| 1. שלום לכולם, חדש פה + שאלה |
20/06/2008 18:14  |
| אמיר-כפול |
 |
|
|
|
אני מסיים תיכון, ואני לקראת הגיוס.
אני מעוניין לצאת לטיול של חודש-חודשיים לפני כן וחשבתי לצאת לטרקים בניו-זילנד או הודו. מקומות כאלה.
אין לי שום ידע בתחום הזה, אין לי מושג מה העלויות או המסלולים, ולכן אני שואל אותכם אם אתם יכולים לתת לי הערכה גסה של המחיר לטרק של חודש-חודשיים במקומות האלה.
ובנוסף אם תוכלו להפנות אותי לכל מיני מאמרים שישפכו לי קצת יותר אור על הדברים האלה.
תודה ושבת שלום!
|
|
|
|
| 2. שלום לכולם, חדש פה + שאלה תגובה ל - 1 |
20/06/2008 20:48   |
|
ניו זילנד והודו הן מדינות מאוד שונות זו מזו. אני חושבת שחוץ מזה ששתיהן היו פעם מושבות בריטיות, אין להן הרבה במשותף.
בנ"ז לא מקובל כל כך לעשות טרק אחד ארוך. יש שם מסלול דומה באופיו לשביל ישראל, כזה שמורכב מהרבה טרקים אחרים, אבל זה לא כמו נפאל, שבה אתה שבועיים בטרק אחד. קח בחשבון שרוב הזמן אתה כנראה לא תהיה ממש בטרק.
נקודה חשובה מאוד - אני לא יודעת מתי אתה מתכוון לנסוע, אבל עכשיו זו התחלת החורף בנ"ז. אם אתה בונה על טרקים, כנראה תיאלץ לחכות בערך עד אוקטובר (לקראת סופו...). אני לא יודעת כמה זמן זה ישאיר לך. יש שלג, רוב הטרקים סגורים עד אוקטובר.
לגבי עלויות, הטיסה עולה משהו סביב 1800-2000 דולר. זו פחות או יותר העלות לכל חודש של טיול. בוא נאמר שלטיול של חודשיים תצטרך משהו כמו 5000-6000 דולר. כמו כן, תצטרך להזמין כרטיסים מהר כי הטיסות מתמלאות מהר מאוד.
אני מצרפת לך לינק לעולם התרמילאים באתר.
|
|
|
|
| 3. שלום לכולם, חדש פה + שאלה תגובה ל - 2 |
21/06/2008 20:30   |
| אמיר-כפול |
 |
|
|
היי תודה על התגובה
מאיזו בחינה ניו זילנד והודו שונות ביניהן?
ומה בנוגע לאיי גלאפגוס? האם גם שם יש טרקים?
ואשמח לשמוע גם קצת על איך כדאי לי בכלל להתארגן, איך להתחיל לתכנן את הטיול וטיפים בסגנון
תודה רבה רבה
|
|
|
|
| 4. שלום לכולם, חדש פה + שאלה תגובה ל - 3 |
21/06/2008 20:38   |
|
|
נראה לי שעל איי גלאפגוס כדאי לך לשאול בפורום של דרא"מ ולא כאן.
נ"ז והודו שונות אחת מהשנייה בהרבה דברים.החל מאופי המדינה שנ"ז היא מדינה מערבית לכל דבר בעוד הודו היא מדינה מתפתחת,ממשיך ליוקר המחייה שם- בנ"ז חודש עולה לך בסביבות ה1700$ ובהודו(אומנם לא הייתי)בערך חצי מזה.התרבות המקומית שונה והאווירה הכללית שונה. זה מאוד תלוי מה אתה מחפש בטיול שלך מעבר לרצון לעשות טרקים.מה מעניין אותך מבחינת תרבות וגם מבחינת נופים כי הן אולי דומות בחלקים מהן אבל לא בהכל. וגם יש את נושא התקציב,נ"ז מאוד יקרה ורוב האנשים עושים אותה כטיול אחרי צבא כי אז יש יותר זמן לעבוד ולחסוך כסף לזה כמו שצריך.
אולי שווה לך ללכת להרצאות בלמטייל גם על הודו וגם על נ"ז(בנפרד) ולקבל קצת מושג.הם גם מדברים שם על תכנון הטיול והכל.
