|
| 2. מורה נבוכים תגובה ל - 1 |
01/06/2008 20:08   |
 |
עידן אוריגינלי |
2877 הודעות עד כה |
|
|
יש לך הרבה שאלות לא על כולם אני יכול לענות וחלק מזה אתה צריך לשאול את הסוכן שלך מה הכוונה.
1)פתוח לשנה אומר שניתן לשנות את תאריך הטיסות במשך שנה מיום הרכישה, בניגוד לכרטיס סגור שאינך יכול לשנות בו שום דבר. עכשיו נכנסת מידת הפתיחות או הגמישות שלו. זה שהוא פתוח זה לא אומר שאתה יכול לשנות אותו כאוות נפשך ללא הגבלה וכל סוג של שינוי. ישנן רמות מחירים שבהן אתה חופשי לשנות תאריכי טיסות ללא הגבלה מבחינת מספר אולם ישנה הגבלה עד כמה קרוב לטיסה אתה יכול לבצע את השינוי ללא קנס, בדר"כ עד שבועיים לפני הטיסה המתוכננת לא תשלם קנס. ישנן רמות מחירים בהן שינוי ראשון הוא בחינם וכל שינוי נוסף עולה כסף, כמה כסף ואיזו מבין שתי האפשרויות שהצגתי לך מאפשר לך הכרטיס שלך אתה צריך לשאול את סוכן הנסיעות שלך.
שינוי כלשהו של הכרטיס יכול להתבצע רק ע"י מפעיל הטיסה ובמקרה שלך קתאי פאסיפיק, קתאי היא אחת מ3 החברות הטובות והגדולות בעולם ויש להם משרד בכל אחת מהערים המרכזיות באוסטרליה (סידני, מלבורן, בריסביין,פרת' ואדאלייד) בנוסף יש להם מוקד טלפונים בדיוק לצורך הבעיה שלך והיא שינויים. אתה צריך לבקש מהסוכן שלך את מספרי הטלפון של הקתאי באוסטרליה. במקרים מסוימים יתכן ותצטרך לשלוח להם בפקס צילום של כרטיס הטיסה שלך לצורך אימות עם הארץ זה נוהל שגרתי אין מה לדאוג.
סוג נוסף של שינויים שאתה צריך לבדוק אם אתה יכול לבצע הוא האם אתה יכול לשנות יעדים כלומר האם אתה יכול לשנות את יעד הנחיתה שלך מקירנס לעיר אחרת באוסטרליה אליה יש לקתאי קו, לחילופין שדה תעופה ממנו תמריא מאוסטרליה. יתכן ותצטרך לשלם על שינוי כזה .
2)על מה להחתים את הסוכן נסיעות? האמת שאין לך על מה. הסוכן לא אחראי אם למשל חברת התעופה מחליטה לייקר את הכרטיס כתוצאה מעללית מחירי הדלק עד היום בו תטוס בפועל (לפחות עד הטיסה הראשונה אח"כ הם לא יכולים). זו לא טיסת צארטר כמו שאתה מכיר לאירופה שיש לה טווח קצר. אם אתה רוצה חוו"ד נוסף שאל בYNET בפורום תיירות או צרכנות.
3)מחלקות בכל מטוס יש חלוקה למחלקות ראשונה, עסקים ותיירים, מחלקת תיירים היא הזולה מכולן, אני מניח שקנית כרטיס למחלקת תיירים אם תרצה לשדרג עצמך למחלקה אחרת תצטרך לשלם תוספת. ההבדלים בין המחלקות הם בנוחות של המושב בטיסה כמו רוחב המושב והמרחק בין הרגליים (במחלקת תיירים המרחק המקובל הוא 70 ל80 סמ) רמת האוכל וסוג השירות. לפעמים יש מזל בחיים וכתוצאה מאובר בוקינג אתה מגיע לטיסה ומגלה שאין לך מקום מקום בפועל אז כאן יש שתי אפשרויות לפיצוי ללא משפט נזיקין אחת שתפוצה וחברת התעופה תשדרג אותך למחלקה אחרת על חשבונה (כמו שלי קרה עם סינגפור איירליינס) או שלפחות תשכן אותך במלון בעיר עד לטיסה הבאה על חשבונה, כאן אתה עדיין זכאי לתבוע מהם פיצוי כספי בבית משפט אבל זכור שזהו הליך ארוך ומייגע. אגב לידיעתך סביר להניח שאתה וזה שיהיה במושב לידך לא תשלמו את אותו המחיר עבור אותו מושב.
4)יתכן שכן ויתכן שלא ראה תשובה לשאלה 1.
5)ויזה - הערה חשובה זה שיש לך כרטיס ששולם ביד זה לא מחייב את שגרירות אוסטרליה לתת לך ויזה. רצוי שתלך ותתפוס את הכרטיס ע"י תשלום מקדמה ותלך להוציא ויזה כך אתה מקטין את הסיכון שלך.
תאריך אחרון לכניסה אומר לך מהו היום האחרון בו אתה רשאי להיכנס לאוסטרליה, תאריך זה נע בין 9 ל12 חודשים מיום הוצאת הויזה בארץ. לאחר תאריך זה לא תוכל להיכנס לאוסטרליה אלא ע"י הוצאת ויזה חדשה.
התאריך השני שמוטבע על הויזה שלך הוא כמה זמן מותר לך לשהות באוסטרליה בכל פעם שתיכנס אליה, פרק זמן זה עומד על עד 6 חודשים מיום הכניסה שלך לאוסטרליה.
אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
|
|
|
|
| 3. כרטיס טיסה תגובה ל - 1 |
01/06/2008 20:12   |
|
|
לגבי השינויים בכרטיס טיסה-מה שכלול בכל נושא השינויים כפוף לתנאים של הכרטיס שלך.לכל חברת תעופה שמשווקת דיל יש תנאים משל עצמם.אם אמרו לך שיש לך שינוי ראשון חינם אז זה אומר שאפילו אם תשנה תאריך של טיסה ביום אחד זה כבר תופס על השינוי חינם ואחרי זה כל שינוי יעלה לך כסף בהתאם למה שסגרת עם הסוכנת. לגבי איך משנים את הכרטיס- זה משתנה בין כל חברה לחברה.הדיל שלי היה משווק ע"י אלעל למרות שטסתי עם קוואנטס מאוסטרליה לבנגקוק.לכן כשהייתי צריכה לשנות את הכרטיס הייתי צריכה להגיע למשרדים של אלעל שזה במלבורן ונאלצתי לחזור למלבורן למרות ששם התחיל הטיול שלי כדי לשנות את הכרטיס במקום לטוס ישר לסידני(הייתי בדארווין).שווה לך לשאול אם אתה יכול לשנות את הדברים האלה בדלפק הכירטוס בשדה תעופה כי בחלק מהחברות זה אפשרי.תברר עם הסוכנת.
לגבי מחלקות בטיסה- חוץ מהחלוקה הרגילה בין תיירים,עסקים וראשונה יש בתוך כל מחלקה0חוץ מראשונה אולי)תת חלוקה. התת חלוקה הזאת מתבטאת במחיר הכרטיס.אני לא זוכרת את האותיות של כל מחלקה ומה זה בדיוק אומר אבל בד"כ כשקונים כרטיס צעיר הוא גם הכרטיס הכי זול ולכן עם הכי פחות מקומות במטוס.כשאני אומרת הכי פחות מקומות במטוס אני לא מתכוונת שמישהו יוריד אותך מהטיסה(למרות שזה אחלה כי מקבלים בד"כ שידרוג לביזנס) אלא שכמות המקומות מתוך כל המטוס שמוכרים במחיר הזה היא הכי מעטה.מה שזה אומר שאם אתה רוצה לשנות את תאריך הטיסה ויש מקום רק במחלקה יותר יקרה בתוך האוקנומי אתה תצטרך לשלם את ההפרש הזה.לכן אם אתה רוצה לשנות תעשה את זה כמה שיותר מוקדם.
אגב,המחלקה הכי יקרה באקונומי עולה כמו הכרטיס הכי זול לביזנס בד"כ.
לגהי הויזה אין לי יותר מדי מושג כי עשיתי את זה דרך הסוכנת ולא הרבה זמן לפני הטיסה אז אני לא ממש בקיאה בזה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 9. תשובות מהצד השני. קצת משעמם אבל כדאי לקרוא. תגובה ל - 1 |
03/07/2008 23:30   |
|
לגבי שינויים: כל חברה מחליטה לעצמה מהם חוקי הכרטיס שהיא מוכרת כאשר לכל דרגת מחיר (ואנחנו נגיע גם לשם עוד מעט) ישנם חוקים אחרים. אני מניח שאם הסוכנת אמרה לך שעל הכרטיס הזה לא תצטרך לשלם דמי שינוי אז היא יודעת על מה היא מדברת. בכל מקרה, שווה לוודא את זה איתה שוב.
כרטיס פתוח לשנה אומר שאתה חייב לחזור לתל אביב עד שנה מיום היציאה. בד"כ כשיוצאים לטיול גדול קונים כרטיס פתוח לשנה עם תאריך חזרה פיקטיבי ומשנים אותו כשכבר נמצאים בחו"ל. לכן, אם השינויים אצלך הם באמת חינם זהו פקטור משמעותי ואני מאמין שהרבה חבר'ה ישמחו לשמוע איזה כרטיס קנית.
ביצוע שינויים יכול להתבצע במשרדי חברת התעופה שעליה מכורטס הכרטיס. אני מניח שחברת התעופה שלך היא קתאי, מה שאומר שכמעט במאה אחוז יצא לך כרטיס אלקטרוני, מה שאומר שהכרטיס לא ממש קיים במובן החומרי אלא רק במחשבים של חברות התעופה ושל סוכנת הנסיעות שלך. במידה וזה נכון, אין כל צורך להגיע למשרד של חברת התעופה על מנת לשנות את הכרטיס, אלא מספיק להרים להם טלפון. אלא שכאן נכנס עניין אחר: אולי השינויים הם חינם אבל אף אחד לא אמר שלא יידרשו ממך לשלם דמי טיפול על התענוג, משהו כמו 20-25 דולר לשינוי. במידה והסוכנת לא טרחה לציין בפניך את האפשרות הזאת היא מן הסתם גם לא טרחה לציין שתוכל לבקש ממנה לבצע את השינוי, גם כשתהייה רחוק באוסטרליה. אני מציע שתשאל אותה כמה דמי טיפול היא תדרוש על שינוי כזה, ייתכן וזה יוצא יותר זול, הם הרי אמא ואבא שלך לא?
קצת על מחלקות:
נכון מה שאמר עידן לגבי החלוקה במטוס אבל זהו רק קצה הקרחון. למעשה גם המחלקות האלה מחולקות למחלקות, מה שניתן לתאר גם כדרגות מחיר. מחלקת תיירים של אלעל למשל מחולקת ללא פחות מ-15 מחלקות מחיר. הן מסומנות באותיות לועזיות. לדוגמא, המחיר של מחלקה Y יהיה גבוה יותר מהמחיר של מחלקה Q, כרטיסים לצעירים מונפקים על מחלקה V וכן הלאה. חברת התעופה מווסתת את הכרטיסים שהיא מוכרת ע"י פתיחת מחלקות אלה או סגירתן למכירה. יכולה להיות טיסה שיהיו בה עוד המון מקומות פנויים אבל מכסת המקומות למכירה לצעירים מולאה ולכן לא ניתן להשתמש בטיסה זו למכירת כרטיס לצעיר - יהיה צורך לחפש טיסה אחרת. זה מסתבך כאשר צריך להתאים מחלקות בין שתי חברות תעופה. מחלקה V באלעל צריכה לתפוס טיסת המשך של קוואנטס למשל על מחלקה S. במידה ואין מחלקת S פנויה על קוואנטס, נצטרך לשנות טיסות וכן חוזר חלילה. המון סבלנות, המון שבירת שיניים והמון תקתוקים ובסופו של דבר חלק מהאנשים צריכים לשלם יותר. ככה זה!
מה שקורה זה שכשאתה בא לשנות את הכרטיס שלך צריכים למצוא לך טיסות בדיוק עם אותן מחלקות כמו בכרטיס המקורי. במידה ולא מוצאים בתאריכים המבוקשים, ניתן להזמין לך את הטיסה על מחלקות מחיר גבוהות יותר, אלא שאז תצטרך להוסיף את ההפרש. זה לא אומר שתשב בביזנס, להיפך, זה אומר שיש סיכוי שתשב בשורה האחרונה של האקונומי כשבשורת היציאה, איפה שיש מקום לרגליים ישב איזה ילד מחוצ'קן שקנה חצי שנה לפניך ושילם חצי מחיר. שוב פעם - ככה זה!
Does it really matter what these affectionate people do-- so long as they don’t do it in the streets and frighten the horses!
|
|
|
|
| 10. אה.... שכחתי תגובה ל - 9 |
03/07/2008 23:34   |
|
כן, אני סוכן נסיעות וכן, אתם מוזמנים ליצור איתי קשר דרך האתר, אבל אני ממש לא מתכוון למכור פה כרטיסים לאף אחד אז תפסיקו לשאול. עצות חינם ורעיונות - חופשי.
אנג'וי
Does it really matter what these affectionate people do-- so long as they don’t do it in the streets and frighten the horses!
|
|
|
|
|
| 12. אתה עושה הנחות לחברים ? תגובה ל - 11 |
04/07/2008 11:33  |
|
אני לא עושה הנחות אפילו לעצמי
|
|
|
|