כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon14.gif  מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים 28/06/2008 09:22 לתגובה הבאה
  שורש לא מחובר שורש  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
היי,
גם אנחנו צפויים לבקר בבלגיה והולנד בקיץ- 12 יום, שתי משפחות- לכל אחת שתי בנות בגילאים 8ו -10, בשני רכבים נפרדים.
לאחר שקראנו בפורום את ההמלצות של כולם, בנינו מסלול, נשמח מאד לשמוע את חוות דעתכם ומנסיונכם,
להלן המסלול:
18/8 - הטיסה להולנד- נחיתה בשעה 09:00 בבקר ונסיעה לכיוון בלגיה, לינה 4 ימים בדורבאי- פארק המבוכים.
19/8 - מצודת נאמור, הפלגה על נהר מוס, נסיעה לdinant ואם ישאר זמן שייט קיאקים ב-anseremme
20/8 - מערת נטיפים האן סור לס,סאפרי animal park , ו- bouillon
21/8 -רכבת פדלים falaen (אשמח לשמוע חוות דעת כי הדעות חלוקות),מסע ברכבת קיטור לשלושת העמקים.
22/8 - נסיעה לכיוון הולנד- לינה 7 לילות ב- rabbit hill, עדין מתלבטים מה לעשות בדרך- מכרות הפחם, אן לסוע דרך בריסל - מה דעתכם?
23/8 - אוטרכט(שייט והמוזאון לתיבות נגינה), המרכז לשקילת מכשפות, ו19 טחנות רוח של קינדרדייק.
24/8 -וולנדם , חיטהורן
25/8 -המזאון הפתוח ארנהם, פארק דה הוכה ולוואה
26/8 - אפטלינג
27/8 - אמסטרדם (בית אנה פראנק, מוזאון מדם טוסו -אופציה)
28/8 -גאודה(אופציה), טיילת סכוונינגן, מדורדם
29/8 -שוק אלקמר(אם לא היינו בגאודה) -או יום מנוחה השלמות שעוד נרצה לראות, בערב בשעה 21:30 טיסה הביתה.

אשמח מאד לשמוע את חוות דעתכם,
תודה מראש

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 1 28/06/2008 10:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3542 הודעות עד כה

אתייחס רק לתכנית בבלגיה:

באופן כללי נראה בסדר, רק כמה פינות:

לא הייתי ברכבת שלושת העמקים כי טיילנו באזור עם נערה בת 14. נדמה לי שאפילו לגיל הבנות שלכם הרכבת כבר קצת גבולית בגיל, ובמיוחד שהמיקום שלה בקצה הרדיוס שלכם (מילא אם היא הייתה מתחת לחלון חדר השינה שלכם Smile ). המרחק אולי בגדר הסביר אבל הייתי מוותרת ומנסה לארגן את הימים כך שיהיה יותר דגש על האזור שלכם: דורבואי עצמה (גן הטופיארי עשויי להיות מעניין לבנות בגיל 8-10, העיר לה רוש אן ארדן, המכרה בבלניי שאמנם הזכרתם, מפעלון השוקולד המשפחתי הקטן ליד ארזי, אולי אפילו פארק טלקו, סתם לטייל בעיירות ובאגמים באזור סטבלו - Eupen. צריך כמובן לבחור (הייתי רק בחלק קטן מכל אלה). מסלולי קייקים יש גם בדורבואי ובלה רוש אן ארדן.
מודה ומתוודה שבנמור לא טיילתי כמו שצריך ולא עליתי למצודה, אבל היות שעל דינאן לא מוותרים ומאחר שגם בויון בתכנית שלכם, הייתי מוותרת על עלייה למצודה של נמור, עושה את מסלול אופני הרכבת שנמצא ממש בדרך בין שתי הערים (ולא ראיתי שהוא שנויי במחלוקת), אולי נכנסת גם לגני אנוואי ומסיימת בדינאן. את הקייקים הייתי שומרת ליום שיוקדש כולו לאזור דורבואי.
האם ביום המעבר להישאר עוד כמה שעות באזור לפני שיוצאים צפונה או לעבור דרך בריסל, זו החלטה שקשה לעזור בה. בטח יהיו כאלה שיגידו - אל תחמיצו את הכיכר הגדולה או כל מיני אמירות כאלה של "חובה" וגם יעירו לכם ששכחתם את ברוג'. אני אומרת שממילא עשיתם בחירה אמיצה להתמקד רק בחבל ארץ אחד בבלגיה ולא להתרוצץ בכולה. תבדקו בעצמכם מה מידת המוטיבציה לעיר גדולה, וקחו בחשבון שאולי תבואו פעם לסוף שבוע ארוך בבריסל שיכלול טיול בבריסל ובברוג'.

תהנו ובהצלחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 2 28/06/2008 10:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי זיוה,
תודה על תשובתך המהירה,
האם הייתם ברכבת ב-falaen? מה יש לראות ב-לה רוש אן ארדן?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 1 28/06/2008 11:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע מחובר ע ע  משתמש פעיל 271 הודעות עד כה
בוקר טוב,

אני אתייחס רק להולנד:

אוטרכט: העיר מקסימה. יש הרבה המלצות לבלות בה יום שלם (אנחנו
התאהבנו בה ולכן ביטלנו את התוכניות האחרות שלנו לאותו
היום ונשארנו כדי "סתם" להסתובב בעיר).
לגבי קינדרדייק הדיעות בהחלט היו חלוקות. היו כאלו שאהבו
מאוד וכאלו שלא. אנחנו לא היינו. הבנתי מאחרים שאם
מתכננים את המוזיאון הפתוח בארנהם אזי אפשר לוותר על
קינדרדייק.
וולנדם וחיטהורן: הכיוונים שונים לגמרי. השילוב הפופולרי הוא
דולפינריום+חיטהורן (לפי הסדר הזה).
את וולנדם תשאירו ליום של אלקמר.
אמסטרדם: בדרך לאמסטרדם אתם יכולים לעבור דרך מבצר מיודן.
האג:בהאג הבנתי ש"חובה" ללכת לפנורמה מסדך.
אלקמר: ליום זה אפשר לצרף את וולנדם.

הולנד מקסימה. תהנו.
Smile
עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 4 28/06/2008 12:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זיוה זיוה לא מחובר זיוה  משתמש פעיל 3542 הודעות עד כה
ב-Falaen הייתי. אופני הרכבת הם אתנחתא בהחלט משעשעת וחביבה בשביל הילדים ותירוץ נוסף לסטות לכביש צדדי יפה. אני לא יודעת אם הבנות שלכם מספיק גבוהות בשביל להגיע לפדלים (אולי בנות העשר). הייתי עם בת 14 ובת חמש וחצי. כך או כך זו חוויה משפחתית נחמדה. תלוי כמובן מה הציפיות. אם הן בשמיים אז עלולה להיות אכזבה, כמו בכל דבר כמעט. לא ראיתי פה באתר אכזבות מהאטרקציה הזאת.

את לה רוש אן ארדן הספקנו לצערי רק לראות דרך חלון הרכב (חצינו אותה בנסיעה) והתרשמתי שהיא יפה. העליתי את שמה כדי להפנות את תשומת לבכם לאפשרויות רבות שקיימות באזור שלכם. עיון קצר באתר המפרט אטרקציות בעיר ובסביבתה מלמד שיש ויש מה לעשות שם.
http://www.la-roche-tourisme.com/uk_attractions.php?variable =battle%7CAttractions%7CBattle%20of%20the%20Ardennes%7Cuk

הייתי בהולנד די מזמן אבל אני מסכימה עם עפרה שאוטרכט היא יותר ממוזאון כלי הנגינה וכדאי לבלות בה זמן משמעותי.

[עודכן ב:28 יוני 2008 12:10:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 4 28/06/2008 12:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי עופרה,
קודם כל תודה על תשובתך,
אנחנו חשבנו לוותר על הדולפנריום, האם היית מגדירה אותו כאתר "חובה"? האם ניתן לבלות יום שלם בחיטהורן או שממצים אחרי חצי יום? האם יש אתר נוסף שניתן לבקר בו ביחד עם חיטהורן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 6 28/06/2008 12:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע מחובר ע ע  משתמש פעיל 271 הודעות עד כה
שלום,

אישית מצאתי שהדולפינריום הוא אתר חביב ולא יותר מזה.
לחיטהורן אנחנו הקדשנו יום שלם. שטנו, אכלנו במסעדה נפלאה FRATELLI וסתם טיילנו בין הבתים המקסימים. יום רגוע ומהנה. לא לשכוח לקחת לחם לברווזים.
היו שאמרו שאפשר לשלב את חיטהורן עם ביקור באוניה בטביה, או ביקור בכפר ארק ולחובבי הקניות יש OUTLET בלייליסטאד.

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 1 28/06/2008 14:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
doriza  משתמש לא מוכר
שבת שלום,
רכבת הפדאלים בפלן היא חוויה לילדים ולהורים, מסלול שקט בטבע. בתנו האמצעית שהיתה אז בת 8 לא הגיעה לפדאלים ומעט התאכזבה לכן כדאי להכין "נפשית" את בנות השמונה... ולאמר להן שגם ככה יהיה להן כיף.
לגבי מכרה הפחם "בלני" או בריסל, תלוי מה אתם אוהבים יותר. שני המקומות יפים. אם תחליטו על מכרה הפחם, כדאי להזמין מראש סיור באנגלית בטל':3874333 4(032)0
לגבי הולנד: לחיטהורן צריך להקדיש יום שלם (קחו בחשבון שהנסיעה לשם לא קצרה). היא מאד יפה ולא כדאי לטייל בה בלחץ של זמן.
את וולנדאם כדאי לדעתי להחליף בכפר הדייגים מארקן שהנסיעה אליו היא על דייק ארוך-כביש באמצע הים, וככה מרוויחים חוויה נוספת. מארקן שקטה ולא ממוסחרת כמו וולנדאם.
הדולפינריום מאד נחמד וכדאי להקדיש לו חצי יום.
תהנו, דורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 8 28/06/2008 16:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שוב שלום ותודה,
מה עדיף שוק הגבינות באלקמר או בגאודה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 1 28/06/2008 19:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1366 הודעות עד כה
יש ימים עמוסים מדי וימים כמעט ריקים.

ביום הנחיתה כדאי לתכנן משהו בדרך למקום הלינה.

באוטרכט אפשר לבלות בכיף יום שלם. כדאי להוסיף לתכנון גם את מוזיאון הרכבות שמותאם במיוחד לילדים. גם הבנות שלנו נהנו בו.

מוזיאון המכשפות הוא נחמד לביקור אם הוא יוצא בדרך שלכם. הוא לא מספיק אטרקטיבי כדי לנסוע אליו במיוחד.

אנחנו ניסינו לשלב את ארמון הט לו עם חיטהורן. מבחינת כיווני נסיעה זה מתאים. בסופו של דבר בילינו כמעט את כל היום בהט לו וויתרנו על חיטהורן. משפחות שמתנהלות בקצב יותר מהיר מאיתנו יכולות להספיק את שניהם בלי בעיה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 10 29/06/2008 10:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הבנתי מהתגובות שכדאי לדעתכם להקדיש לאוטרכט יום שלם?
מה לגבי שווקי הגבינות? מי המומלץ? האם כדאי לסוע עד אלקמר? אנו טסים חזרה ביום שישי ולכן מתלבטים באם כדאי לסוע ביום הטיסה חזרה לאלקמר, או שאפשר וכדאי לבקר בשוק גבינות אחר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מסלול בלגיה הולנד- לחוות דעת המומחים תגובה ל - 11 29/06/2008 11:10 לתגובה קודמת
  nailicq לא מחובר nailicq  משתמש פעיל 417 הודעות עד כה
רק לגבי הולנד.
אוטרכט- מומלץ יום שלם.
שוק גבינות נוסף שלא לקחתם בחשבון הוא שוק הגבינות באדאם.
אנחנו היינו שם לפני שנתיים והיה מאוד נחמד (עם תהלוכה של כלי נשיפה וילדים שהשתתפו בהצגת מכירת הגבינות וכו').
אז זה היה ביום רביעי (תכנסו לאתר האינטרנט של אדאם ותבדקו עם זה עדיין כך). אדאם וולנדם צמודות זו לזו (למעשה זה אותו ישוב). מרקאן נמצא משהו כמו 5 דקות נסיעה דרומה משם. כך שניתן לשלב באותו יום את שוק הגבינות עם כפרי הדייגים. בנוסף יש בין וולנדם למארקן חווה שבה ניתן לראות יצור של גבינות וכפכפים. אנחנו גם כן לנו ברביט היל ואת החזרה לכפר הנופש עשינו דרך הסכר.
2006_0705_102634.JPG 2006_0705_103208.JPG
2006_0705_102634.JPG(גודל:19.63KB)2006_0705_103208.JPG(גודל:19.46KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:החזרי מס בארה"ב
להודעה הבאה:רכב שכור 8 אנשים