|
| 2. צריך עזרה בתכנון טיול תגובה ל - 1 |
27/06/2008 14:17   |
| |
kravchyk |
83 הודעות עד כה |
|
|
|
כדאי שתתגבש לבד על מה אתה רוצה לעשות, ובאיזה אופן, אבל שנה היא זמן מספיק להיות כמעט בכל המדינות בדר' אמריקה. כדאי שתפתח מפה ותראה פחות או יותר מסלול אפשרי.
נובמבר הוא חודש מצויין להתחיל בטיול בנחיתה בארגנטינה, להיות כמה ימים בבואנוס איירס, אח"כ בחצי האי ולדז, ומשם לנסוע לארץ האש, ולהתחיל לטפס צ'ילה-ארגנטינה עד לפורטמונט.
תברר מתי יוצא הקרנבל בשנה הבאה, ותתזמן את ההגעה שלך לברזיל סמוך אליו (אם כי כמובן אפשר לבקר בברזיל גם אח"כ, ואולי זה אף יכול להשתלב לך במסלול מעגלי שבו תמשיך מצ'ילה צפונה לבוליביה, אח"כ פרו, אח"כ אקוודור, אח"כ קולומביה, וממנה לסיים בברזיל)
קח בחשבון עלות ממוצעת של כ-1000 דולר לחודש, כמובן שיהיו מדינות שתוציא פחות (בוליבהי, פרו, אקוודור) ויש מדינות שתוציא יותר (ברזיל, אולי גם ארגנטינה וצ'ילה).
כמובן, ככל שתעשה יותר טרקים, ותישן יותר בטבע, העלויות שלך יהיו קטנות יותר - רק שקח בחשבון שכדי לעשות טרקים אתה צריך אוהל (ניתן לשכור ברוב המקומות), שק שינה, וציוד נוסף כמו בנזיניה ביגוד, נעלים טובות וכיוצ"ב. סניף למטייל הקרוב למקום מגוריך ישמח לתת לך מידע נוסף...
אם תעשה טיסות פנים (במידה שתיסע לקרנבל בברזיל אתה תעשה טיסות פנים) זה עשוי ליייקר את הטיול - בכל מקרה, 60 אלף זה כיום קצת יותר מ-15 אלף דולר, מה שבהחלט צריך להספיק לך.
אם לחלק את השנה הזו - לצ'ילה וארגנטינה הייתי נותן חודשיים אולי אפילו חודשיים וחצי, פרו ובוליביה ביחד בין 3.5-4 חודשים, ברזיל חודשיים, אקוודור חודש, קולומביה חודש וחצי. זה מגיע ל-11 חודש, עם החודש הנותר תשחק.
זכור בכל מקרה שבמהלך השנה הזו אתה שגריר של מדינת ישראל - אז תשתדל להשאיר רושם טוב...
|
|
|
|
| 3. עשה זאת בעצמך תגובה ל - 2 |
27/06/2008 16:01  |
| |
yotami_casazoola |
540 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום גיא
אני מניח שעוד תתקל ברבים שיכוונו אותך ויגידו לך בדיוק מה עליך לעשות. זה יכול להיות בסדר גמור כמובן, בתנאי שתדע להפריד את העובדות מן הדעות האישיות שבדבריהם.
אני למשל, יכול לומר לך בפה מלא ששנה בדרום אמריקה היא תקופה מצויינת לביקור במדינה או שתיים, אבל זהו טעמי האישי בלבד, ואת הקצב שלך עליך לקבוע בעצמך- דבר הנקבע במהלך הטיול עצמו.
אני מציע לך ליצור לעצמך מאגר ידע משלך, בעזרתו תוכל להחליט החלטות ולבחור בחירות בהתאם לראש שלך בלבד במהלך הטיול שלך.
לך אל הספריה וחפש ספרים ומגזינים רלוונטים.
חפש בטלויזיה סרטי טבע ותכניות העוסקות בנושא.
הצץ באטלסים ובספרי תמונות.
האזן להרצאות על דרום אמריקה וחפש בפורומים קצת אחורה, למציאת תשובות לשאלות שכבר נשאלו אלפי פעמים.
בקיצור השקע מספר שעות/ימים בלמידה על המקומות אליהם אתה עומד להגיע. ככל שתדע יותר, כך הטיול שלך יהיה ממצה יותר.
בנוסף למקורות המידע שציינתי, ומכיוון שאתה עומד לנחות בחדש נובמבר = קלאסי להתחיל בפטגוניה; אני ממליץ לך לקרא גם את הספר "טרקים וטרמפים בפטגוניה" (ניתן להשיג גם ב"למטייל") שיעזור לך בכל שלבי ההבנה והתכנון של הטיול שלך. הספר ייתן לך את הידע והכלים ליצירת טיול שיתאים במיוחד עבורך !
אם יהיו לך שאלות נוספות כתוב לי ואשמח לעזור.
להתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
|
|
|
|