כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מקדוניה - הדבר הבא 24/06/2008 22:31 לתגובה הבאה
דפנהק  משתמש לא מוכר
שלום לחברים המטיילים,
חזרנו אתמול מטיול מרגש במקדוניה - בחלקו שורשים.
ההפתעה היתה מדהימה. האנשים נחמדים מאד, דוברי אנגלית והמחירים - פשוט מצחיקים. אין מחירים כאלו לא באירופה ולא בארה"ב. למשל כוס קפה ב-2 ש"ח וארוחה מלאה ב-60-80 ש"ח לזוג!!
סה"כ שעתיים טיסה (טיסה ישירה לאגם אוכריד ע"י סאן-דור) ונמצאים בעולם אחר. הנופים יוצאים מהכלל, אגמים, יערות, שמורות טבע יוצאות מהכלל (ללא תשלום) והחופשה פשוט מושלמת.
גם המרחקים לא גדולים מדי.

בעיר השניה בגודלה במקדוניה - ביטולה, האנשים יצאו מגדרם למצוא לנו את הרחוב בו גדלה אימי. הפגישו אותנו עם פרופ' יהודי מהאוניברסיטה שהביא לי למלון סרט שהכין על יהודי המקום במלחמת העולם השניה וכתב הטלויזיה המקומית שלהם כתב ספר על פאר יהדות המקום.

כולנו נוסעים לקצה העולם לראות דברים חדשים. היעד הזה קרוב מאד ועדיין לא התקלקל עם המחירים הגבוהים.

מומלץ בחום.
אעלה תמונות בקרוב..

בברכה,
דפנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 1 24/06/2008 23:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  צ'יקו לא מחובר צ'יקו  משתמש מתחיל 41 הודעות עד כה
אכן, מקדוניה עוד לא איבדה את ה"אותנטיות", הפשטות והנאיביות, שמלבד הקסם שהן מהלכות על אנשים טובים, "קורצות" גם לעדרי הערסים, שיציפו ויגרמו לתושבי עוד מדינה (מוסלמית) להפוך ל"שונאי ישראל".
גרוע מזה : את המקום הכמעט בתולי הזה משווקת "אשת טורס" - אם כל ה"חאפרים" (נכון שאת לא קשורה איתם ?), מה שמבטיח תקלות, הברזות, שינויים בתנאים לעומת מה שנמכר וכדומה.

[עודכן ב:24 יוני 2008 23:17:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 2 25/06/2008 00:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דפנהק  משתמש לא מוכר
אני לא קשורה לאשת טורס. יש להם בלעדיות כרגע על הקו ואני מקווה שבעתיד זה גם ישתנה.
כבעלת נסיון רב בהדרכת טיולים ובטיולים עצמאיים, לקחתי את ההורים המבוגרים שלי לטיול ונהגתי שם בעצמי בלי שום קשר לקבוצות המאורגנות, כך שלא הייתי תלוייה בהם.
לגבי המוסלמים - לא מרגישים אותם ואם הישראלים ישכילו להתנהג כראוי, אני בהחלט רואה סיכוי לראות את מקדוניה כיעד שיכול להחליף את ההמוניות של איזור אנטליה.

דפנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 1 25/06/2008 07:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עמית פ. לא מחובר עמית פ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 621 הודעות עד כה
היי דפנה!
איזה יעד מעניין! יש לך אולי כמה טיפים והמלצות לתת לנו על המקום?
Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 4 25/06/2008 07:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5195 הודעות עד כה
דפנה בוקר טוב מצטרף לעמית.
מבקש הצעה מקוצרת לטיול /נופשון עצמאי,(אם יבוצא השנה,אז בספטמבר.)
האם יש טעם לשכור שם רכב? מה מצב שרותי התיירות במקום? האם מקובלים שם טיולי יום, כמו בשאר הארצות דוברות הסרבו קרואטית?.מה בקשר לחיתוכים לקוסובו ואלבניה? ותמונות בבקשה בבקשה כמה שיותר.---תודה אורי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 4 25/06/2008 10:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דפנהק  משתמש לא מוכר
בשמחה רבה..
050-8678911

דפנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 6 25/06/2008 10:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דפנהק  משתמש לא מוכר
שוב שלום,
הטיסה היא לאגם אוכריד. השהייה לאורך האגם.
אני שהיתי במלון Bell-view ששייך לריזורט של Metropole. מלון 4 כוכבים מצויין. לקחתי רכב בשדה התעופה וטיילתי שבוע.
כיוון שאימי במקור מהעיירה ביטולה (מונסטיר במקור), לקחתי גם 2 לילות בעיר. הם יצאו שם מגדרם לעזור לנו למצוא את הרחוב המקורי שכמובן נהרס ולא קיים יותר, הביאו אלינו את כתב הטלוויזיה שלהם שכתב ספר על היהדות המפוארת שהיתה שם ופרופסור יהודי מהאוניברסיטה המקומית הביא לי סרט שהכין בנושא.
להפתעתי הרבה, כולם מדברים אנגלית, השלטים גם בקירילית וגם באנגלית.
ישנן כמה שמורות טבע במרחק חצי נסיעה ואין בעיה להתמקם במלון אחד לכל השבוע.
בעיירה יש מדרחוב נחמד עם מסעדות ובתי קפה על שפת האגם. המחירים כאמור - מצחיקים. אל תבנו על קניות, פשוט אין מה.

לגבי מעבר לאלבניה, אין בעיה עם המכוניות הקטנות. אני לקחתי מכונית גדולה יחסית (אופל אסטרה) ולא הורשיתי לעבור לאלבניה. לגבי השאר, זה כבר יותר רחוק ולדעתי לא כדאי.

בברכה,
דפנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תודה לדפנה,על התגובות המהירות ולתמונות שיבואו. תגובה ל - 7 25/06/2008 10:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5195 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 1 01/07/2008 20:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ginbar לא מחובר ginbar  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
אני מתכנן טיול בן כשבוע במקדוניה. ברור לי שכיום הטיסות למקדוניה מתבמעות ע"י סאן דור, בתדירות מזכרית ובמחירים מנופחים. מהן הדרכים האלטרנטיביות להגיע למקדוניה? לכיכן עדיף לטוס? היכן כדאי לשכור רכב? אשמח להתעדכן
גיורא
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לאורי וכל היתר מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 9 01/07/2008 22:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 704 הודעות עד כה
חברה חזרה לפרופורציות מקדוניה זולה לתייר מקדוניה לא מתוירת עדיין רכב ששוכרים במקדוניה אפשר להעביר לכל השכנות למעט בולגריה ופה נגמרים היתרונות. היא הפחות אטרקטיבית מכל שכנותיה.
אורי בסוף הקיץ אני מתכוון להתחיל מסקופיה סיבוב דרך קוסובו מונטנגרו ואלבניה רוצה לבוא?.
לביטולה אגיע בסוף לעלות על קבר הסבא רבא של אשתי.מצאנו אותו בשנת 2000 עת עשינו שורשים יחד עם אביה.
אם מישהוא בכל זאת מגיע לביטולה שני אתרים שכדאי לבקר בם האחד הוא הר פליסטיר שהוא חלק משמורת הטבע שליד העיר והשני רצפות הפסיפס הנהדרות של כנסית העיר הרומית הרקלאה לינקיסטיס ביציאה לכיוון הגבול עם יוון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. יש טיסות ישירות לבלגרד תגובה ל - 9 03/07/2008 10:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר איתמר לא מחובר איתמר - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 1229 הודעות עד כה
לחברת JAT יש שתי טיסות שבועיות לבלגרד. אפשר אולי לשלב טיול בסרביה עם מקדוניה, ברכב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מקדוניה - הדבר הבא תגובה ל - 9 10/07/2008 16:52 לתגובה קודמת
  rottersman לא מחובר rottersman  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
הטיול המאורגן יקר והרבה בלאגן-הכי טוב נהג עם וואןצמוד ליום שלם
8 נוסעים עולה לנו 210 דולר כל היום מכל הלב במסלול הטיול המאורגן
+++חויה נהדרת הנהג-zoki tanza טלפון מקומי מכל סלולרי 0070304613
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:צריך חוות דעת לגבי מסלול ליער השחור
להודעה הבאה:קושאדסי בטורקיבה לצעירים

שאלות נפוצות

כתבי למטייל כרגע באירופה

מידע נוסף