כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. 2 שאלות לגבי ארגנטינה וצ'ילה. תודה מראש 15/06/2008 08:55 לתגובה הבאה
  micmes לא מחובר micmes  משתמש פעיל 313 הודעות עד כה
הי,
יש לי שתי שאלות ואשמח לקבל עליהן תשובות:
1. ראיתי שעלות הכניסה ל"טורס דל פיינה" היא בערך 30$ אמריקאי.
השאלה שלי היא לכמה זמן זה? כלומר אם אני ישנה בפארק לילה אחד אז למחרת אני צריכה לשלם שוב?
2. כמה זמן מומלץ להיות באל קאלפטה? בלו"ז צפוף של חודש, כולל השייט קרחונים, כי הבנתי שהשייט הוא יום שלם מ-10:00 עד 17:00
יש סיכוי אח"כ ללגכת לפריטו מורנו? או שזה כבר מאוחר מידי וצריך להקדיש את היום למחרת? ועד מתי יש אור באוקטובר?
תודה רבה רבה מראש ושיהיה לכולכם שבוע מקסים.
מיכל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. 2 שאלות לגבי ארגנטינה וצ'ילה. תודה מראש תגובה ל - 1 15/06/2008 09:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  suede2 לא מחובר suede2  משתמש פעיל 188 הודעות עד כה
1. עלות הכניסה ל"טורס דל פיינה" היא חד-פעמית.
2. אנחנו הגענו באוטובוס הבוקר מפורטו נאטאלס, הגענו לקלאפטה בצהריים (12 וחצי) ומכיוון שבאוקטובר אין סיורי צהריים לקרחון הפריטו מורנו, לקחנו מונית. ברור שזה יקר יותר מסיור (מונית עלתה כ-90 דולר, וסיור עולה בערך 30 דולר לאחד), אבל אם יוצא לך להתארגן עם עוד שניים, זה משתלם. המונית מחכה לך שם עד שאת מסיימת לצפות בקרחון (גם שעתיים). הסיבה שלקחנו מונית היתה כדי לחסוך יום- היו לנו רק שני לילות להיות בקלאפטה, אז ביום הראשון (יום ההגעה) היינו בפריטו מורנו, כדי שביום השני נוכל לעשות שיט קרחונים. זה יום שלם, ואחד הדברים הכי יפים שראינו בטיול.
אין סיכוי אחרי השיט ללכת לפריטו מורנו, אני חושבת שמחשיך לא אחרי 18:30.
בקיצור, תיכנון נבון ידרוש מינימום שני לילות שם בכל מקרה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. 2 שאלות לגבי ארגנטינה וצ'ילה. תודה מראש תגובה ל - 2 15/06/2008 09:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  kluli לא מחובר kluli  משתמש מתחיל 17 הודעות עד כה
נשמח מאוד עם תפרטו קצת יותר על שיט הקרחונים. לא שמענו על זה שום דבר ולפי הסיפורים שלכם זה מומלץ.
האם מתאים לחודש אוקטובר? איפה ניתן לקחת את השיט הזה (האיזה אזור?)

תודה רבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. 2 שאלות לגבי ארגנטינה וצ'ילה. תודה מראש תגובה ל - 3 15/06/2008 09:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שיט הקרחונים הוא מרהיב, שיט לשלושה קרחונים- אופסלה ועוד שניים. בסיפור גולשים ("ירח דבש בפטגוניה") גם כתבתי כמה הוא עולה, בגלל שהקישור לא נפתח אני לא זוכרת להגיד לך. מה שבטוח, הוא יוצא בספטמבר ואוקטובר, אפילו אם מזג האויר גשום. זה גם לא משנה- הקרחונים יפים גם בגשם. צהריים אוכלים במפרץ אונלי, שם מתנקזים שלושה קרחונים, וכשאנחנו היינו, היו גם שברי קרחונים רבים שם. אי אפשר לתאר כמה שזה היה יפה!
יום לפנינו, הסיור לא הגיע לכל הקרחונים בגלל התנפצויות גדולות מאוד של קרחונים (האגם עליו עושים את השיט, לאגו ארגנטינה, היה חסום בחלקו), אבל יום אחרי, אנחנו דווקא זכינו לראות המון שברי קרחונים גדולים באגם, וכן הגענו לכל הקרחונים. הכל תלוי במזל. יש התנפצויות גדולות כאלה פעם בחודש, בערך.
ביום שהיינו, יצאו 3 ספינות לשיט, אבל בעונה יוצאות הרבה יותר.
יש רק חברה אחת שעושה את השיט, ככה שהמחירים כמעט זהים בכל הסוכנויות. אבל אנחנו קיבלנו הנחה של 7 פזו (סה"כ, לשני הכרטיסים) בסוכנות של ה-HI, פשוט כי ישנו שם. האכסניה מומלצת, יש לה מגוון חדרים, ישנו בחדר זוגי עם מקלחת ושירותים צמודים וארוחת בוקר. נקי ושקט.
זה לינק לתמונות הרלוונטיות- קלאפטה, וגם טורס דל פיינה ואושוויה.
http://www.facebook.com/album.php?aid=11372&l=5e244& id=686228989
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה רבה עוד משהו קטן... תגובה ל - 4 15/06/2008 11:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל לגבי מי ששאל על השייט קרחונים: השייט יוצא ב9 בבוקר וחוזר ב-17:00 הוא יום שלם והעלות היא 240 ארגנטינאי שזה בערך 80 דולר אמריקאי לבן אדם.
עכשיו לשלאלה: לא הבנתי את העלות החד פעמית נגיד ואני לא ישנה בתוך הפארק אלא יוצאת ממנו לישון בפוארטו נאטאלס ולמחרת חוזרת שוב אז אני מבינה שאני צריכה לשלם שוב נכון? ואם אני סוגרת על לינה בתוך הפארק, אז למחרת אני לא צריכה לשלם, הבנתי נכון?
תודה רבה רבה מראש
מיכל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תודה רבה עוד משהו קטן... תגובה ל - 5 15/06/2008 11:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני דווקא זוכרת שיצאנו יותר מוקדם לשיט- יציאה מקלאפטה בסביבות 7 בבוקר.
וכן, הבנת נכון- מי שיוצא צריך לשלם שוב, אלא אם יש איזה הסדר שלא נהיר לי. למה לצאת מהפארק? גם הנסיעה אליו עולה כ-10 דולר לכיוון, ושעתיים וחצי נסיעה לכל כיווון. ולא שהלינה בנאטלס כזו זולה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כן אנחנו עדין מתלבטים תגובה ל - 6 15/06/2008 12:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בעיקרון יש לנו רכב כך שאנחנו נכנסים דרך קררו קסטיליו עם רכב, חשבנו על חלופה לישון בפוארטו נטאלס בכדי להוזיל את הענין אבל זה באמת לא משתלם וגם רחוק ואם אני צריכה לשלם פעמים על הכניסה והיציאה אז אין מה לדבר נסגור לילה בתוך הפארק וזהו.
תגידי יש אולי מקום שישנתם בתוך הפארק שמומלץ?
שוב המון המון המון תודה על העזרה, ולגבי השייט אתמול היינו באתר אינטרנט של החברה שמוציאה את הטיולים ולדעתי מאל קאלפטה זה יוצא ב-7 אבל אנחנו ניסע עם הרכב למקום שממנו יוצא הקרוז שזה מרחק של 70 ק"מ מאל קאלפטה אז כנראה כאן הבילבול... אם אתה עם רכב אז אתה מגיע ב-9 ואם אוספים אותך מאל קאלפטה אז זה ב-7
תודה תודה
מיכל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. כן אנחנו עדין מתלבטים תגובה ל - 7 15/06/2008 14:30 לתגובה קודמת
אנחנו ישנו בקמפינג בלבד, שני לילות במחנה האיטלקי שאין בו רפוחיוס ולילה במחנה שמתחת לטורס עצמם. שם יש רפוחיוס, אבל הם עולים 40 דולר לאדם למיטה (בחדר משותף). ואלה מחירים של שנה שעברה. בכל מקרה, זו לא לינה מומלצת, רק למי שרוצה להימנע מקמפינג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חברת LAN
להודעה הבאה:טרנקילו

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

כתבי למטייל כרגע בדרום אמריקה

חיפוש מהיר

מידע נוסף