1. רכבות בטנזניה |
18/05/2008 11:22  |
|
|
שלום רב,
אנחנו מתכננים טיול לטנזניה של עד שבועיים באזור אוגוסט, שאמור לכלול ספארי ונופש, עוד לא החלטתנו בדיוק מה, ויש לי שני שאלות:
1. האם מישהו מכיר אתרי נופש על אגם מלאווי?
2. ראיתי שיש רשת רכבות לא קטנה בטנזניה, בתור מישהו שטייל ברכבות באפריקה עד עכשיו זאת תמיד יצאה חוויה מדהימה- האם מישהו ניסה אותה\ נסע איתה, אם כן, האם אפשרי לנוע בין "האטרקציות" ברכבת- בעיקר מבחינת זמנים. אבל גם מבחינת נוחות וקרבת התחנות לאטרקציות?
תודה מראש
אלכסנדרה ואייל
|
|
|
|
| 2. רכבות בטנזניה תגובה ל - 1 |
18/05/2008 12:01   |
|
(לא מצאתי איפה לערוך את פוסט שלי , אז אני מוסיף עוד שאלה כתגובה:)
קראתי בנושא הקודם ש"העדר באוגוסט, נמצא במסאי מרא בקניה", מה זה בדיוק אומר, האם הספארי 'יותר טוב' בגלל זה בקניה בתקופה הזו האם עדיף בגלל סיבה זו לעשות את הספארי בקניה?
האם קניה יקרה\ זולה\ אותו דבר מבחינת המחירים של ספארי לעומת המחירים בטנזניה?
|
|
|
|
|
| 4. ספארי תגובה ל - 3 |
19/05/2008 10:41   |
|
|
תודה,
זה מעלה אצלי עוד שאלה, אם מישהו יודע: האם יש אתרי נופש מומלצים בקניה (באגמים או האוקיינוס ההודי- עדיף אי, עדיף לא מאוד תיירותי), חוץ ממומבסה שם עקב התקלות אישית בקהל הישראלי שנוסע לשם (בתוספת תוכנית טלוויזיה אני לא זוכר בדיוק איזה), נראה לי לא ממש מתאים.
האם אפשרי להגיע מקניה לפמבה בטנזניה בקלות (בנתיים לא מצאתי משהו כזה- אולי מישהו יודע)?
האם הגיוני בזמן מועט ואם תקציב מוגבל לעשות ספארי בקניה ונופש בטנזניה (נגיד ספארי בקניה ולאחר מכן מעבר לזנזיבר או מפיה, או משהו על אגם של מלאווי)
תודה מראש
אייל
|
|
|
|
| 5. רכבות בטנזניה תגובה ל - 1 |
19/05/2008 13:32   |
|
הי
לגבי הערותך האחרונות
בקניה יש האי לאמו שהוא כמו פמבה, מתוייר מעט.
אין דרך להגיע ממומבסה לפמבה אבל אתם יכולים לטוס ממומבסה לזנזיבר ומשם לפמבה[מטוס או מעבורת]. לחילופין מומבסה - דר א סלם ולהמשיך למאפיה. קחו בחשבון שזה לא זול!
למלאווי אפשר לטוס מדר ללינונגוה או לנסוע באוטובוס או שילוב רכבת ואוטובוס מ=מביה לגבול.
במלאווי כבר קר מיוני ואילך. באוגוסט ספטמבר כבר קר כל כך שכדאי שתביאו אתכם בגד כבד מעט.
אם פמבה/מאפיה/זנזיבר, אין בעית קור, יש בעית הזמנת מקומות מראש.
רכבות בטנזניה כמה שהן מרתקות, לוקחות כפול זמן מאוטובוס [אפילו שאתם נוסעים מחלקה ראשונה]
מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
|
|
|
|
| 6. רכבות בטנזניה- פרטים נוספים תגובה ל - 5 |
20/05/2008 10:57   |
|
תודה על התגובה,
לא התכוונתי לנסוע למלאווי, השאלה היתה אם יש אתר\י נופש ממולצים על חוף אגם מלאווי (Nyasa), בצד של טנזניה- בכל מקרה האם גם באזור דרום טנזניה קר? (למשל אזור Selous).
לגבי הרכבות לא חשבתי שמחלקה ראשונה מהירה יותר, אני מוכן 'לבזבז' יותר זמן בנוחיות כדי לעבור מאתר לאתר.
לגבי האיים (זנזיבר, מפיה, פמבה), כמה זמן מראש כדאי למצוא מקום, כדאי לעשות את זה דרך מפעיל?
עוד שאלה האם מוזיל עלויות משמעותי לעשות את הדרך בין האטרקציות עצמאית ובכל מקום לקחת מפעיל אחר למשל:
לעשות ספארי בצפון (השמורות באזור ארושה) עם מפעיל אחד, אחרי זה לנסוע עצמאית ולעשות ספארי בדרום (אזור Selous)עם מפעיל אחר מהאזור שם ואחרי זה להגיע עצמאית לאזור האגם של מלאווי לנפוש (במידה שלא קר), לעומת לעשות את הכול אם מפעיל אחד שיארגן הכול כולל הנסיעות מנקודה לנקודה.
המסלול שמתואר למעלה זה מה שמתוכנן בגדול (בעיקר בשביל להתחיל מאיפה שהוא- ולפני בדיקה לעומק), אם יש למישהו הערות על זה אשמח לקבל
תודה:)
|
|
|
|
| 7. רכבות בטנזניה- פרטים נוספים תגובה ל - 6 |
20/05/2008 14:55   |
|
הי
לגבי הרכבת, זוהיתה סתם בדיחה. כמו על הבלונדינית שהתישבה במחלקה ראשונה במטוס במקום במחלקת עבדים עד שהטייס לחש לה "שהחלק הקידמי של המטוס נוסע ליעד אחר מאשר החלק האחורי" ואז עברה אחורה.
רכבות באפריקה, איטיות מאד ולוח הזמנים לא מדויק. [כולל מחלקה ראשונה]
לדעתי כדאי למצוא מפעיל בכל איזור בנפרד. [ממילא זה מה שהמפעיל הבודד יעשה]
לגבי מקומות באיים. קשה לענות, מכוון שאיני יודע את תקציבכם ואיני יודע אם אתם מכוונים לאתרים פופולארים מאד.
לא ידוע לי על אתרי נופש בצד הטנזני, אבל זה לא אומר שאין. קרא בlonly planet ודומיהם. מובטח שיהיה קר, ובטח בלילות.
לנוע עצמאית, יותר זול, בייחוד אם תטוסו מצפון לדרום ולתוך selous
|
|
|
|
|
| 9. ים בטבע תגובה ל - 8 |
21/05/2008 10:01   |
|
|
ראיתי שחברת ים בטבע מציעים ספארי (רק ספארי ללא טיסות)כולל הכול:
הם מציעים ספארי קמפינג בן 4 ימים בשמורות בצפון ב 1160$ לשני אנשים, כאשר המחיר עולה עד $1730 בהתאם ללודג' (זה המחיר לpeak season), האם המחיר נראה סביר בהנחה שהם חוסכים את כל הכאב ראש של למצוא מדריך ולארגן הכול?
האם מישהו יצא איתם?
|
|
|
|
|
| 11. רכבות בטנזניה- פרטים נוספים תגובה ל - 8 |
22/05/2008 09:49   |
|
בוקר טוב
התכוונתי לטיסות פנימיות. בין דאר א סלאם לשמורת סלוס.