רק טיפ קטן-אם נוסעים למזרח צריך לקבל חיסונים ולפעמים צריך לקבל את זה בטווח זמן מסויים לפני שנוסעים אז שווה לברר את זה כמה שיותר מהר.
|
|
|
|
| 5. שלום לכולם, חדש פה + שאלה תגובה ל - 3 |
21/06/2008 22:09   |
|
|
לטייל בנ"ז זה דומה יותר ללטייל במערב אירופה או בצפון אמריקה. המדינה היא מערבית לכל דבר, וכמו שרעותי ציינה - המחירים בהתאם. הודו זו מדינת עולם שלישי.
מבחינת טרקים (אני לא טיילתי בהודו או בנפאל באופן אישי), בהודו / נפאל אתה מגיע לאזור של הטרק ומתחיל ללכת: יש כפרים לאורך המסלול שבהם אתה יכול לישון ולאכול. בנ"ז זה לא ככה ברוב המקרים. אתה יוצא מאזור שקרוב באופן יחסי לעיירה כלשהי, אבל אז אתה מגיע אל ההרים (ברוב המקרים) ואין שם ישובים. אפשר לישון בבקתות בדרך או באוהלים. בכל מקרה, צריך לקחת אוכל לכל הימים מראש וגם להתארגן על אמצעי בישול, אם אתה מעוניין באוכל חם או בתה / קפה. טרקים הם ברוב המקרים עד 4-5 ימים, לא משהו של שבועיים או חודש. יש טרקים בכל מיני אזורים במדינה וצריך להגיע מאזור לאיזור. רוב המטיילים עושים את זה ברכב פרטי, שכור או קנוי.
בכלל לגבי אופי הטיול, רוב התרמילאים ישנים באכסניות או בקמפינג. באכסניות, בד"כ בחדרים משותפים. באכסניות יש גם סוג של איזור משותף - מן סלון, וגם מטבחים מצוידים, בגלל שרוב המטיילים קונים אוכל ומבשלים לבד.
יש גם מטיילים קצת יותר צעירים אבל אני משערת שרוב האנשים שתפגוש יהיו מבוגרים ממך. זה לא צריך מאוד להרתיע אותך, בגלל שאם אתה בנאדם נעים וחברותי אז גם לאנשים בני 22 (או יותר...) לא ממש יפריע להסתובב איתך. זה נכון לא רק לגבי ישראלים: אני לא זוכרת שפגשתי הרבה מטיילים שהיו בני פחות מ-20.
עניין חשוב מאוד הוא יוקר המחייה שרעותי הזכירה. אם בהודו תוכל גם סתם להמרח באיזה מקום ולנוח וזה לא יהיה מאוד יקר, בנ"ז תוכל גם אבל זה יהיה יקר בהרבה. אני חושבת שרק שהיה בלי לעשות שום דבר תעלה לך משהו כמו 30$ ליום (לפי חלוקה של 20-25 דולר ללילה באכסניה, ועוד 5-10 דולר על אוכל).
עדיין לא הזכרת את העונה שאתה מתכוון לנסוע בה.
|
|
|
|
|
| 7. לא נראה לי שבהודו קשה למצוא עוד ישראלים תגובה ל - 6 |
22/06/2008 10:54   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|
|
|
| 8. לא נראה לי שבהודו קשה למצוא עוד ישראלים תגובה ל - 7 |
22/06/2008 14:46   |
| אמיר-כפול |
 |
|
|
שקד ימלכה תודה רבה על כל העזרה ועל הסבלנות הרבה
שאלה אחרונה חביבה - מאיפה מתחילים? איך אני מתחיל לתכנן את הטיול? איך אני בכלל ניגש למידע
|
|
|
|
| 9. לא נראה לי שבהודו קשה למצוא עוד ישראלים תגובה ל - 8 |
22/06/2008 14:51   |
|
|
יש באתר כאן הרבה כתבות על כמעט כל מקום בעולם.זה נותן לך מידע החל מהמזג אוויר והמטבע המקומי ועד כתבות עולם התרמילאים שבהן יש מידע בעיקר על טרקים.תריץ חיפוש על המקומות שמעניינים אותך.
לדעתי שווה לך גם ללכת להרצאה כדי לקבל קצת מושג.
|
|
|
|
|
| 11. אני לא בטוחה שיש עליו כאן איזשהו מידע תגובה ל - 10 |
11/07/2008 01:04   |
|
|
אני פגשתי רק מישהי אחת שעשתה אותו והיא היתה אמריקאית מבוגרת (בת 50-60). ממנה שמעתי על המסלול הזה. זה ארוך, מן הסתם, ואני לא בטוחה שאפשר ממש לעשות אותו כמסלול אחד ברצף ולא כהרבה מסלולים.
|
|
|
|
|