| 1. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא |
26/06/2008 18:52  |
| |
גלית הותיקה |
1712 הודעות עד כה |
|
|
שוב אני פה. מסתכלת די הרבה קדימה, אבל כהרגלי בקודש, אני אוהבת להתחיל לתכנן בערך שנה קודמת ואז מגיעה ליעד עם רמת ידע כמעט כמו של מדריך טיולים.
אז ככה, זוג + 2 (יהיו באותה עת: הבת-14 הבן-11).
היינו כבר:
ארצות הברית (טיול בת מצווה גדול), הולנד, פעמיים פריז, לונדון, צפון איטליה (גארדה).
מחפשת יעד שידמה לצפון איטליה: עדיפות לטיול כוכב, נופים מרהיבים, עיירות ציוריות. אבל צריך שיהיו מוקדי עניין בגובה העיניים לילדים.
אני מתה מפחד מרכבלים וגבהים חריגים, כך שלהציע לי מגלשות הרים זה רעיון די בעייתי.
לא מעוניינת בדולומיטים. אין לי התנגדות לשלב מאגם מאג'ורה לכיוון שוויץ. 10 ימים נשמע סביר. (ואם זה כך, לא יהיה אכפת לי להחליף לינה בדרך).
חשבתי שוויץ, אבל הסתכלתי ב-1001 וטיפים ויצאתי בתחושה שהיעד הוא בעיקר למשפחות עם ילדים קטנים.
מדובר בחודשים יולי/אוגוסט, כך שלמרות שידוע לי שמזג האוויר בעולם השתגע, עדיין מעדיפה יעד שהתקווה בו היא לאוויר הרים צלול וקרירות קלה.
לא גרמניה.
מקווה שלא שיגעתי אתכם.
תודה מראש כתמיד.
"אין לראות את הדברים היטב אלא בלב בלבד. כי הדבר החשוב באמת, סמוי מן העין". הנסיך הקטן
|
|
|
|
| 2. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא תגובה ל - 1 |
26/06/2008 21:02   |
|
היי גלית,
אני חושבת שאוסטריה מאד יכולה להתאים-אזור האגמים ואולי בשילוב עם טירול-לא חייבים.
אפשר לטייל באזור בטיול כוכב, שיט באגמים, מכרה מלח, מערת קרח, זלצבור עם ארמון הלברון , טירה עם מופע עופות דורסים, חיפוש זהב, ועוד ועוד. אמנם יש גם כמה רכבלים, בעיקר אם רוצים להגיע לשלג, וגם מגלשות הרים, אבל...ניתן גם לוותר...
לדעתי גם שוויץ מאד מתאימה למשפחות גם עם ילדים בגילאים שלכם. מעניין איך התרשמת שהיא מתאימה בעיקר לילדים קטנים...
אזורים אחרים שיכולים להתאים- הארדנים ובלגיה, סלובניה, הייתי אומרת גם קרואטיה, אבל מה לעשות , חם שם, אבל הפיצוי בחופים והאיים המדהימים. סלובקיה...
אגב, מאד מבינה את הצורך לתכנן מראש וללמוד על האזור לעומק. גם אני נוהגת כך...
המשך ערב נעים! (כבר אמרתי לך שאוהבת את החתימה שלך? )
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
|
|
|
|
|
| 4. עזרתכם בבקשה ברעיונות ליעד הבא תגובה ל - 3 |
26/06/2008 23:52   |
|
גם אני חשבתי על סקוטלנד (אליה היה הטיול המשפחתי הראשון שלנו, בדיוק מהסיבות שהזכרת, וזכור מאד לטובה) רק לא כל כך מתאימה לטיול כוכב. אבל כמובן שהיא מדהימה!
|
|
|
|
|
|
| 7. כסף ישן-שילינגים אוסטרים תגובה ל - 6 |
29/06/2008 17:59   |
| |
nkfv07 |
3 הודעות עד כה |
|
|
ברשותי סכום שילינגים אוסרים
מהטיול האחרון שעשיתי באוסטריה לפני 10 שנים ושכחתי מהם. האם עדין ניתן להמירם ואיפה?
|
|
|
|
| 8. סקוטלנד עם ילדים תגובה ל - 6 |
29/06/2008 18:35   |
|
היי גלית, שוב
באירלנד עוד לא הייתי אז לא אוכל להשוות.
