| 1. קצת בלחץ מאורלנדו... |
28/06/2008 16:38  |
|
|
שלום לכולם,
הטיול מתקרב (זוג + שתי בנות מצווה), והמקום היחיד שאני לא ממש סגורה עליו הוא אורלנדו.
אנחנו נשהה שם מ24/7 עד 29/7 והתכנון (לעת עתה) הוא זה:
יום 1 - מג'יק קינגדום פארק
יום 2 - אנימל קינגדום
יום 3 - עולם הים
יום 4 - אולפני MGM
יום 5 - פארק מים - אקווטיקה
אנחנו מתכוונים להשתמש בfast pass , אך השאלה שלי היא לגבי המתקנים, איך אפשר לדעת מה הם המתקנים הפופולאריים יותר והיכן הם ממוקמים, משום שקראתי כאן שכדאי לעשות אותם הכי מוקדם בבוקר.
כל הצעה ורעיון יתקבלו בברכה.
מג
|
|
|
|
| 2. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 1 |
28/06/2008 17:18   |
|
|
למרות שכל פעם שנסעתי זה היה מחוץ לעונה, תמיד לפני כל נסיעה וביקור בפארקים אני נכנסת לאתר של הפארק. בד"כ יש שם מפה. אני מסמנת את כל המתקנים לפי הסדר שלהם במפה ורואה מה מתאים לנו מבחינת הדרישות של גיל, גובה ופחד. בד"כ מסומנים במפה המתקנים המבוקשים. בדיסני אלה יהיו המתקנים עם הפאסט פאס. חוץ מזה (כן, אני יודעת, יש לי שריטה...) לפני הנסיעה האחרונה לקליפורניה מצאתי גם אתר שהסביר על כל המתקנים בדיסני קליפורניה ואפילו בדקתי את חלק מהמתקנים ביוטוב (כדי לראות אם הם מתאימים לבנות שלי).
למרות שהמתקנים המבוקשים מאוד לחוצים, עדיף בכל זאת לדעתי ללכת לפי סדר של מתקנים ולא לרוץ מצד לצד של הפארק, רק בגלל ששם ממוקמים המתקנים.
|
|
|
|
| 3. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 2 |
28/06/2008 17:46   |
|
הי סימה
תודה על התגובה .
אכן חשבתי שכדאי ללכת לפי סדר המתקנים , משום שהפרקים לפי מיטב הבנתי גדולים מאוד , ואת מחזקת את מחשבותי.
תודה
מג
|
|
|
|
| 4. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 3 |
28/06/2008 21:03   |
| |
may east |
1831 הודעות עד כה |
|
|
|
בגלל שאת תהיי ביולי שזה חודש לחוץ, מציע לך לבדוק את מה שהוצע בפורום מספר פעמים - יש את תוכנת ה ridemax ויש אתר שמוכר מסלולים.
זה עולה גרושים. אני הייתי קונה, ומקסימום לא משתלם.
החוקים הבסיסיים הם:
לא ללכת לפארק שבאותו יום יש בו EMH (שזה Extra Magical Hours) ! כי כל דרי הריזורטים של דיסני הולכים לשם.
לטיול שלי, בחרתי בסופש להיות דווקא בפארקי מים, ולא בפארקים של דיסני. נראה לי שיהיה יותר רגוע.
חשוב מאוד: לבוא מוקדם בבוקר, לפני הפתיחה .
דבר ראשון עושים את המתקנים הכי פופולריים. אפילו באם זה אומר לעבור מצד לצד ! בפתיחה זה ללא תור, ואחכ תור של שעתיים !
לבוא עם תוכנית שהכנתם (או קניתם) וסימנתם את הדברים שאתם רוצים להיות בהם, תוך התחשבות ב fast pass (מתי לקחת, לאיזה לקחת) יש מכונות fast pass (לא "מקושרות" אשר יתנו לכם fast pass גם באם יש לכם אחד)
אקיצר, אני רואה שאת מבלה פה בפורום עם הרבה שאלות ותשובות על המון נושאים - כדאי גם להקדיש את הזמן הראוי לתכנון של דיסני.
עוד רעיון - ראיתי שאתם מתכננים להיום 3 ימים בפארקי דיסני.
ההבדל בין כרטיס של 3 ימים ל 4 ימים הוא פחות מ 10$.
אני הייתי קונה את ה כרטיס ל 4, ולדוגמא בסוף היום של אקווטיקה, קופץ לאפקוט בכדי לראות את מופע הלייזר.
|
|
|
|
| 5. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 4 |
28/06/2008 21:20   |
|
ערב טוב may east,
תודה על התשובה הארוכה והמפורטת,
את הדברים שכתבת אני יודעת (משאלות ותשובות בפורום... ), שקלנו את רכישת התוכנה,למדתי את נושא הfast pass, נגיע מוקדם בבוקר כדי להגיע למתקנים הפופולאריים , השאלה שלי איך יודעים מה הם?
גם אם אני נכנסת לאתרים של דיסני, איך אני יודעת לאילו אטרקציות להגיע קודם?
תודה על הטיפ לכרטיס ל4 ימים. קניתי.
מג
|
|
|
|
| 6. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 5 |
28/06/2008 21:28   |
| |
דודו מרמת גן |
3991 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 7. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 6 |
28/06/2008 21:36   |
| |
yaffabe |
573 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 9. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 7 |
28/06/2008 22:08   |
| |
סוזי |
1188 הודעות עד כה |
|
|
הי מג וכל משתתפי הדיון,
קודם כל, אנא אל תהיי בלחץ. במקרה הכי גרוע לא תספיקו את כל המתקנים בתכנית – לא קרה כלום...
אבל – הרי התכנסנו כאן כדי לנסות לשפר את הביקור "האקראי".
כיוון שמדובר בעונה "בוערת" (תרתי משמע), אני מבין אלה שגורסים שכדאי להתאמץ קצת בבית, כדי לקצר תורים ולמזער התרוצצויות ברחבי הפארק, מה שעלול להיות מעייף מאד!
רכשתי את תוכנת ה-RideMax ש-may east הזכיר. העלות כאן באמת לא משמעותית, אלא שהתוכנה דורשת עבודה, כדי להגיע לתכנון טוב. גם כאן יש ללמוד את המתקנים בפארק ולהחליט על אילו מהם רוצים לעלות.
כהרגלי, אעשה זאת באהבה, ואני מלאת סקרנות האם התכנית תשפר באופן משמעותי את "איכות החיים" בפארקים.
אם תרצי, אשמח להעביר אלייך רשימות כאשר יהיו לי, למרות שהתכנון נעשה עבור תאריך ספציפי, ועבור המתקנים שאנו רוצים. אולי יתאים גם לכם? מתי אתם נוסעים?
מסכימה לחלוטין עם may east לגבי כדאיות הרכישה של 4 פארקים (ההפרש הוא 5 דולר), ממש היום ביצעתי את הרכישה וביקשתי לשלוח למלון את הכרטיסים.
http://www.greatorlandodiscounts.com
כפי שציין may east, כדאי מאד לא להגיע בימים של ה- Extra Magic Hours של דיסני כי אז הפארקים עמוסים יותר.
מגי, היכנסי לאתר של דיסני. יש להם לוח זמנים עד סוף השנה לכל הפארקים.
http://disneyworld.disney.go.com/wdw/calendar/parkhours/cale ndarHome?id=AKCalendarParkHoursMonthlyViewPage&date=2008 0601
טבלת עומסים:
http://www.mouseplanet.com/dtp/wdwguide/5_Primer/gameplan/da ily_plan.htm
שיהיה משעשע :-)
סוזי.
[עודכן ב:28 יוני 2008 22:16:]
|
|
|
|
| 10. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 6 |
28/06/2008 22:17   |
|
הי דודו,
כאילו שמעת את בעלי ואותי דנים בנושא...
התערבת , כמובן, לטובתו...
סתתתם
הערותיך תמיד מתקבלות בברכה, אני אשתדל לזרום...
תודה על הלינק
מג
|
|
|
|
| 11. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 7 |
28/06/2008 22:32   |
|
לyaffabe ,
עכשיו צפינו כל המשפחה בסרטון על האנימל קינגדום, והבנות לא ממש התלהבו...
הלבטים ...הלבטים...
תודה על הלינק
מג
|
|
|
|
| 12. עובדה... תגובה ל - 8 |
28/06/2008 22:36   |
|
|
הי אגתה,
אני בלחץ, כי נדמה ש כ ו ל ם סגורים על תכנית, יודעים בדיוק לאיזה פארק, אילו מתקנים, מה לעשות בכל רגע נתון...
ואני - לא .
ולא כי אין לי מקורות מידע, לפעמים יש יותר מידי...
אבל מקבלת ברצון את הצעתך ואשתדל להיות פחות מתוכננת ויותר קלילה.
מג
|
|
|
|
| 13. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 9 |
28/06/2008 22:43   |
|
|
ערב טוב סוזי,
נראה לי שאת מבינה את הלחץ...
אני אשמח לקבל ממך את רשימותייך, אני יודעת שהן תהיינה מצויינות כמו כל דבר שאת חוקרת ומתעמקת בו.
אנחנו יוצאים לטיול ב16/7 ונגיע לאורלנדו ב24/7 עד 29/7, תאריכים די חופפים לשלכם, לא?
נכנסת עכשיו לחקור את אתר דיסני והעומסים.
תודה, שיהיה לנו הכי כייף וקליל
מג
|
|
|
|
|
|
| 16. עובדה... תגובה ל - 12 |
28/06/2008 23:09   |
| |
agatha1 |
1336 הודעות עד כה |
|
|
מג,
אני רוצה לאמר לך מספר דברים:
את צריכה לשמוח ולצפות בכליון עינים לנסיעה לאורלנדו,ולא להיות לחוצה.
זה שכולם מתוכננים - זה לא אומר שאת לא מתוכננת. את חושבת אחרת,ואין שום סיבה להילחץ מזה שכל התכנית באורלנדו לא מתוכננת לפרט פרטים. זה לא שאין לך טיסה או מלון.
ונכון, שעודף מידע לפעמים מלחיץ. גם כל אחד הוא טיפוס אחר ואוהב דברים אחרים.ולא תמיד מה שטוב לאחד טוב לשני.
יש עובדה כזאת ויש עובדה אחרת. לא תמיד אפשר להחליט מראש לאן ללכת.
אחרי שתהיי בפארק אחד, נראה לי שתדעי טוב מאד לאן להמשיך.
ותכנית מסגרת הרי יש לך.
לא ממליצה בכלל לראות סרט על פארקים לפני שמבקרים בהם. . כי סרט יכול להעצים חויה או להפחית מעוצמתה. דוקא בפארקים כאלה מה שחשוב זה האוירה ואופי המקום. מתקנים - זה אינדיבידואלי.
והכי חשוב זה ההפתעה - ואת זה רואים במקום. או שהפתעה לטובה או לא.
תנסי לחשוב ככה ואולי לקרא על כל פארק מחדש מתוך ספר. תראי, מה הכי נראה לכם. תסמני את הדברים העיקריים וזהו.אל תתעסקי עם זה יותר מידי.
מקווה שעזרתי.
[עודכן ב:28 יוני 2008 23:13:]
"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
|
|
|
|
| 17. אקווטיקה תגובה ל - 15 |
28/06/2008 23:14   |
| |
may east |
1831 הודעות עד כה |
|
|
כדאי מאוד להכנס להסברים על האתר,
לדוגמא: השכרת CABANA פרטית ב 150$ - נותן מקום לשים את הדברים, כולל מקרר ו 16 פחיות שתיה, מיטות שיזוף וכו'... יקר, אבל יכול להיות מעניין.
הופתעתי לקרוא שאסור להכניס אוכל פנימה (מלבד חטיפים). מעניין באם אוכפים את זה.
|
|
|
|
|
| 19. אקווטיקה תגובה ל - 15 |
29/06/2008 07:49   |
|
ל may east,
תודה על המידע, אנחנו נגיע מוקדם...
מג
|
|
|
|
| 20. עובדה... תגובה ל - 16 |
29/06/2008 07:51   |
|
הי אגתה,
אילו מילות הרגעה..
תודה על תשומת הלב והעיצות המועילות, מבטיחה לישמן
יום נפלא
מג
|
|
|
|
| 21. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 13 |
29/06/2008 07:59   |
| |
סוזי |
1188 הודעות עד כה |
|
|
|
מג בוקר טוב,
רק כדי להרגיע אותך, אני ממליצה לך לחשוב כפי שאני חושבת כאשר נראה לי שמשהו קשה לביצוע. אני אומרת לעצמי: אם רבים רבים לפני עברו זאת, וכנראה גם רבים אחרי - כנראה שהשד לא נורא כל כך!
את יכולה לבחור את אופן הביקור שלך לפי מה שמתאים לכם, ותהנו בכל מקרה.
אכן, התאריכים שלנו די חופפים: אנחנו מגיעים ב-25.7 מישראל ישירות לאורלנדו. אתם תחכו לנו שם :-) וטסים לבוסטון ב-1.8.
נהיה שם 7 לילות ונלך ל-5 פארקים.
אתם תהיו באורלנדו 5 לילות ותלכו ל-5 פארקים. אני במקומך, עם כל הצער, הייתי מורידה פארק אחד ומשאירה יום אחד למנוחה או פעילות אחרת שאינה מעייפת כמו הפארקים.
היינו ביורודיסני יומיים רצופים ובחשיבה לאחור, לא היינו מסוגלים ללכת לפארק נוסף אחרי היומיים הללו.
לגבי ה-Animal Kingdom: אני שמעתי דברים אחרים מחברים, עם ילדים מעל גיל 12, שטענו שהפארק מקסים. לשיקולך...
אשמח לסייע לך ככל שאוכל,
סוזי.
|
|
|
|
|
|
| 24. קחו בחשבון גם הופעות תגובה ל - 1 |
29/06/2008 10:22   |
| |
stamir |
533 הודעות עד כה |
|
|
|
למשל באנימל יש הופעה של מלך האריות, לדעתי מדהימה גם לילדים בתחילת שנות העשרה.
או למשל ב MGM יש אחלה הופעה של אינדיאנה ג'ונס, מראים חלק מהפעלולים. הכנה נחמדה לילדים יכולה להיות שכירת הסרט בוידאו לפני היציאה מהארץ.
בניגוד למתקנים, הופעות אין כל הזמן אלא בשעות מוגדרות. לכן רצוי לתכנן הגעה במועד כולל זמן למקום ישיבה סביר.
דגש פחות חזק אבל דומה על סרטים תלת מימדיים.
למשל באנימל יש "קשה להיות חרק". גם כן שווה.
יש במג'יק כמה וכמה כאלה סרטים.
היתרון הוא גג (נגד פגעי מזג האוויר), מקום ישיבה (מנוחה לרגליים, ולעיתים אפילו מיזוג.
אני חושב שמאוד כדאי לתכנן כבר מישראל.
אם לא תתכננו הזמן שלכם ינוצל בצורה שאיננה מיטבית. שילמתם המון כסף שעבדתם עליו קשה מאוד, תעבדו עוד קצת כדי לקבל תמורה.
אני מציע כמה דרכי פעולה:
1. יש ספר לילדים המתאר את האטרקציות. הוא לא הכי טוב בעולם אבל בהחלט נותן הרבה יותר ממושג.
אני נתתי לילדים שלי את הספר ופתקיות דביקות - שיסמנו מה הם רוצים לראות.
מכניס את הילדים לאוירת הטיול, נותן להם הרגשה שיש להם השפעה על המסלול.
למשל הילדים יכולים להחליט ש"דינוזאור" אמנם תמיד מומלץ אבל מפחיד להם מידי, לעומת זאת הם יכוים להחליט שיש משהו שהם מאוד רוצים לראות ולא חשבתם שהמשהו הזה באמת שווה תשומת לב.
כמובן ש
גם אני קראתי את הספר.
שמתחשבים בדעת הילדים, אבל המילה האחרונה של ההורים.
2. נכנס לאתר של דיסני.
בכל ממלכה יש מפה ותיאור די מפורט של האטרקציה.
מחליט אילו אטרקציות רוצה לראות, אפשר להוציא הדפסה.
האטרקציות יכולות להבחר לפי אתר דיסני (כמו שאמרו FP הוא כבר רמז טוב), המלצות של ספרים וכמובן עיצות טובות כמו באתר כזה.
3. תכנון מסלול:
חייב להיות גמיש. התורים משתנים, FP כדאי פעם להוציא כאן ופעם אחרת שם וחבל סתם להנעל. לכן אני לא אוהב את תוכנות הקסם לתורים.
אחרי שהחלטתם מה האטרקציות שאתם מאוד רוצים להספיק תחליטו על מספר עוגנים שהם האילוצים.
את האילוצים הייתי קובע בסדר יורד:
א. הופעות שיש בשעות מאוד מסויימות.
ב. תהלוכות (אם מעניין)
ג. האטרקציות המבוקשות ביותר, כולל סרטים.
ד. זמנים לתזונה ומנוחה (תזמינו כבר היום מסעדות נושא, כשתגיעו לדיסני כבר הכל יהיה תפוס). אולי תרצו מנוחת צהרים ולחזור? אתם לא בטירונות ומאוחר בלילה יש זיקוקים שווים.
