כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. קרואטיה וסלובניה 23/06/2008 10:32 לתגובה הבאה
  lali לא מחובר lali  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
בעלי ואני מעוננינים לצאת לטיול בערך באוקטובר ומשאירים שלושה ילדים בבית מה הזמן המינמלי לטיול עצמאי? קצת מוגבלים בזמן(חשבתי על ארבעה-חמישה ימים) האם כדאי לצאת רק למקום אחד?
מה מסלול מומלץ?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 1 23/06/2008 12:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  g-sali לא מחובר g-sali  משתמש פעיל 184 הודעות עד כה
נתחיל מהטיסות: טיסה באחד הצ'רטרים ללובליאנה, או ריאיקה או שילוב בינהם, היא לשבוע. (איני מדבר על קרואטיה, ותבינו בהמשך). כל דרך אחרת יקרה מאוד.
לשבוע, אני מציע את סלובניה. לממהרים, ניתן להוסיף גם את צפון קרואטיה בלבד.
קרואטיה עצמה, מצריכה יותר משבוע (אם לא רוצים להפוך לנהגי מרוצים "הגומעים קילומטרים"). אבל, אם עושים את סלובניה וצפון קרואטיה בשבוע אחד, ניתן בגיחה שניה לשבוע לעשות את קרואטיה. (אנחנו הגדשנו שבוע מלא לסלובניה, וגיחה שניה של 11 ימים לקרואטיה)
לקרואטיה טסנו לצפון (ריאיקה או זגרב) וחזרנו מהדרום דוברובניק.

אוקטובר חודש טוב, אבל יכול כבר להיות גשם וקור, בעיקר בהרים. עדיף אמצע-סוף ספטמבר.

בהצלחה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 1 24/06/2008 11:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hil לא מחובר hil  משתמש בינוני 119 הודעות עד כה
א. שימו לב שבאוקטובר יתכן גשם וקור, והצטיידו בהתאם.
ב. היינו לפני 3-4 שנים 5 ימים. ניתן בהחלט להספיק, צריך לדעת רק לותר על חלק מהדברים:
מה שאנחנו עשינו
טיול כוכב מאופטיה, בדיעבד עדיף לא לישון שם, אבל אנחנו קנינו דיל זול מאד יחד עם המלון, בגלל זה ישנו שם.
עדיף לזוז לצימרים לפי המקום.

היינו ב:
מערת סקוצ'יאן, פוסטוינה (אפשר לותר על אחת מהן, עדיף לותר על פוסטוינה, יותר מתוירת)
פליטביצה, חצי האי איסטריא, ונציה.

לדעתי לכו על:
סקוצ'יאן (כשעתים הבקור, סלובניה, נמצאת בין רייקה ללובליאנה, מבחינת שדה תעופה)
בלד\בוהיני (לפחות יום אחד)
פליטביצה (יום שלם)

מכאן תוסיפו מה שנראה לכם: למשל טריגלאב (נמצא בצפון מערב סלובניה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 3 24/06/2008 20:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5327 הודעות עד כה
בנובמבר כבר די בעיתי בסלובניה וצפוי הרבה גשם ולא סימפאטי.4-5 ימים ממילא אינם מאפשרים טיול מקיף, אלא קצר מאוד באיזור די מצומצם.אז מה רע? תחזרו פעם אחרת לפינה אחרת.בגלל הסיכויים למזג אויר קצת יותר סימפאטי אני ממליץ לכם לטוס לדרום, רק לאזור דוברובניק וגם שם תזדקקו לחסדי שמיים .בזמן הקצר העומד לרשותכם תוכלו לקבל מושג על האיזור ולעשות טיולון ממש יפה.--אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 1 24/06/2008 23:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8035 הודעות עד כה
בניגוד לדעות פה בנושא מזג האויר הניסיון שלי מתחילת ואמצע אוקטובר היה די טוב וחוץ משעתיים של גשם קל מאוד ביום הראשון לא היתה שום בעיה לא בסלובניה ולא בקרואטיה. אבל כמובן לא לעולם חוסן.
פרק הזמן שלך מספיק בקושי לסלובניה פלוס אבל אם זה מה שיש אז למה לא להנות ממה שיש?

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 1 25/06/2008 01:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  gilbardi לא מחובר gilbardi  משתמש פעיל 1006 הודעות עד כה
מזג אוויר - הייתי בתחילת עד אמצע אוק' ולמעט יום חצי גשום ו 0 מעלות בבובץ הכל היה תקין אולם לאלו שנסעו לפני בספטמבר או אחרי לא שיחק המזל כך שמדובר בעניין גבולי והצעתו של אורי בנושא קרואטיה - דרום אכן מקטינה הסיכון .
לטעמי האפשרויות העומדות לפניכם הינם קרואטיה דרום - דוברובניק כשתוכלו להקדיש גם יום למונטונגרו .
או לחילופין רייקה עם שתי אפשרויות דגש על האי האיסטרי או דגש על המערות בלד וסביבתה בכפוף לתנאי מזג האוויר שיהיו .
בכל מקרה תהנו .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. היי עודד היי גילבארדי.מה פתאום בניגוד? תגובה ל - 6 25/06/2008 07:31 לתגובה קודמת
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5327 הודעות עד כה
אני התייחסתי לנובמבר ולא לאוקטובר, שלא רק שלא בעייתי, אלא נהדר ביחוד כשתופסים שלכת אדומה.וכמה שיותר דרומה ועד מונטנגרו כך יותר נהדר.
אני חוזר למען הדיוק ומציע לא לקחת סיכון ולנסוע לסלובניה בנובמבר.(בעצם למרבית המקומות שמחוץ לערים,שאני מכיר בארופה מרומא צפונה).---אורי
קבלו קצת צבעי סתיו.
2 (Small)-.JPG 6 (Small).JPG
2 (Small)-.JPG(גודל:39.54KB)6 (Small).JPG(גודל:45.82KB)

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הפרלמנט בבודפשט
להודעה הבאה:לינה בנורבגיה באיזור הפיורדים

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר