כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא 26/06/2008 18:52 לתגובה הבאה
  גלית הותיקה לא מחובר גלית הותיקה  משתמש פעיל 1712 הודעות עד כה
שוב אני פה. מסתכלת די הרבה קדימה, אבל כהרגלי בקודש, אני אוהבת להתחיל לתכנן בערך שנה קודמת ואז מגיעה ליעד עם רמת ידע כמעט כמו של מדריך טיולים.
אז ככה, זוג + 2 (יהיו באותה עת: הבת-14 הבן-11).
היינו כבר:
ארצות הברית (טיול בת מצווה גדול), הולנד, פעמיים פריז, לונדון, צפון איטליה (גארדה).
מחפשת יעד שידמה לצפון איטליה: עדיפות לטיול כוכב, נופים מרהיבים, עיירות ציוריות. אבל צריך שיהיו מוקדי עניין בגובה העיניים לילדים.
אני מתה מפחד מרכבלים וגבהים חריגים, כך שלהציע לי מגלשות הרים זה רעיון די בעייתי.
לא מעוניינת בדולומיטים. אין לי התנגדות לשלב מאגם מאג'ורה לכיוון שוויץ. 10 ימים נשמע סביר. (ואם זה כך, לא יהיה אכפת לי להחליף לינה בדרך).
חשבתי שוויץ, אבל הסתכלתי ב-1001 וטיפים ויצאתי בתחושה שהיעד הוא בעיקר למשפחות עם ילדים קטנים.
מדובר בחודשים יולי/אוגוסט, כך שלמרות שידוע לי שמזג האוויר בעולם השתגע, עדיין מעדיפה יעד שהתקווה בו היא לאוויר הרים צלול וקרירות קלה.
לא גרמניה.
מקווה שלא שיגעתי אתכם.
תודה מראש כתמיד.

"אין לראות את הדברים היטב אלא בלב בלבד. כי הדבר החשוב באמת, סמוי מן העין". הנסיך הקטן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא תגובה ל - 1 26/06/2008 21:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3510 הודעות עד כה
היי גלית,
אני חושבת שאוסטריה מאד יכולה להתאים-אזור האגמים ואולי בשילוב עם טירול-לא חייבים.
אפשר לטייל באזור בטיול כוכב, שיט באגמים, מכרה מלח, מערת קרח, זלצבור עם ארמון הלברון , טירה עם מופע עופות דורסים, חיפוש זהב, ועוד ועוד. אמנם יש גם כמה רכבלים, בעיקר אם רוצים להגיע לשלג, וגם מגלשות הרים, אבל...ניתן גם לוותר...

לדעתי גם שוויץ מאד מתאימה למשפחות גם עם ילדים בגילאים שלכם. מעניין איך התרשמת שהיא מתאימה בעיקר לילדים קטנים...

אזורים אחרים שיכולים להתאים- הארדנים ובלגיה, סלובניה, הייתי אומרת גם קרואטיה, אבל מה לעשות , חם שם, אבל הפיצוי בחופים והאיים המדהימים. סלובקיה...

אגב, מאד מבינה את הצורך לתכנן מראש וללמוד על האזור לעומק. גם אני נוהגת כך...
המשך ערב נעים! (כבר אמרתי לך שאוהבת את החתימה שלך? Smile )

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא תגובה ל - 1 26/06/2008 23:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  y y y לא מחובר y y y  משתמש פעיל 1662 הודעות עד כה
אני חושב על הצעה אחרת לגמרה- סקוטלנד! גם ערים מהנות מאוד (אדינבורו הנפלאה וגלזגו המתעוררת) גם נופים מדהימים, וגם אנשים שאולי קצת יותר לתקשר איתם מאשר האוסטרים (בטח עם הילדים מדברים קצת אנגלית), וגם משהו שונה ממה שעשיתם עד עכשיו (כי אם כבר הייתם בצפון איטליה, אז מעבר לגבול בדרום אוסטריה או שויץ לא תמצאו בדיוק פלנטה אחרת..).
ולגבי ה"טיול עם ילדים"- אולי בגלל שעוד אין לי ילדים, ואולי בגלל שעוד יש לי זכרונות מעומעמים מטיולים עם הורי בערך באותם גילאים, אני יכול להגיד שגם כנער הצלחתי להנות מאותם דברים מהם אני נהנה היום, מבלי שהורי החליטו (למזלי) לדחוף אותי לכל מיני צינורות במורד האלפים, ושאר ירקות שמכונים כאן בפורום מסיבה לא ברורה "אטרקציות" (ילדים הם קטנים, אך לא מטומטמים).להושיב באחד מימי הטיול את הילד במושב הקידמי, לתת לו את המפה ולהודיע שבאותו יום הוא האחראי והמחליט הבלעדי על כל מה שיקרה בטיול ישאיר לו הרבה יותר חוויות יפות מכל ה"אטרקציות" מקדונלד-סטייל שבעולם.

