כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon4.gif  עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף 29/06/2008 20:11 לתגובה הבאה
  botenika לא מחובר botenika  משתמש מתחיל 17 הודעות עד כה
הי לכולכם

סיכמנו על מחיר לספארי לפני חודשיים עם מדריך (מומלץ בטיפים- ג'ורג' נגולה) ושילמנו מקדמה על הסך שביקש.
מאז שינינו את המסלול כך שהוא הרבה יותר מצומצם, פחות ק"מ וכולל כניסה לפחות שמורות. אבל, המדריך הציע שנקח יומיים לודג' במקום יומיים קמפינג, ובמקביל נוותר על טבח (כי נהיה רק בלודג'ים).
בהתחלה הוא אמר שלא תהיה תוספת במחיר,פתאום משום מקום אחרי כמה דקות הוא החליט שהוא צריך עוד כסף (לפי מה שהבנתי זו לא תוספת אלא על החשבון). אם הוא היה נותן לי אישורים על ההזמנות שהוא כבר עשה למקומות אחרים אז מילא, אבל הוא טוען שהוא מזמין דרך חבר וההזמנות לא על שמנו ואין דרך לוודא שאכן יש הזמנות למעט להאמין לו.

אני מרגישה ממש שזה נהיה כמו עוקץ וסחיטת כסף, למרות שקראנו עליו מספר המלצות חמות. בשיחה טלפונית הוא ממש ממש לחץ שנשלח כסף והתעצבן ואז כשהבין שלא נשלח אז סיים ב"טוב בסדר, נשאיר את ההזמנה כך- יומיים בקמפינג וזהו. תודה, ביי"

וואי, איך לא בא לי שהירח דבש שלנו יהיה גרוע...

אשמח לתובנות מהבינים
סמן להדפסה  
2. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 1 29/06/2008 21:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  elad121 לא מחובר elad121  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה

אהלן,

גם לי הוא עשה את זה, ואני מסכים איתך לגבי ההרגשה.

במיוחד שזה קורה אחרי שמזמינים כבר כרטיסי טיסה ומשלמים לו מקדמה.

מניסיוני (כנראה הקדמתי אותך באיזה חודשיים) ואחרי שניסיתי להתעקש איתו(טלפון ואינספור מיילים) ללא הואיל שלחתי לו את התוספת והוא שלח לי קבלה.

מה זה עוזר? אין לי מושג, יכול להיות שהוא עקץ אותי.

ממה שכתוב באתר יש פה המלצות, אז ההחלטה שקיבלתי הייתה לסמוך עליו.

אני מקווה שלא אתאכזב.

מתי אתם נוסעים? אשמח אם תוכלי ליידע אותי אם הכל עבר חלק.

סמן להדפסה  
3. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 2 29/06/2008 22:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נראה לי שמצבך יותר טוב - לנו הוא אפילו לא שלח קבלה..

כל הדאגה הזו מורידה הרבה מהכיף של תכנון הטיול, אני מפחדת שננחת שם והוא פשוט לא יגיע, או שבאמצע הטיול יבקש עוד כסף, ומה אז??

אני מקווה שהכל אכן יהיה בסדר. אנחנו טסים בראשון באוגוסט, עדיין לא החלטנו אם להעביר לו עוד כסף. אשמח מאוד לשמוע חוות דעת של בעלי ניסיון וגם סתם ממי שמכיר את המנטליות שם

תודה
סמן להדפסה  
4. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 3 30/06/2008 10:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
etek etek לא מחובר etek  משתמש בינוני 106 הודעות עד כה
היי,
אנחנו העברנו לו כסף לפני חודש, מה שאת מספרת זה גם מה שעובר עליי (המחשבה שמה אם הוא לא יגיע), למרות שהעברנו לו את המקדמה ומאז הוא לא ביקש עוד, ובכלל לא יצר קשר, אני מנסה להיות רגוע.
יש לו המלצות באתר, ואני מרגיע את עצמי שחשוב לו יותר הרפיוטיישן, מאשר עוד כמה מאות דולרים.
אנחנו למרות שחשבנו להיות באחד הימים בלודג', העדפנו כרגע להשאיר בתור ספארי קמפינג ושם אם נרצה ננסה לעבור ללודג'.
לגבי קבלה על הסכום שהעברת, אם השתמשת ב Western Union, יש לך קבלה שהעברת לו כסף, השם שלו רשום עליה והוא אסף אותו, ככה שזה נראה לי קבלה לכל דבר (זה מה שהוא אמר לי, ששאלתי לגבי הוכחה), גם במייל שכנעתי אותו להתחייב על הכול בכתב, ועד שהוא לא עשה את זה לא העברתי כסף (גם זאת יכולה להיות הוכחה להתקשרות איתו ומעין הסכם).
לגבי ההזמנות של מקומות לינה, תבקשי את השם שעליו הוא הזמין לכם ותבדקי ישירות מול הלודג'\ קמפינג, או שישלח קבלות \ אישורים על השם של החבר שלו
לא הייתי שולח לו תוספת, רק בגלל העמלה, אם הוא רוצה תוספת שיוריד את העמלה של Western Union מתוך הסכום- נראה לי שאם תגידי לו את זה הוא ירד מזה (כי זה אשמתו שלא חישב נכון).
בכל מקרה לא הייתי מתבאס מזה, עוד פעם לא נראה לי שיש לו סיבה לעקוץ אתכם, רפיוטיישן זה ממש חשוב לאנשים כאלו.
עכשיו בהנחה שהוא יופיע, עדיין לא נתת לו את רב הסכום ככה שעדיין יש לך קלף מיקוח ותוכלי להתחשבן איתו שם!
דרך אגב, אנחנו נוסעים ב 15 לאוגוסט, אז נשמח לשמוע מה קרה אם תחזרו לפני ובמיוחד אם סידר לכם לודג'ים על המקום.
סמן להדפסה  
5. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 4 30/06/2008 12:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ממש יופי

אני בשלוש עשרה לאוגוסט אצלו.

אם הוא יעשה בלגאן, יהיה רוב לטיפול בבעיה...
סמן להדפסה  
6. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 5 30/06/2008 13:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי אלעד,
משהו פה לא מסתדר לי: אנחנו מתחילים ספארי ב 16 לאוגוסט (נוחתים ב15), אם אתה לא יוצא לספארי של שלושה ימים שמסתיים ב 15.8 בלילה, או ב 16.8 לפני ארוחת בוקר, משהו פה חופף, זה ממש מוזר כי אנחנו חוזרים ב 19, ואני יודע על ישראלים שמתחילים ב19 (נוחתים ב18 והוא אמור להביא אותם מהשדה).
לדעתי חלק לא יוצאים איתו, אלא עם מישהו מטעמו- לפחות ממהבטחות שלו, הוא אמר לי שהוא יוצא איתנו...
אולי הוא מחכה בכניסה לשמורה ומביאים את התיירים אליו Rolling Eyes
נראה לי שהבן אדם לא הולך לישון שבועות Very Happy

[עודכן ב:30 יוני 2008 13:51:]

סמן להדפסה  
7. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 6 30/06/2008 14:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sagie_sh לא מחובר sagie_sh  משתמש מתחיל 25 הודעות עד כה
שלום לכולם.
גם אני יוצא לספארי איתו, וגם לטםס על הקילימנג'רו עם מדריך מטעמו.
וכן, גם לי קרה בדיוק אותו סיפור.
מההתחלה התעקשתי על קבלה, אותה הוא שח, ובפעם השנייה שהוא ביקש תוספת סירבתי.
הוא אמור לאסוף אותי ב 11/7, כך שאם אכתוב כאן בפורום תגובה ממורמרת על כך שהוא עבד עלי (ועליכם...), תפסידו את המקדמה ששלחתם, אבל לפחות תדעו עם מי יש לכם עסק.
או במקרה הטוב (ונקווה באמת שהחששות שלנו יתבדו) - הוא סתם לחוץ על הכסף, אבל בתכ'לס הוא אחלה מדריך.

תהנו!
סמן להדפסה  
8. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 7 30/06/2008 18:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא - אני מקווה שיהיה לך ספארי נפלא!!

לכולנו נותר רק לחכות לדיווח שלך, אז בבקשה בבקשה, נשמח מאוד לשמוע מה עלה בגורלך..

אוףףף, אין כאן אף אחד שיכול לספר שזה קרה לו אבל הוא כבר אחרי הטיול והיה לו ספארי נהדר??
סמן להדפסה  
9. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 6 30/06/2008 18:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

etek שלום,

אני נוחת מעשית פוגש אותו רק ב13.8. אני מתחיל עם הקלימנג'רו למשך שישה ימים ואז מתחיל איתו ספארי.

מכאן שאני ממש מקווה בשבילו, שהישראלים שמתחילים איתו ב-19 זה אני, אחי, אבא שלי וחברה שלי...

כמו לך גם לי הוא הבטיח שהוא יהיה המדריך.

אני ממש מקווה שזה יסתדר כמו שאני מצפה ולא יהיו פדיחות, אבל יותר מידי אנשים מגיבים לקטע הזה כך שאני מתחיל לפקפק באמונה שלי...

נראה לי שכדי להדפיס את המיילים בין הצדדים כדי שנוכל לדרוש את מה שהוא הבטיח.

שגיא:
זה יהיה ממש נחמד מצדך אם תוכל לפרט על השירות שקיבלת ממנו, וכן על הקליממנג'רו והספארי. כמו גם על אם היו איתו בעיות.

תודה רבה מראש ותהנה!!

סמן להדפסה  
10. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 1 30/06/2008 19:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eytanin eytanin לא מחובר eytanin  משתמש פעיל 488 הודעות עד כה
לכולם
כאלה הם הטנזנים. הכסף ששלחתם אינו מיועד למימון הטיול שלכם!!!!!!!
הוא משלם טיול של מישהו אחר לגמרי. עבור הטיול שלכם ישלם המזמין הבא או הבא אחריו. ובנוסף..... הוא כבר "מכר" אתכם למישהו אחר תמורת רווח קטן. אל תדאגו, מישהו כבר יאסוף אתכם מהשדה. מי? אינני יודע.
מי שצריך שאברר עבורו, שישלח לי במייל את מספר הטלפון של נגולה.
בהצלחה

מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
סמן להדפסה  
11. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 10 30/06/2008 21:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי כולם,
האמת שהערכתי שמה ש eytanin, תאר זה מה שקורה (וזה לא רק 'הטנזנים', זה קורה בכל מקום וכל עסק 'מגלגל' כסף ועושה רווח), החלטתי לא לכתוב את זה כדי לא להעלות את 'רמת הלחץ', עוד פעם לא נראה לי שבשביל כמה מאות דולרים (למרות שזה בטח הרבה), מישהו יהרוס לעצמו עסק שהוא בונה שנים.
@ elad121, כל אחד דואג, תשאר באמונה שלך שיהיה בסדר...
אני לא יודע מי מתחיל איתו ב 19, מישהי פנתה אליי, לשאול משהו ואמרה שהיא מצטרפת לקבוצת ישראלים ב19 (או ב20, אני לא ממש זוכר).
בכל מקרה, מקווה שיהיה לכולנו ספארי וחופשה מעולה ושהזמן עד אז יעבור בנעימים Smile

ואם בדאגות עסקינן, יותר מדאיג אותי שאני יתקשה למצוא מלון בזנזיבר, כשכל הארופאים בחופשה (מקווה שיסעו לסין לראות את האולימפיאדה השנה) Rolling Eyes
סמן להדפסה  
12. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 11 30/06/2008 22:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לזה כבר דאגתי -
אין לי כח להיטרטר בזנזיבר אחרי 5 ימי טיפוס מייגעים (בתקווה שזה יהיה 5, ולא פחות Very Happy )
סמן להדפסה  
13. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 12 01/07/2008 00:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גם אנחנו סגרנו כבר מכאן את זנזיבר, אבל במחיר מופקע.
א. אנחנו בירח דבש
ב. כבר לא היה לי כח להתעסק עם זה
את כל מה ש"חסכנו" בארגון ספארי לבד ולא דרך חברה, שרפנו על השהייה בזנזיבר. יאללה, כסף הולך וכסף בא, העיקר שיהיה שם כיף ולא נתאכזב מהספארי

דרך אגב - שאלה למי שיודע - אפשר להסתובב שם עם טבעת אירוסין מנצנצת או שלהשאיר תכשיטים בארץ?
סמן להדפסה  
14. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 13 01/07/2008 10:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי botenika\ שגיא
איך סגרתם מפה, דרך חברה פה או דרך האינטרנט?
סגרתם אותו מלון לכל השהות שם, אם כן איפה?
מה נחשב אצלכם מחיר מופקע (יחסית למה ששמעתם\ ראיתם באינטרנט) 50$, 100$, יותר לאדם ללילה,

אשתי משאירה את הטבעת בבית, בכלל עדיף להסתובב עם כמה שפחות דברים מנצנצים, או כל דבר שיחשיב אתכם בתור 'עשירים', שבכל מקרה אתם כבר נחשבים שם בתור 'ארנק מהלך'
סמן להדפסה  
15. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 14 01/07/2008 11:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חיפשתי המלצות דרך הטיפים של האתר, ודרך אתרי טיולים אחרים.
מה שהנחה אותי היה חוף שקט, ולא יותר מדי fansi.
אח"כ חיפשתי את המקומות שמצאו חן בעיניי, חיפשתי קצת תמונות, ולבסוף הרמתי טלפון ושלחתי מייל ישירות. לדעתי זול יותר מכל חברת נסיעות שהיא. גם אין תשלום מהארץ. הם שומרים לך מקום. אם תגיע באותו יום, והמקום נראה כמו חורבה, תמשיך לחפש.

כל זה נכון ל bungalows הקטנים/בינוניים, לא למלונות הפאר.
סמן להדפסה  
16. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 15 01/07/2008 11:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי שגיא
הבנתי, ולא היית צריך לשלם מקדמה או לשים כרטיס אשראי לבטחון או משהו כזה?
הסיבה שאנחנו לא מזמינים היא שלא בטוחים איפה נרצה להיות ומתי ובנוסף מתכוונים להיות בכמה חופים אם יתאפשר, ולא רוצים להשאר איפה שהוא בשביל שלא נפסיד כסף.

סמן להדפסה  
17. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 16 01/07/2008 14:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  morankr54 לא מחובר morankr54  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
הי
תודה לכולכם על השיחה הזו.
זה מה שסגר אצלי סופית את ההחלטה ללכת על סבסטיאן ולא על ג'ורג' נגולה- בעיקר בשביל השקט הנפשי.
אגב- אני בטוחה שיהיה לכם ספארי מצויין עם ג'ורג'- אני פשוט לא בנוייה למתח הזה... Smile

לגבי זנזיבר: אנחנו נוחתי ביבשת שבועיים לפני שנגיע לזנזיבר (שבוע ספארי ושבוע טיולים באיזור לשוטו או משהו דומה). אתם חושבים שזה מספיק זמן למצוא מקומות בזנזיבר? כלומר- אם ביום ההגעה נבקש מאירין (אשתו האדיבה של סבסטיאן) למצוא לנו מקומות בזנזיבר- זה יהיה מספיק זמן מראש?
אנחנו ממש לא מחפשים מקוות מפוארים...

וגם- מה לגבי לשוטו- חושבים שגם שם צריך להזמין?
ולבסוף: אנחנו (אני ובן זוגי- בני 27 ו35 ומאד נחמדים(; )נהייה בטנזניה בתאריכים 01/08/08 עד ה25/08/08. אם מישהו ירצה להצטרף לטיול/טרק באיזורי ההרים (לא הקילימנג'רו או המרו)- נשמח.
וגם - אם כשנגיע ליבשת נפגוש את ג'ורג' נגולה או נשמע עליו ביקורות חיות- אני אשתדל לעדכן אתכם- שתוכלו להירגע...
בהלחה לכולם- בטוחה שכולנו נהנה מאד!
סמן להדפסה  
18. עזרה-- המדריך לספארי מבקש פתאום עוד כסף תגובה ל - 17 02/07/2008 22:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoelamit לא מחובר yoelamit  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
שלום לכולם. אני רוצה להתייחס לנושא כי אני בחשש מהבחור כבר הרבה זמן. אני נוסע ב27/7 ומתחיל ספארי ב28 עד ה 4 באוגוסט. אפילו שלחתי חברים ואחרים אליו. מחר או מחרתיים חוזר חבר מטנזניה בהדרכתו של ג'ורג' אוכל לקבל פרטים ולספר, בכל מקרה אני משתדל לדבר איתו פעם בשבוע טלפונית ולא במיילים להיות עם אצבע על הדופק.מי שרוצה שאספר לו יותר שירים טלפון, יואל0526261007
סמן להדפסה  
19. בוקר טוב לכולכם :) תגובה ל - 18 03/07/2008 09:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 4893 הודעות עד כה
היי חברים Smile
חתיכת שרשור התפתח כאן בנושא הזה. זו באמת סיטואציה לא הכי נעימה, אבל כמו שכבר נאמר כאן - זה טבעו של עסק מהסוג הזה. ברוב המוחלט של המקרים זה לא משפיע על טיב הטיול עצמו. מההכרות שלי עם החבר'ה האלה (גם אם לא המדריך שלכם עצמו), לי יש תחושה שאין לכם מה לחשוש Smile

בכל אופן, יש לי בקשה - כשאת חוזרים, תכתבו טיפ בנושא הזה - אתם רואים כמה אנשים מסתמכים על הטיפים, וכמה השאלות משותפות לכולם, אז אם תכתבו על זה טיפ מהנסיון שלכם זה בטוח יעזור לבאים אחרכם.

תודה!
סמן להדפסה  
20. בוקר טוב לכולכם :) תגובה ל - 19 03/07/2008 10:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי יואל,
למה לך שכולם יתקשרו אליך, תכתוב פה, מה שאתה מתכוון לספר בטלפון.
אני בקשר איתו מפעם לפעם במייל (בטלפון רגיל זה ממש יקר ודרך Skype לא הצלחתי להבין כלום), בעיקר בשאלות קטנות שעולות לי מפעם לפעם (מזג אוויר, מוזיקה ברכב וכאלה), הוא חוזר אליי מייד (מקסימום כמה שעות) ומסיים בזה שהוא יהיה בשדה כשננחת.
לא נראה לי שהוא מנסה להתחמק או משהו (מצד שני עם הוא כזה מדריך ספארי עסוק, איך הוא קורא מיילים כל כמה שעות Rolling Eyes).
נראה לי שכל הנושא הזה קצת גורם להעלאת הלחץ(המצטבר בכל מקרה לקראת תאריך היעד), אותי זה דווקא הרגיע, שלא רק אני עושה ספקולציות, כנראה זה טבעי* Embarassed
* אני לא יודע לגביכם, אבל לי עוד לא יצא לארגן טיול חודשים מראש, בד"כ קודם יוצאים לטיול ורק אז מוציאים כסף, ופה שמתי כסף מראש, קניתי כרטיסי טיסה למשהו לא נודע (ע"ע חתול בשק), מה שמן הסתם גורם ללחץ מסוים (ולא רק בגלל המדריך), אני בטוח שעם היה לי עוד שבוע לא הייתי חושב בכלל לארגן את זה מפה.
סמן להדפסה  
21. בוקר טוב לכולכם :) תגובה ל - 20 03/07/2008 10:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אביאל אביאל לא מחובר אביאל  משתמש בינוני 84 הודעות עד כה
היי,
גם אני וגם אישתי הלכנו עם טבעות הנישואין שלנו בטיול ולא היתה שום בעיה ולא הטרידו אותו יותר מהרגיל (תמיד תזכרו שיש את הארופאים שיהיו הרבה יותר מוטרדים ממכם - בעיקר בסטון טאון)..
אנחנו גם היינו ב"עונת השיא" בזנזיבר, לא הזמנו מקומות מראש ומצאנו מלונות סבירים במחיר סביר (גם בחופים).
לדעתי בעיקר לגבי סגירת מלונות עדיף שם ולא לסגור מראש, כי זה לא מבזבז יותר מדי זמן ואפשר גם להוריד את המחיר משמעותית.
סמן להדפסה  
22. בוקר טוב לכולכם :) תגובה ל - 21 03/07/2008 12:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי,
לגבי להזמין מראש בזנזיבר, אנחנו מתלבטים כבר הרבה זמן בנושא הזה, נראה לי ששכנעת אותי לנסות שם, רק רציתי לשאול אם נסעת לחופים והסתובבת בין בתי מלון עד שמצאת, או שהזמנת מהדרך?
אם לא היית מזמן הייתי שמח גם לשמות של המלונות שמצאת (ככה אולי אפילו את 'לא יותר מידי זמן' נחסוך- יש לנו בסביבות שבוע ככה שכל זמן הוא "יקר", השאלה אם יותר יקר מכמה שנשלם יותר אם נזמין מראש).
לגבי תכשיטים ודברי ערך בכלל,
אני לא חושב שאישתי תוריד את טבעת הנישואים, למרות הערך הרגשי
אבל פה נשאל לגבי 'טבעת אירוסין מנצנצת' (אם הבנתי נכון זה לא רק טבעת נישואים פשוטה מזהב...)
לדעתי, אם זה חשוב, עדיף להשאיר בבית ולא להסתמך על זה שה'ארופאים יותר לחוצים' ושמישהו באמת יעשה חושבים לגבי המוצא של התיירים שלפניו כשהוא קולט 'ניצנוץ' שמושך את העין (וזה יכול לקרות גם ממרחק- תלוי בגודל), או שאולי ישראלים מחוסנים בפני האפשרות של לאבד משהו יקר...
סמן להדפסה  
23. בוקר טוב לכולכם :) תגובה ל - 22 03/07/2008 14:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אף אחד לא חסין...
אם נראה לכם שאפילו טיפה תהיו לחוצים מהקטע של הטבעת - עדיף לדעתי לא לקחת...
לא זוכר את השמות של המלונות לצערי.
בסטון טאון הגענו במעבורת מאוד מאוחר בלילה אז אפשר להגיד שעברנו בין המלונות עד שמצאנו. מה שחשוב לדעת ששם את אף פעם לא תעשי את זה לבד - תמיד יהיו כמה מתושבי המקום שיתלוו אליך בכוח ולא יעזבו אותך. ואם תרצי - הם אפילו יסחבו את התיק שלך, אותך ואת המעבורת כולה בשביל לקבל 'עמלה קטנה' בסוף.
זה מציק בד"כ, אבל בתור התחלה עד שהם ימצאו לך מקום זה לא רע.
אנחנו הגענו למצב שהסתובבנו עם 7 בחורים! סחבו לנו הכל וטירטרנו אותם עד שמצאנו מלון במחיר שרצינו.
בקשר לחופים מה שאנחנו עשינו: לקחנו "מונית משותפת" (מחיר מאוד זול לעומת מונית פרטית) מסטון טאון לחופים, והיא עוברת איתך עד שאתה מוצא מלון שמתאים לך.
סמן להדפסה  
24. בוקר טוב לכולכם :) תגובה ל - 23 03/07/2008 14:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי,
אני לא יהיה לחוץ, אני לא מתכוון לקחת שום דבר שימשוך צומת לב או ינקר את העין (פרצה קוראת לגנב) חייתי בדרום אפריקה וזה עקרון בל יעבור אצלי, בעיקר לגבי אפריקה (אחרי שהכרתי שאנשים שנשדדו בשביל נעלי נייק חדשות), רק עניתי על השאלה של הטבעת מלמעלה.
בכל מקרה, תודה על הטיפ של המונית המשותפת, קראתי על המונית המשותפת ושהם מורידים אותך במלון של אח\ דוד\ חבר שלהם\ מי שנתן להם עמלה, לא שהם עוברים בחופים ועוזרים לך למצוא מלון, או שזאת הכוונה?
סמן להדפסה  
25. בוקר טוב לכולכם :) תגובה ל - 24 03/07/2008 18:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hi etek
בררתי עבורכם את נושא המעבורת מטנגה לפמבה.
ובכן... פעם בשבוע ביום רביעי יוצאת "סירה קטנה" [לא הצלחתי לברר למה הם מתכוונים] מטנגה לפמבה וביום ראשון ב9 בערבהי חוזרת לטנגה ומגיע למחרת בשעה 11 בבוקר.
זו מגבלה גדולה בהתחשב בזמנכם המוגבל.
מעבורת סדירה אחרת, אין.
תודה

[עודכן ב:03 יולי 2008 18:53:]

סמן להדפסה  
26. ערב טוב תגובה ל - 24 03/07/2008 22:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברור שהם מקבלים עמלה - הם גם אומרים לך את זה.
אבל הם לא יכולים להכריח אותך לקחת מלון שאתה לא רוצה. אנחנו נסענו איתם לכל מלון עד שמצאנו מלון שרצינו, לא נתנו להם ללכת לפני זה.
הנסיעה עם המונית היא בד"כ לאחד מהחופים ולא לכולם חוץ מחופים שקרובים יחסית אחד לשני ואז הם עושים את הנסיעה לשניהם.
סמן להדפסה  
27. ערב טוב תגובה ל - 26 06/07/2008 00:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכולכם על העצות לגבי הטבעות
אני חושבת שלא אקח אותן איתי
לגבי מלונות, אנחנו הזמנו מכאן בעיקר כי זה ירח דבש ולא היה לנו חשק להסתובב ממקום למקום בתקווה למצוא משהו פנוי.

יש לנו לילה בסטון טאוןב145$ לסוויטה (לא נשארו חדרים רגילים) (coffee house hotel) שני לילות בג'מביאני 100$ ללילה (Coral Rock)ושלושה לילות ב ocean paradise ב420 $ ללילה. כן, מאוד מאוד יקר, אנחנו יודעים, אנא חסכו מאיתנו עד כמה אנחנו פראיירים. הזמנו ישירות דרך המלון לאחר שלא הצלחנו למצוא מקומות סבירים לתאריכים שלנו (תחילת אוגוסט) ולאחר שכמעט "נעקצנו" ברשת (ועל כך בטיפ מפורט שכתבתי)
אז אחרי התמוטטות עצבים קלה, החלטנו פשוט לסגור ישירות מול המלון, כבר הסכמנו לספוג כל מחיר.

מבטיחים לכתוב טיפ מפורט לגבי נגולה כשנחזור (נקווה שיהיה חיובי)

טיולים מוצלחים לכולם

סמן להדפסה  
28. הזמנת מלונות מראש תגובה ל - 27 06/07/2008 19:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rinari לא מחובר rinari  משתמש בינוני 54 הודעות עד כה
חייבת להגיד שההודעה שלך הלחיצה אותי קצת.
אנחנו נוסעים גם באוגוסט לטנזניה וזנזיבר ולא הזמנו כלום. קיווינו להסתדר שם, מהניסיון שלך נשמע שיש בעיית מקום רצינית... Rolling Eyes
סמן להדפסה  
29. הזמנת מלונות מראש תגובה ל - 28 06/07/2008 20:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין לך שום סיבה להלחץ.
במיוחד אם את בקטע של מלונות במחיר גבוה - תמיד יהיה לך מקום פנוי.
יש יותר צפיפות המלונות שמחירם מאוד נמוך וגם שם ניתן תמיד למצוא מלון במחיר סביר - רק שזה אולי אולי יעלה לך ביותר יזע (ממש לא בטוח)...
סמן להדפסה  
30. הזמנת מלונות מראש תגובה ל - 29 06/07/2008 22:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המטרה שלי לא הייתה להלחיץ, כמובן, אלא להעביר מידע.
נכון ללפני חודש וחצי, במלון בPongwe היה רק לילה אחד פנוי בכל אוגוסט. לא הצלחנו להשיג מקומות גם באמאן בנגלוז ובעוד כמה שאני כבר לא זוכרת. אבל יכול להיות שזה היה רק סביב הימים שאנחנו בקשנו, ואכן יש מקומות יותר זולים לחפש בהם (אני התעקשתי על מזגן)
סמן להדפסה  
31. ערב טוב תגובה ל - 27 07/07/2008 15:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דיברתי עם חבר שחזר השבוע מספארי עם ג'ורג' והוא סיכם בחוויה מצויינת ויחס טוב מאד, ולא פחות חשוב הוא קולט הקיץ הרבה ישראלים ויודע שהוא מככב בפורום ולכן לא יערים קשיים.
סמן להדפסה  
32. ערב טוב תגובה ל - 27 08/07/2008 10:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי botenika
כל המחירים שציינת הם לזוג (לחדר?)
סמן להדפסה  
33. George תגובה ל - 32 22/07/2008 10:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Hello everybody!
The reason I'm writting in english is because I am not climbing the kilimanjaro right now. I am waiting to my flight to Zanzibar.
To make long story short, George gave us bad safari.
We arrived to the mountain after we paid him the whole amount we owned him - he said that otherwise he won't have enough money to the sites.
when we reached the gate he said that his card doesn't work, and he need me to pay, but I know that the climbing guid has enough money - I gave him 500 usd in the morning,and another 200 usd for equipment rental.
We argued, until we came back to Arusha.
Not recomended at all!!!
More details, in hebrew, when I'll be back to Israel. If it is urgent, contact me by e-mail
סמן להדפסה  
34. George תגובה ל - 33 23/07/2008 19:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פרט בבקשה עוד לפני סוף השבוע בבקשה.
סמן להדפסה  
35. טוב, אז ככה תגובה ל - 34 31/07/2008 17:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לכולם.
היום חזרתי, וכמובטח, הנה תמצית חוויותי עם ג'ורג':

ההתחלה הייתה דווקא בסדר (אם לא מחשיבים את העובדה שהתפרק לו האגזוז, ונסענו כל הדרך משדה התעופה לארושה כשכל הפיח נכנס לתוך הרכב). הוא הגיע בזמן לאסוף אותנו ועוד ישראלי אחד, שאמור היה להתחיל לטפס את הקילימנג'רו. בדרך הוא ניסה לשכנע אותו להצטרף אלינו לספארי, ואח"כ ללכת לטיפוס.
ביום הראשון היינו ב Tarangire. הספארי היה נחמד, אבל בערב הוא לקח אותנו לישון ב tented camp, במקום בלודג'. הוא טען שזה לא אשמתו, מכיוון שהלודג' המקורי בשיפוצים.
תוך כדי הספארי, הוא שכנע אותנו להחליף את המסלול המקורי - במקום סרנגטי שלושה ימים (שתי לילות קמפינג), נלך לאגם נטרון, ומשם נמשיך ליומיים בסרנגטי. הוא הבטיח, כמובן, שנראה המון חיות בדרך, נלך לבקר בשבט מסאי, נעשה הליכה למפלי מים ולבסוף נגיע לאגם לראות פלמינגו.
למחרת הוא הגיע עם אחיו (סטיב) באחת עשרה בבוקר (במקום בשמונה), וסטיב המשיך איתנו ליתרת הספארי.
יצאנו לדרך. ואז גילינו כמה היא ארוכה. וקשה. הגענו למחנה בשעה 18:30, כאשר בדרך עצרנו לרבע שעה בלבד לארוחת צהריים. לקחנו מדריך מקומי ונסענו למפלים. כשהיגענו למפלים המדריך אמר שאין מספיק זמן, מכיוון שכבר מחשיך. שאלנו מה עם השבט, וסטיב אמר שאין שבטים שמקבלים תיירם בסביבה. נסענו מאוכזבים לאגם, והגענו בחושך ולא הצלחנו לראות אפילו פלמינגו אחד.
מאוכזבים ביותר יצאנו למחרת בשמונה בבוקר לסרנגטי, בדרך קשה אפילו יותר מקודמתה. בדרך הרכב התקלקל - נשבר בולם הזעזועים. את יתרת הספארי העברנו ברכב מקולקל. חוויה לא נעימה כלל וכלל.
לסרנגטי הגענו רק בשתיים בצהריים, ומשם נסענו הישר למחנה - סטיב טען שאסור לנסוע אחרי שש, והדרך למחנה אורכת 3 שעות (ברכב תקין...). פרט לזברות ולגנו שראינו בדרך לא ראינו כלום.
למחרת הכרחנו את סטיב לצאת מוקדם בבוקר, כדי לפצות על הזמן האבוד. זה השתלם - ראינו 4 מה big 5 (את הקרנף רואים רק במכתש).
משם נסענו ל NgoroNgoro. למחרת ירדנו למכתש. מכיוון שהרכב היה מקולקל, הגענו למטה רק בשעה 11:00. בשעה 14:30 כבר היינו השער היציאה מהשמורה.
את הערב היינו אמורים להעביר בלודג', אך שןב הוא שינה לנו ל Tented camp.
למחרת ביקרנו את השבטים (נחמד מאוד), ואח"כ נסענו שעתיים לאגם Eyasi, כדי לגלות שזו עונת הנדידה ואין בו ולו ציפור אחת.
היום השביעי היה ב Manayara. הסתובבנו כשעתיים, עד שהרכב לא הניע יותר. בתוך השמורות אסור לצאת מהרכב, ולכן חיכינו שעתיים שיבואו להוציא אותנו משם. היינו אמורים לבקר למחרת בפארק בארושה, אבל כאן כבר נמאס לנו מהכל. ביקשנו לסיים את הספארי ולהתחיל את הקילימנג'רו.
סמן להדפסה  
36. ועכשיו, הקילימנג'רו תגובה ל - 35 31/07/2008 17:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אחרי כל האכזבות הרבות בספארי, קמנו למחרת מתרגשים ומוכנים לטפס על ההר השני בגובהו בעולם.
תכף אפרט יותר בעניין הכסף, אבל חשוב לציין שבנקודה זו כבר שילמנו לג'ורג' את כל הכסף שעליו סיכמנו!!! בבוקר נתתי למדריך הטיפוס ולטבח את 500$ האחרונים בחשבון, פלוס 200$ לשכירת ציוד.
הגענו לשער מרנגו בשעה 14:00. לפתע ג'ורג' טען שהכרטיס המגנטי שלו לא עובד. יש לי יתרה של 1000$ בכרטיס, אבל הוא לא עובד, ולכן הוא צריך שאני אשלם 1000$ מכרטיס האשראי שלי, אותם הוא יחזיר לי אחרי הטיפוס!!!
בשלב זה כבר לא האמנתי לשום מילה שלו. הצעתי שנשתמש ב 700$ שנתתי למדריכים שלו בבוקר, אבל הוא טען שהם כבר קנו בכסף הזה אוכל. שקר גס, מכיוון שהם היו לידי ברכב כל היום, מרגע שנתתי להם את הכסף. כמו כן, ברגע התשלום כבר כל האוכל הועמס לרכב!!
אחרי ויכוחים מרים חזרנו לארושה, אבל רק אחרי שהוצאתי ממנו הבטחה שיחזיר לי את 1000$ שבכרטיס (תחילה הוא סירב להחזיר לי גם את זה, בטענה שהכסף מיועד לתשלום לשמורה. הוא הבין שהוא הסתבך, ולכן החזיר את הכסף). לקחתי גם את 200$ ששילמתי עבור שכירת הציוד, אבל את 500$ ששילמתי למדריכים בבוקר, הוא סירב להחזיר, בטענה שכבר השתמש בו. כאמור, זהו שקר גס...
מאוכזבים חזרנו לארושה, כאשר הוא סירב בהתחלה לשלם את הלינה שלי שם - הוא טען שסיבתי להיכנס לשמורה. תודות לצוות המקסים של מלון Charity (אפרסם עליהם טיפ נוסף), הוא שילם לבסוף את 3 הלילות הנוספים במלון, עד שהמשכנו לדרכנו.
סמן להדפסה  
37. קצת ענייני כספים תגובה ל - 34 31/07/2008 17:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיכמנו איתו על 5000$ לשמונה ימי ספארי וטיפוס במסלול מרנגו.
2400$ העברנו דרך western union, כאשר סיכמנו שאת היתרה נשלם בסוף הטיול.
ביום הראשון הוא ביקש מאיתנו (יותר נכון דרש מאיתנו) 2000$ נוספים. הוא טען שהוא חייב את זה כדי לטעון את הכרטיס המגנטי, באמצעותו נכנסים לשמורות. אם לא נשלם - לא נוכל להיכנס. האמנו לו, ונתנו לו את הכסף (פעם ראשונה בחו"ל, שני ילדים תמימים...).
במהלך הספארי הוא ביקש 300 נוספים, ואחרי קצת ויכוחים הוא לקח 100, והשאיר אותנו עם אחיו.
יום לפני הטיפוס, כאשר נשאר רק 500$ לשלם לו, הוא לקח אותי ואת הטבח לצד. הוא שאל את הטבח כמה יעלה לו האוכל לטיפוס, ותשובתו הייתה, כמה מפתיע, 500$... שוב, אין כסף - אין טיפוס.
בבוקר, כאמור, נתתי לטבח ולמדריך את הכסף, ומשם ההמשך ידוע.

