כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הולנד-הטיול שלנו 26/06/2008 17:44 לתגובה הבאה
  gilamoti לא מחובר gilamoti  משתמש בינוני 74 הודעות עד כה
לבקשתו של ג'מוס אני עוזבת הכל ומתחילה בכתיבה, מקווה שזה לא מאוחר.

אז ככה-

שני הורים ושלושה "ילדים" בני 16,11,ו-18 .

טיסות :צ'רטר של ישראייר שהיו זולות (כ-530 $ לאדם)ויצאו בזמן ללא שום עיכוב עם צוות סבלני, נחמד ונינוח.

רכב : הרץ, תשלום על רכב מקבוצה c וקבלת רכב מקבוצה d או x .
275 אירו לשמונה ימים. בפועל חיכתה לנו בסכיפהול רנו סניק ש"עשתה" 19 ק"מ בלבד, ממש "מהניילונים".רכב עם תא מיטען ענק שהספיק לשתי מזוודות ושלושה צ'ימידנים בקלות. הכסאות האחוריים נוחים ביותר ומופרדים זה מזה כך שלמרות שילדינו גדולים היה להם נוח ביותר. גג נפתח , צבע שחור, ששה הילוכים ואפילו ג'י.פי.אס מובנה (בהולנדית). מה צריך יותר?!

ג'י, פי, אס : חברת "gps 4 you" מטרמינל 3, 50ש"ח ליום (לדבר עם סנדי האחראי. הוא קובע את המחיר). מעולה !
אין מילים, פשוט חובה, חוסך כאבי ראש וחיפושים במפה ומאפשר גם לנהג להנות ולהיות נינוח.ובעניין הנהג, לא להשאיר את הנהיגה רק לבעל, למרות הג'י,פי,אס האחריות מוטלת על כתפי הנהג וגורעת מההנאה של הדרך במיוחד במדינה כמו הולנד. ולכן גם האשה נוהגת. אני נהניתי מכל רגע של נהיגה ואיפשרתי גם לאישי החמוד להיתרווח ואף לנמנם פה ושם.

ועכשיו לדרך :

היגענו לסכיפהול ב- 21.30 (זמן מקומי)וקצת לפני 11.00 כבר היינו בצימר שהיה במרחק 20 דקות מהשדה. הצימר נקרא:
"wild rose country stables" ושייך לקבוצת צימרים הניקרת "הלב הירוק" http://www.groenehartlogies.nl .
הוא שייך לדירק ומרג'ון, זוג חקלאים חביבים שקיבלו אותנו בחום ודאגו להכין לנו חלב, קפה וסוכר לבקשתינו מראש. הצימר הוא אחד משלושה הממוקם לצד ביתם של הזוג ונראה נחמד מבחוץ (לא יותר) מאובזר למישעי מבפנים (מיקרו, כיריים קרמיות, תנור, מקרר, כל כלי המטבח הדרושים ואפילו מתקן לקפה פילטר כולל ניירות), שני חדרים כשאחד משמש כחדר שינה להורים עם מיטה זוגית ענקית וסלון גדול ובו 3 מיטות- לא כולל ספת ישיבה, פינת אוכל נוחה וחדר אמבטיה גדול עם אמבטיה וטוש- בקיצור נהדר. המחיר 600 אירו לחמישה אנשים לכל שמונת הימים כולל מצעים ומגבות. כביסה ומייבש בחדר ליד בעבור 5 אירו. כלי ניקוי לחדר ואפילו שואב אבק. אנו ניקינו בסוף ב-20 דקות (כולנו עבדנו), מי שלא רוצה לנקות ישלם 35 אירו. ועכשיו למיקום אוך, אוך, אוך מה אני אגיד נחלים קטנטנים, סוסים וסייחים, כבשים, פרות, ברווזים וברבורים. בעלי אמר שמתאים לו להישאר שם גם בלי לטייל. סופר במרחק 5 ק"מ, אמסטרדם ואטרכט במרחק של פחות מחצי שעה.
מאחר והיגענו בלילה וידענו שנגיע רעבים, לקחתי מהארץ חזה עוף על האש שהיקפאתי בקופסת פלסטיק ועוד כמה דברים שאיפשרו ארוחת ערב הגונה. כמו כן כל מה שצריך לסנדוויצ'ים לבוקר ובקבוקי מים שימנעו את הצורך לחפש סופר לפני תחילת היום. לא אמרו לי כלום באף אחד משדות התעופה.

יום רביעי : שמש ועננים לסירוגין. טמפ' נוחה ביותר.

ב-11.00 היגענו לארמון הט לו שם קנינו כרטיס מוזיאונים.אז ככה, יש להוסיף 5 אירו עמלת קנייה למחיר המופיע, כך שיוצא כ-40 אירו למבוגר ו-כ-25 אירו לילד (עד גיל 24). כרטיס הילדים משתלם מאוד בגילאי הילדים שלנו שכן במוזיאונים שני הגדולים נחשבים מבוגרים ומשלמים בהתאם. אגב מחירי הכניסה כמעט בכל המקומות עלו, ניתן לבדוק עידכונים באתרים. בגלל כרטיס המוזיאונים אינני זוכרת אותם. היינו שם כשעתיים שהיספיקו בהחלט. לא לוותר על האורוות בכניסה (לשמור לסוף) שם הילדים מצאו קצת יותר עניין בגלל המכוניות הישנות והתלבושות.
משם נסענו לחיטהורן היה ממש ריק ובחוץ עמדו רק שני משכירי סירות. שאלנו מישהו שהיציע שנדפוק על דלת של בית מס' 27 (בית ישן ולבן). אצל הגברת הנחמדה שכרנו סירה לשעתיים (25 אירו, 13 לשעה). הבן נהנה מאוד מהשייט, לשאר היה קצת ארוך. הגב' נותנת מסלול עם מפה ומסבירה שבשעתיים אפשר לצאת לאגם הפתוח ולא לשייט רק בין הבתים.נתנו לה שיעורי בית: למצוא סופר קרוב עד שנחזור. היא אכן נתנה לנו כתובת קרובה של אחד (השייך לרשת Albert Heijn )הפתוח עד 20.00 בעיר Meppel הסמוכה. Grote Akkerstraat 1 .אגב, הרשת שסימנה ראשי התיבות בתכלת על רקע לבן, נקייה, זולה וברוב הסניפים שעות הפתיחה מ-08.00 עד 20.00 . לא לשכוח שאין שקיות ואנו הישתמשנו בשקיות המוצבות ליד הירקות. אגב, קנינו כל מלפפון באירו אחד, אמנם גדול וטעים אך בכל זאת... וחזרה לחדר. הכנת ארוחת ערב בהישתתפות כולם (חוץ מהנהג שהיה עייף). הולנד, הולנד, אבל ארוחות הערב המשותפות החל מההכנה וכלה בהכנסת הכילים למדיח היו חלק נפלא לא פחות של כל יום. הביחד הזה שכה חסר, במיוחד עם ילדים גדולים והורים חמורי עבודה שווה את כל העולם !

יום חמישי : יום גשום (גשם זרזיפי מציק).

היגענו ב11.00 לדולפינריום. למרות הגשם המעצבן, היה נחמד ביותר. היו בתי ספר אולם נעזרנו בתוכניה וכשם היו בהופעת הדולפינים אנו היינו בזו של כלבי הים (שהיתה מקסימה) וההיפך. אכן, יש להגיע כ- חצי שעה לכל אחת משתי ההופעות הללו ולשבת מהשורה החמישית ואילך ובאמצע. ישנו מופע קטן יותר של כלבי ים (לא זה המרכזי)- לא לפספס. ביציאה מהאקווריומים נערך שיעור למאלפים חדשים בשעה 16.00 לערך. אנו נקלענו במקרה, שווה לשאול כדי להיסתכל. כאן ברכתי את מי שאמר להביא מטריות. ההולנדים שולפים אותם ללא היתרגשות מיותרת וממשיכים לעשות הכל כרגיל. כדאי לאמץ גישה זו ולא להיתבאס מהגשם. זה מה שאנו עשינו. יצאנו מהדולפינריום אחרונים ב-17.00 . אכן חנינו ב-6 אירו לכל היום אולם החניון קרוב דקה וחצי מהכניסה כך שמי שלא מתכוון להישאר הרבה ניתן לשלם שם במדחנים לפי שעה ולצאת להוסיף מטבעות. המרחק לא רב כלל. תוכננה הוחה פלואה באותו יום, אולם הגשם של הבוקר שהפסיק בדיוק ב-17.00 ופינה מקום לשמש יפיפיה, התיש אותנו והחלטנו לקנח בטיול ב-Harderwijk המקסימה. תוך דקות ספורות של הליכה המהדולפינריום היינו במרכז שם אכלנו במאפייה קטנה (בצבעי וורוד שאי אפשר לפספס) טעים ולא יקר כלל (15 אירו לכולם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. גילה, נוווו? אני נהנית! תגובה ל - 1 26/06/2008 17:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1117 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הולנד-הטיול שלנו תגובה ל - 1 26/06/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  michaviv לא מחובר michaviv  משתמש בינוני 75 הודעות עד כה
שלום. התיאור נשמע/נקרא כל כך חי וכייפי, איפה ההמשך?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הולנד-הטיול שלנו תגובה ל - 3 26/06/2008 20:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hgktrduc hgktrduc לא מחובר hgktrduc  משתמש בינוני 120 הודעות עד כה
גילה,
יופי של תיאור
עושה געגועים ובעיקר חשק להמשך
אני מחכה בסבלנות
נחיתה רכה ונעימה, יעל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. icon9.gif  רוצים עוד ! נשארנו פעורי פה וזה לא יפה... תגובה ל - 4 26/06/2008 22:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע לא מחובר ע ע  משתמש פעיל 352 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לגילה תגובה ל - 1 27/06/2008 09:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תמי לא מחובר תמי  משתמש פעיל 269 הודעות עד כה
נהניתי לקרוא את התיאורים מהולנד. אנחנו טיילנו שם לפני שהכרתי את הפורום, ולכן, לא היינו מספיק מקצועיים...

אבל הכי חשוב, סוף סוף אני זוכה לחוות דעת על הרנו סניק, שהזמנו הקייץ. אני מניחה שזה היה הרכב ל-5? אני מבינה שיש תא מטען גדול, כי זה מאוד חשוב לנו. בדרך כלל אנחנו נוסעים (5 נפשות) עם 4 צ'ימידנים מלאים. ממה שכתבת התרשמתי שזה מספיק. אשמח לשמוע אישור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הולנד-הטיול שלנו תגובה ל - 1 27/06/2008 11:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3521 הודעות עד כה
היי גילה,
מאד נהיניתי לקרוא. תודה על השיתוף. מחכה לתמונות!
שבת שלום!

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הולנד-הטיול שלנו תגובה ל - 7 28/06/2008 01:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  gilamoti לא מחובר gilamoti  משתמש בינוני 74 הודעות עד כה
תודה על כל התודות.

לגבי הרכב, מספיק בהחלט. תא המטען גדול. אני גם החזקתי באופן קבוע תיק גב לרגלי (במושב ליד הנהג) והוא לא הפריע.

גילה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הולנד-הטיול שלנו תגובה ל - 8 28/06/2008 20:49 לתגובה קודמת
  תמי לא מחובר תמי  משתמש פעיל 269 הודעות עד כה
תודה גילה

אגב, מאוד הסכמתי עם מה שכתבת לגבי ארוחת הערב המשותפת המשפחתית בדירת הנופש. זה אחד הדברים המוצלחים בעיני גם בנסיעות שלנו. אני תמיד מבטיחה לעצמי שאמשיך בכך גם אחרי שנחזור, אבל העייפות והעצלות לאחר יום עבודה מכריעות אותי מהר מאוד...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:גם אנחנו יוצאים לדרך...
להודעה הבאה:לזיווה ואיריס