|
| 2. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 1 |
12/06/2008 09:37   |
 |
גיל - צוות למטייל ברשת |
4978 הודעות עד כה |
|
|
היי 
שאלה לא קלה בכלל. אני אמנם עשיתי את המסלול הדרומי (קייפטאון - נמיביה - זמביה - זימבבוואה - מלוואי - טנזניה), אבל התמזל מזלי להיות גם באוגנדה, והיא ללא ספק זוכה למקום של כבוד במדינות המועדפות עלי. באתיופיה לא הייתי. בקיצור - יש יתרונות לשני המסלולים.
עם זאת, בחמישה שבועות אני חושש שלא תהיה ברירה אלא להצטמצם. אפשר לבלות 5 שבועות מלאים רק בדרא"פ... לכן הייתי אומר שכדאי לבחור מקסימום 3 מדינות, ולהתמקד בהן.
אפשר אולי לנסות את דרא"פ + נמיביה + מפלי ויקטוריה, או את אוגנדה וטנזניה, או את אוגנדה וקניה, או קניה וטנזניה או דרא"פ ומוזמביק (גם בה לא הייתי.
|
|
|
|
|
| 4. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 3 |
15/06/2008 09:06   |
 |
גיל - צוות למטייל ברשת |
4978 הודעות עד כה |
|
|
אני לא יודע להגיד כמה זמן נדרש לאתיופיה, למרות שההתרשמות שלי היא שאפשר לבלות רק בה 5 שבועות בכל מקרה - הייתי מציע לבדוק קודם אם מעניין אתכם מה שיש לה להציע - למשל בכתבות כאן באתר - כי זה די שונה מאוגנדה וטנזניה (למשל לא עושים שם טיולי ספארי).
|
|
|
|
|
| 6. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 5 |
15/06/2008 09:33   |
 |
גיל - צוות למטייל ברשת |
4978 הודעות עד כה |
|
|
נשמע מעולה! הטיסות באמת עושות את ההבדל - נראה לי ממש מצויין.
כמה דברים לשים אליהם לב:
אם אתם רוצים לבקר במפלי מוריצ'יסון דרך אכסניית רד צ'ילי (טיול מאורגן, כך עושים זאת רב האנשים - יש לתאם מראש כחודש מראש - אני מבין שהם מאד עסוקים. אני ממליץ, אגב.
לגבי הגורילות - אין לי דעה בעד או נגד, אני רק יכול להגיד שאני ויתרתי, מאותה סיבה שהזכרתם. במקום זה נהנתי מאד מסיור השימפנזים שכלול בטיול של הרד צ'ילי למוריצ'יסון, ולקחתי טיול צפיה בקופים בפארק הלאומי מגהינגה בדרום מערב המדינה (30$).
שימו לב שהנסיעה מרושה (משם יוצא הספארי) לזנזיבר לוקחת גם היא כ-10-11 שעות באוטובוס, ואז יש לקחת מעבורת. הייתי מציע לבדוק אפשרות לטיסה מאנטבה לזנזיבר, עם עצירת ביניים בארושה (רובן עושות את זה, לדעתי), וככה תקבלו בעצם באותו מחיר את שתי הטיסות, במקום לבזבז יום שלם בנסיעות לא נוחות במיוחד.
ודבר אחרון - הקפידו שהטיסה חזרה תהיה משדה התעופה בזנזיבר ולא בארושה, או דאר א-סלאם, חבל לטרוח ולחזור ליבשת.
|
|
|
|
| 7. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 6 |
15/06/2008 15:57  |
| |
Kukia28 |
29 הודעות עד כה |
|
|
אתה חושב שנוכל לעשות עצירה של שבוע בטיסה בארושה?
זה נשמע כמו משהו ששווה לברר...
אם מישהו לקח טיסה כזו, אשמח לשמוע...
מסתבר שאתיופיאן לוקחים יותר כסף אם עושים עצירה באדיס, אבל זה מה יש... (כבר השלמנו עם העבודה שטיול לאפריקה הוא לא זול...)
הטיסה שלנו חזרה מזנזיבר עצמה, את זה כבר חסכנו...
|
|
|
|