מאוחר יותר גילינו שהוא שינה לנו את סוג הלינה פעמיים מלודג' ל tented camp מכיוון שהעלות בשבילו זולה יותר. כמו כן, הוא שינה לנו את המסלול לאגם נטרון, כדי לחסוך 200$ - לאגם נטרון הכניסה חינה ואין דמי מעבר. לסרנגטי צריך לשלם בכניסה עבור כל תייר, וגם דמי מעבר בשמורת NgoroNgoro.
סמן להדפסה  
38. לסיכום תגובה ל - 34 31/07/2008 17:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בקצרה: ממש, אבל ממש לא מומלץ.
אחד מכאבי הלב הכי גדולים שחוויתי בחיי היה להגיע לשער Marangu, להיות מוכן נפשית ומנטלית (לגבי הפיזית אני לא כ"כ בטוח Laughing )
"לטרוף" את ההר המדהים הזה, ולבסוף פשוט לעשות "אחורה פנה" ולחזור בחזרה לעיר...

לכל מי שכבר סגר איתו, מה לעשות כדי להציל את הטיול שלכם:
ראשית, לא לעשות את הטעות שאני עשיתי ולשלם לו הכל. תתעקשו על לא יותר מ 50% מקדמה, והשאר רק אחרי שסיימתם הכל!!
אל תפחדו להתעקש איתו. הוא לא ירצה להפסיד אתכם כלקוחות שלו.
דבר נוסף, תלכו רק לאתרים הגדולים והמפורסמים - Serengeti, NgoroNgoro ו Manayara. אם אתם בספארי ארוך אז Tarangire זה נחמד, אבל אחרי הפארקים הקודמים זה די משעמם (לדעתי). כל השאר - יש סיבה מדוע הם חינמיים, ולא הוגדרו כפארקים לאומיים של טנזניה. (בעניין הזה, קורא/ת בשם רותם רגב מתבקש/ת ליצור איתי קשר במייל).

דרך אגב,
לאחר הספארי ג'ורג' טען שהדרך לאגם נטרון השתבשה מכיוון שהייתה התפרצות וולקנית באיזור ארבעה חודשים לפי הספארי שלי, דבר ששיבש מאוד את הדרכים. הפעם הקודמת שהוא היה שם, הייתה לפני ההתפרצות.
אבל זה לא הפריע לו לנסות לעשות את אותו התרגיל לישראלי נוסף שעשה אצלו ספארי (אשמח אם תוכל לאשר זאת כאן)
סמן להדפסה  
39. והכי חשוב תגובה ל - 34 31/07/2008 17:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם אתם נתקלים באי אלו בעיות עם המדריכים/חברות הספארי שלכם, יש ארגון של משרד התיירות הטנזני, המפקח על כל מדריכי הספארי בטנזניה. הם ישמחו לשמוע את טענותיכם (רק אם הן אמיתיות ורציניות). יש לגשת למשרדם בארושה, ושם להגיש תלונה.
שם הארגון הוא Tanzania Association of Tour Operators, או בקיצור TATO.
אתר האינטרנט: http://www.tatotz.org
טלפון: 255-272504188+
נייד: 255-713512308+
דואר אלקטרוני:

בהצלחה!!
סמן להדפסה  
40. ג'ורג' נגולה? סטיב? תגובה ל - 37 31/07/2008 18:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תצלמו אותו ותפיצו באתר
(יעני ממי יש להזהר)
הוא 'מכר, אתכם עוד לפני שהגעתם למשהו אחר תמורת $2000 ששילמתם ביום שהגעתם. את השאר הוא שלשל בכיס.
'סטיב'? (אולי זה שמו האמיתי) אינו אחיו, ולפי תאור 'הרכב הנשבר' זה סתם רכב של מישהו מהכפר.
אל תקנו בזול ! אתם תשלמו ביוקר!
זהו חאפר וזו התוצאה!
אתם יכולים רק להתלונן לקוצים ולאבנים.
בחברה בעלת מוניטין זה לא היה קורה, וזה אפילו היה זול יותר!

סמן להדפסה עמוד הבא
להודעה קודמת:שאלות לגבי נסיעה למרוקו
להודעה הבאה:3 שבועות בספטמבר - איזה יעד מומלץ לטיול