לגבי מפיה. זהו אחד האיים המדהימים בעולם. זה לא חור! יש בו מלונות [אמנם בודדים] אבל מיוחדים ומפנקים.
|
|
|
|
| 12. רכבות בטנזניה תגובה ל - 10 |
22/05/2008 10:49   |
|
תודה על המידע,
@ leviap
לא הסתמכתי על הלונלי פלנט, אלא על מפה מהאתר הרשמי של 'איחוד הרכבות של טנזניה' שנראה לי על פניו מעודכן (קישור למטה), יש שם לוחות זמנים ומסלולים, למרות שברור לי שזה ב'זמן אפריקה', אני ינסה לברר את זה כשאזמין דרך מפעילי הספארי - אין לנו הרבה זמן (למרות שיום נסיעה יכול להכנס ללוז שלנו)
@ eytanin
דבר ראשון לא התכוונתי שמפיה זה חור, בכל מקרה הכוונה ב'חור' - זה רק מבחינת הגעה (לדוגמה במדגסקר ניסינו להגיע לאתר נופש אבל בגלל הבידוד שלו, למרות שהמלון היה במחיר סביר, להגיע למלון בסירה מאורגנת שלהם עלה בסביבות $200, מה שלא אפשר לנו ליישם את זה עקב זמן מועט שנשאר לנו - לקחת את הסיכון שאם ננסה להגיע לבד לא נספיק להיות שם)
לכן שאלה ראשונה לגבי מפיה:זה פשוט להגיע לשם?
האם מפיה עדיפה (לדעתך) על זנזיבר?
יש שם גם low budget, או שהכול זה מלונות יקרים (הבנתי שזנזיבר אפשר למצוא גם מקומות לינה טובים ב 35$ \לילה)- יש צורך גם שם בהזמנה מראש?
|
|
|
|
| 13. רכבות בטנזניה תגובה ל - 12 |
22/05/2008 17:44   |
|
הי
יש למפיה 2 טיסות ביום. [שתי חברות: .coastal and tropicl לכן לדעתי זה פשוט. אמנם מרחוק זה נראה מסובך, אבל זה לא! כמו מונית. נרשמים, משלמים וטסים.
אני אינני שופט תמחירים ואישית לא אלך למלון של $35. לכן, כדאי לקרוא קצת בלונלי פלאנט. יתכן שיש מלונות זולים.
אם זה עדיף על זנזי? זו שאלה טובה. מה אתם מחפשים? שקט? לכו למפיה. בלאגן ורעש? [$35 אצלי זה בלאגן ורעש] לכו לזנזיבר.
אוכל להפנות אותך לאתרי הזמנות למפיה.
בטנזניה יש הרבה אנשים שנוסעים ברכבות. זה זול להמונים. לוחות הזמנים מדויקים. הרכבות לא.
|
|
|
|
| 14. רכבות בטנזניה תגובה ל - 1 |
23/05/2008 03:32   |
|
|
אני רק רוצה לחזק את דבריה של לביאה - יש קו רכבת אחד שחוצה את טנזניה מדאר ועד זמביה. הוא דווקא די יעיל מהתרשמותי אבל הוא לא קו תיירותי שעובר בין אטרקציות. אפשרי להשתמש בו כדי להגיע למביה או לזמביה, סה"כ זו חוויה די נחמדה.
|
|
|
|
| 15. רכבות בטנזניה תגובה ל - 14 |
23/05/2008 23:12   |
|
ואני רוצה לחזק את דבריה של גילי שמחזקת את לביאה. מדובר בקו אחד מצויין בסטנדטים אפריקאים שנקרא TAZARA, ראשי תיבות
Tanzania-Zambia Railway Authority. בערך 46 שעות מדאר לקאפירי מושי בזמביה או הפוך, הרבה נוסעים מדאר למביה, שזה בערך חצי דרך ולא רחוק מגבול עם מלוואי ומשם ממשיכים למלאווי. אחד היתרונות שהקו חוצה את הסלו. נכון ללפני כמה שנים לא היה אפשר לקנות למחלקה ראשונה (תא שינה ל-4) או לשניה (תא שינה ל-6) לגבר ואישה יחד, אלא אם קניתם את כל התא.
"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
|
|
|
|
| 16. רכבות בטנזניה תגובה ל - 15 |
25/05/2008 00:14   |
|
|
זה עדיין כך (נכון לספטמבר 2007). אבל המחירים לא בשמיים, ובפרט - יש הנחה משמעותית ביותר לסטודנטים. משך הנסיעה (על פי מדידתי) - 48 שעות. כדאי להצטייד בנישנושים כי אין הרבה אופציות בדרך (תלוי בקצב הריצה של הרוכלים בתחנות ובהיצע במסעדה שמצטמצם פלאים במשך הנסיעה. מצד שני - מביאים ארוחת בוקר למיטה).
|
|
|
|
17. רכבות בטנזניה- לגבי ספארי (הרכבת פחות חשוב כרגע) תגובה ל - 16 |
27/05/2008 12:06   |
|
תודה על כל התגובות, אני מפנה את הדיון הזה לנושא ספארי
לגבי הרכבת, הקו הזה לא עוזר לי, למרות שהייתי שמח, לא נראה לי שאנחנו מכוונים לאזור הזה (יש לנו רק שבועיים), המטרה היתה לנסות לנסוע בין הצפון (ארושה\ מושי) לדאר אל סאלם.
גם לגבי האיים (זנזיבר \ מפיה), זה לא דחוף כרגע
@eytanin - אשמח לקבל את האתר שהזכרת
כרגע אנחנו צריכים להחליט על מפעיל ספארי ויש לי כמה שאלות בנושא:
ביקשתי הצעות על ספארי של 4 ימים שכולל את
- Lake Manyara
- Serengeti
- Ngorongoro
קיבלתי שישה הצעות (איזה מזל שיש BCC במייל), המחירים לקמפינג\ לודג'ים, ובחלקם לודג'ים ברמה גבוהה:
אלו הספקים שחזרו אלי:
- גורג' קרפה
- גורג' נגולה
- CHARLES TITUS
- Tanzania Adventure
- Wild Things TZ Ltd
- Eric John
מכיוון שרב ההצעות דומות בין 150-300 ליום תלוי בסוג האירוח (האחרונות יותר גבוהות\ פחות טובות), רציתי לשאול כמה שאלות שאולי יעזרו לנו בבחינת ההצעות:
- האם המסלול משנה במשהו (איזה שמורה קודם- בכל הצעה המסלול טיפה אחר)
- האם נראה לכם שיש איזשהו הבדל כאשר זה מדריך עצמאי או חברה (טוב\ רע\ מאיזו בחינה?)
- איזה דרכים יש להגיע משדה תעופה לארושה בהנחה שאנחנו נוחתים ב 13:30 ולא מקבלים את זה כלול בספארי וכנראה מפספסים את ה Shuttle היחידי שמצאתי (Riverside Shuttle) לארושה- זה על מנת להחליט אם האיסוף משדה תעופה משמעותי למחירים שהציעו לנו
- אני מעריך שננסה לשלב גם קמפינג בסיסי וגם לודג'ים כדי לחוות את שני החוויות איפה עדיף קמפינג ואיפה הוא בלתי נסבל מבחינת השמורות- (ברור לי שזה אפריקה ואולי זה כבר לא ככה
) אז עדיף לודג', האם קמפינג תמיד חוסך מרחקי נסיעה?
- האם באמת אין לודג'ים במחירי ביניים (לא יוקרתיים - סופה והשני שאני לא זוכר את השם) בסרנגטי ונגורונגורו, או שהם פשוט יותר רחוקים
- להיות בלודג' יוקרתי, זה ממש חוויה שווה\ מפנקת ששוה לשלם יותר בשבילה ?
אשמח לכל תגובה.
[עודכן ב:27 מאי 2008 12:07:]
|
|
|
|
| 18. רכבות בטנזניה תגובה ל - 1 |
27/05/2008 18:31   |
|
לכל המעונינם.
בטנזניה יש 2 מערכות רכבת.פסים רחבים, tazara שעוזי כבר פרט כאן ומערכת הפסים הצרים. ירושה מהבריטים. זהו הקו המרכזי שנע לכוון אגם ויקטוריה וממשיך לאוגנדה על המעבורת.
הקו הנ"ל מתפצל בקיבהה לכוון מושי. זמן המסע, 25 שעות. בעיר טבורה הקו מתפצל שנית לכוון מערב לעיר קיגומה שעל אגם טנגניקה. .
אין אפשרות לקנות כרטיסים מראש [בגלל רמאויות] וניתן לרכוש רק ביום המסע.
הרכבת מיושנת וצפופה מאד ויכולה להוריד נוסעים ביעד אפילו בשתיים בלילה.
לגבי "הספארי". זהו המעגל הצפוני, והסדר הנכון הוא: מניארה, נגורונגורו והסרנגטי.[משם ניתן לטוס ישר לזנזיבר עם coastal.
לגבי נחיתה בקלימנג'רו: תמיד יש משם אוטובוסים ומוניות העירה. עליך לבקש מהמפעיל שיאסוף אתכם בשדה.
כל כניסה לשמורה עולה 100$ לאדם. עדיף לישון בשמורות ולא בחוץ.
|
|
|
|
| 19. רכבות בטנזניה תגובה ל - 1 |
28/05/2008 08:55   |
|
ובהמשך...
איני מכיר אף אחד מהמפעילים שציינת. באיזור מושי ארושה יש מאות מפעילים . [תעשיית התיירות] וזה עניין של מזל וברורים אצל אלה שהכירו והשתמשו בשרותי המפעיל הספציפי שבחרת.
לגבי קמפינג vs' לודג: "קמפינג", אין פרושו אוהל סיירים שבו מזרון צר ושאתה נאלץ להשתין בחוץ. אלו אוהלים גדולים עם מיטות נוחות ושירותים צמודים. [אפילו מים חמים].
ממילא תהיו כל כך תשושים בסוף היום, שתשנו כמו תינוקות.
לודג'ים, זה נחמד מאוד [ויקר], אבל לא מובטחת לכם שינה טובה יותר מאשר בקמפינג.
שתהנו איפה שרק תהיו.
|
|
|
|
| 20. רכבות בטנזניה תגובה ל - 19 |
28/05/2008 10:09   |
|
תודה על המידע,
לגבי הרכבות, באמת נראה שיש קו בין מושי לדאר אל סאלם והיה לי מוזר שלא ציינו אותו (באתר שלTRC יש מחירים שעות הגעה ומסלול), אני מעריך שנראה אם בא לנו כשנגיע לשם, המטרה של לעבר חלק מהדרך על הקרקע ולא לטוס לאיים ישר מהשמורות, זה לנסות קצת להתערבב ולחוש (עד כמה שאפשר בזמן הקצר שיש לנו) את הארץ מחוץ למעגל התיירות.
לגבי השאלה lodge vs Camping, השאלה היתה בין 'Basic/public camping' (שבו נראה שבאמת ישנים באוהל סיירים כל שהוא והתנאים מינימליים- עד כדי כך שאולי עדיף בחוץ ) לבין lodges/Tented camp.
בכל מקרה נראה לי שאתה צודק בקטע של התשישות
|
|
|
|
| 21. רכבות בטנזניה תגובה ל - 20 |
28/05/2008 15:48   |
|
הי
כמו שאמרתי קודם, כל כניסה לפארק תעלה לך $100 גם אם יצאת לחמש דקות ואתה רוצה להכנס חזרה. o.k אני מגזים, המחיר הוא ליום. אם "תבזבז" זמן נסיעה פנימה והחוצה, מי יפסיד?נסיעה כזו יכולה להיות בסדר גודל של שעתיים בכל כוון.
ממליץ לכם לא לישון באוהל סיירים ביחוד אם עברתם גיל 21.
לגבי הרכבת TRC. אלו קווים שתיירים כמעט לא משתמשים בהם בגלל 1000 סיבות. בTAZARA משתמשים הרבה אנשים לבנים ולכן היא ידועה יותר.
|
|
|
|
| 22. רכבות בטנזניה תגובה ל - 21 |
02/06/2008 11:18   |
|
|
אני חשבתי שהסיבה העיקרית לאי שימוש ב-TRC היא חוסר יעילות משווע שכולל גם את חוסר הידיעה אם הרכבת תפעל בכלל. הדבר בולט במיוחד על רקע התחבורה הגלגלית היעילה באזור (אוטובוסים ומוניות). לא שמעתי על אף מקומי שמשתמש בקו הזה ואישית הבנתי שהוא משמש להעברת סחורות בלבד.
באשר ללינה - האפשרות הכי טובה לטעמי היא special camping - אתם והאוהל והמדריך בלב השמורה. רוב החברות דואגות לאוהלים נוחים עם מיטות ומזרנים, ואף יתקינו מקלחות ניידות. השירותים בחיק הטבע. החוויה פנטסטית.
לודג' - רמת הפינוק תלויה בלודג'. עקרונית הם כולם ברמה גבוהה מאוד אבל בסגנונות שונים.
איסוף משדה התעופה - המפעיל צריך לכלול את זה. מונית לארושה עולה 50 דולר.
|
|
|
|
| 23. רכבות בטנזניה תגובה ל - 22 |
02/06/2008 16:18   |
|
|
היי גילי,
לגבי הרכבת - יהיה לנו מספיק זמן לברר שם, אנחנו מקווים להגיע לזנזיבר מארושה לא בטיסה (תלוי כמובן אם זה יהיה אפשרי בזמן שיהיה לנו)
לגבי Special Camping בספארי, אנחנו לקראת סגירה של ספארי, כנראה על בסיס קמפינג, האם זה תוספת רצינית במחיר (כמה בערך)? והאם זה אומר שזה לא בקמפינג שהציעו לנו (למשל ב קמפינגים של Zara), אלא במקום אחר, (או שרק מתרחקים מהקמפינגים הציבוריים, אבל נשארים באותו אזור של הקמפינג הציבורי פחות או יותר)
ועוד שאלה' בנושא זנזיבר, ראיתי שיש חופים יותר ופחות טובים- איפה הם יותר טובים, יש איזה שהוא חוף יותר מומלץ?
|
|
|
|
| 24. רכבות בטנזניה תגובה ל - 23 |
03/06/2008 15:00   |
|
הי
חופי זנזיבר מחולקים בגדול ל4.
במזרח: המזרחי והצפוני. מאוד פסטוראליים עם דקלי קוקוס וחול לבן, אבל... בזמן שפל המים מתרחקים עד הריף שזה בערך 500 מטר מהחוף. אין מים מספיק עמוקים לשחיה והכל מלא קוצי ים.
השני הם החופיפ המערביים: קרוב לעיר, די מטונף. צפונה יותר המים נקיים ותמיד ניתן לשחות גם בשפל. אין ריף ואין קפודי ים.
בדרום יש את אזור קיזימקאזי שהוא יפה מאוד. השאר הוא בוצי.
