כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מתכננת טיול עם אופנוע 20/06/2008 00:18 לתגובה הבאה
hagar24 hagar24 לא מחובר hagar24  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
אני מתכננת להגיע לדרא"מ בינואר,האם מישהו טייל עם אופנוע? (והספר "דרא"מ באופנוע" -זו לא תשובה מספקת), האם זו תקופה טובה להתחיל לטייל עם אופנוע? הכיוון הראשוני הוא לקרנבל, כך שהחודש+- הראשון יהיה סביב אותה נקודה.

ממה אני צריכה להיזהר? סכנות? האם כדאי לקנות אופנוע ולטייל איתו או שכדאי להשכיר? מה החסרונות? מה היתרונות?
אני אשמח לדעת ה-כ-ל. לטוב ולרע.

הגר.

[עודכן ב:20 יוני 2008 00:19:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול עם אופנוע תגובה ל - 1 20/06/2008 09:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלקנה אלקנה לא מחובר אלקנה - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2644 הודעות עד כה
לפי התמונה, כשאת אומרת אופנוע את יודעת על מה את מדברת.
טיול עם אופנוע יהיה כמו טיול עם רכב (ראי הודעה " קניית רכב שטח") רק עם היתרונות והחסרונות של אופנוע.
מקום טוב להתחיל בו את הטיול (גם מבחינת מז"א בעונה שאת מגיעה) זה ארגנטינה. גם צ'ילה. נושא הביטוח ומעברי הגבול צריך תכנון מוקדם.
עוד דבר שיכול לעזור זה משפחה\ חברים\ מכרים רחוקים שיכולים לעזור בתהליך הקניה. פחות סיכוי לנפילה.
לגבי תהליכי קניית רכב- פרטים בקישור
נסיעה טובה Smile
אלקנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מתכננת טיול עם אופנוע תגובה ל - 1 21/06/2008 12:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hagar24 hagar24 לא מחובר hagar24  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
הבנתי את רעיון קניית הרכב, השאלה היא, מה בנוגע לאופנועים? האם זה מתנהל אותו הדבר? האם צריך לעבור את אותה פרוצדורה של הטפסים והכל ולחכות חודש לקבלת הרישיון? (כמו בארץ בערך..)
האם יש מישהו שכבר טייל עם אופנוע ויודע לתת לי תשובות וטיפים?
איפה כדאי להתחיל? לאיפה לא כדאי להגיע, מבחינה בטיחותית?

או, האם משתלם יותר להגיע לכל מדינה ולהשכיר בה אופנוע?
האם יש דרך למשל להתחיל טיול בנקודה א' בארגנטינה (למשל), להשכיר שם אופנוע, לטייל איתו בכל ארגנטינה (לאן שפני מועדות) ולהחזיר את האופנוע לנקודה ב'? (בשביל להמשיך הלאה בטיול ולא לחזור חזרה)

הגר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מתכננת טיול עם אופנוע תגובה ל - 3 23/06/2008 21:02 לתגובה קודמת
  unclelowie לא מחובר unclelowie  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
היי
לא טיילתי בדרום אמריקה על אופנוע , אבל חציתי את מרכז אמריקה מטקסס ועד קוסטה ריקה על אופנוע במשך כ 5 חודשים . העניין הוא שזה היה לפני 5 שנים כך שמה שאומר יכול להיות לא מעודכן .

באופן כללי - לדעתי עדיף לקנות אופנוע - עדיף אפילו כזה שאת כבר מכירה - כדי שתוכלי לטפל בו כשצריך .
מומלץ לא לטייל לבד - אני אמנם טיילתי לבד ולא נתקלתי בבעיות אבל באופן כללי זה לא מומלץ ( התהפכות במקום נידח - לא נעים ) .
לגבי ציוד : תלוי כמובן לכמה זמן את מתכננת אבל בגדול אלה הדברים האלמנטרים ( מקווה שלא אשכח ) :
- קודם כל טיפול טוב לאופנוע לפני היציאה ( שמנים , פילטרים , כבלים , צמיגים , גג"שים ושרשרת , פלאגים) .
- שמן מנוע + שמן לשרשרת .
- כלי עבודה מתאימים לפי סוג האופנוע .
- פנימיות רזרביות + ערכת תיקון תקרים ( כולל כפות להורדת הצמיג ).
- כבלים - קלאץ' , בלם . לפחות 2 .
- צריך לבדוק מה הק"מ המכסימאלי שהאופנוע יכול לסחוב עם מיכל הדלק שלו ולשקול הוספת ג'ריקן דלק קטן לגיבוי ( למרות שבדרום אמריקה קה להתקע בלי דלק) .
- תיקי אוכף - לשים בהם את כל הציוד ( עדיף תיקים יעודיים) .
- תיק "יבש"- תיק אטום למים לנשיאת ציוד אישי ( עדיפות לתיק ימי ) .
- תיק מיכל עם חלק עליון שקוף - למפות .
- מפות דרכים .
- נורה לפנס קדמי ואחורי .
- רצועות קשירה ( עדיפות לכאלה עם ראצ'ט ולא גומי ) .

כמובן ציוד רכיבה - חובה קסדה מעיל וכפפות , אח"כ אפשר להמשיך גם למגפים ויותר..

חשוב לקחת גם שרשרת לקשירה ואיזה מנעול דיסק .
ובהתאם לאופי הטיול - אוהל קומפקטי וקל , וכו' ..

לגבי מעברי גבולות - לא צריך carne de passage בדרום אמריקה , צריך רשיונות שהאופנוע רשום על שמך , רשיון נהיגה - לא זוכר . באופן כללי לא זכורות לי בעיות מיוחדות , פעם אחת נאלצתי לשחד שוטר וזהו זה .

אם יש לך עוד שאלות אפשר גם דרך המייל .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ג'יפ?
להודעה הבאה:מחפשת מורה פרטי לפורטוגזית

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף