|
| 2. תהיה לך בעיה אך היא פתירה תגובה ל - 1 |
28/06/2008 12:21   |
|
|
אם תאריך הכניסה האחרון שלך הוא בדצמבר, את לא תוכלי להכנס באפריל. אם אכן תיכנסי בסוף נובמבר, תוכלי להשאר עד סוף מאי (6 חודשים, ללא אפשרות הארכה) אבל אז אם תצאי את לא תוכלי יותר לחזור. זו הסיבה שמומלץ להוציא את הויזה כחודש לפני הנסיעה ולא 5 חודשים לפני הנסיעה. פשוט יש לך עכשיו הרבה מאוד "זמן ויזה" שפשוט מתבזבז. את יכולה לנסות לבקש ויזה חדשה אבל זה קצת מיותר. את תוכלי לטייל באוסטרליה, כאמור, עד סוף מאי, אבל כדי לפתור את בעיית הטיסה שלך תצטרכי להוציא ויזת מעבר (טרנזיט). לקראת סוף ביקורך בניו זילנד תצטרכי להגיש בקשה לויזת טרנזיט, שתאפשר לך למעשה לטוס דרך אוסטרליה, אבל לא הרבה יותר מזה.
בפעם הבאה שתסעי לאוסטרליה, אין טעם להוציא ויזה כל כך הרבה זמן לפני הניסעה.
|
|
|
|
|
| 4. תהיה לך בעיה אך היא פתירה תגובה ל - 3 |
28/06/2008 18:55   |
|
|
אני לא מבינה מה הלחץ של הסוכנויות נסיעות לכרטס חצי שנה מראש. אפשר גם לכרטס 3-4 שבועות לפני הטיסה וזה בסדר. לדעתי הסוכנויות קצת חוששות ממצב הדולר וחוששות שמא הוא יחלש עוד יותר ולכן הם רוצים שיכרטסו מהר. באופן כללי, מבחינת השגרירות בכל אופן, את לא אמורה לקנות כרטיס טיסה עד שאין לך ויזה ביד. זה שקנית כבר כרטיס לא ישכנע אותם לתת לך ויזה.
את לא יכולה לטוס לאוסטרליה בלי ויזה בתוקף. כשטסתי מאוקלנד לסידני (ומשם לבנגקוק) פגשתי בשדה התעופה שתי בנות ישראליות שלאחת מהן לא היתה ויזה לאוסטרליה והיא פשוט לא עלתה לטיסה. לא עזרו התחנונים ולא טיסת ההמשך לבנגקוק. היא נאלצה להשאר עוד יום-יומיים באוקלנד ולהסדיר את הויזה לפני הטיסה לאוסטרליה.
|
|
|
|
|
| 6. תהיה לך בעיה אך היא פתירה תגובה ל - 5 |
29/06/2008 09:46   |
|
|
מה שכתבת בהתחלה הוא נכון - בלי הכביכול. זה בדיוק המצב. יש לך תאריך אחרון לכניסה שאחריו את לא יכולה להכנס יותר, זה לא חשוב אם באופן תיאורטי היית נשארת ואז עדיין היית יכולה להיות שם והכל.
אני לא יודעת בדיוק מה ההליך של הוצאת ויזת טרנזיט אבל זה לא אמור להיות מאוד מסובך, והקבלה שלה היא די אוטומטית אם יש לך כרטיס טיסה. את לא יכולה להוציא אותה עכשיו בגלל שאת לא יכולה שיהיו לך שתי ויזות בתוקף. תצטרכי לעשות את זה אחרי שהראשונה תיגמר. באופן כללי זה בטח נראה לך מאיים ומסובך עכשיו, אבל האמת היא שבמהלך הטיול מדי פעם מתעסקים קצת בבירוקרטיה וזה לא סוף העולם. בקניית רכב יש בוודאי בירוקרטיה (גם בהשכרה אבל פחות), בפתיחת חשבון בנק יש, וגם בכל מיני דברים שלפעמים צריך לסדר ולארגן. אפילו הזמנה מראש של טרקים או של מקומות לינה לפעמים. במשך הזמן שלך בנ"ז תצטרכי להקדיש איזה יום לטיפול בבעיה הזאת.
|
|
|
|
| 7. תהיה לך בעיה אך היא פתירה תגובה ל - 6 |
29/06/2008 21:48   |
| |
revital2910 |
60 הודעות עד כה |
|
|
זה יכול להיות רעיון טוב לפנות עכשיו לשגרירות אוסטרליה בארץ ולנסות לקבל הארכה לויזה?
אם אני אראה להם את כרטיסי הטיסה שלי ואסביר את כל העניין מה הסיכוי שהם יסכימו?
מישהו שאני מכירה אמר לי שכשאני מגיעה לאוסטרליה אולי שווה לי לדבר עם קצין ההגירה ולהסביר לו את כל הסיפור ואולי יש איזה פרוצדורה אחרת שאפשר לסדר שמקצרת את העניין
מצטערת על ההיסטריה אני קצת לחוצה בגלל כל העניין..
|
|
|
|
| 8. תהיה לך בעיה אך היא פתירה תגובה ל - 7 |
29/06/2008 21:54   |
|
|
יכול להיות שאת יכולה לפנות לשגרירות ולערער על ההחלטה לא לתת לךתאריך אחרון לכניסה. לא בטוח שזה יעבוד כי השגרירות מצהירה שזה שאת כבר קנית כרטיס לא ישכנע אותם וזה לא ממש שיקול מבחינתם.
אני לא חושבת שאת יכולה לנסות לדבר עם פקיד ההגירה כי את צריכה שיתנו לך תאריך כניסה אחרון שונה וזה כנראה לא יקרה, בטח לא אם יש לך no further stay. מעבר לזה, האם נראה לך שלפנות לפקיד הגירה זה יותר פשוט מלהוציא ויזת מעבר?
|
|
|
|
| 9. תהיה לך בעיה אך היא פתירה תגובה ל - 8 |
30/06/2008 05:49   |
| |
revital2910 |
60 הודעות עד כה |
|
|
נכון, אבל אני קניתי כרטיס רק אחרי שאישרו לי את הויזה וזה מה שגרם לכל הבלגן (בגלל זה הוצאתי אותה מוקדם יחסית)
אני לא יודעת כמה זה מסובך להוציא ויזת מעבר..לפי מה שראיתי באינטרנט יש טופס שהוא רק קצת פחות ארוך מהטופס להוצאת ויזת ביקור, וגם זה אומר שאני צריכה לתת לשגרירות אוסטרליה בניו זילנד את הדרכון שלי עד שהם יסדרו את זה..
אם זה נגיד במקום או שלוקח יום אחד זה לא נורא..הבעיה מתחילה אם זה לוקח יותר מזה.
אם יש פה מישהו שזה קרה לו בבקשה תגידו לי אם זה סיפור ארוך. תודה רבה!
תודה שקד, מצטערת על ההצקות
|
|
|
|
|
|
| 12. את יכולה לעשות את זה בכל יעד תגובה ל - 11 |
01/07/2008 13:58   |
 |
עמית - הנהלת הפורום |
9023 הודעות עד כה |
|
|
השגרירות במקום לא מקבלת קהל לנושאי ויזת טרנזיט, אלא בדואר בלבד
תורידי את הטופס הזה ותמלאי אותו ולאחר מכן תשלחי אותו עם כתובת לחזרה לפרטים הבאים:
Transit Visas for Australia
From 1st January 2004 applications for Australian Transit Visas (Class 771) will not be accepted at the Immigration/Visa Client Counter of the office of the Australian Consulate-General, Level 7 PriceWaterhouseCoopers Tower, 186-194 Quay Street, Auckland.
Applications should be sent by courier to our office. A self address courier bag must be enclosed for the return of the passport. Processing can take between 24hours to 10 working days.
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/876.pdf
|
|
|
|
|
|
|
|