1. המווון שאללותת |
27/06/2008 23:00  |
| |
סעדה |
6 הודעות עד כה |
|
|
קודם כל אני חייב לומר שהלונלי פלנט פשוט מדריך מגניב..
יש בו הכל! וחוצמיזה רציתי לדעת אם אני מתכוון לטייל בניו זילנד במשך חודשיים האם עדיף לשכור רכב או לקנות רכב או שאולי עדיף להשתמש בתחבורה ציבורית. הבנתי שיש שם דוקא סבבה של תחבורה לא יקר בטרוף.. ומה בקשר לבנק? האם כדאי לפתוח שם חשבון לתקופה זו? ואיפה מכבסים את הבגדים? (כן גם זה מטריד אותי קצת
|
|
|
|
| 2. המווון שאללותת תגובה ל - 1 |
28/06/2008 09:08   |
 |
עמית - הנהלת הפורום |
9013 הודעות עד כה |
|
|
לא כל כך המון שאלות, אבל מריחים את הצבע הירוק של השאלות...
בקנית רכב, עליך לשריין שבוע לקניה ולמכירה, בטיול של חודשים - לא כדאי.
שכירת רכב פשוט תעלה לך כמה עשרות דולרים ליום, האם זה עומד בתקציב שלך ? מעבר להוצאות הדלק.
תחבורה ציבורית לאן ? יש מספר אפשרויות, אבל לאורך החוף כולו יכול להגיע להרבה מאד מאות דולרים, אולי כדאי לך לשקול לקנות פס על בסיס קילומטרים ?
חשבון בנק לא יפתחו לך במרבית הבנקים אם אתה שוהה פחות משלושה חודשים, תוכל להסתפק במזומן, אשראי וטרוולירים במידת הצורך.
כביסה - בכל אכסניה תמצא מכונות כביסה על בסיס מטבעות, בקבלה ימכרו לך גם אבקת כביסה, וגם למרבה הפלא יש מייבש... (תנקה את הסיבים לפני השימוש..ואם אתה לא יודע למה אני מתכוון תשאל את אמא)
בהצלחה
עמית - מנהל הפורום
|
|
|
|
|
|
| 5. עמית: איך לא חשבו על זה קודם!? תגובה ל - 4 |
29/06/2008 18:54   |
|
ברוך הבא לפורום - לא חסר פה מידע על האפשרויות השונות לשאת כסף, פה משמאל, בטיפים ובחיפוש רגיל בפורום. אני לא ממליצה לפתוח חשבון לטיול של פחות מחודשיים. טרוולים קונים בארץ - תבררו דרך הבנק שלכם.
את הפאס ניתן לקנות בכל סוכנות נסיעות ואף דרך אכסניות - פשוט תשאלו ויכוונו אתכם. ממליצה לעשות כרטיס YHA בארץ שיעניק לכם הנחה בלינה ובפאס. על הכרטיס תוכלו לקרוא פה משמאל.
בהצלחה!
No worries!
|
|
|
|
| 6. למה פאס לניו זילנד? תגובה ל - 5 |
29/06/2008 19:51   |
|
|
אם אתה מתכוון לטייל בנ"ז, ועוד במשך חודשיים, אז אני בכלל לא בטוחה שכדאי לך לטייל באוטובוס. דווקא רכב יכול להיות ממש סבבה בשבילך: בשביל רכב שכור תשלם כ-20-25 דולר ליום (לחברה מקומית), בתוספת הוצאות דלק. אם יש לך שותף אז זה בכלל לא נורא כי אז זה יכול להיות משהו כמו 10-12 דולר ליום וזה ממש משתלם. אם אין שותף - אפשר לקחת ליפטרים, אותו עקרון (מוזיל עלויות).
לגבי כרטיס אשראי, החשבון הוא החשבון שלך בארץ. מקובל לחשוב שיש עמלות מאוד גבוהות אבל למעשה זה לא ממש נכון. יש עמלות, זה נכון, אבל הן לא מטורפות, בטח לא יחסית לשאר האפשרויות לשאת כסף. אתה יכול לקחת טראוולים, אבל אני לא בטוחה שזה יצא לך יותר זול. בטראוולים יש שער קניה ושער מכירה ובכל מקרה אתה תפסיד והבנק ירוויח, וזה בתנאי שאין לך עמלת על ההמרה, שאז זה בכלל יוצר יקר. בהשוואה בין כרטיס אשראי לטראוולים - כרטי אשראי זה פשוט הרבה יותר נוח. ההבדל בעלויות, אם בכלל קיים - הוא זניח.
|
|
|
|
| 7. כמה נקודות להבהרה תגובה ל - 6 |
30/06/2008 09:24   |
 |
עמית - הנהלת הפורום |
9013 הודעות עד כה |
|
|
הראשונה - כרטיס אשראי חייב להיות בינלאומי, תבדוק שהבנק אכן מאשר לך כזה ומנפיק לך כזה, תשאל בדיוק כמה עולה לך למשוך כסף, מה הם העמלות המדויקות, לעיתים כדאי למשוך סכומי כסף גדולים מדי מספר שבועות ולא למשוך סכומים קטנים כל פעם.
לגבי שכירות - רכב בשיא העונה יעלה לך עד 40 דולר מקומי ביום, לאחר אמצע פברואר יש למחירים נטיה לרדת לכיוון המחירים ששקד ציינה.
ובאמת, תקרא את השאלות הנפוצות פה מצד שמאל, זה רק התחלה, יש את עולם התרמילאים, וכמובן יש הרצאות (מאד ממליץ על זאת של איציק אייזמן בתל אביב בעוד שבוע פלוס, כדאי להתעדכן).
עמית - מנהל הפורום
|
|
|
|
| 8. עמית, אני שכרתי ב-20$ ליום בסוף דצמבר תגובה ל - 7 |
30/06/2008 09:51   |
|
|
זה כנראה תלוי מאיזו חברה אתה שוכר. בוא נגיד שעם ההקטנת ההשתפות העצמית זה עלה לנו 23-24 דולר ליום. זה היה ב-30 בדצמבר, לא ממש מחירי סוף עונה.
|
|
|
|
|
|