כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. איך להגיע לטשרנוביץ לכנס המדעי באוגוסט 2008 02/07/2008 13:16 לתגובה הבאה
  ראש ירוק לא מחובר ראש ירוק  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
אחותי ואני מתכוונות לנסוע באוגוסט לועידת טשרנוביץ במלאת 100 שנה להכרזת האידיש כשפה רשמית של היהודים בבוקובינה.
אני לא מצליחה לברר איך מגיעים לשם
האם מיהו יכול לעזור
בתודה
נעמי ארנון

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. איך להגיע לטשרנוביץ לכנס המדעי באוגוסט 2008 תגובה ל - 1 02/07/2008 22:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2415 הודעות עד כה
מחיפוש בגוגל אני מבינה שיש לאלעל טיסות לקייב, בירת אוקראינה.

רבקה

...שתי דרכים נפרדו ביער עבות, בחרתי בזאת שהלכו בה פחות וזה היה כל ההבדל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. איך להגיע לטשרנוביץ לכנס המדעי באוגוסט 2008 תגובה ל - 1 03/07/2008 08:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מירה ד. לא מחובר מירה ד.  משתמש פעיל 588 הודעות עד כה
טוסו לקייב ומשם יש רכבת , או מונית (יותר יקר כמובן).

אנחנו הגענו לטשרנוביץ דרך טיסה לבוקרשט ומשם רכבת וזו היתה טעות נוראית!!! - אל תעשו זאת!
(הבעיה היא במעברי הגבול בין רומניה לאוקראינה ,נתקעים שם לשעות
צריך לשחד את השוטרים מ-2 המדינות ,יש צורך בהחלפת גלגלים , רוחב המסילה ברומניה שונה מזה של אוקריאינה...... בקיצור ,היה סיוט!

בברכת טיול נפלא מירה MIRA.DVIR@STRAUSS-GROUP.COM
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. איך להגיע לטשרנוביץ לכנס המדעי באוגוסט 2008 תגובה ל - 2 03/07/2008 18:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ראש ירוק לא מחובר ראש ירוק  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
תודה עך התשובה. הצרה היא שהטיסות לקייב בחודש אוגוסט יקרות מאוד.
יודעת דרך להשיג טיסה זולה?
נעמי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. איך להגיע לטשרנוביץ לכנס המדעי באוגוסט 2008 תגובה ל - 1 03/07/2008 20:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2238 הודעות עד כה
אני לא יודע מדוע למירה היתה בעיה במעבר הגבול, נכון יש צורך בהמתנה בגלל החלפת גלגלי הרכבת אבל מכאן ועד שוחד ? Rolling Eyes לא נראה לי יתתכן והצליחו איך שהוא ל"סבן אותם" הריי יהיה בידייך כרטיס רכבת ישיר מבוקרשט עד צ'רנוביץ כך שלא אמורה להיות בעיה ואין צורך לשלם שום דבר לאף אחד גם אם הוא מדבר רוסית !!!

אני יספר לך מקרה שקרה לי ברומניה, קניתי כרטיס לקרון קושטה [קרון שינה] בו 6 מקומות עליתי רשום על הכרטיס שלי מס' הקרון מס' הקבינה ומספר המיטה התמקמתי לי לשינה ונמנמתי הגיע אחראי על הקרון והתחיל להסביר לי שאני צריך לעבור למקום אחר בשום פנים ואופן לא זזתי מהמקום שלי למרות הפצרותיו בסימני ידיים עם שילוב של רומנית שבזמנו ממש לא ידעתי אף מילה.
נראה לי כי אני הייתי היחיד שאמור לישון בקבינה והוא רצה אותה למישהו אחר בסופו של דבר ישנתי לבדי שם כל הלילה.

מקרה נוסף שהיה לי במעבר מבולגריה לרומניה קניתי כרטיס רכבת מ- RUSE
בבולגריה ל- GIURGIU ברומניה, הרכבת היתה אמורה להמשיך לבוקרשט והכרטיסן ניסה למכור לי כרטיס לבוקרשט במשהו כמו 50 יורו Laughing אמרתי לו אני יורד בג'יורג'ו אין צורך ואז הוא התחיל להוריד במחיר בכל מקרה המחיר האמיתי אמור היה להיות בסביבות 10-20 ליי שזה פחות מ- 10 יורו.

הרכבת מספרה [ D 382] יוצאת מבוקרשט בשעה 06:38 ומגיעה
ל- Vadul Siret [מעבר גבול בצד הרומני] בשעה 15:10 , בשעה 17:13 הרכבת עוזבת את התחנה ומגיעה בשעה 18:16 לתחנת הרכבת Chernovcy [צ'רנוביץ].

