כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סנטה קרוז + אינקה טרייל לפדלאות 27/06/2008 00:49 לתגובה הבאה
  ilanrimon לא מחובר ilanrimon  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
שלום
בעלי ואני (גילאי 26) טסים לדרום אמריקה
רצינו לצאת לשני טרקים: סנטה קרוז ואינקה טרייל (המקוצר - יומיים)
והוא קצת מפחד לעשות איתי את זה
אני בחורה לא כל כך ספורטיבית מעולם לא טירקתי אבל אני לא לגמרי פדלאה (ויעיד על כך מדריך הספינינג...) הבנתי גם שאילו לא טרקים שבהם אני נדרשת לסחוב את כל הציוד.
שאלות:
אני חושבת שאני מסוגלת. האם אני טועה?
עד כמה אילו מסלולים קשים פיזית? וסזיפים מבחינת תנאים?
האם מאוחר להזמין את האינקה טרייל לאמצע ספטמבר? דרך מי עושים את זה?
כמה זמן מומלץ להקדיש בהווארז לפני היציאה לסנטה קרוז ע"מ להתרגל לגובה?
בתודה מראש לעונים
לירון ובעלה שלא מעריך אותה מספיק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סנטה קרוז + אינקה טרייל לפדלאות תגובה ל - 1 28/06/2008 11:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  kravchyk לא מחובר kravchyk  משתמש בינוני 53 הודעות עד כה
שלום שלום,
לגבי מאצ'ו-פיצ'ו - האינקה טרייל זה 4 ימים, היומיים זה בעצם קיצור של הטרק, וחבירה ללילה האחרון שלו - אין לי מושג אם צריך ליומיים האלה להזמין מקום (לאינקה טרייל צריך, ונראה לי שעכשו יהיה כבר מאוחר מדי) - בכל מקרה ניתן לבקר במאצ'ו פיצ'ו בלי שום קשר, או לעשות את הסלקנטאי (תוכלי לקרוא עליו באתר).
מבחינת רמת הקושי - היומיים האלה בכלל לא קשים (היום השני והשלישי באינקה טרייל הם הימים הקשים), וחוץ מעלייה קטנה בהתחלה, כל השאר יהיה בירידה.
לגבי הסנטה קרוז - מדובר בטרק יפה, של 3 ימים ושני לילות, שהנקודה הגבוהה ביותר בו היא של 3800 מטר - זה ה-pass של הטרק. לכן, בקטע של התאקלמות, לא צריכה להיות בעייה. למעט העלייה ל-pass שאורכת איזה שעתיים שלוש, הטרק עצמו לא קשה.
לגבי לסחוב ציוד - אין לי מושג על היומיים בדרך למאצ'ו פיצ'ו - את האינקה טרייל עצמו ניתן לעשות עם סבלים, שסוחבים הכל, ואת יכולה ללכת עם תיק קטן. לגבי הסנטה קרוז - ניתן לשכור חמור וחמר בכפר שממנו יוצאים לטרק.
עוד דבר - בשני הטרקים צריך לדאוג להביא אוכל לכל הימים.
בקיצור, אין מה לחשוש. נראה לי שתחזיקו מעמד, ותוכלו לספר חוויות לילדים..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סנטה קרוז + אינקה טרייל לפדלאות - כמה עידכונים תגובה ל - 2 28/06/2008 11:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ayalonbz לא מחובר ayalonbz  משתמש בינוני 62 הודעות עד כה
אומנם עברו כבר שנתיים אבל לא נראה לי שהרבה השתנה...
הפאס הכי גבוהה של הסנטה קרוז הוא בגובה של 4750 מ מעל פני הים (כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת). למרות זאת, הטרק עצמו לא נחשב לקשה פיזית ואכן ניתן לצאת עם חמר שסוחב את הציוד. בכל מקרה מומלץ להגיע לוואראז ולהתאקלם במשך מספר ימים, לעשות כמה טיולים קצרים באזור (יש המון מה לראות) ורק אז לצאת לטרק.
לגבי האינקה טרייל, אז גם הוא טרק לא קשה במיוחד, והפאס הגבוהה ביותר הוא בגובה של 4250 מ' אם אינני טועה וגם זה לא טרק קשה. לדעתי אין בעיה להזמין עכשיו מקום ואפשר לעשות את זה דרך כל סוכנות שנמצאת בקוסקו (הישראליות נקראות "הבית של פיסטוק" ו"חביתוש").
אם את בכושר בסיסי, אז באמת לא צריכה להיות לך בעיה לעשות את שני הטרקים האלו, ויעידו האירופאים הקשישים שפגשתי בדרך..
תהנו
התצפית בפאס של הסנטה קרוז.JPG
התצפית בפאס של הסנטה קרוז.JPG(גודל:15.89KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לאינקה טרייל,גם לקצר, צריך להזמין כמה חודשים מראש תגובה ל - 3 28/06/2008 20:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון . לא מחובר דורון .  משתמש פעיל 1271 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. סנטה קרוז + אינקה טרייל לפדלאות - כמה עידכונים תגובה ל - 3 28/06/2008 21:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  kravchyk לא מחובר kravchyk  משתמש בינוני 53 הודעות עד כה
הלכתי ובדקתי עכשו באלבום תמונות שלי - הפאסס של הסנטה קרוז אכן 4750 מ' מעל פני הים. עברו כבר 12 שנה מאז - עמכם הסליחה...
לכן, בניגוד למה שכתבתי - 4750 מ' זה גובה לא מבוטל, שמצריך התאקלמות של יום יומיים. מה שכן, זה לא ממש נורא גבוה, ומיד אחרי הפאסס יש ירידה לא קטנה.
אני הגעתי לסנטה קרוז אחרי בוליביה, אחרי המאצ'ו פיצ'ו ואחרי אזנגאטה, ככה שלא הרגשתי בכלל את הגובה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לאינקה טרייל,גם לקצר, צריך להזמין כמה חודשים מראש תגובה ל - 4 30/06/2008 11:41 לתגובה קודמת
  ilanrimon לא מחובר ilanrimon  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
תודה רבה לכל העונים Smile
אנחנו אכן ננסה את זה ונקווה שלא יהיו טראומות...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:Huaraz
להודעה הבאה:מפגש התנדבות בעולם 10/7/08

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות

כתבי למטייל כרגע בדרום אמריקה

מידע נוסף

חיפוש מהיר