כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. נסיעה לטנזניה בהריון 14/06/2008 17:34 לתגובה הבאה
  shiriver לא מחובר shiriver  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
שלום
אני מעוניינת לסוע לטיול של שלושה שבועות בטנזניה שיכלול גם את זניזיבר.
לא טיול תרמיליאות בעיקר בטן גב אבל עם אופציה גם לראות דברים.
אהיה בחודש השישי, האם זה מסוכן?
האם אפשר להמליץ לי על מסלול לאופי טיול שכזה ועל עלויות משוערות?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 1 14/06/2008 17:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  runyon לא מחובר runyon  משתמש פעיל 245 הודעות עד כה
לא נראה לי מומלץ. התנאים/הסניטציה/הבטחון האישי לא הכי משופרים באפריקה. את תקחי סכון מיותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 2 15/06/2008 00:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוזי עוזי לא מחובר עוזי  משתמש פעיל 1679 הודעות עד כה
לא מומלץ בלשון המעטה. קודם כל כדורי מלריה הם בעייתים לנשים בהריון כמו גם חיסונים, וכן בהנחה שתעשי ספארי, הטלטולים הם רבים, הדרכים קשות.

"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 3 15/06/2008 09:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4322 הודעות עד כה
מצטרף לרון ולעוזי - אבל בכל מקרה, את מוזמנת לבדוק בפורום בריאות, ובמרפאת מטיילים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 1 15/06/2008 14:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלי אוגנדה לא מחובר אלי אוגנדה  משתמש מתחיל 21 הודעות עד כה
אם יש לך הריון ללא בעיות אין סיבה שלא תיסעי. ישנם מסלולים שמתאימים למטילים שאינם תארמילאים. ניתן לטוס לקילימנגרו ושם לקחת רכב לשמורת לייק מניירה והנגורונגורו. כמה שידוע לי הכבישים לשמורות הללו די טובים ניתן לארגן בארץ דרך סוכנות נסיעות עלות טיול כזה בסביבות שבוע בין 150 ל 200 דולר ליום לאדם תלוי ברמת המלון שתיבחרו. יש בשמורות לוגים ברמה של 10 כוכבים רמה רמה. ומשם ניתן לטוס דרך שדה התעופה בהרושה לזנזיבר ישנם מספר חברות מקומיות שטסות על הקו. בזנזיבר ישנם מלונות מעולים כמו בריז, ובלו ביי שלהזמין מקום בו זול יותר דרך סוכן בארץ מאשר לקנות חבילה מקומית. מלון כזה עולה בסביבות 220 דולר לחדר זוגי. הכבישים למלונות הללו במצב סביר.
את חייבת לקחת את הטיפול נגד מלריה כי הסיכונים של המלריה לאישה בהריון הם קשים ביותר. לדוגמא למי שגר תקופה ארוכה באיזור נגוע במלריה אסור לקחת כדורים נגד מלריה ביגלל תופעות הלואי אבל אישה בהריון מחויבת לקחת, אני ניתקלתי באשה שלא לקחה כדורי מניעה והעובר ניפגע קשות כי האשה קיבלה מלריה. כאמור אינני רופא ולא הייתי מסתמך על אתרי מטיילים באינטרנט ופונה למירפאות המטיילים של משרד הבריאות ומתייעץ שם עם רופא מומחה במחלות טרופיות ויש מספר כאלה מעולים בארץ.
לידע כללי נשים בהריון מטיילות מבלות וחיות באפריקה. יש בדאר גניקולוגית הולנדית מעולה במירפאת ISU במידה ותצתרכי עזרה. לא מציע ללכת לשום בית חולים מקומי אלה רק למירפאות הפרטיות.
בהצלחה מזל טוב והרבה בריאות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 1 15/06/2008 23:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ליאור ברקת לא מחובר ליאור ברקת  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
גם אשתי בהריון בחודש רביעי ואנו נוסעים לטנזניה במוצש הקרוב 22/6/2008 לטיול של שבועיים ברגוע ....
מברור שערכתי עם ישראלי שגר שם אין אזורים ידועים הנגועים במלריה
בכל מקרה אנו הולכים לטייל בשבוע הראשון בשמורות ואחכ לטוס לזנזיבר .
ליאור
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 6 16/06/2008 01:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלי, מן הסתם לא ירת בדרכי העפר מהלודג'ים של הנגורונגורו למכתש עצמו, אלא דרכים לא קלות
ליאור, מה שאתה עושה זה חוסר אחריות. 'ישראלי שגר שם אמר', טנזניה ברובה בגבים של עד 1500 מטר יש מלריה, זה אומר למשל בסרנגטי ועוד שמורות, בוודאי בזנזיבר. אני מייעץ לכם לסמוך על רופא במרפאת מטיילים ולא המלצות, כמו שאלי אמר נשים בהריון חייבות טיפול מונע למלריה יותר מכולם.

"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 7 16/06/2008 15:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eytanin eytanin לא מחובר eytanin  משתמש פעיל 550 הודעות עד כה
עוזי
אתה שוב מתחיל עם אלי אוגנדה?
וממתי הריון זו מחלה?
מבררים אצל מומחה לגבי תרופות מונעות ונוסעים.

מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 8 16/06/2008 23:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מרב מרב לא מחובר מרב  משתמש פעיל 256 הודעות עד כה
רק המלריה מדאיגה? ומה עם שאר התנאים?

הריון הוא לא מחלה, הוא "סתם" מצב המחייב אחריות ומשנה זהירות.

הדרכים הן דרכים משובשות ולא קלות, התנאים הסניטריים והבריאותיים לא תמיד מדהימים.

ממש לא הייתי רוצה להמצא באיזה לודג' יוקרתי ולהזדקק לטיפול רפואי מינמאלי שניתן לקבל רק בדאר או ניירובי.

נסיעה לאפריקה בהריון היא בגדר הימור, יש מוצלחים ויש לא.

יש להתיעץ עם רופאים המבינים גם בטיולים אפריקה, לא רק בהריון בעולם המערבי.

לעניין המלריה, מי שאמר שאין, לוקה בחוסר אחריות משווע, ומי שסומך עליו ולא על מידע מקצועי לוקה בדיוק באותו חוסר אחריות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. נסיעה לטנזניה בהריון תגובה ל - 9 17/06/2008 00:59 לתגובה קודמת
איתן הבנת הנקרא שלך בעייתית. אני לא מתחיל איתו ואפילו אמרתי שהוא צודק. הריון זו לא מחלה אבל נשים בהריון רגישות למלריה במיוחד, ומנגד לא יכולות לקחת כדורים, על רוב כדורי המלריה יש איסור מפורש וזועק לנשים בהריון. הם לא יכולות להתחסן בחלק מהחיסונים ורגישות הם והעובר לטלטולים. שלא לדבר עם קורה משהו. בן אדם שאמרו לו שאין מלריה ולכן נוסע בחודש השישי להריון הוא חסר אחריות כלפי עצמו, כלפי האישה וגם כלפי העובר.
חוץ מזה אתה כבר תלת ספרתי, מה יהיה?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:רוצים לטוס - זקוקים לכמה הסברים וטיפים
להודעה הבאה: בטיחות ובטחון באפריקה

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר