| 1. מה עושים עם הבקרים בעיר אירופאית ? |
29/06/2008 08:32  |
|
או. קי אנחנו לא בסין ואין טאי צ'י בפארק. לא משפחה עם לוגיסטיקה של התארגנות. לא בטיול מתגלגל שצריך להגיע ליעד. וכמובן לא בבית בין העיתון-טלביזיה-מחשב.
עיר אירופאית שהכל בה מתחיל מאוחר. ואחרי מקלחת/ארוחה וכו' הגענו גג לתשע. אז יוצאים ומגיעים לעיר רדומה. החנויות סגורות. המוזיאונים יפתחו בעוד שעה. השוק שנפתח רשמית בעשר בדיוק בשלבי הקמה ויקח עוד שעה שעתיים.... אפילו לא כל ההומלסים התעוררו.
אשמח לשמוע רעיונות .
 |
 |
| השוק נפתח ב-10 ?(גודל:23.31KB) | פארק פלורל בלי פרחים(גודל:22.64KB) |
|
|
|
|
|
|
| 4. מה עושים עם הבקרים בעיר אירופאית ? תגובה ל - 3 |
29/06/2008 10:09   |
|
|
שולה, את יודעת מה פתוח בפריז מוקדם? בתי הקברות.
חוץ מזה יש מקומות בעיר שבטח מאוד יפה לראות אותם כשהם ריקים: גשרים על הנהר (אני מתכוונת לכל עיר), לפעמים אפילו סמטאות ריקות.
אני זוכרת שני ביקורים בעיירות בשעת בוקר מוקדמת:
לעיר הקטנה לובן בבלגיה הגענו משדה התעופה, מטיסה שנחתה מוקדם בבוקר. נכנסנו אליה מפני שהאתר הראשון שרצינו לבקר בו בהמשך הדרך היה אמור להיפתח מאוחר יותר. ראינו את אוספי הזבל בפעולה, ראינו המון צעירים על אופניים חוצים את הכיכר המרכזית לכל הכיוונים (עיר אוניברסיטאית). נכנסנו לבית קפה, ואני מאוד נהניתי לראות את כל ההתרחשויות מסביב.
לריקיוור באלזס גם הגענו מוקדם. זכינו לשוטט בסמטאות שעה קלה לפני שההמונים פשטו על העיירה התיירותית הזאת. הכול היה סגור, אבל ראינו את בעלי החנויות פותחים את החנויות ומסדרים את הדוכנים. שעה קלה אחר כך העיר הייתה מוצפת. זה היה כמו לראות מטמורפוזה.
|
|
|
|
| 5. מה עושים עם הבקרים בעיר אירופאית ? תגובה ל - 4 |
29/06/2008 11:42   |
|
שלום לכולם/ן
שולה, איזה רעיון יפה לאשכול!
אישית, מאד מתאים לי "להתחיל מאוחר" את היום, לאט, ברוגע ושלווה, בניגוד לשגרת היום-יום...
אם בכל זאת קמים מוקדם, יש לנו כמה חוויות דומות לאלה של זיוה. בברגן, למשל, ישנו ליד מאפיה ומעל שוק הדגים. התעוררנו לקולות ולריחות המעורבים, וזו הייתה חוויה מדהימה (אבל ממש) להיות מוקדם בשוק, לפני כל התיירים, אחרי קפה עם מאפים טריים ...
בעיירות תיירותיות בכל מקום, החוויה דומה. מוקדם לפני בוא נחילי התיירים, או לצורך העיניין גם אחרי שהם עזבו, -השלווה משתלטת, וזה משהו מיוחד מאד.
ואחרי יום-יומיים של השכמה, מאד נהנית לקום מאוחר, כמו כל שאר האנשים מהישוב... ומקסימום לקרוא ספר טוב, ואם אפשר שקשור לעיר, אז בכלל זה נהדר.
שבוע טוב, שיהיה לכם!
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
|
|
|
|
| 6. מה עושים עם הבקרים בעיר אירופאית ? תגובה ל - 5 |
29/06/2008 12:22   |
|
|
רעיון הכנסיות מקסים. כמעט לחלוטין הפסקתי להכנס לכנסיות (מטעמי גודש של שנים) אבל כנסיה פעילה יכול להיות נחמד.
בתי קברות אולי, אבל לא כשהם עשויים להיות ריקים.
הגשרים הסיין וכו' (המלון שלי היה מטרים ספורים מהאיים), בוודאי. כמעט כל יום.
יכול להיות שהעובדה שהגעתי לשוק ע"י הבסטיליה מוקדם מדי (שני הדוכנים שכבר נפתחו היו מבטיחים-אבל לא התאים לי לחכות) תסכל אותי הפעם.
מעניין לקרוא עוד רעיונות.
ושאלה נוספת בהמשך.
|
|
|
|
| 7. מה עושים עם הבקרים בעיר אירופאית ? תגובה ל - 1 |
29/06/2008 12:40   |
|
|
מה ניתן לעשות לשבת בבית קפה, עם הקרואסון, לקחת מצלמה לצלם ברחוב דמויות, אנשים הולכים לעבודה לשוטט סתם, לקחת את המטרו לאחת השכונות הלא מתויירות, להביט בילדים ההולכים לבתי הספר לגנים, במיוחד בפריס, ילדי המהגרים אמהות הלבושות בלבוש מסורתי לוקחות הפעוטות למעונות יום להנות מיופיה של העיר הגשרים וכו'...........
אין צורך לקום מוקדם כל המטרה היא גם לנוח לעשות הכל באיזי.
|
|
|
|
| 8. ארופה זה לא רק פריס לונדון או רומא. תגובה ל - 6 |
29/06/2008 12:41   |
|
יפה לקום מקדם ולראות את מחלקי הגבינות הטריות.הכי כף להכנס למאפיות
קונדיטוריות ועסקי אוכל דומים, שם העיר מתעוררת מקדם ושם פוגשים את עקרות הבית שמכינות יום טרי,שם גם אפשר לקבל את הטיפים הכי הכי בעניני אוכל ולאן לטייל.את כל האי רודוס עברתי יום יום בטיול שהתחיל ממאפיה בעיר וכך גם חצי פאריס והמון מסעדות עממיות באיסטאמבול.באמת אחרי כמה ימים כשמתחילים להתאפס על הקצב של העיר מתחילים לצאת מאוחר יותר.קבלו כתבה מצולמת על צהריים בטיבליסי שלא זזה לפני עשר והיא עיר ארופית מאוד.
היי!
ראיתי משהו מעניין בפורום למטייל שנראה לי שיעניין אותך,
בנושא "גאורגיה,טיביליסי הבירה בהפסקת צהריים.".
לחץ על הלינק הבא כדי לקרוא:
<a href=" http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-1005488/rid-200852"> http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-1005488/rid-200852 </a>
אורי
מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
|
|
|
|
| 9. ארופה זה לא רק פריס לונדון או רומא. תגובה ל - 8 |
29/06/2008 13:57   |
|
|
הרעיון הכי לא מעשי הוא לקום מאוחר. גם אני מתה להתעורר בתשע. לא הולך.
אגב, אני בד"כ לא סובלת מהבקרים, אבל עניין אותי מה אתם עושים.
לפני מספר שנים בדבלין היתה פקידת קבלה פולנית מקסימה (כולם שם עכשיו ממזרח אירופה) שעד שגמרנו לפטפט נגמר חצי הבוקר והייתי צריכה להתנצל שאני בכל זאת תיירת.
תודה לכולם. עשיתי כבר copy/paste לחלק מהתשובות. אני אוספת קבוע חומר לנסיעות הבאות.
|
|
|
|
|
| 11. ארופה זה לא רק פריס לונדון או רומא. תגובה ל - 9 |
29/06/2008 14:49  |
| |
y y y |
1706 הודעות עד כה |
|
|
|
מכיוון שלא מדובר רק בפאריז, לונדון ורומא- בהרבה מאוד ערי שדה באירופה (טוב, לפחות בגרמניה, הולנד,צרפת ושוויץ מנסיוני) יש שווקי איכרים קטנים ומקסימים, עם ירקות מקומיים, גבינות מקומיות, קצב או שניים, כמה דוכנים של יקבים מקומיים (ובחודש האחרון- גם אספרגוס), מין שווקים שלכאורה לתייר המחפש אטרקציות אין מה לחפש בהם, אבל לדעתי הם הרבה יותר מעניינים מרוב האטרקציות התיירותיות, והשווקים האלו מתעוררים מוקדם, מאוד מוקדם, רק צריך להצליח למצוא אותם ולהיות במקום הנכון ביום הנכון...
|
|
|
|