כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בניתי מסלול לאי הצפוני מעוניין בחוות דעתכם 26/06/2008 00:51 לתגובה הבאה
  zedar לא מחובר zedar  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
אהלן,

אני הולך להיות בניו זילנד (לירח דבש) בין סוף ספטמבר לסוף אוקטובר.
חשבתי לחלק את זה שבוע צפוני והשאר דרומי (מה אתם אומרים?).
בנתיים בניתי את המסלול לצפוני ואני מעוניין לקבל ביקורת בונה.

אז ככה:

1. נוחתים באוקלנד ב 05:00 אחרי טיסה מטורפת, לוקחים אוטו בשדה ומעבירים את היום והלילה באוקלנד.

2. ביום השני נוסעים לביי אוף איילנדז (2 לילות - צלילה)

3. משם חוזרים דרומה למערות וואיטומו(לילה אחד- אבובים במערות)

4. משם ממשיכים לטאופו(2 לילות - צניחה)

5. משם לוולינגטון והאי הדרומי.

מה שאני לא בטוח לגביו זה האם את העצירה בין, ביי אוף איילנדז לטאופו כדאי לעשות בוואיטומו או שיש מקום\אטרקציה אחרת ?

דבר שני, מה דעתכם על חלוקת הימים(כלומר מספר הימים בכל מקום. צריך יותר\פחות?)

תודה רבה
גיא
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בניתי מסלול לאי הצפוני מעוניין בחוות דעתכם תגובה ל - 1 26/06/2008 06:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד שאלה קטנה...

האם אפשר לפרק את טרק מילפורד בפיורלנד לפחות ימים ?

תודה
גיא
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בניתי מסלול לאי הצפוני מעוניין בחוות דעתכם תגובה ל - 2 26/06/2008 10:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
shaul_y shaul_y לא מחובר shaul_y  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
המילפורד הוא טרק קבוע של 4 ימים וחייבים ללכת אותו בסדר שנקבע.
הוא טרק מדהים אבל מבחינת זמן הוא לא חסכוני בעליל: ביום הראשון הולכים פלוס מינוס שעתיים עד לבקתה הראשונה, ולמעשה היום הזה מבוזבז...

חלוקת הזמנים נשמעת הגיונית, קחו בחשבון שבאוקטובר עדיין קריר באי הדרומי שמתחמם מאוחר יותר ועלול להיות גשום (סוף החורף). כמו כן אני לא בטוח שעונת הטרקים מתחילה בתחילת אוקטובר, אולי מישהו אחר ידע בדיוק.

מה שכן באתר של ה-DOC יש הרבה מידע לגבי הטרקים הפופולריים, בין היתר תקופות פעילות ומזג אוויר צפוי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בניתי מסלול לאי הצפוני מעוניין בחוות דעתכם תגובה ל - 2 26/06/2008 10:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 697 הודעות עד כה
דברים שהייתי משנה:
לא הייתי נוהג מייד אחרי הנחיתה. לדעתי עדיף למצוא מקום לישון ואז להשכיר רכב. אתה הרי לא מתכוון להסתובב באוקלנד עם הרכב שלך?

יש מקומות לעצור בהם בדרך דרומה בין אוקלנד לטאופו, (חצי האי קורמנדל, רוטורואה, עיירות בחוף המערבי... וכו..) אבל אני לא בטוח שאתה מתכוון להשקיע כל כך הרבה זמן אלא רק לעצור בדרך. כך, שאם לא וואיטומו אז אולי תוכל לעשות משהו קצר באיזור רוטורואה (למרות שזה לא רחוק מטאופו).

אתה צריך לקחת בחשבון שאתה זז מאוד מהר. הנסיעה שלך לוולינגטון היא לא קצרה, וגם לוואיטומו (בעיקר אם לוקחים בחשבון שאתה מתכוון למצוא זמן לאטרקציה וזה לא יום נסיעות נטו).

