שלום ד"ר, חברה שלי ואני מתכננים לנסוע בראשית אוקטובר לתאילנד, ויאטנם לאוס וקמבודיה.
חברה שלי כרגע בניו יורק ותחזור רק בסוף יולי, השאלות שלי הם:
א) אילו חיסונים צריך?
ב) האם תוך חודשיים אפשר להספיק את כל החיסונים?
ג) במידה והזמן לא מספיק נטייל רק בתאילנד, האם לתאילנד אפשר ליסוע לא מחוסן.
בתאילנד טיפול רפואי זמין ותנאי תברואה טובים יותר עדיין מומלץ להיות מחוסןלפחות נגד צהבת A וטיפוס הבטן(ישנם חיסונים מומלצים גם בארץ,ארה"ב וכה)
מומלץ להתחיל לקבל חיסונים חודש לפני הטיסה
למדינות דרום מזרח אסיה מומלצים החיסונים הבאים:
חיסון נגד טטנוס תקף10 שנים,מי שנולד לפני 78 מומלץ לקבל עוד זריקת חיסון נגד חצבת או לבדוק נוגדנים
חיסון נגד צהבת A,וBטיפוס הבטן
,לטיול מעל לחודש (אפילו שבועים בויאטנם) מומלץ חיסון נגד דלקת מוח יפנית עונת סיכון מירבי מאי-אוקטובר החיסון ניתן ב3 זריקות בהפרש של שבוע וחודש,לוז מקוצר בהפרש שבוע כל אחד יש להשאר בהשג טיפול רפואי 7-10 ימים אחרי כל זריקה,גם 2 זריקות נותנות הגנה ב80%
חיסון נגד צהבת A,טיפוס הבטן ניתן גם לקבל שבועים לפני הטיסה
0תמצא מידע על חיסונים ומחלות הנמנעות בעזרתם , אכילה ושתייה בטוחים,אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים , מלריה, טיפול מונע במלריה,אזורי סיכון מלריה, קדחת הדנגי מחלת גבהים ועוד במדריך רפואי-באתר.
המלצות על חיסונים משתנות לפי חיסונים שקיבלת בעבר,מנות חיסון,משך,אופי ומסלול הטיול.
הפורום אינו מחליף יעוץ רפואי במרפאת מטיילים ו רק מספק מידע
חשוב ביותר להקפיד על כללי הגנה נגד עקיצות יתושים בשעות מלפנות ערב עד לפנות בוקר שעת פעילות יתושים דרכם עוברת מלריה ודלקת מוח יפנית ובשעות היום כאשר פעילים יתושים המעבירים קדחת הדנגי
בלאוס סיכון מלריה קיים בכל המדינה פרט מעיר הבירה .
97% מהזן המסוכן
מומלץ טיפול מונע נגד מלריה
בויאטנם
אין סיכון מלריה המצדיק טיפול מונע לאורך הדלטה של הנחר האדום,מישור החוף צפונה מ Nha Trang
אין סיכון בערים: Hanoi, Ho Chi Minh(Saigon)כולל אזורי תעשיה עד Binh Phuoc, Da Nang, Trang, Qui Nhon, and Hai Phong NHA ובאיזור הנמשך דרום מערבה
, Ho Chi Minעד Rach Gla.
אילה מסלולי טיול מקובלים
סיכון מלריה מהזן היותר מסוכן קיים במשך כל השנה בהרבה איזורים כפריים.הסיכון הכי גבוה קיים בצפון לאורך הגבול עם סין,איזורים מיוערים גבוהים הנמצאים מתחת ל1500 מטר גובה על פני הים דרומה מקו משווה 18 N . בעיקר מחוזות Dac Lak, Dac Nong, Gia Lai, and Kon Tum), Binh Phuoc וחלקים מערביים של מחוזות הנמצאים בחופים : Quang Tri, Quang Nam, Ninh Thuan, and Khanh Hoa
במחוזות מרכזיים-דרומיים ישנם מקרי עמידות ללריאם ומומלץ להשתמש בדוקסילין או מלרון מדובר במחוזות: Kon Tum, Gia Lai, Dac Lak Khanh Hoa, Minh Thuan, Binh Thuan, Lam Dong, Binh Phuoc, Tay Ninh, Dong Nai, Binh Duong
בויאטנם רשת מרפאות מומלצת
בניהולו של רופא ישראלי
בתאילנד
הסיכון נגרם ע"י חשיפה בשעות הערב והלילה באזורי יערות ואזורים כפריים בגבולות תאילנד עם בורמה,לאוס וקמבודיה.
אין סיכון בפנים המדינה,ערים ואתרי תיירות מרכזיים , Chiang Mai,(עיר) Chiang Rai(עיר), Pattaya, Phuket Island, Ko Samui, Ko Samet
הסיכון הכי גבוה קיים במחוזות Chiang Mai, Mae Hong Son, Tak, Kanchanaburi, Ratchaburi, Chanthaburi, Trat, Prachuap Khiri Khan, Surat Thani, Sa Kaeo, Yala
סיכון קל יותר במרבית מחוזות במיצר הדרומי ואי קופנגן.
תקופת דגירה של מלריה היא לפחות שבוע ולרוב הרבה יותר,לכן
במידה ומופיעה מחלת חום לא ברורה אפילו חודשים אחרי טיול יש לבצע בדיקת מלריה