עם הבן היינו בטיול בר מצווה בסקוטלנד, לפני כ8-9 שנים, ועשינו טיול יותר בכיוון שYYY תיאר, כלומר לא חיפשנו אטרקציות מיוחדות בשבילו, אבל הוא נהנה מכל רגע.
טירות ולוכים מסתוריים-כבר שבו אותו מההתחלה. היות שאנחנו אוהבים לטייל גם ברגל, כל יום כמעט עשינו מסלול (לא קשה מדי, ומהנה) לפעמים בשילוב עם רכבל. ליד פורט ויליאם הלכנו במסלול משגע הכולל גם גשר תלוי, וגילינו את בקתות ההרים המשמשות את הטרקרים.
שטנו במעבורת לאי סקאי, והטירה הנהדרת שם והטיול באי המדהים הזה היו השיא של הטיול.
עשינו איזה שיט באחד האגמים, שטנו לדולפינים ולכלבי הים (קצת טבע בכל זאת), ניסינו להבין את השפה הגלית העתיקה-בצפון נתקלנו בלא מעט אנשים שדיברו איתנו בשפה זו.
נסינו לשחזר מאיפה בדיוק לאסי שבה הבייתה (אחד הספרים האהובים עלינו).
הבנתי שהסרט הרי פוטר צולם בחלקו בסקוטלנד, כולל רכבת הקיטור הנחמדה מפורט וויליאם.
נכנסנו למוזיאונים קטנים המתארים איך חיו האנשים בעבר באזור, והיינו באתר שחזור קרב מפורסם.
אם תרצי, אנסה לשחזר את המקומות המדוייקים שהייינו בהם.
ועוד משהו. השנה נוסעת לשוויץ, אמנם לטיול זוגי, וגיליתי המון דברים לעשות שם עם ילדים גדולים, כולל פארקי מים, עליה לפסגות מושלגות , פארקי חבלים, טיולי סוסים, אופניים, רפטינג, נסיעה בדרכים מקסימות.- כמובן חלק מהדברים מחייבים רכבלים וכוללים מגלשות, אבל בהחלט מיועדים גם לגדולים.
ושאלה אחרונה-חשבתם על סקנדינביה? אמנם לא מתאים לטיול כוכב, אבל נורבגיה פשוט מדהימה!! ליגה אחרת לכל הדעות, כולל הרבה לעשות ולראות גם עם ילדים! מאד יקר , אבל שווה כל קרונה!
|
|
|
|
| 9. סקוטלנד עם ילדים תגובה ל - 8 |
29/06/2008 19:48   |
| |
אלון.י |
1273 הודעות עד כה |
|
|
לגלית.
גם אנחנו עשינו טיול ברמצווה לסקוטלנד.הבן התלהב בעקבות הסרט לב אמיץ.אמנם גולת הכותרת של הטיול היתה ביקור במוזיאון החיפושיות בליברפול ובאיצטדיון אנפילד במנצ'סטר.אבל הוא מאד נהנה בסקוטלנד.
הטיול נבנה לתאריך של המצעד באדינבורו ואם אתם חושבים על זה ברצינות הזמנת הכרטיסים נעשית חודשים רבים לפני(אנחנו הזמנו כ 4 חודשים מראש וכבר רוב הכרטיסים היו מוזמנים).
מדינה נוספת שבה נהיה השנה לכן זה לא מידע אישי (עוד חודש) נורבגיה לא טיול כוכב.
 |
| 318.JPG(גודל:17.65KB) |
|
|
|
|
|
| 11. אכן נורבגיה יפה מכל הארצות בארופה. תגובה ל - 10 |
29/06/2008 21:26   |
|
הודעה ללא תוכן
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.