 |
15/06/2008 07:44   |
 |
יונית - הנהלת הפורום |
13332 הודעות עד כה |
|
|
יופי של תיאור
ובעיקר הגמישות ,התוכניות לחוד והמציאות לחוד
ו...תחומי העניין של הילדים שלעיתים אינם קשורים כלל למקום ולזמן בו הם נמצאים כי צ'יפס להאכלת עורבים יותר מרתק ממדורדם )
|
|
|
|
| 11. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 10 |
15/06/2008 11:41   |
|
|
יעל שלום,
זהו. קראתי הכול. הפרסים לך. התיאור כל כך יפה. מסכימה אתך בנקודה שלהורים יש חלק רב ביצירת אווירה ועניין במהלך הטיול. מצאה חן בעיני גם האסרטיביות בעניין מוזאון ון גוך. אני למדתי את זה בטיול השלישי. וכמו כן, נראה לי שיש ויש מה ללמוד ממך בנושא של תעסוקת ילדים. אם יש לך עוד טיפים בתחום הזה - אשמח לשמוע.
זיוה
|
|
|
|
|
|
| 14. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 8 |
15/06/2008 20:53   |
| |
ע ע |
477 הודעות עד כה |
|
|
יעל שלום,
קראתי בערגה את תיאור הטיול שלכם וגעגועים עזים הציפו אותי.
תודה שהחזרת אותי להולנד לרגעים מענגים.
עפרה
|
|
|
|
|
| 16. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 15 |
15/06/2008 23:40   |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 תגובה ל - 19 |
16/06/2008 00:29   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
עמית
יש שלושה מוזיאונים פתוחים בהולנד - זאנסה סחאנס, ארנהם, אנקהויזן. ביקרתי רק בארנהם. לא הצלחתי למצות אותו לצערי.
בעקרון - הביאו בתים מכל רחבי הולנד ומשחזרים חיים של פעם, כולל בעלי מלאכה שמציגים את סגנון עבודתם, לבושם, כלי העבודה שלהם. צלם, כובסת, חרש ברזל, ועוד. המקום כולו בתוך יער יפה. יש התנסויות חווייתיות שמותאמות לילדים ("חליבת" פרות, כביסה, שאיבת מים, רכיבה על אפניים של פעם...)
הכי טוב שתשרשרי קצת למעלה באשכול ותראי קישור לטיפ של ג'מוס על המוזיאון - שממקד מצויין את המקומות האטרקטיביים לילדים ומה רואים בכל מקום.
יש עוד המון חומר בספרה של יונית, בפורום ובטיפים - פשוט תצטרכי לחפש ותמצאי.
לפני כמה שבועות היה כאן תאור נהדר לטיול שעשתה רוית והיא מאוד המליצה גם על המוזיאון באנקהויזן (חפשי אותה בשם mitzmitz בפורום). השאלה כמה מוזיאונים פתוחים תרצי לכלול בטיול אחד.
מצורפים מחירים לשני האתרים שביקשת
תהנו בטיול
יעל
|
|
|
|
|
| 22. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 21 |
17/06/2008 00:50   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
נסיון ראשון לצרף תמונות
זה לוקח לי המווווון זמן - אז סבלנות
יעל
 |
 |
| דולפינריום(גודל:6.45KB) | הרדוויק(גודל:8.55KB) |
|
|
|
|
| 23. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 22 |
17/06/2008 01:02   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
 |
 |
| חיטהורן(גודל:8.08KB) | חיטהורן(גודל:7.88KB) |
|
|
|
|
| 24. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 23 |
17/06/2008 01:14   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
 |
 |
| ארק(גודל:3.85KB) | חיטהורן - אגם(גודל:5.41KB) |
|
|
|
|
| 25. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 24 |
17/06/2008 01:26   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
 |
 |
| 225,000 יורו והיא שלכם(גודל:9.36KB) | ארק(גודל:6.99KB) |
|
|
|
|
| 26. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 25 |
17/06/2008 01:47   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
 |
 |
| אלקמר(גודל:8.10KB) | אלקמר(גודל:9.04KB) |
|
|
|
|
| 27. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 26 |
17/06/2008 01:50   |
 |
hgktrduc |
129 הודעות עד כה |
|
|
 |
 |
| אלקמר(גודל:9.21KB) | מגלגלים הגבינה למשאית(גודל:6.97KB) |
|
|
|
|
|
| 29. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 25 |
17/06/2008 01:54   |
| |
ענתי |
1839 הודעות עד כה |
|
|
יעל
מהמם!!
כל כך נהניתי לקרוא את הכל. את כותבת בצורה נהדרת, מצחיקה, קלילה. פשוט תענוג.
החזרת אותי כמה שנים לאחור, לנסיעה להולנד. איזה כיף...
כל הכבוד.
ענתי
|
|
|
|
|
| 31. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 30 |
17/06/2008 06:30   |
|
היי יעל
אחלה תמונות .יופי שהצלחת כי זה נותן עוד יותר חיים מעבר לתאורים המקסימים שלך.באמת ראוי לסיפורי גולשים - ומייד.
ולגבי השעות הקטנות - ברוכה הבאה למועדון!
שיהיה יום נפלא
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
| 33. דיווח על טיולנו בהולנד - 3-12.6.2008 - תמונות תגובה ל - 32 |
17/06/2008 07:15   |
|
|