כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה 11/06/2008 23:17 לתגובה הבאה
  Kukia28 לא מחובר Kukia28  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
שלום לכולם
אנחנו מתכננים טיול למזרח אפריקה למשך 5 שבועות.
העוגן - סיום הטיול בחופי זנזיבר

בהתחלה חשבנו לטוס ליוהנסבורג ומשם לעלות דרך החוף עד טנזניה (מוזמבק, מלאוי)

עכשיו אנחנו מתלבטים אם לא לטייל במקום במדינות צפוניות יותר - למשל להתחיל את הטיול באתיופיה או אוגנדה.

אני רוצים טיול מגוון, אם אפשר לא תירותי מידי, כולל ספארי חופים ותרבויות, ניתן לשלב גם טיסת פנים במהלך הטיול.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על 2 האפשרויות או לשמוע אפשרויות נוספות - אנחנו צריכים לסגור טיסה בהקדם (דרך אתיופין אירליניס)
המון תודה על העזרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 1 12/06/2008 09:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4978 הודעות עד כה
היי Smile
שאלה לא קלה בכלל. אני אמנם עשיתי את המסלול הדרומי (קייפטאון - נמיביה - זמביה - זימבבוואה - מלוואי - טנזניה), אבל התמזל מזלי להיות גם באוגנדה, והיא ללא ספק זוכה למקום של כבוד במדינות המועדפות עלי. באתיופיה לא הייתי. בקיצור - יש יתרונות לשני המסלולים.
עם זאת, בחמישה שבועות אני חושש שלא תהיה ברירה אלא להצטמצם. אפשר לבלות 5 שבועות מלאים רק בדרא"פ... לכן הייתי אומר שכדאי לבחור מקסימום 3 מדינות, ולהתמקד בהן.

אפשר אולי לנסות את דרא"פ + נמיביה + מפלי ויקטוריה, או את אוגנדה וטנזניה, או את אוגנדה וקניה, או קניה וטנזניה או דרא"פ ומוזמביק (גם בה לא הייתי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 1 13/06/2008 20:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו מתחילים להתכנס לכיוןן אוגנדה וטנזניה.
השאלה - האם בחמישה שבועות אפשר להספיק לטייל גם באתיופיה שבה המילא אנחנו עוברים עם הטיסה של אתיופיאן איירליינס?
כמה זמן מינמאלי צריך עבור טעימה מאתיופיה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 3 15/06/2008 09:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני לא יודע להגיד כמה זמן נדרש לאתיופיה, למרות שההתרשמות שלי היא שאפשר לבלות רק בה 5 שבועות Smile בכל מקרה - הייתי מציע לבדוק קודם אם מעניין אתכם מה שיש לה להציע - למשל בכתבות כאן באתר - כי זה די שונה מאוגנדה וטנזניה (למשל לא עושים שם טיולי ספארי).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 4 15/06/2008 09:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דוקא בדקנו בסופש את הנושא והגענו למסקנה שאפשר לעשות טיול בדרום אתיופיה של 9 ימים. הדרום מלא בשבטים אוטנטיים, כך שזה בדיוק מתאים לנו.
התכנון עכשיו -
טיסה לאדיס אבבה - 9 ימים טיול דרך סוכנות שהומלצה ב-1001 טיפים.
טיסה לאנטבה
טיול של כשבועיים באוגנדה - בדרום ובמערב (בלי הראפטינג והמזרח כי עשינו לפני שנתיים בפרו). יש התלבטות לגבי הגורילות - 500$ לאדם זה ממש לא זול. אשמח לשמוע בעד/נגד.

משם טיסה לטנזניה - ספארי 5 ימים + טיולים נוספים באיזור (המלצות?)
נסיעה לזנזיבר ושהייה שם של כ6-7 ימים.

בינתיים זה נשמע לי הגיוני מבחינת לוחות זמנים, עם לא מעט טיסות בדרך לקיצור זמנים. בעיקר נשמע טיול מגוון - שבטים, נופים, סאפרי וחופים.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם, ככאלו שביקרו בעבר במדינות אלו
תודה על העזרה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 5 15/06/2008 09:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נשמע מעולה! הטיסות באמת עושות את ההבדל - נראה לי ממש מצויין.

כמה דברים לשים אליהם לב:

אם אתם רוצים לבקר במפלי מוריצ'יסון דרך אכסניית רד צ'ילי (טיול מאורגן, כך עושים זאת רב האנשים - יש לתאם מראש כחודש מראש - אני מבין שהם מאד עסוקים. אני ממליץ, אגב.

לגבי הגורילות - אין לי דעה בעד או נגד, אני רק יכול להגיד שאני ויתרתי, מאותה סיבה שהזכרתם. במקום זה נהנתי מאד מסיור השימפנזים שכלול בטיול של הרד צ'ילי למוריצ'יסון, ולקחתי טיול צפיה בקופים בפארק הלאומי מגהינגה בדרום מערב המדינה (30$).

שימו לב שהנסיעה מרושה (משם יוצא הספארי) לזנזיבר לוקחת גם היא כ-10-11 שעות באוטובוס, ואז יש לקחת מעבורת. הייתי מציע לבדוק אפשרות לטיסה מאנטבה לזנזיבר, עם עצירת ביניים בארושה (רובן עושות את זה, לדעתי), וככה תקבלו בעצם באותו מחיר את שתי הטיסות, במקום לבזבז יום שלם בנסיעות לא נוחות במיוחד.

ודבר אחרון - הקפידו שהטיסה חזרה תהיה משדה התעופה בזנזיבר ולא בארושה, או דאר א-סלאם, חבל לטרוח ולחזור ליבשת.

Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עזרה בבחירת מסלול במזרח אפריקה תגובה ל - 6 15/06/2008 15:57 לתגובה קודמת
אתה חושב שנוכל לעשות עצירה של שבוע בטיסה בארושה?
זה נשמע כמו משהו ששווה לברר...

אם מישהו לקח טיסה כזו, אשמח לשמוע...

מסתבר שאתיופיאן לוקחים יותר כסף אם עושים עצירה באדיס, אבל זה מה יש... (כבר השלמנו עם העבודה שטיול לאפריקה הוא לא זול...) Sad

הטיסה שלנו חזרה מזנזיבר עצמה, את זה כבר חסכנו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:להגיע לאתיופיה
להודעה הבאה:ויזות ומעברי גבול

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר