| 1. ארגנטינה צילה באוקטובר אפשרי? |
22/06/2008 19:51  |
| Iti |
 |
|
|
|
אנחנו זוג שמתכננים לנצל את חופשת החגים (4 שבועות) חשבנו להתחיל בארגנטינה ומשם לרדת דרומה לצילה, נשמח לשמוע הצעות ורעיונות למסלול ואת דעתכם מבחינת מזג אויר (אנחנו חושבים לעשות טרקים)
תודה
|
|
|
|
|
|
|
| 5. אפשרי בהחלט תגובה ל - 4 |
25/06/2008 00:14   |
| |
yotami_casazoola |
372 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום
טיול באוקטובר בארגנטינה וצ'ילה אפשרי בהחלט !
מרבית המסלולים פתוחים, ולמרות הקור והסיכוי לימי גשם וזעף, המגמה על פי השנים האחרונות היא של מזג אוויר נח משך רוב ימי החדש.
רישמו לפניכם מספר אתרים "רציניים":
פוארטו איגואסו, חצי האי ואלדס, אזור האגמים הארגנטינאי (ע"ע ברילוצ'ה ושות'), אזור האגמים הצ'יליאני (ע"ע פוקון ושות'),
אל קלפאטה, אל צ'אלטן, פוארטו נטאלס.
על פי רשימה זו תוכלו להתחיל ולחפש מידע הנוגע לטיול אותו אתם מתכננים.
אם יהיו לכם שאלות נוספות כתבו לי ואשמח לעזור.
להתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
|
|
|
|
|
| 7. איזור האגמים תגובה ל - 5 |
25/06/2008 08:13   |
|
|
דווקא איזור האגמים (משני צידי הגבול) צפוי להיות סגור.
בדר"כ עד תחילת דצמבר. לפעמים גם עד סוף דצמבר.
למעשה זאת אחת הסיבות שפעמים רבות לא ממליצים למטיילים להגיע לארגנטינה מוקדם מדי. כי האיזור נחשב לשופע ביותר באטרקציות, טרקים וטיולים שונים, וכנראה אחד האיזורים היותר יפים של שתי המדינות, ונמיחים שלאנשים יהיה חבל להגיע עד לשם ולוותר על המקום, פשוט כי כאמור כל הטרקים יהיו סגורים.
|
|
|
|
| 8. יש ויש תגובה ל - 7 |
25/06/2008 19:20   |
| |
yotami_casazoola |
372 הודעות עד כה |
|
|
|
אכן יש מן האמת בדבריו של לי, אך הם אינם מדויקים לגמרי.
אזורי האגמים הם אזורים גדולים מאד ואינם "סגורים".
מספר מסלולים אכן יהיו בלתי אפשריים לטיול רגלי בכללם או בחלקם, מתוכם 4-5 מסלולים הידועים בנופים המיוחדים והמקסימים שלהם, כמו "ויאריקה טרוורס", "פוייהווה", ו"נאהוול הוואפי".
אך מצד שני, מסלולים רבים יפים ומעניינים לא פחות, דווקא כן פתוחים, והאזור בין כה שורץ אטראקציות שיכולות להספיק לטיול של חדשים !
בדרום הרחוק, באזור אל צ'אלטן (טרק פיץ- רוי), פוארטו נטאלס (טרק טורס דל פאיינה) וארץ האש, רוב חלקי המסלולים יהיו פתוחים.
אני נשאר עם רשימת המקומות והאתרים אותם רשמתי לפנים.
להתראות, יותם
|
|
|
|
| 9. יש ויש תגובה ל - 8 |
25/06/2008 20:39  |
| |
suede2 |
208 הודעות עד כה |
|
|
|
הטורס דל פיינה נפתח רשמית (העונה מתחילה) ב-1 באוקטובר, וכשאנחנו היינו בתאריך הזה בשנה שעברה, הכל היה פתוח (כולל תצפית לעמק הצרפתי והמסלול המעגלי). משמעות התאריך היא יותר בשירותי הפארק (קאטאמראן, רפוחיוס ומלונות), כי הוא פתוח לטיול גם לפני-כן.
אזור האגמים לא היה סגור, רק קטע מסוים בכביש, מה שהצריך עקיפה שלו והארכת המסלול הרגיל מברילוצ'ה בכמה עשרות קילומטרים. לא משהו רציני. וגם- הכביש נסגר ונפתח בתלות בשלגים, ויש ימים בספטמבר-אוקטובר שהוא פתוח. לגבי טרקים, לא עשינו שם, אז אין לי מושג, אבל ניתן להנות מברילוצ'ה וסן-מרטין גם במזג אויר מושלג או קר.
אזור האגמים של צ'ילה היה פתוח לחלוטין (אזור פוקון ואזור פורטו ואראס). ויש בו מקומות לא פחות יפים מאזור האגמים הארגנטיני.
|
|
|
|