כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול טיול לרומניה - הערות והארות 28/06/2008 23:38 לתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2817 הודעות עד כה
אחרי נבירה ארוכה בפורום, אני יכולה לספר שהיה לנו הרבה פחות נעים כאן לפני שנתיים שלוש, ברור שהכרתי את רוב האלמונים לפי סגנון הכתיבה, גם אלה שלא חתמו בשמם, ונזכרתי בהרבה חברים שנטשו אותנו.
בגדול, בשנה האחרונה חוזרים מרומניה עם תגובות חיוביות בהרבה.

ולעצם העניין.
עיקר השלד לטיול בן 10 ימים נבנה עפ"י הטיול של רנצי, ותודה רבה לו על כך, אלא שהחלטנו (נכון להערב) לטייל הפוך ואסביר בהמשך למה.

ביום הראשון, מגיעים בצהריים, ניסע עד קורטה דה אגרש - הוזמן פנסיון.
היום השני, דרך פאגרש, מדיאש (סיגישאורה) טירגה-מורש (הוזמן מלון לשלושה לילות)

היום השלישי, רביעי ואולי חמישי מוקדשים למקומות שקשורים למשפחתי - טירגה מורש, סיגישווארה, אודורהיי, סובטה (כולל מערות המלח בpraid) ן-
csehetfalva - כפר הולדתו של אבי - תודות לדודו, אורי, אנה גריבלדי - מצאתי אותו לפני שנה וחצי על המפה, והיום מצאתי המון חומר מרגש, כולל שמות בני משפחה ברשימת מתי הכפר מ-1700 ועד היום.
אם מישהו יכול לעזור לי למצוא תרגומון הונגרית-אנגלית, אודה לכם כי יש הרבה חומר קריאה שאני בקושי מבינה.

ביום החמישי או השישי נצא לטיול טרגמורש >> ביקאז >> סצ'ובה >> מרמורש >> אפוסאן >> ברשוב >> בוצ'ג'י >> שדה התעופה בוקרשט המראה ב-9:30 בערב.

ההחלטה ליסוע הפוך נובעת מכך שהבנו שצריך לוותר על משהו, כי הזמן יחסית קצר. והמסלול נבנה לפי מה שמעניין יותר בסדר יורד. הבעיה עם זה שנסיים את הטיול הרבה אחרי השיא...

אודה לכל הערה/הארה.

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול טיול לרומניה - הערות והארות תגובה ל - 1 28/06/2008 23:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טלוש לא מחובר טלוש  משתמש פעיל 1343 הודעות עד כה
הי רבקה
ביקרתי ברומניה לראשונה לפני חודשיים בטיול שורשים שהשאיר טעם של עוד.
בעיני, ארץ יפיפיה שיש בה הכל מכל.
אין ספק שכשמטרת הנסיעה היא התחקות אחר השורשים זה הופך את כל המסע למרגש מאוד. תהנו.
ראיתי שלקחתם בחשבון את מערת המלח בpraid אז חשוב לבדוק את שעות הפתיחה שלה כשאנחנו היינו כניסה אחרונה היתה ב13.30. יום שני כמובן סגור.
אם אתם בPRAID ממליצה גם על העיירה corund אני ממש לא חסידה של שופינג אבל כלי החרס המדהימים השאירו אותי חסרת ברירה רק הצטערתי שלא הצטיידתי ב"פקפקים" כי הם אל ממש אורזים. הרחוב הראשי מלא דוכני "שוק" בחלקם הם דומים לכאלה שתראו גם במקומוןת אחרים אך יש מספר חנויות (בחצרות) שיש להם כלים מדהימים וייחודיים.
נסיעה טובה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול טיול לרומניה - הערות והארות תגובה ל - 1 29/06/2008 01:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5677 הודעות עד כה
היי רבקה
גם אם זה יהיה ביום החמישי המסלול הזה בשישה ימים,הוא בלתי אפשרי כטיול.הבה ניספור ימים.
1. יציאה מטרגמורש >> ביקאז >> סוצ'אבה-(מינימום שני מנזרים), מינימום יומיים.
2. יציאה מסוצ'אובה >> מרמורש -מינימום יומיים.
3.יציאה ממרמורש >> אפוסאן"-מינימום יומיים.
4. יציאה מאפוסן בראשוב"-מינימום יומיים
5. יציאה מברשוב >> בוצ'ג'י >> שדה התעופה" מינימום יום.
חסר לך יום לפחות, בלי להכנס להערות על ויתורים במקומות ובדרך אליהם.אם תבטלי את האפוסן ותבצעי את התכנית לימים האלה בסדר הפוך
תוכלי לבצע אותה ואפילו להנות.הסדר צ'ל טארגמורש> מאראמורש> סוצ'אבה> ביקאז> בראשוב> בוצ'ג'י> בוקרשט.לחוץ אבל אפשרי.
אני לא ממליץ לך להזמין לינות לששת הימים האלה אלא לפי ההתפתחות בפועל .תביאי בחשבון שאת הקטע טארגמורש מארמורש נוסעי בכוון אחד דרך עמק האיזה .ולכיוון סוצ'אבה חוזרים מזרחה בכביש הראשי
סיגט וישו דה סוס ומעבר הפריסלופ.--אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול טיול לרומניה תיקון טעות:חסרים 3 ימים לפחות. תגובה ל - 3 29/06/2008 07:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אין כזה דבר מסלול הפוך תגובה ל - 4 29/06/2008 08:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 734 הודעות עד כה
אם זה מה שמתאים לך אזי זה ישר לחלוטין. ס"ה העברתי לך המסלול שלי שיהיה לך קנה מידה מה ניתן לעשות ביום טיול באזורים המדוברים. בסופו של דבר זה הטיול שלך וכמו שנאמר את מחליטה את מנווטת ואת נהנת. נסיעה טובה ואני בטוח שתחזרי מלאת חוויות גם מהשורשים וגם מהיתר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ברור רנצי תגובה ל - 5 29/06/2008 08:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא התכוונתי אלא למה שאמרת. ותודה לך שוב.
הכוונה שלנו בבניית המסלול הזה, להשאיר לסוף את מה שיותר קל לוותר עליו - אם נספיק, מה טוב ואם לא, לא נשאר עם הרגשת החמצה.

תודה.

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ברור רנצי תגובה ל - 6 29/06/2008 09:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי רבקה.בוקר טוב.
מראש על תבני תחושת החמצה.הטיול כל כך יצליח לך, שתשאר לך תחושה של עוד,כפי שקורה לכל מי שמטייל לרומניה ולא נדפק לו טיול בגלל
גשמים ושיטפונות.רומניה קרובה,נגישה,לא יקרה ואין שום סיבה לנסות לתפוס את כולה בעשרה ימים.את תרצי לחזור לשם, תראי, "אורי אמר". בהצלחה Cool Cool

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בנוגע לתרגומון הונגרית-אנגלית ... תגובה ל - 1 29/06/2008 10:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2281 הודעות עד כה
אני ממליץ לך להעזר בפורום תרבות הונגריה באתר תפוז הם ישמחו בכך:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=584

למילונים אנגלית-הונגרית הנה תוצאות חיפוש בגוגל:

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=hungarian+english +dictionary&meta=

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תודה לכולם תגובה ל - 8 29/06/2008 18:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נראה לי שהתלהבתי מלמלא את המשבצות הריקות, כדאי להמשיך לזרום כמו תמיד.
תודה דודו על החיפוש, אבל אף אחד מהתרגומונים לא ממש עובד... הרי ידוע שהונגרית שפה קשה...

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לכן המלצתי להעזר בפורום תרבות הונגריה ... תגובה ל - 9 29/06/2008 18:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2281 הודעות עד כה
שם לא צריך תרגומון תמסרי להם מה שאת רוצה לתרגם והם ישמחו לעזור לך!

דודו

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. לכן המלצתי להעזר בפורום תרבות הונגריה ... תגובה ל - 10 29/06/2008 19:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה דודו. עשיתי זאת.

רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מסלול טיול לרומניה - הערות והארות תגובה ל - 1 30/06/2008 01:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8161 הודעות עד כה
אנחנו גם לנו בקורטה דה ארג'ס ויצאנו בבוקר לכיוון הפגאראש. הטיול לוקח כמעט את כל היום ואנחנו הגענו לסיביו בסביבות 5 או 6 אחה"צ ולכן ניראה לי שהגעה עד טרגו מורש באותו יום יכולה להתבצע רק בשעות הלילה המאוחרות.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. מסלול טיול לרומניה - הערות והארות תגובה ל - 12 30/06/2008 11:16 לתגובה קודמת
עודד התגובה הזו שלך מאוד חשובה לי. המלון שהוזמן - אפשר לבטל אותו עוד באותו ים.

תודה רבקה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ספרד-לכל האורך
להודעה הבאה:אירופה באוגוסט לזוג עם תינוקת

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר