כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. זקוק לעזרתכם לטיול בדרום אמריקה 29/06/2008 00:56 לתגובה הבאה
המטיילוס  משתמש לא מוכר
שלום לכם!
אני בן 24, לא הייתי לפני כן בדרום/מרכז אמריקה.
אני מעוניין לטייל מה10/07 עד ל26/10.
התחלתי לקרוא קצת אבל אני צריך כיוון, ומקווה שתוכלו לעזור לי בזה.
בתאריכים הנ"ל, איפה הכי מומלץ ללכת?

1. הייתי רוצה לנצל כמה שיותר את הזמן, ואהיה זמין ב10.7 לטוס,
האם טיול לדרום אמריקה כדאי/אפשרי בהתראה כזו קצרה,
בהתחשב בזה שלא רכשתי כרטיס טיסה עדיין, ואינני בטוח עדיין לאן ארצה בדיוק להגיע?
(אני יודע שבד"כ מתכננים טיולים כאלה מספיק זמן מראש, אבל לא ידעתי שאוכל לטוס לפני כן)

2. כמה לדעתם זה ייקר את הטיסה אם אטוס לניו יורק, ורק לאחר זמן מה אמשיך את הטיול? (או להיפך, קודם דרום אמריקה ואז לניו יורק לתקופה מסוימת)
כמה בערך יעלה לי טיסה הלוך ושוב ? עם או בלי ניו יורק, אני יודע שזה יכול להשתנות ותלוי בהרבה גורמים, אבל בעיקר ארצה כמה שיותר זול.

3. האם עליי לקבוע את תאריך החזרה כבר בקנית הכרטיס הלוך, או שיש באפשרותי להחליט שנמאס לי ואני רוצה לחזור? מה המשמעות של דבר זה?

4. לפי מה ששמעתי, לבד אני לא אהיה, כי יש המון מטיילים ישראלים. האם באמת הם נחמדים ואוכל להצטרף אליהם אם ארצה?
אין לי יותר מדי פרטים, כי עדיין לא קראתי הרבה בנושא. האם אוכל להיות ספונטני, או שממש כדאי לחרוש ולקרוא כמה שיותר לפני צאתי?

מקווה מאוד לסבלנותכם ולעזרתכם האדיבה

בתודה, רון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. זקוק לעזרתכם לטיול בדרום אמריקה תגובה ל - 1 29/06/2008 08:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Oferc23 לא מחובר Oferc23  משתמש בינוני 86 הודעות עד כה
שלום רון,
אענה לך בעיקר על הצד הטכני, כי כדאי או לא זה עניין מאד אישי.
הייתי מייעץ לך לפני הכל לפנות למרפאת מטיילים לוודא עד כמה הכרחי לקבל חיסונים מסויימים, כי את זה עושים בדרך כלל כמה חודשים מראש.
אל תשכח שגם ציוד תרמילאות צריך לארגן.
3 וחצי חודשים לדרום אמריקה זה לא הרבה, לא הייתי ממליץ לתכנן על 5 מדינות ולנסות להספיק כמה שיותר... כי באמת שלא תספיק.
מבחינת מזג האוויר הייתי מסתפק בבוליביה ופרו, כמובן שמותר גם לפזול לכיוון אקוודור, קולומביה ואפילו צפון ארגנטינה וצ'ילה, אבל שוב - צריך להקדיש זמן.
מעבר דרך ניו יורק לרוב מוזיל את הטיסות ולא מייקר, הייתי ממליץ לך לשמור את העצירה שם לכיוון החזרה.
את כרטיס החזרה חייבים לקבוע מראש, ואם משנים אותו יש דמי שינוי שונים בין חברות התעופה השונות: בין אפס לשינוי ראשון, ועד $200.
מה שבטוח - בכל מקום תהייה מוקף במטיילים ישראלים ומטבע הדברים תוכל להצטרף אליהם לטרקים ולקבל טיפים בכל עניין.
בהצלחה
עפר

עפר, סוכן נסיעות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. זקוק לעזרתכם לטיול בדרום אמריקה תגובה ל - 1 29/06/2008 19:40 לתגובה קודמת
  FlyingAlpaca לא מחובר FlyingAlpaca  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
אהלן רון,

בהתלבטויות מהותיות לגבי הטיול,
הכי טוב לשמוע קצת קודם ולהתעניין.
אם אתה מתעניין בטבע, תרבות, הסטוריה, דת, פסטיבלים וכו',
אתה מוזמן להגיע אפילו לחלק מסדרת ההרצאות למוצ'ילרים -
מפורט כאן הכל: