|
| 2. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 1 |
23/06/2008 12:26   |
| |
g-sali |
184 הודעות עד כה |
|
|
|
נתחיל מהטיסות: טיסה באחד הצ'רטרים ללובליאנה, או ריאיקה או שילוב בינהם, היא לשבוע. (איני מדבר על קרואטיה, ותבינו בהמשך). כל דרך אחרת יקרה מאוד.
לשבוע, אני מציע את סלובניה. לממהרים, ניתן להוסיף גם את צפון קרואטיה בלבד.
קרואטיה עצמה, מצריכה יותר משבוע (אם לא רוצים להפוך לנהגי מרוצים "הגומעים קילומטרים"). אבל, אם עושים את סלובניה וצפון קרואטיה בשבוע אחד, ניתן בגיחה שניה לשבוע לעשות את קרואטיה. (אנחנו הגדשנו שבוע מלא לסלובניה, וגיחה שניה של 11 ימים לקרואטיה)
לקרואטיה טסנו לצפון (ריאיקה או זגרב) וחזרנו מהדרום דוברובניק.
אוקטובר חודש טוב, אבל יכול כבר להיות גשם וקור, בעיקר בהרים. עדיף אמצע-סוף ספטמבר.
בהצלחה.
|
|
|
|
| 3. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 1 |
24/06/2008 11:05   |
| |
hil |
119 הודעות עד כה |
|
|
|
א. שימו לב שבאוקטובר יתכן גשם וקור, והצטיידו בהתאם.
ב. היינו לפני 3-4 שנים 5 ימים. ניתן בהחלט להספיק, צריך לדעת רק לותר על חלק מהדברים:
מה שאנחנו עשינו
טיול כוכב מאופטיה, בדיעבד עדיף לא לישון שם, אבל אנחנו קנינו דיל זול מאד יחד עם המלון, בגלל זה ישנו שם.
עדיף לזוז לצימרים לפי המקום.
היינו ב:
מערת סקוצ'יאן, פוסטוינה (אפשר לותר על אחת מהן, עדיף לותר על פוסטוינה, יותר מתוירת)
פליטביצה, חצי האי איסטריא, ונציה.
לדעתי לכו על:
סקוצ'יאן (כשעתים הבקור, סלובניה, נמצאת בין רייקה ללובליאנה, מבחינת שדה תעופה)
בלד\בוהיני (לפחות יום אחד)
פליטביצה (יום שלם)
מכאן תוסיפו מה שנראה לכם: למשל טריגלאב (נמצא בצפון מערב סלובניה)
|
|
|
|
| 4. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 3 |
24/06/2008 20:31   |
|
בנובמבר כבר די בעיתי בסלובניה וצפוי הרבה גשם ולא סימפאטי.4-5 ימים ממילא אינם מאפשרים טיול מקיף, אלא קצר מאוד באיזור די מצומצם.אז מה רע? תחזרו פעם אחרת לפינה אחרת.בגלל הסיכויים למזג אויר קצת יותר סימפאטי אני ממליץ לכם לטוס לדרום, רק לאזור דוברובניק וגם שם תזדקקו לחסדי שמיים .בזמן הקצר העומד לרשותכם תוכלו לקבל מושג על האיזור ולעשות טיולון ממש יפה.--אורי
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
|
|
|
|
| 5. קרואטיה וסלובניה תגובה ל - 1 |
24/06/2008 23:45   |
|
בניגוד לדעות פה בנושא מזג האויר הניסיון שלי מתחילת ואמצע אוקטובר היה די טוב וחוץ משעתיים של גשם קל מאוד ביום הראשון לא היתה שום בעיה לא בסלובניה ולא בקרואטיה. אבל כמובן לא לעולם חוסן.
פרק הזמן שלך מספיק בקושי לסלובניה פלוס אבל אם זה מה שיש אז למה לא להנות ממה שיש?
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
|
| 7. היי עודד היי גילבארדי.מה פתאום בניגוד? תגובה ל - 6 |
25/06/2008 07:31  |
|
אני התייחסתי לנובמבר ולא לאוקטובר, שלא רק שלא בעייתי, אלא נהדר ביחוד כשתופסים שלכת אדומה.וכמה שיותר דרומה ועד מונטנגרו כך יותר נהדר.
אני חוזר למען הדיוק ומציע לא לקחת סיכון ולנסוע לסלובניה בנובמבר.(בעצם למרבית המקומות שמחוץ לערים,שאני מכיר בארופה מרומא צפונה).---אורי
קבלו קצת צבעי סתיו.
 |
 |
| 2 (Small)-.JPG(גודל:39.54KB) | 6 (Small).JPG(גודל:45.82KB) |
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
|
|
|
|