כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה 23/06/2008 22:47 לתגובה הבאה
  nonss לא מחובר nonss  משתמש בינוני 145 הודעות עד כה
שלום לכולם.
בשבוע הבא אנו נוסעים לבלגיהולנד, שני זוגות ושני בני 13.
כבר נעזרנו בפורום החשוב הזה בתקופה האחרונה ועכשיו מנסים לסגור קצוות.
1-3.7 נהייה במלון בבריסל.( יוצאים מהארץ בטיסה של 6 בבקר)
התכנון המקורי היה לנסוע ישירות משדה התעופה למערות הן סור לס ולחזור לבריסל.
למחרת סיקס פלגס( לא מוכנים לוותר) ואם יהיה זמן גם נאמור ודינאן. וביום השלישי ברוז' בדרך להולנד.
מכיוון שלא ממש מתחשק להשאיר רכב מלא מזודות בשום אתר והעובדה ששבריסל מתקיים ב1.7 פסטיבל אומגנג ( שאולי יגרום לפקק בכניסה לעיר) החלטנו שאולי עדיף לשנות את סידור הימים ולנסוע למערות ביום האחרון. האם מישהו מוצא פה סידור הגיוני יותר בלי לוותר על אף אתר?

בהולנד נלון בנורדוויק ומשם נצא לטיולים-
4.7 ( יום ששי) אלקמאר וזאנסה סכאנס עם אפשרות לוולנדם והורן.
5.7 אמסטרדם.
6.7חיטהורן, מבצר מיודן כאפשרות נוספת- סכר אפסלאוצידאיק וסניק.
7.7 אפטלינג עם אפשרות לרוטרדםמ בחלק השני של היום.
8.7 ללידן, דן האג עם אפשרות למדורדם.
9.7 פארק החלל בנורדוויק וחזרה לבריסל.

מאד חשוב לנו לשמוע תגובות מכל יודעי הדבר מכיון שמדובר בימים הקרובים.
תודה רבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 1 23/06/2008 23:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3262 הודעות עד כה
לדעתי לנחות ולנסוע לברוז'(אנחנו נסענו לברוז' אחרי נחיתה בפריז) ובערב לינה בבריסל.למחרת לנסוע למערות ובחזרה לבריסל - לדינאן וגני אנוואה או אפשר גם בהלוך ואת המערות בצהריים.ביום המעבר להולנד - סיקס פלאג.
המחשבה מאחורי התכנון-סיקס פלאג הכי קרוב לבריסל וממנו ניתן גם לחזור לדרך המלך לקראת הנסיעה צפונה. נאמור דינאן והמערה נמצאות בערך האותו איזור ואפשר את שלושתם ביום אחד.
לגבי הולנד - עשו עם הילדים חסד - יום שלם באפטלינג-הם יהיו מאושרים.
כל השאר - נראה סביר.אני הייתי מחליף את ליידן והאג ביום שמתחיל בארנהם במוזיאון הפתוח ומסתיים במוזיאון החלל ומפנה את יום החזרה לביקור רק בפנורמת מאסדך בהאג ואם תתעקשו - מדורדם.תוכלו גם את מיניורופ בבריסל לפני החזרה במקום את מדורדם.

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 2 23/06/2008 23:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי גמוס
קודם כל תודה על התגובה, ההתרגשות לפני הנסיעה עשתה לנו קצת בלבול ומבחינתי הפורום הזה הוא ה"אורים והתומים" שלנו...........
מה הסיבה שהצעת להחליף את ליידן והאג בארנהם?
כמה זמן צריך להקדיש בערך הביקור במוזיאון הפתוח?
ולא, אנחנו לא מתעקשים על מדורדם.
שוב, מחכים לתגובה.
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 3 23/06/2008 23:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המוזיאון הפתוח בארנהם הוא המקום הכי אותנטי בהולנד.אחד מהמקומות הכי מומלצים לביקור . בהאג פנורמת מאסדך - לא להחמיץ.מבחינתי אפשר לדלג על השאר - לא הכי אוהב ערים גדולות.
את ליידן תוכלו לבקר בבוקר ולנסוע לאמסטרדאם רק בצהריים למשל.מכיוון שאני לא יודע בדיוק מה מעניין ומה אתם רוצים לראות אז אני מעלה אפשרויות.על המוזיאון הפתוח אני לא הייתי מוותר....
אבל יותר חשוב שתקחו את ההצעה שלי לגבי סידור הימים בבלגיה ואני מקווה שעוד מישהו יגיב וישלול או יחזק את דעתי.

הג'מוס

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 4 23/06/2008 23:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1113 הודעות עד כה
מחזקת את הדיעה לגבי המוזיאון הפתוח. ותרו על זאנסה.

מחזקת עוד יותר את הדיעה על אפטלינג. איך, איך אפשר לגדוע יום כזה באמצע? אתם תראו שגם אתם תרצו להשאר.
כנ"ל לגבי סיקס פלגס. ימים של פארקים - תנו להם את הכבוד הראוי ואל תחתכו אותם באמצע.
על ליידן גם אנחנו וויתרנו בסופו של דבר והשארנו לטיול הבא...

תהנו!

נילי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 5 24/06/2008 00:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה נילי וג'מוס
כל מה שכתבנו כאפשרות הוא למקרה של שינוים של רגע אחרון כמו שינוי במזג אוויר.
בהחלט מוכנים להקדיש לפארקים יום מלא.
שאלונת נוספת- האם ביקור במוזיאון הפתוח " מכסה" מספר אתרים יחד כמו זאנסה וסביבתה או דומים לה?
ןאם הבנתי נכון אז גם לג'מוס מגיעה ברכת נסיעה טובה אז שוב תודה לשניכם ובהחלט לוקחים בחשבון את ההערות/ הארות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 6 24/06/2008 06:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3814 הודעות עד כה
בוקר טוב,

מובן שדעתי ששונה לגבי ארגון הימים הראשונים:

ראשית, בטיול כל כך קצר להקדיש יומיים לפארקים Shocked ?
קראתי את מה שכתבתם ואני מציעה לוותר בכל זאת. אם לא - קצרו תכניות בבלגיה. ראיתי שכבר דובר על כך פעם. אני בעד להקשיב למה שאמרו לכם אז ובכל מקרה לא בעד אינסטנט מערות וברוג'. זה לא נקרא בעיני להיות בבלגיה.

שנית, אתם מתייחסים לפסטיבל בבריסל בתור בעיה טכנית. נפלה בידכם הזדמנות פז. ככה להחמיץ אותה?

שלישית, הרעיון לבקר בברוג' ביום המעבר דווקא הגיוני. לא הבנתי את הרציונל של הסדר ההפוך. אני חושבת שיש שוני בין התכנית שלכם למה שג'מוס עשה ביום הטיול הראשון שלו. הוא לא נסע חזרה בסוף היום ברוג' אלא נשאר בה. אפשר לעבור איכשהו את הנסיעה בערב בחזרה לבריסל, אבל זה עינויי לנהג, גם סיכון קל, והחשש מפקקים מוצדק לדעתי.

מטען באוטו ביום הראשון והאחרון זו לא בעיה כלל. כולם מטיילים ככה. אבל אני לא יודעת במה הדבר הזה תורם לנו.

הייתי מציעה בכלל מהפך. אם אפשר לבטל את הלינה בבריסל - לשנות וללון בדינאן. המערות ביום הראשון (עם הספארי שצמוד לו או בלעדיו, איך שבוחרים) זה מספיק, כי עייפים. למחרת תוכלו לבלות קצת בדינאן בבוקר, לנסוע לאורך הנהר, לעבור דרך גני אנוואי, ובצהריים (אפילו צהריים מאוחרים) לנסוע לבריסל להשתתף באירועים בכיכר סבלון, שמתחילים בשעה 16.00 (מותר גם לאחר Razz ). ביום המעבר - לנסוע לברוג' וממנה להולנד.
אם אתם מתעקשים על לינה בבריסל - תישארו בעיר ביום הגעה, למחרת סעו לארדנים, וביום המעבר - לברוג'. המעבר דרך ברוג' מאריך את הדרך, אבל זה הפתרון היחיד שאני רואה. לדעתי זה אפשרי, והנסיעה לאחר לילה של שנה עדיפה.
הרעיון הכי טוב, בנתונים שלכם - ללון בלילה הראשון בדינאן ובשני בבריסל. הילדים שלכם לא קטנים ויכולים לעמוד בחילופי מקומות הלינה. ככה אתם גם ממצים טוב יותר יממה בארדנים, וגם פותרים בעיה של נסיעות מרובות.

תחשבו טוב על סיקס פלגס. אפשר לשוחח עם הילדים. אם לא - אז אולי דווקא על חשבון הולנד (הבנתי שהמתקנים שם יותר אימתניים). על אתרים של מינאוטורות אפשר לוותר בקלות, אולי על משהו נוסף. לא התעמקתי בזה.

[עודכן ב:24 יוני 2008 06:09:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 6 24/06/2008 06:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על הברכות
בתקופה האחרונה הדיעה הרווחת בפורום היתה שאפשר לוותר על ביקור בזאנסה סחאנס אם ביקרת במוזיאון פתוח.אפילו אני סברתי כך.אבל אני חושב שזאנסה סחאנס - בו גם אני לא הייתי הוא מקום יפה לבקר בו רק מבחוץ ולא להתעמק בביקור בתוך הטחנות עצמן או במפעלים השונים שבו אלא רק כאתר של ריכוז טחנות רוח היושבות על גדות המים וחלקן אף פעילות להבנתי - יכול להיות נחמד.במיוחד ביום בו גם כך מבקרים בסמוך בכפרי הדייגים.
זאת דעתי ואולי רוית שהיתה לאחרונה גם וגם - תביע דעתה.....

הג'מוס

[עודכן ב:24 יוני 2008 06:29:]

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 8 24/06/2008 06:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה
כפי שדובר בעבר, אאנחנו דוקא רוצים להנות מהפסטיבל בבריסל, החשש הוא רק מהפקקים ולצערי אי אפשר כבר להחליף את הלינה בבריסל, הכל שולם מראש.
אנחנו נשב היום עם כל ההערות שלכם ונחליט סופית.
המון המון המון תודה על עזרתכם.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 8 24/06/2008 07:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בקר טוב! Smile

היינו בשני המקומות: זאנסה והמוזיאון הפתוח בארנהם. אם צריך לבחור, הבחירה שלנו היא המוזיאון. לא נהננו בזאנסה. בנוסף - למי שאסמטי/רגיש לאבק וכדו' השהיה בטחנות בפנים אינה תענוג גדול. לראות רק מבחוץ ולא להכנס? מיותר בעיניינו.

נילי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 10 24/06/2008 14:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נילי שלום.
תודה עזרתך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בכיף! (-: תגובה ל - 11 24/06/2008 15:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. מחזקת את מה שנאמר קודם. תגובה ל - 12 24/06/2008 16:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nailicq לא מחובר nailicq  משתמש פעיל 417 הודעות עד כה
לא לפספס את המוזיאון בארנהם. זאנזה סאכנס מיותר. במקום זה תוכלו לראות הכנת גבינות וכפכפים ליד וולנדם. גם אני חושבת ששני פארקים בטיול כזה קצר, זה מיותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מחזקת את מה שנאמר קודם. תגובה ל - 13 24/06/2008 16:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

תסלחו לי על החטטנות האיומה: ספרתי את ימי הטיול. יש תשעה. זה לא רע בכלל בשביל מדינה אחת. הבעיה היא הפיצול בין המדינות שעושה את הטיול נורא לחוץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 8 24/06/2008 16:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  oranje לא מחובר oranje  משתמש מתחיל 17 הודעות עד כה
דווקא אני חושב שזאנסה סכאאנס מקום מקסים.
אני ויתרתי על המוזיאון הפתוח בארנהם, ובמקומו הלכנו לזאנסה סכאאנס ואנקהויזן.
ביקור בתחנת רוח פועלת - חוויה שאין דומה לה (לדעתי).
עוד לא חוויתי משהו כל כך עוצמתי כמו כנפיים של תחנת רוח שזזות חצי מטר ממני.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. בלגיהולנד בשבוע הבא- דעתכם חשובה תגובה ל - 15 24/06/2008 16:32 לתגובה קודמת

גילויי דעת ונקודה למחשבה:

אני בכלל הפסדתי את חווית המוזאונים הפתוחים בהולנד ואני אף פעם לא מתערבת בדיונים האלה, אבל בדיוק הבוקר כשכתבתי, חשבתי שאולי בגלל השהות הקצרה בהולנד עדיף ללכת למקום קטן כמו זאנסה. לא העזתי להגיד.

ובעניין האותנטיות: בעיני האותנטיות הרבה ביותר היא בערים, בעיירות, בכפרים ובחוות ולא בהעתקים שלהם. אני בטוחה שהפסדתי ושהמוזאונים האלה מקסימים. בסיבוב חוזר בהולנד - מבטיחה להיות. אבל יש שאלה של זמן. בטיול האחרון שלנו הקדשנו זמן לאזור הגבול שבין לוקסמבורג לגרמניה, ובאחת מעיירות הגבול בגרמניה (קרוב-קרוב לגבול בין המדינות) יש מוזאון פתוח שעוסק בתרבות האזורית חוצת הגבולות של האזור המיוחד הזה, כפי שהייתה במאות הקודמות. לפי אתר האינטרנט המקום רציני ומושקע. בסופו של דבר - שוב לא הגענו לשם. הנהר, העיירות והערים קראו לנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:רשתות קניות
להודעה הבאה:טיול משפחה (2 + 3 מתבגרים) באיטליה