חשוב לקחת בחשבון גמישות בטאופו, יכול להיות שבגלל תנאי מזג אוויר לא תוכל לעשות צניחה חופשית ביום שתתכנן. לדעתי כדאי שתבדקו את העניין ברגע שתגיעו ותנסו לקפוץ בהזדמנות הראשונה... ואם אי אפשר תמיד אפשר לעבור את הכביש ולעשות באנג'י.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בניתי מסלול לאי הצפוני מעוניין בחוות דעתכם תגובה ל - 1 26/06/2008 10:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1636 הודעות עד כה
לדעתי אין טעם לשכור רכב בשדה התעופה. אתם אחרי יום שלם של טיסות (אם לא יותר), עייפים ומותשים: זה לא ממש כדאי לנהוג ככה בשום מצב, בטח שלא כשצריך להתרגל לנהוג בצד השני של הכביש. לא ממש צריך רכב באוקלנד. עדיף לקחת שאטל משדה התעופה אל המקום בו תישנו (לתאם איתם מראש הגעה מוקדמת!), להתקלח ולהתארגן שם, לצאת עם תחבורה ציבורית. למחרת, כשתבואו לצאת מאוקלנד אז תשכרו אוטו. זה גם סתם עלות של עוד יום השכרה. אוקלנד עיר גדולה, זה להתחיל לנהוג הפוך ולנווט בעיר חדשה ולא מוכרת - נראה לי קצת מיותר.

מהמסלול שלך נראה לי כאילו שאתם קצת מפספסים את האי הצפוני: אתם עושים אטרקציות והכל אבל קצת מתפספס המקום עצמו. אני יודעת שאתם קצרים בזמן אבל עדיין תוכלו להספיק כל מיני דברים. מהודעה קודמת שלך, כתבת שאתה מתכנן לעשות טרק אחד באי הדרומי וגם הוא בערך של 3 ימים. במקרה הזה נראה לי שכדאי לך להעביר אפילו עוד יום-יומיים של אי דרומי לטובת אי צפוני. הטיול שלך בנוי קצת בצורת "האי הדרומי יפה מאוד, בצפוני יש אטרקציות לעשות". זה לא בדיוק ככה. גם האי הצפוני יפה מאוד. אם אין לך אפשרות "לגנוב" עוד כמה ימים, אני הייתי מוותרת על השיט בוואיטומו ומקדישה את הזמן לטיול באזור הרי הגעש ליד טאופו (שתוכל בכל מקרה לעשות כי יש לך זמן שם) ואז נוסעת לאזור טראנאקי דרך הכביש היפה מאוד מספר 43 ומשם לוולינגטון. השיט בוואיטומו נחמד, התולעים הזוהרות במערה חשוכה - באמת יפה. אבל אם אתה רוצה לראות יותר מנ"ז אני הייתי מוותרת על זה. כביש מספר 43 נקרא גם Forgotten World Highway וזו גם בערך התחושה כשנוסעים בו. זה כביש מאוד מאוד יפה שנותן תחושה כאילו אתה באמת במקום שכוח אל (ותכלס - אתה במקום שכוח אל). אתה צריך יום אחד בשביל לנסוע שם ואז עוד יום מאזור הטאראנאקי לוולינגטון. אני הייתי מעדיפה נוף יפה על פני עוד אטרקציות.
כשאתם בוולינגטון, כדאי לכם מאוד להקדיש כמה שעות ולהכנס למוזיאון טה פאפא. הוא מוזיאון מרשים ומעניין מאוד על ניו זילנד הכניסה אליו חופשית ומומלצת מאוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בניתי מסלול לאי הצפוני מעוניין בחוות דעתכם תגובה ל - 5 26/06/2008 21:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על התגובות.

לגבי הרכב אתם צודקים לגמרי, פרט לעניין אחד.

הסיבה שאני שוכר רכב על היום הראשון היא בגלל שאם אני מוריד יום השכרה זה מקפיץ את המחיר ולא בגלל שאני חושב שאני צריך רכב באוקלנד.
אני באמת חושב שאני אוותר על המערות, אני אבדוק את הרעיון של שקד (תודה).

גיא
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בניתי מסלול לאי הצפוני מעוניין בחוות דעתכם תגובה ל - 6 28/06/2008 19:46 לתגובה קודמת
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 697 הודעות עד כה
הממ..
הקטע שלך עם הרכב מזכיר לי מקרה שקרה לי. הייתי יכול לקחת מהשכרה את אותו הרכב ב23 דולר ל28 או 28 דולר ל23 יום.(מה כדאי יותר?!).

מה שהייתי עושה עם חברת ההשכרה במקרה כזה, הוא לקחת את הרכב לא משדה התעופה, אלא ביום אחרי שאתה נוחת (מתי שנוח לך), ואח"כ משכיר את הרכב ליום אחד יותר (בהנחה שתקבל את המחיר העדיף) בסוף הטיול תוכל להחזיר את הרכב יום קודם. אתה לא תקבל על זה זיכוי, אבל גם לא קנס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חוות דעת על תכנון מסלול ב- NZ
להודעה הבאה:עזרה דחוף!!!(ניו-זילנד)

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

מחממים סורקים