בצפון יש את קנדווה שנבחר בעבר לאחד החופים היפים בעולם, אבל אין שם עצי קוקוס.
|
|
|
|
| 25. רכבות בטנזניה תגובה ל - 23 |
03/06/2008 16:09   |
|
|
למען הבהר - קמפינג מיוחד הוא בלב השמורה, הרחק מכל מטייל אחר ותשתיות. מדובר בשטח שהוכרז על ידי הנהלת הפארק כשטח שבו ניתן לחנות בתיאום מראש - על מנת לוודא שרק ג'יפ אחד יהיה שם. זה לא קרוב לאצרים הציבוריים, אנחנו ראינו את נצנוצם במרחק. כפי הזכור לי זה עולה 50 דולר לאדם (מחיר הבסיס) אבל מן הסתם המפעיל יעלה את המחיר כי זה יותר תובעני מהמדריך. אבל זה שווה כל גרוש, פשוט חוויה אחרת.
|
|
|
|
| 26. רכבות בטנזניה תגובה ל - 25 |
04/06/2008 14:18   |
|
תודה,
@eytanin
אז בעצם אם אני לא להוט אחרי עצי קוקוס (ראיתי מספיק סוגים של דקלים שונים ומטעים של קוקוס במדגסקר)
אתה אומר ששווה להיות בקנדווה או\ וקיזימקאזי - הם חופי תיירות עם מלונות פאר יקרים או שאפשר למצוא שם גם מלונות בפחות באזור 100$ לזוג?
@Gili
נשמע טוב ה Special Camping, אבל נראה לי שזה ייקר את המחיר שהשגנו זה גם נראה לי קצת מחוץ לתקציב שלנו, תודה בכל מקרה .
|
|
|
|
| 27. רכבות בטנזניה תגובה ל - 26 |
04/06/2008 17:01   |
|
הי
בקנדווה יש גם מלונות ב$25 לחדר.
אתם אוהבים סמים? אתם אוהבים ראסטות? מצאתם!
חוץ מזה נזכרתי. בכל זאת יש שם כמה עצי קוקוס צעירים.
בקזמקאזי יש מלון ברמה גבוהה. עכשיו הוא סגור עד תחילת העונה היבשה.
|
|
|
|
| 28. רכבות בטנזניה תגובה ל - 27 |
04/06/2008 23:33   |
|
אנחנו לא שונאים או אף אחד (לפני שפגשנו אותו)
אבל הבנתי את הכוונה שלך, בכל מקרה ראיתי מלון בTripAdvisor ב21$ ולפי התגובות שם, הוא לא נשמע שהוא כמו שאתה מתאר, אז נראה לי שיש שם מגוון כל שהוא (שלושה?), בכל מקרה, תודה על המידע.
|
|
|
|
| 29. רכבות בטנזניה תגובה ל - 28 |
05/06/2008 17:41   |
|
כן
יש שם 5-6 מלונות וגסט האוזסס.
למלון האיטלקי [***] לא תוכלו להרשם.
|
|
|
|
| 30. רכבות בטנזניה תגובה ל - 29 |
10/06/2008 14:59   |
|
היי,
מה זה ה'מלון האיטלקי' זה מה שמפורט ב21$?, למה לא נוכל להרשם?
|
|
|
|
| 31. רכבות בטנזניה תגובה ל - 30 |
10/06/2008 15:24   |
|
הי
בזנזיבר יש הרבה מלונוות איטלקיים [שנאמר שהם שייכים למאפיה] אם לא הזמנתם דרך איטליה, אף אחד לא ידבר אתכם בזנזיבר.
הם פועלים כמו קלאב. הכל כבר שולם חוץ ממשקאות.
תנסו, אין לכם מה להפסיד.
|
|
|
|
| 32. רכבות בטנזניה תגובה ל - 31 |
10/06/2008 15:52   |
|
תמיד טועים בנו וחושבים שאנחנו איטלקים, אולי זה יעזור
המלון האיטלקי זה מה שמפורט בלינק המצורף?
מקווה שלא...
|
|
|
|
| 33. רכבות בטנזניה תגובה ל - 32 |
12/06/2008 18:34   |
|
זה לא המלון האיטלקי. במלון שציינת, גרו הרבה ישראלים במשך השנים.
אולי תהיו ברי מזל ותמצאו אחד מהם? [אבל הוא צמוד למלון האיטלקי]
|
|
|
|
| 34. רכבות בטנזניה תגובה ל - 33 |
15/06/2008 14:46   |
|
היי, סליחה על הקושי בהבנה, לא הבנתי למה הכוונה במשפט "אולי תהיו ברי מזל ותמצאו אחד מהם?" למה התכוונת באחד מהם? לישראלים? אם כן, כדאי לצלם? כי בטיולים שלי הקודמים באפריקה זה היה ממש נדיר (האמת שבטיול למדגסקר הם עשו לנו מארב במטוס מקניה ולא הפסיקו להתבאס עלינו שקנינו כלי נגינה ביורו במדגסקר)
|
|
|
|
| 35. רכבות בטנזניה תגובה ל - 34 |
16/06/2008 08:43   |
|
הי
"כוונת המחוקק" היתה: ' אולי תמצאו אחד מהישראלים הללו שיספר לכם'
מהמלונות האיטלקים יש לפחות 6 מהם בזנזיבר. השפה המדוברת בהם היא איטלקית !!! לא אנגלית. אבל אם אתם מתעקשים....
|
|
|
|
| 36. רכבות בטנזניה- מעבורת מטנגה תגובה ל - 35 |
16/06/2008 09:50   |
|
אם כבר 'כוונת המשורר'
בכל מקרה, אנחנו לא מתעקשים, כבר מזמן ירדתי מהנושא הזה, התעניינתי ב 'Sunset', לגבי המלונות האיטלקיים, מישהו שהיה שם לפני שנה, אמר לי שהוא ראה שבכלל מגיעים אליהם ב קרוזים.
לא משנה, זה לא חשוב, סתם עניין אותי הנושא.
שאלה נוספת: האם מישהו יודע אם יש מעבורות מטנגה לסטון טאון?
באינטרנט, קראתי משהו אחד על מעבורת מסטון טאון-> פמבה-> טנגה, ובשאר המקומות הדעות היו חלוקות בנושא, אולי מישהו היה, שמע?
|
|
|
|
| 37. רכבות בטנזניה- מעבורת מטנגה תגובה ל - 36 |
16/06/2008 15:11   |
|
אין מעבורת ישירה מstone town to tanga.
coastal יהיו שמחים להטיס אתכם.מה שקראת באינטרנט זה נכון, אבל זה ארוך ומיגע.
בטנגה יש הנמל השני של טנזניה אחר דר א סלם.
סן-סט, זה ריסורט זול בקנדווה.
לאיטלקיים, מגיעים בטיסות שכר מאיטליה.
|
|
|
|
| 38. רכבות בטנזניה- מעבורת מטנגה תגובה ל - 37 |
16/06/2008 15:52   |
|
|
היי, תודה על ההבהרות,
לפי מה שהסתכלתי באינטרנט, התעריפים של Coastal קצת יקרים לנו (במיוחד כשמוסיפים את התשלום של כמה דולרים על כל קילו של המטען), אנחנו מחפשים לנסות ולעשות את הדרך מארושה לזנזיבר לא בטיסה, אלא overland ולנסות לראות קצת יותר מהמסלול הרגיל: שמורות->(אוטובוס-> דר אל סאלם -> מעבורת) -> זנזיבר.
חשבתי אם זה אפשרי לנסוע מארושה ללשוטו ולהרים, אחרי זה להמשיך לטנגה ומשם לנסות להגיע לסטון טאון, 'דרך מתישה' זה בסדר, אני יותר מודאג מהזמן שזה לוקח- יש לך מושג כמה זמן לוקח למעבורת (כולל חנייה - [רק אם חייבים], על פמבה)?
|
|
|
|
| 39. רכבות בטנזניה- מעבורת מטנגה תגובה ל - 38 |
16/06/2008 17:02   |
|
|
אני אנ | |