הלוך ושוב BUCHAREST - CERNAUTI במחלקה שניה אמור לעלות כ- 42 יורו למחלקה זו יש רק קרון שינה T4 שזה אומר 4 מיטות בקבינה. למחיר מתווסף 11 יורו לקרון שינה לכל כיוון כלומר סה"כ בוקרשט - צרנוביץ 64 יורו.

אפשר אולי לחסוך בעלויות ע"י שימוש ברכבת פנימית עד לסוצ'אבה:

1. רכבת INTER CITY הלוך ושוב מחלקה שניה במושב עולה 160 ליי
כ- 46 יורו.

2. רכבת RAPID הלוך ושוב מחלקה שניה מושב עולה 130 ליי כ- 36 יורו.

3. רכבת RAPID הלוך ושוב מחלקה ראשונה קרון שינה עם שתי מיטות עולה 250 ליי כ- 100 דולר.

4. רכבת ACCELERAT הלוך ושוב במחלקה שניה מושב עולה 94 ליי כ- 26 יורו. אני נסעתי דרך קבע רק בסוג רכבת זו לעומת הרכבות האחרות היא טיפה איטית או אף בנסיעות מסויימות משתווה בזמני הרכבות האחרות רק מה... השרותים ברכבת זו בדרך כלל לא אכי נקיים שבעולם!

ומסוצ'אבה לקחת מונית שרות לצ'רנוביץ יש אחת או שתיים ביום עד כמה שזכור לי מקריאה בפורומי רומניה באנגלית.

[עודכן ב:03 יולי 2008 20:28:]

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. איך להגיע לטשרנוביץ לכנס המדעי באוגוסט 2008 תגובה ל - 5 06/07/2008 08:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מירה ד. לא מחובר מירה ד.  משתמש פעיל 588 הודעות עד כה
קצת פירוט לגבי מעבר הגבול בין רומניה לאוקראינה:
בדרך הלוך : הרכבת עמדה במשך 5 שעות!!!! במעבר גבול ,חום איימים של
35 מעלות , המזגנים (של המחלקה הראשונה בה היינו) לא עבדו - כי הרכבת בעמידה. אסור היה להשתמש בשירותים - שוב כי הרכבת עומדת!
שומרי הגבול הרומנים טענו שחסר לנו נייר כניסה למדינה, שאותו היינו אמורים לקבל בשדה התעופה שנחתנו , לא עזרו הויכוחים שלא קיבלנו שום נייר כזה ונאלצנו לתת להם 20 דולר ,כדי שיעזבו אותנו.
בחזרה סיפור דומה , המתנה של רק 3 שעות!!! ושוב שוטרי הגבול, האוקראינים הפעם , טענו שלא התייצבנו ונרשמנו בתחנת המשטרה בצרנוביץ
למרות שבצרנוביץ אמרו לנו במפורש שהרישום במלון והשארת הפספורטים שם מספיקים. שוב לא עזרו הויכוחים ,רצו להורידנו מהרכבת ושוב הלכו 20 דולר ועט פרקר מיוחד שהיה לאחי שהשוטר חמד אותו.
לבעיות עם השוטרים הרומנים בחזרה כבר לא חיכינו והכנסו לפספורטים
שלנו כבר אוטומטית 20 דולר וזה עבד מצויין , השוטר חייך לקח את הכסף
והלך.
אגב, אני לא יודעת אם זה משנה או לא , אנחנו לא דוברי רוסית או אוקראינית או רומנית . רק אמא שלי(שהייתה איתנו) יודעת קצת
רומנית ורוסית מלפני 60 שנה, אבל היא לא יכלה לדבר כי המראה של גדרות התייל בגבול ביחד עם השוטרים האוקראינים , עשה לה כמעט התקף
לב ,כל מראות השואה חזרו אליה ,והיא הייתה בפניקה!!!

בברכת טיול נפלא מירה MIRA.DVIR@STRAUSS-GROUP.COM
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. איך להגיע לטשרנוביץ לכנס המדעי באוגוסט 2008 תגובה ל - 6 06/07/2008 20:57 לתגובה קודמת
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2238 הודעות עד כה
שלום מירה

כעת משהרחבת אני מבין את הסיטואציה בהם עמדתם ואני ממש מצטער שכך היה !!! Sad אני חוסך כאן במילים קשות עבור שוטרי הגבול שהיו במקרה שלך מפאט כבוד הפורום.

דודו

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מתלבט בין מסלולי טיול ל-12 יום (ספרד ? פורטוגל ?)
להודעה הבאה:האם צריך ויזה לאוסטריה

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר