| 1. מסלול פריז - מה דעתכם?? |
03/07/2008 20:49  |
| |
yaniv208 |
185 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום אנחנו זוג + 2 ילדים בני 11 ו- 12
טסים לפריז ביום ראשון 3.8.08 עם חברת סאן דור נוחתים בסביבות 22:00בערב משם שאטל של אנרי למקום המגורים שלנו (לינה אצל משפחה).
המסלול מתוכנן מיום שני בבוקר 4.8.08
יום שני 4.8.08 -
כנסיית נוטרדאם, שוק הפרחים, סיור ברובע מארה : הוטל דה ויל, כיכר ווז', מוזיאון פומפידו (רק מבחוץ), מוזיאון הלובר, גני טיולרי, גלגל ענק, כיכר קונקורד, משם לשאנז אליזה ועלייה לשער הניצחון. אם יהיה כוח הליכה דרך שדרות קלבר לטרוקדרו.
יום שלישי 5.8.08 -
כנסיית סנט שאפל (לא עושים אותה עם נוטרדאם בגלל התורים), פנתאון, ז'רדון דה פלנט (רק האולםפ של הדינוזאורים - אם יהיה פתוח?), גני לוקסמבורג, קפיצה במטרו לאינווליד + מוזיאון הצבא, קפיצה במטרו או ב- RER לפארק סיטרואן (כדור פורח), קפיצה לקראת הערב לשייט על הסיין ועלייה למגדל אייפל.
יום רביעי 6.8.08 -
יום שלם ביורודיסני עם רכב.
יום חמישי 7.8.08 -
כיכר ונדום, כיכר מדלן (מעדניית פושון), ביקור בבית האופרה, טיול פסאג'ים קצר (ורדו, ג'ופורי ופנורמה), כניסה למוזיאון השעווה (ג'רווין), כניסה לקולנוע רקס, ביקור בגלרי לאפייט ובערב קפיצה במטרו למונמרטר , כנסיית סקרה קר, כיכר טרטר.
יום שישי 8.8.08 -
יום בפארק אסטריקס עם רכב.
יום שבת 9.8.08 -
נסיעה ברכב לארמון וורסאי ומשם נסיעה לבלגיה.
אשמח לחוו"ד בקשר למסלול והצעות, שיפורים וכד'
תודה רבה
יניב
|
|
|
|
| 2. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 1 |
04/07/2008 07:16   |
|
|
יניב בוקר טוב,
לא אתייחס כרגע לתכנית בפריז אלא רק לסוגיית הרכב. מה תעשה איתו ביום רביעי? אתה מתכוון לנסוע עם הרכב מהעיירה שלכם אל הפריפריק של פריז ומשם לקחת מטרו, או שתעמיד אותו יום שלם לא תנועה? בכל מקרה יש כאן בזבוז כספי.
הפתרוון יכול להיות הצמדה של ימי הפארקים או נסיעה לדיסני ברכבת RER ושכירת הרכב רק מיום שישי, היום של אסטריקס.
חשוב שתציין מהו בסיס הטיול שלכם. אולי לאנשים אחרים יהיה רעיונות אחרים?
|
|
|
|
|
| 4. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 3 |
04/07/2008 10:53   |
|
אה...
פרט קטן ושולי
הגלריה של הדינוזאורים בגן הבוטני סגורה בימי שלישי.
אני לא בטוחה שיש לכם זמן לזה בלוח הזמנים שלכם (אני לא מנוסה בקצב ואולי אחרים יכולים להעריך), אבל אם אתה רוצה לתת לזה צ'אנס (ומה שתספיקו - תספיקו), תוכל להחליף את תכנית יום שלישי בתכנית יום חמישי.
בכל אופן, הסדר בין הגן הבוטני (הדינוזאורים) לפנתאון צריך להתחלף. הפנתאון ממוקם בין הגן הבוטני לגני לוקסמבורג, וע"כ הגיוני יותר הסדר הבא: גן בוטני, פנתאון, גני לוקסמבורג.
|
|
|
|
|
|
| 7. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 1 |
04/07/2008 14:12   |
 |
gilcheled |
154 הודעות עד כה |
|
|
יניב שלום
סה"כ התכנון נראה בסדר - אמנם מעט עמוס - ואני מקווה שהילדים שלך מספיק ספורטיביים וערוכים לכל המסלולים הארוכים והמתישים.
בכל מקרה יש לכם עוד חודש להכנס לכושר
אם התכוונת להכנס למוזיאון הלובר ואתם לא חובבי אומנות מושבעים - ממליץ בחום לוותר על כניסה ללובר - ולראות את הקומפלקס רק מבחוץ -ולהכנס למוזיאון אורסיי במקום. הוא גם יותר קטן , גם יותר נוח להתמצאות - יצירות האומנות השוכנות בו יפות ואינם נופלות ברמתם האומנותית מאלה של הלובר. תוכלו בשקט לגמוע אותו ב 3 שעות. לעומת זאת בלובר תרגישו אבודים ולא ממוצים כי לא מספיק אפילו חצי יום על מנת לכסות בצורה הכי בסיסית את המוזיאון.
הייתי מוסיף בין הפנתיאון לג'רדין דה פלנט את שוק מופטאר - ואחריו דרך רחוב מונז' לכיוון ג'רדין דה פלנט.
נסיעה טובה
|
|
|
|
| 9. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 8 |
04/07/2008 17:27   |
|
מידע על ימי סגירה בלובר (לרוב שלישי) בלינק המצורף.
|
|
|
|
|
| 11. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 9 |
04/07/2008 17:36   |
|
לגבי הבלון (מומלץ), מאחר והוא צריך מזג אויר סביר, אם אתה לא בטוח בתנאים תרימו בבוקר טלפון.
|
|
|
|
|
| 13. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 12 |
04/07/2008 18:12   |
|
|
זה מה שאני הבנתי. הסתכלתי גם בהמשך ויש חדר מצרי אחד בשיפוץ אבל יתר התצוגה פתוחה.
אגב, תתמרנו במקום אבל אם יתאים לכם, הפיסול הצרפתי on the ground floor of the Richelieu wing מיד בסוף המדרגות הנעות מאד מרשים כתצוגה.
בכללי הימים קצת עמוסים. הייתי מתכננת אותם כך שתתחילו בבוקר עם הדברים שנראים לכם יותר אטרקטיביים למקרה שלא תספיקו הכל.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 18. מסלול פריז - מה דעתכם?? תגובה ל - 17 |
05/07/2008 11:17   |
|
יניב, לפעמים צריך פשוט לנסוע. אם תישארו עד למופע המזרקות בוורסאי, תצאו משם אחר הצהריים ותסעו ישר להאן סור לס. אם עוד יהיה לכם כוח, טיילו שם קצת בכפר הזה.
בטיול האחרון שלנו הייתה לנו נסיעה של שלוש שעות, אחרי יום טיול ארוך, משטרסבורג ללוקסמבורג. חיפשתי ומצאתי נקודות עצירה מקסימות בסטייה קלה מהדרך, ובסופו של דבר, לאף אחד לא היה כוח. נסענו באוטוסטרדה ועצרנו באצמע הדרך למנוחה במסעדה של תחנת דלק (רחמנא ליצלן).
יש כאלה שעוברים דרך ריימס, אבל זה נראה לי לא לעניין להיכנס לעיר. מה שכן, בכניסה לבלגיה תעברו דרך העיר Bouillon או קרוב אליה. אם יהיו לכם כוח ומוטיבציה, תוכלו להיכנס לבויון, לעלות אל המבצר לפי השלטים לשאטו בויון. המבצר כבר יהיה בוודאי סגור, אבל החצר הראשונה שלו היא לפני משרד הכרטיסים. אפשר להיכנס לחצר הראשונה לתצפית על העיר ועל הנוף ולהתרשמות מהמבצר הענק מבחוץ. אנחנו גילינו שם שביל צר עם מדרגות שיורד אל העיר למטה. ירדנו בו קצת ועלינו חזרה. אני מניחה שתהיו עייפים, אבל אתם עם בטריות רציניות. מה אני יודעת?
 |
| המבצר של בויון(גודל:6.34KB) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|