| 1. חוות דעת על תכנון מסלול ב- NZ |
28/06/2008 18:57  |
| |
שיקו |
10 הודעות עד כה |
|
|
שלום,
לאחר שמיעת הרצאה בנושא בסניף למטייל ואחר שוטטות רבה בפורום תכננתי את המסלול הבא:
22/12- נחיתה באוקלנד, "התאפסות" ובילוי בעיר.
24/12- נסיעה לכיון Bay of islands- שייט/צלילה...
26/12- נסיעה לכיוון רוטורואה, מעיינות וגיזרים.
27/12- טאופו- צניחה חופשית.
28/12- טונגררו- הטראק של יום אחד.
29/12- יום באפר.
30/12- נסיעה לווניגטון, בילוי בעיר, מוזיאון.
31/12- מעבורת יום לאי בדרומי, הגעה לפיקטון.
1-3/1- נסיעה לנלסון, טראק Qeen sharlot.
4-5/1- Abal tasman.
6-7/1- נסיעה ל- Grey mounth, לטראק Arthurs Pass.
8/1- קרחונים Franz Josef- טראק של יום.
9-10/1- יומיים באפר, עיקובי מז"א.
11-14/1- נסיעה לטאיינו, טראק המילפורד.
15/1- יום מנוחה באזור.
16-18/1- טראק הקפלר.
19/1- נסיעה ל- catlins.
20-21/1- Cook mounth, טראק "ביקתת מיולר".
22/1- יום באפר.
23/1- יציאה לכיוון כרייסצ'רץ'.
25/1- טיסה לאוסטרליה.
אני יודע שהכי כדאי זה להיות ספונטניים ולזרום עם הימים אך בכדי לקנות את כרטיס הטיסה, לשכור רכב ולהזמין מראש את ההשתתפות בטראקים תכננתי את המסלול.
אשמח לקבל תגובות- האם חודש ושבוע הוא זמן יומרני מידי לראות את כל מה שציינתי במסלול? האם מסגרת הזמנים והבאפרים שרשמתי ראליים? ותגובות אחרות או טיפים שעולים לכם....
תודה, שיקו.
|
|
|
|
| 2. חוות דעת על תכנון מסלול ב- NZ תגובה ל - 1 |
28/06/2008 19:48   |
|
|
טוב שארגנת לעצמך כמה ימים של בטחון למקרה של מזג אוויר גרוע. אני מציעה לך לקחת את כל הימים של רוטורואה וטאופו כיחידה אחת ולפעול לפי מזג האוויר. לא צריך יום שלם לצניחה בטאופו, זה לוקח מקסימום שעתיים. צריך מזג אוויר טוב, זה כן. לא קריטי על מזג אוויר מושלם בשביל סיבוב ברוטורואה, למשל. אם יש גשם אז מבאס להסתובב בחוץ, אבל אם סתם יום קודר ואולי עם רוחות (רוחות יכולות לבטל צניחה) עדיין אפשר להסתובב שם. בין רוטורואה לטאופו יש בערך שעה נסיעה, ויש עדיין איזה חצי שעה - שלושת רבעי שעה נסיעה מטאופו לנשיונל פארק של הטונגרירו. כה שאני מציעה לך להסתכל על זה בתור 4 ימים באזור רוטורואה וטאופו, אם יש מזג אוויר טוב - צא לקרוסינג / צניחה.
אני מקווה שאתה בכושר מאוד טוב כי אתה בחרת דברים קצת מתגרים לעשות אם אתה לא בכושר טוב מאוד. הקרוסינג הוא לא מסלול קל, אפילו שהוא טיול יום. קודם כל הוא די ארוך (מעל 17 ק"מ) וחוץ מזה יש בו עליה לא קלה שיכולה לקחת שעתיים-שלוש (שעתיים-שלוש כמעט רק עליה), ואז כמובן יש ירידה שהיא קצת hard on the knees כמו שאומרים. ככה שאם אתה לא באמת בכושר טוב - תשקול את העניין שנית. כנ"ל לגבי המילפורד ומייד אחריו הקפלר. מעבר לזה, יש לך לפחות יום שלם של נסיעה בין פרנץ ג'וזף לטה אנאו, זו נסיעה ממש ארוכה. אתה לא יכול להתחיל את המילפורד באותו היום. חוץ מזה, אני משערת שכשאתה אומר טרק ארתורס פאס אתה מתכוון לאוואלנץ' פיק (כי אין טרק בשם ארתורס פאס). גם זה טרק מאוד לא קל ומאוד שובר ברכיים. לא נראה לי שיהיה לך כח למחרת לטיול בקרחון, בטח לא אם אתה צריך קצת אח"כ עוד להתחיל שני טרקים גדולים. לדעתי אתה פשוט מעמיס על עצמך יותר מדי. צריך גם קצת לנוח. אתה צריך להיות ממש בכושר שיא בשביל לעשות את כל הדברים האלה, וגם אז זה נראה לי קצת קשה מדי. לעשות ברצף את האוואלאנץ' פיק, טיול על קרחון וטרק המילפורד ואז רק יום אחד מנוחה לפני הקפלר? לא נראה לי ממש כדאי. ועוד נקודה חשובה לגבי זה - אתה בכלל לא מגיע לאזור קווינסטאון וואנקה. אלו אזורים יפים מאוד מאוד (לטעמי - יותר מהפיורדלנד וממאונט קוק). חבל לפספס. יש לך יומיים בכרייסצ'רצ': זו עיר בסדר, אבל לא כזאת מעניינת, לא עדיף להגיע לעוד מקומות במדינה (נגיד, וואנקה)? ובאותו עניין, גם קווין שרלוט וגם אייבל טזמן? נראה לי עדיף לוותר על אחד.
עוד דבר שלא הבנתי, אתה מתכוון לנסע מטה אנאו לקייטלינס, ואז מה? איך אתה מתכוון להגיע למאונט קוק? אם אתה רוצה גם להספיק לעצור בכל מיני מקומות בקייטלינס, אתה צריך עוד יום אחד נסיעה עד לאזור מאונט קוק.
לסיכום, כמה נקודות מרכזיות - תמצא מאיפה לקצץ כדי להגיע לאזור קווינסטאון וואנקה, ותוותר על כמה דברים (או תבחר מסלולים קלים יותר) או שתמצא את עצמך באפיסת כוחות. כמובן, אם אתה אוכל את שביל הנחש במצדה לארוחת בוקר, אתה יכול לשכוח מההצעה האחרונה...
|
|
|
|
| 3. חוות דעת על תכנון מסלול ב- NZ תגובה ל - 1 |
28/06/2008 20:07   |
| |
Or |
778 הודעות עד כה |
|
|
|
דבר ראשון, הזמן שלך מוגבל, לדעתי לא כדאי לך להתקבע על צניחה חופשית בטאופו, זה אולי מעט זול יותר, אבל אפשר לעשות את זה בהרבה מקומות אחרים שגם הם יפים ו... גם הזמן שלכם אינו מצרח זול. כך שאם מזג האוויר לא מתאים, אל תחכו בטאופו רק בשביל זה.
אני לא בטוח שאתם מתזמנים את הנסיעות כמו שצריך. לדעתי כדאי לוותר על ביי אוף איילנדס ולסוע לקורמנדל, זה יותר מתאים מבחינת מסלול הטיול. (בגלל הזמן לא הייתי עושה את שניהם...)
הנסיעה מביי אוף איילנדס לרוטורואה היא לא קצרה.
גם הנסיעה לוולינגטון.
לדעתי במסגרת הזמן שיש לכם לא כדאי לעשות גם את הקווין שארלוט וגם את האייבל טזמן, במיוחד כשאין לכם זמן בין לבין. עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון. הקווין שארלוט הוא ליד פיקטון, אז קודם לעשות אותו ורק אח"כ לנסוע לכיוון נלסון/אייבל טזמן נאשינל פארק.
(בקווין שארלוט אולי כדאי לשקול לעשות לילה אחד עם הליכה של יום לפני וחצי יום אחריו) ואח"כ לעשות משהו משולב עם קיאקים באייבל טזמן.
הנסיעה מנלסון לגיירמאות' היא ארוכה, והטרק לא יוצא מגריימאות.
כדאי לסוע יישר לארתו'רס פאס (תעשו הפסקת שתיה בפונוקאקי). אם מסיימים את האבאלאנץ פיק בשעה מוקדמת אז אפשר להתקדם לכיוון הקרחונים (עד הקרחונים או לגריימאות').
נכון שכתבת שיש באפר, אבל הנסיעה מהקרחונים לטה-אנאו היא ארוכה מאוד, לא כדאי לעשות את הכל ביום אחד, במיוחד כשיש את קווינסטאון וואנאקה באמצע.
במצב הזמן כמו שתכננתם אותו, אני הייתי מוותר על הנסיעה לקייטלינס ונוסע ישר לכיוון מאונט קוק ולייק טיקאפו.
אם נשאר לכם זמן בסוף אפשר לבלות אותו בקאטלינס/דנידין (ובחצי האי אוטאגו)/חצי האי באנקס/קיאקורה.
זהו, אני מקווה שעזרתי. אתם מוזמנים לשאול עוד בפורום/במייל.
|
|
|
|
|