דרך אגב, אני חושב שלפעמים כדאי להגיע לפארק רק ב 11-12 ולא מוקדם בבוקר, במיוחד בימים בהם ההופעה האחרונה (הפירוטכנית) מאוד מאוחרת בלילה. ב 12-13 תוכנות הקסם מפנות את האמריקאים לארוחת צהרים והמתקנים מתפנים (יחסית כמובן), אתם יכולים להיות אחרי ארוחת בוקר מאוחרת וארוחת צהרים רק ב 15. גם דוכני המזון והמסעדות בדיסני הם אטרקציה עם צפיפות ותור משלה.
ה. אטרקציות שאינן דורשות תור אלא כניסה בלבד (כמו בית העץ של משפחת רובניזון). טוב לשמור אותן לזמנים העמוסים במיוחד.
ופשוט לזרום. גם אם הפסדתם אטרקציה מסויימת תעשו אותה פעם אחרת, לא קרה שום אסון.
|
|
|
|
|
| 26. לכל כותבי השרשור תגובה ל - 9 |
29/06/2008 13:08   |
| |
ש ר י |
334 הודעות עד כה |
|
|
מג, גם אני כתבתי כאן בעבר שככל שאני "מתעמקת" יותר בפארקים של אורלנדו אני מקבלת סחרחורת משטף המידע, ומרגישה שזה מתיש אותי. למרות שאני ממשיכה לקרוא כל מידע שמתפרסם כאן בעקביות - כנראה זה ימשך עד יום נסיעה, וממשיכה "ללקט" טיפים, עם זאת מנסה לסנן כדי לא "לטבוע" בים המידע.
סוזי, כמו תמיד, אני נהנית מהמידע הרב שלך, 2 הלינקים האחרונים על זמנים ועומסים לא נפתחים, יש בעיה בכתובת הקישור.
וכל נותני העיצות - למרות שחשבתי שאני יודעת מספיק, לקחתי מכאן עוד טיפים "להרגעה". תודה לכולם.
"העולם מלא מאורות וסודות נפלאים ונוראים,
והיד הקטנה שלנו עומדת בפני העיניים ומעכבת מלראותם" הבעש"ט
|
|
|
|
| 27. מקווה שכעת ייפתחו... תגובה ל - 26 |
29/06/2008 13:38   |
| |
סוזי |
1188 הודעות עד כה |
|
|
הי שרי,
הבה ננסה שוב :-)
יום טוב,
סוזי.
|
|
|
|
|
| 29. קצת בלחץ מאורלנדו... תגובה ל - 21 |
29/06/2008 14:27   |
|
הי סוזי,stamir, yaffabe, אגתה ושרי יקרות
מדהימים אותי כל פעם מחדש האיכפתיות והרצון לסייע ולעזור
סוזי- תודה. אנחנו אכן שוקלים לצמצם פארקים, אולי אני אקבל את העיצה של may east ושלך ונרכוש כרטיסים ל4 פארקים (נלך בערב לאפקוט למופע הלייזרים)
לגבי האנימל- עדיין מתלבטים...
stamir- תודה. מידע נהדר, והעיצה גם לזרום וגם לתכנן- מקובלת עלי מאוד... זה מה שאני כנראה עושה ואני סתם נלחצת...
בערב אשב עם בעלי לעבור שוב על המלצותיך.
שרי- אני מניחה שאיני לבד במערכה... ומה לעשות, זה מעודד שעוד חשים כמוני.
גם אני לא הצלחתי לפתוח את הלינקים, אבל חשבתי שאני לא מצליחה, כי א נ י לא מצליחה...תוצאות הלחץ...אז תודה גם על כך 
yaffabe- אוכל הכי חשוב!! תודה, אני מקווה שנוכל לצאת להפסקה ולאכול בחוץ, אבל ברור שניקח בתיקים דברים טובים .
אגתה- הלקחים נקראו יקראו בתשומת לב וייושמו, באמת עיצות טובות.
יום נפלא לכולכן ותודה ע נ ק י ת .
מג
[עודכן ב:29 יוני 2008 14:28:]
|
|
|
|
|
| 31. עובדה... תגובה ל - 30 |
29/06/2008 21:56  |
|
אגתה,
אני אחפש אותו, אני חושבת שזה יהיה פתרון מצוין ללחץ...
יש לי ה מ ו ן חומר שאספתי על אורלנדו, אבל יתכן שכדאי לקנות ספר המרכז בתוכו חומר ממוקד על האטרקציות והמתקנים.
תודה
מג
|
|
|
|