תהנו!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא תגובה ל - 3 26/06/2008 23:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גם אני חשבתי על סקוטלנד (אליה היה הטיול המשפחתי הראשון שלנו, בדיוק מהסיבות שהזכרת, וזכור מאד לטובה) רק לא כל כך מתאימה לטיול כוכב. אבל כמובן שהיא מדהימה!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא תגובה ל - 1 28/06/2008 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rachel58 לא מחובר rachel58  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
שלום לך,
לדעתי סלובניה וצפון קראוטיה,
שנה שעברה נסענו באוגוסט 2 משפחות עם ילדים 10-14 עם רכב שכור
היה מקסים .סלובניה יפיפיה אפשר לעשות טיול כוכב ויש הרבה אטרקציות לילדים. אוכל נהדר וגם יחסית זול לאירופה ישאר לך טעם טוב הרבה הרבה זמן. היינו חוזרים ברצון שוב\
טיול מהנה
רחל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא תגובה ל - 5 29/06/2008 17:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  גלית הותיקה לא מחובר גלית הותיקה  משתמש פעיל 1712 הודעות עד כה
שלום לכולם. כל הרעיונות נפלאים ומעוררים חשק.
נירית נגעה דווקא בנקודה רגישה, מאז ומתמיד הייתה לי חולשה לנופים האיריים והסקוטים. תמיד היו תרוצים שאין טיסות ישירות (פרט לאירלנד נדמה לי באמצעות ארקיע), או שהילדים היו קטנים מדי. התחלתי לגלוש קצת ב - 1001 טיפים ונראה לי הנושא של אירלנד. אלא אם נירית, תוכלי לתת לי יותר מידע על פעילויות עם ילדים שהן לא רק טבע בסקוטלנד כי משום מה אירלנד נראית יותר ערוכה לגירויים עבור הילדים.
חשבתי גם על שתי אפשרויות הנוגעות לאירלנד:
אפשרות ראשונה: 3 ימים דבלין ועוד שבוע טיול מעגלי ברכב (ברור לי שהדבר יאלץ אותנו לוותר על טיול כוכב)
אפשרות שנייה: 3 ימים דבלין ושייט נהרות לשבוע.
מה דעתכם?
נירית, לגבי שוויץ עוד לא סגרתי את הנושא, אבל ב - 1001 טיפים היו מעט מאד טיפים שהתייחסו למשפחות עם ילדים "גדולים".
שוב תודה. אשמח להתייחסות.

"אין לראות את הדברים היטב אלא בלב בלבד. כי הדבר החשוב באמת, סמוי מן העין". הנסיך הקטן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כסף ישן-שילינגים אוסטרים תגובה ל - 6 29/06/2008 17:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nkfv07 לא מחובר nkfv07  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
ברשותי סכום שילינגים אוסרים
מהטיול האחרון שעשיתי באוסטריה לפני 10 שנים ושכחתי מהם. האם עדין ניתן להמירם ואיפה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. סקוטלנד עם ילדים תגובה ל - 6 29/06/2008 18:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי גלית, שוב
באירלנד עוד לא הייתי אז לא אוכל להשוות.
עם הבן היינו בטיול בר מצווה בסקוטלנד, לפני כ8-9 שנים, ועשינו טיול יותר בכיוון שYYY תיאר, כלומר לא חיפשנו אטרקציות מיוחדות בשבילו, אבל הוא נהנה מכל רגע.
טירות ולוכים מסתוריים-כבר שבו אותו מההתחלה. היות שאנחנו אוהבים לטייל גם ברגל, כל יום כמעט עשינו מסלול (לא קשה מדי, ומהנה) לפעמים בשילוב עם רכבל. ליד פורט ויליאם הלכנו במסלול משגע הכולל גם גשר תלוי, וגילינו את בקתות ההרים המשמשות את הטרקרים.
שטנו במעבורת לאי סקאי, והטירה הנהדרת שם והטיול באי המדהים הזה היו השיא של הטיול.
עשינו איזה שיט באחד האגמים, שטנו לדולפינים ולכלבי הים (קצת טבע בכל זאת), ניסינו להבין את השפה הגלית העתיקה-בצפון נתקלנו בלא מעט אנשים שדיברו איתנו בשפה זו.
נסינו לשחזר מאיפה בדיוק לאסי שבה הבייתה (אחד הספרים האהובים עלינו).
הבנתי שהסרט הרי פוטר צולם בחלקו בסקוטלנד, כולל רכבת הקיטור הנחמדה מפורט וויליאם.
נכנסנו למוזיאונים קטנים המתארים איך חיו האנשים בעבר באזור, והיינו באתר שחזור קרב מפורסם.

