|
| 2. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 1 |
23/06/2008 23:11   |
|
לדעתי לנחות ולנסוע לברוז'(אנחנו נסענו לברוז' אחרי נחיתה בפריז) ובערב לינה בבריסל.למחרת לנסוע למערות ובחזרה לבריסל - לדינאן וגני אנוואה או אפשר גם בהלוך ואת המערות בצהריים.ביום המעבר להולנד - סיקס פלאג.
המחשבה מאחורי התכנון-סיקס פלאג הכי קרוב לבריסל וממנו ניתן גם לחזור לדרך המלך לקראת הנסיעה צפונה. נאמור דינאן והמערה נמצאות בערך האותו איזור ואפשר את שלושתם ביום אחד.
לגבי הולנד - עשו עם הילדים חסד - יום שלם באפטלינג-הם יהיו מאושרים.
כל השאר - נראה סביר.אני הייתי מחליף את ליידן והאג ביום שמתחיל בארנהם במוזיאון הפתוח ומסתיים במוזיאון החלל ומפנה את יום החזרה לביקור רק בפנורמת מאסדך בהאג ואם תתעקשו - מדורדם.תוכלו גם את מיניורופ בבריסל לפני החזרה במקום את מדורדם.
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
| 4. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 3 |
23/06/2008 23:34   |
|
המוזיאון הפתוח בארנהם הוא המקום הכי אותנטי בהולנד.אחד מהמקומות הכי מומלצים לביקור . בהאג פנורמת מאסדך - לא להחמיץ.מבחינתי אפשר לדלג על השאר - לא הכי אוהב ערים גדולות.
את ליידן תוכלו לבקר בבוקר ולנסוע לאמסטרדאם רק בצהריים למשל.מכיוון שאני לא יודע בדיוק מה מעניין ומה אתם רוצים לראות אז אני מעלה אפשרויות.על המוזיאון הפתוח אני לא הייתי מוותר....
אבל יותר חשוב שתקחו את ההצעה שלי לגבי סידור הימים בבלגיה ואני מקווה שעוד מישהו יגיב וישלול או יחזק את דעתי.
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
|
| 7. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 6 |
24/06/2008 06:00   |
|
בוקר טוב,
מובן שדעתי ששונה לגבי ארגון הימים הראשונים:
ראשית, בטיול כל כך קצר להקדיש יומיים לפארקים ?
קראתי את מה שכתבתם ואני מציעה לוותר בכל זאת. אם לא - קצרו תכניות בבלגיה. ראיתי שכבר דובר על כך פעם. אני בעד להקשיב למה שאמרו לכם אז ובכל מקרה לא בעד אינסטנט מערות וברוג'. זה לא נקרא בעיני להיות בבלגיה.
שנית, אתם מתייחסים לפסטיבל בבריסל בתור בעיה טכנית. נפלה בידכם הזדמנות פז. ככה להחמיץ אותה?
שלישית, הרעיון לבקר בברוג' ביום המעבר דווקא הגיוני. לא הבנתי את הרציונל של הסדר ההפוך. אני חושבת שיש שוני בין התכנית שלכם למה שג'מוס עשה ביום הטיול הראשון שלו. הוא לא נסע חזרה בסוף היום ברוג' אלא נשאר בה. אפשר לעבור איכשהו את הנסיעה בערב בחזרה לבריסל, אבל זה עינויי לנהג, גם סיכון קל, והחשש מפקקים מוצדק לדעתי.
מטען באוטו ביום הראשון והאחרון זו לא בעיה כלל. כולם מטיילים ככה. אבל אני לא יודעת במה הדבר הזה תורם לנו.
הייתי מציעה בכלל מהפך. אם אפשר לבטל את הלינה בבריסל - לשנות וללון בדינאן. המערות ביום הראשון (עם הספארי שצמוד לו או בלעדיו, איך שבוחרים) זה מספיק, כי עייפים. למחרת תוכלו לבלות קצת בדינאן בבוקר, לנסוע לאורך הנהר, לעבור דרך גני אנוואי, ובצהריים (אפילו צהריים מאוחרים) לנסוע לבריסל להשתתף באירועים בכיכר סבלון, שמתחילים בשעה 16.00 (מותר גם לאחר ). ביום המעבר - לנסוע לברוג' וממנה להולנד.
אם אתם מתעקשים על לינה בבריסל - תישארו בעיר ביום הגעה, למחרת סעו לארדנים, וביום המעבר - לברוג'. המעבר דרך ברוג' מאריך את הדרך, אבל זה הפתרון היחיד שאני רואה. לדעתי זה אפשרי, והנסיעה לאחר לילה של שנה עדיפה.
הרעיון הכי טוב, בנתונים שלכם - ללון בלילה הראשון בדינאן ובשני בבריסל. הילדים שלכם לא קטנים ויכולים לעמוד בחילופי מקומות הלינה. ככה אתם גם ממצים טוב יותר יממה בארדנים, וגם פותרים בעיה של נסיעות מרובות.
תחשבו טוב על סיקס פלגס. אפשר לשוחח עם הילדים. אם לא - אז אולי דווקא על חשבון הולנד (הבנתי שהמתקנים שם יותר אימתניים). על אתרים של מינאוטורות אפשר לוותר בקלות, אולי על משהו נוסף. לא התעמקתי בזה.
[עודכן ב:24 יוני 2008 06:09:]
|
|
|
|
| 8. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 6 |
24/06/2008 06:29   |
|
תודה על הברכות
בתקופה האחרונה הדיעה הרווחת בפורום היתה שאפשר לוותר על ביקור בזאנסה סחאנס אם ביקרת במוזיאון פתוח.אפילו אני סברתי כך.אבל אני חושב שזאנסה סחאנס - בו גם אני לא הייתי הוא מקום יפה לבקר בו רק מבחוץ ולא להתעמק בביקור בתוך הטחנות עצמן או במפעלים השונים שבו אלא רק כאתר של ריכוז טחנות רוח היושבות על גדות המים וחלקן אף פעילות להבנתי - יכול להיות נחמד.במיוחד ביום בו גם כך מבקרים בסמוך בכפרי הדייגים.
זאת דעתי ואולי רוית שהיתה לאחרונה גם וגם - תביע דעתה.....
הג'מוס
[עודכן ב:24 יוני 2008 06:29:]
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
| 10. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 8 |
24/06/2008 07:53   |
| |
נילי ר |
1113 הודעות עד כה |
|
|
בקר טוב!
היינו בשני המקומות: זאנסה והמוזיאון הפתוח בארנהם. אם צריך לבחור, הבחירה שלנו היא המוזיאון. לא נהננו בזאנסה. בנוסף - למי שאסמטי/רגיש לאבק וכדו' השהיה בטחנות בפנים אינה תענוג גדול. לראות רק מבחוץ ולא להכנס? מיותר בעיניינו.
נילי
|
|
|
|
|
|
|
| 14. מחזקת את מה שנאמר קודם. תגובה ל - 13 |
24/06/2008 16:12   |
|
|
תסלחו לי על החטטנות האיומה: ספרתי את ימי הטיול. יש תשעה. זה לא רע בכלל בשביל מדינה אחת. הבעיה היא הפיצול בין המדינות שעושה את הטיול נורא לחוץ.
|
|
|
|
|
| 16. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 15 |
24/06/2008 16:32  |
|
|
גילויי דעת ונקודה למחשבה:
אני בכלל הפסדתי את חווית המוזאונים הפתוחים בהולנד ואני אף פעם לא מתערבת בדיונים האלה, אבל בדיוק הבוקר כשכתבתי, חשבתי שאולי בגלל השהות הקצרה בהולנד עדיף ללכת למקום קטן כמו זאנסה. לא העזתי להגיד.
ובעניין האותנטיות: בעיני האותנטיות הרבה ביותר היא בערים, בעיירות, בכפרים ובחוות ולא בהעתקים שלהם. אני בטוחה שהפסדתי ושהמוזאונים האלה מקסימים. בסיבוב חוזר בהולנד - מבטיחה להיות. אבל יש שאלה של זמן. בטיול האחרון שלנו הקדשנו זמן לאזור הגבול שבין לוקסמבורג לגרמניה, ובאחת מעיירות הגבול בגרמניה (קרוב-קרוב לגבול בין המדינות) יש מוזאון פתוח שעוסק בתרבות האזורית חוצת הגבולות של האזור המיוחד הזה, כפי שהייתה במאות הקודמות. לפי אתר האינטרנט המקום רציני ומושקע. בסופו של דבר - שוב לא הגענו לשם. הנהר, העיירות והערים קראו לנו.
|
|
|
|