אם תרצי, אנסה לשחזר את המקומות המדוייקים שהייינו בהם.

ועוד משהו. השנה נוסעת לשוויץ, אמנם לטיול זוגי, וגיליתי המון דברים לעשות שם עם ילדים גדולים, כולל פארקי מים, עליה לפסגות מושלגות , פארקי חבלים, טיולי סוסים, אופניים, רפטינג, נסיעה בדרכים מקסימות.- כמובן חלק מהדברים מחייבים רכבלים וכוללים מגלשות, אבל בהחלט מיועדים גם לגדולים.
ושאלה אחרונה-חשבתם על סקנדינביה? אמנם לא מתאים לטיול כוכב, אבל נורבגיה פשוט מדהימה!! ליגה אחרת לכל הדעות, כולל הרבה לעשות ולראות גם עם ילדים! מאד יקר , אבל שווה כל קרונה!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. סקוטלנד עם ילדים תגובה ל - 8 29/06/2008 19:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1273 הודעות עד כה
לגלית.
גם אנחנו עשינו טיול ברמצווה לסקוטלנד.הבן התלהב בעקבות הסרט לב אמיץ.אמנם גולת הכותרת של הטיול היתה ביקור במוזיאון החיפושיות בליברפול ובאיצטדיון אנפילד במנצ'סטר.אבל הוא מאד נהנה בסקוטלנד.
הטיול נבנה לתאריך של המצעד באדינבורו ואם אתם חושבים על זה ברצינות הזמנת הכרטיסים נעשית חודשים רבים לפני(אנחנו הזמנו כ 4 חודשים מראש וכבר רוב הכרטיסים היו מוזמנים).

מדינה נוספת שבה נהיה השנה לכן זה לא מידע אישי (עוד חודש) נורבגיה לא טיול כוכב.
318.JPG
318.JPG(גודל:17.65KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. סקוטלנד עם ילדים תגובה ל - 9 29/06/2008 21:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2410 הודעות עד כה
רוצה להצטרף וגם להביע דעה שונה:
להצטרף לרעיון של נורבגיה - באמת היפה מכולן, ואם תקחו מספיק זמן וגם תצפינו, תהיה לילדים חוויה יוצאת דופן. נורבגיה מאוד אוהבת ילדים והאטרקציות בהתאם לכך. כדאי להתחבר לאתרים עכשווים של נורבגיה הם יתנו את התשובה המתאימה ביותר. כמובן שהיא יקרה ביותר. אני מבינה שאירלנד לא פחות יקרה מנורבגיה - וזאת מקריאה בלבד.
הדעה השונה היא לגבי סקוטלנד - ככל שהיא יפה ומעניינת, שוויץ, אוסטריה ונורבגיה עולות עליה פי כמה מונים, אין מה להשוות בכלל ביופי.

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אכן נורבגיה יפה מכל הארצות בארופה. תגובה ל - 10 29/06/2008 21:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5317 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. icon12.gif  נורבגיה היפה מכולן סוף -סוף יש הסכמה רחבה בפורום! תגובה ל - 11 29/06/2008 23:29 לתגובה קודמת
Laughing Laughing

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:המרת מטבע
להודעה הבאה:למבינים בקרואטיה ובעיקר בכבישיה

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר