|
|
|
| 4. שלום שמי רועי ובעוד חודש אני נוסע לטיול ברכב באירו תגובה ל - 3 |
04/07/2008 19:40   |
| |
נורית |
712 הודעות עד כה |
|
|
|
שוב שלום
אם אכן אתם מסתמכים על שינה בחניונים + אכסניות אז ההוצאה הגדולה ביותר שלכם היא תחבורה. שכירת רכב ודלק.
את שכירת הרכב אתם חייבים לעשות מראש מהארץ. אחרת העלויות גבוהות יותר. נסו לטלפן לחברות ההשכרה לקבלת הצעות מחיר ובמקביל בידקו חברות מקומיות (בארצות היעד) באינטרנט. המחיר משתנה מחברה לחברה ותלוי בארץ בה אתם משכירים, יש חברות ויעדים שצריך להוסיף מחיר לנהג נוסף ויש מבצעים רבים.
שימו לב שאם אתם אוספים את הרכב בארץ אחת ומחזירים אותו באחרת צריך לשלם תוספת כספית די נכבדת.
קחו בחשבון שהחניה בערים יקרה מאוד (15 - 20 יורו ליום ואפילו יותר)ובמקרים מסויימים גם בעיירות ובכפרים תידרשו לשלם.
מכיוון שגרמניה, בדרך כלל, זולה מהארצות האחרות שברשימתכם כדאי לעשות שם קניה גדולה של מצרכים שלא מתקלקלים כדי לחסוך בארצות היקרות יותר. דלק לעומת זאת יותר זול (לפחות היה) בשוויץ והכי יקר בגרמניה.
אם אתם נוסעים בחודשי הקיץ ויש לכם מסלול, כלומר, אתם יודעים באיזה איזור תיהיו כל לילה אז כדאי להזמין מקומות בחניונים ובאכסניות מראש. אם אתם נוסעים בחודשים אחרים אין צורך בכך (למעט איזורי הסקי בחורף).
דרך נהדרת לחיסכון היא טיולים רגליים (אפשר לשכור אופניים מדי פעם).
אני מסתכלת שוב על רשימת הארצות שנתתם - לא הגיוני. יותר מדי ארצות בשביל שבועיים וחצי, המון נסיעות (דלק, זמן מבוזבז בכבישים).
וותרו על שוויץ ואתם יכולים לעשות מסלול סיבובי חמוד שכולל את דרום גרמניה, אוסטריה אולי קצת איטליה ובחזרה.
אני מניחה שניתן לטייל ב2500 יורו אבל יתכן שתצטרכו לחיות בצמצום רב. יש דברים שחבל לוותר עליהם, עליות להרים שנעשות ברכבות או ברכבלים למשל. כדאי לכם לקחת יותר כסף (או כרטיס אשראי), כדי שתיהיה לכם אפשרות להוציא קצת יותר במידת הצורך. סביר להניח שלא תגיעו לשם שוב בקרוב.
|
|
|
|
|
| 6. שלום שמי רועי ובעוד חודש אני נוסע לטיול ברכב באירו תגובה ל - 5 |
04/07/2008 20:09   |
|
אם אתם לוקחים את הרכב בגרמניה ותגיעו גם לאיטליה יש לבדוק ולודא שברכב ששכרתם יש מזגן אויר. אחרת הנסיעה שלכם עלולה להפוך לסיוט.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17. שלום שמי רועי ובעוד חודש אני נוסע לטיול ברכב באירו תגובה ל - 16 |
05/07/2008 17:02   |
| |
נורית |
712 הודעות עד כה |
|
|
הי
איזה אחריות...
תיקח בחשבון שהאינפורמציה שאני מעבירה מבוססת על טעמי האישי ויתכן מאוד שאנשים אחרים היו מייעצים אחרת.
המחירים שציתת לדלק ניראים לי זולים מדי. כדאי שתיבדוק למתי הם היו נכונים. מחיר הדלק בגרמניה באוקטובר היה משהו סביב ה8 שקלים לליטר. נכון שהיורו ירד מאז אבל הדלק עלה מאוד (המחיר באוסטריה היה זול יותר).
אוסטריה לא זולה כלל. אמנם יש שם המון צימרים מקסימים וזולים אבל האוכל, אטרקציות וכד' לא זול יותר מאשר באיטליה או גרמניה. מנסיוני דווקא גרמניה היא הזולה משלושת הארצות המדוברות.
שוב, אני חוזרת ומנג'סת, אתם רוצים להספיק המון וזה יהיה חייב לבוא על חשבון משהו. אתם תבלו המון זמן בנסיעות (זמן+ דלק = כסף).
קחו בחשבון שנסיעה בכבישים צדדים אמנם לא עולה כסף אך יכולה להאריך את הדרך בשעות רבות. הרבה פעמים כדאי לבחור בכבישים לא מהירים בגלל יופי הדרך. אבל ממש לא תמיד.
מצרפת לך שני לינקים.
הראשון אתר תמונות יפיפה. יש שם תמונות מרחבי העולם מסודרות לפי ארצות ואיזורים בארצות. כדאי לך להיסתכל ולקבל תיאבון למקומות ספציפים.
השני הוא אתר 1001 טיפים של למטייל. שם יש טיפים של מטיילים ישראלים בנושאים שונים כגון: מסלולים , אטרקציות,מקומות לינה וכו... גם באתר זה הטיפים מסודרים לפי ארצות ואיזורים.
תתגבש קצת בקשר לרצונותיך והעדפותיך.
יהיה לי הרבה יותר קל לעזור אם תבוא עם שאלות ספציפיות כי הרי יש כמעט אין סוף אפשרויות.
לינק לאתר תמונות מדהים:
http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Austria/West/Tyrol/
הלינק יפתח בתמונות מאיזור טירול שהוא האזור האהוב עלי באוסטריה אבל בלחיצת עכבר אתה יכול לשנות לאיזורים אחרים וארצות אחרות.
לינק ל 1001 טיפים:
|
|
|
|
|
|
| 20. שלום שמי רועי ובעוד חודש אני נוסע לטיול ברכב באירו תגובה ל - 16 |
05/07/2008 17:27   |
| |
abgg |
131 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 21. שלום שמי רועי ובעוד חודש אני נוסע לטיול ברכב באירו תגובה ל - 19 |
05/07/2008 18:35   |
| |
נורית |
712 הודעות עד כה |
|
|
|
יתכן שהמחירים ב1001 טיפים כבר לא רלוונטים אבל הרבה מהאינפורמציה כן.
אם אתם נוסעים לזלצבורג ניראה לי שאינסברוק מיותרת.
היופי בטירול הוא ההרים עצמם, הנחלים האגמים והכפרים המתוקים.
בכל מקום יש המון מסלולי טיול רגליים בדרגות קושי שונות.
אתם יכולים לקבל אינפורמציה + מפות בTourist information centers
שפזורים בכל מקום. אם אתם לא מוצאים אחד כזה פנו למלונות הגדולים יותר (כלומר גדולים יותר מסתם צימרים). בדרך כלל יש להם מפות עם סימונים של מסלולים ואטרקציות.
כרטיסי ההנחות אינם זולים והם משתלמים רק אם אתם ניכנסים למספיק אטרקציות. אנחנו שמעדיפים נוף וממש לא חייבים להיכנס לרוב האטרקציות שבספר, אפילו למוזיאונים כמעט שהפסקנו להיכנס, לא קנינו כרטיסים כאלה.
אז יאללה למסלול: מינכן (אל תעצרו שם הפעם, אין זמן) - Berchtesgaden עיירה מתוקה עם מרכז נחמד משם אפשר לעלות לקן הנשרים כל היטלר, אנחנו וויתרנו. קרוב מאוד גם ימת המלכים Konigssee ממש כדאי לעשות את השייט הארוך. ההרים הגבוהים ממש "נשפכים" לאגם מכל הכיוונים. יש מספר תחנות בדרך וניתן לרדת ולעלות על הסירות בכל תחנה. בתחנה האחרונה ניתן ללכת כ 10 דקות ולהגיע לאגמון קטן נוסף. - לפני המעבר לאוסטריה שנימצאת כ 15 דקות מהאגם צריך לקנות את מדבקת הכבישים בתחנת דלק. -זלצבורג.
אנחנו בילינו בזלצבורג חצי יום בלבד, הספיק לנו. חרשנו את האיזור העתיק ברגל ולא ניכנסנו לאטרקציות השונות (מבחירה).
מזלצבורג כדאי לנסוע לאיזור האגמים ולבקר בחלק מהישובים בדרך. הכפר הלשטאט הוא גולת הכותרת ולא רחוק ממנו נמצא אגם גוסאו(Goasusee)אותו מומלץ להקיף ברגל. יש מסלול קצר ויש מסלול ארוך.
משם עם עצירות בדרך (למשל Kitzbuhel) אפשר להמשיך לטירול.
בטירול ניתן לעשות מספר מסלולים ברכב ובכל מקום ניתן גם לטייל רגלית. מסביב האלפים, מה צריך יותר.
מטירול אפשר לעבור באחד המעברים לאיטליה. אני מאוד אהבתי את עמק -Otztal שהיא דרך 186. מהעמק שאורכו כ50ק"מ יש עליות לכפרים מקסימים.
בסופה של הדרך מעבר לאיטליה אך בגלל שהדרך באיטליה היא פרטית מבקשים 13 יורו כדי לעבור בה.
איטליה: הדולומיטים מקסימים וגם שם יש הרבה ישובים מקסימים ומסלולי הליכה אפשריים. Tourist information centers המקומיים יספקו מפות והסברים. מהדולומיטים ניתן לפנות לכיוון האגמים האיטלקיים או לונציה (כדאי לנסוע לכיוון אחד ולחזור מהשני). החניה בונציה היא מינימום 20 יורו ליום. מכיוון שאין שם כבישים (תעלות מים זוכרים?) אז חייבים לחנות בחניה מסודרת, בכלל, בהרבה מהישובים קשה למצוא חניה שלא בתשלום.
אם החלטתם לנסוע לטוסקנה זה יהיה הזמן (באוטוסטרדה - אחרת זה לוקח המון זמן). פירנצה (כאן ממש כדאי לבקר במוזיאונים, לפחות באופיצי),San Gimignano, סיינה, Pienza המתוקה, Montepulciano וכד' אם אתם מגיעים לאיזור פיזה (על פיזה ניתן בהחלט לוותר) אז כדאי להגיע ללוקה. כמובן שיש עוד המון מקומות מקסימים.
אם אתם צריכים להגיע למינכן כאן יהיה המקום להסתובב ולעלות חזרה לצפון (אוטוסטרדה) לאגמים (אם לא הייתם שם קודם) חזרה לאוסטריה מסלול נוסף בטירול יציאה לגרמניה - Garmisch טיול בעיירה + אפשרות לטיולים רגליים בסביבה - Oberammergau עצירה קצרה במרכז - Fussen בעיני אחת העיירות המקסימות ביותר באיזור, המרכז השווה מוקף בחומה. ניתן לעשות טיולים רגליים. אפשר ללכת אפילו ברגל לטירות המלכים שב Schwangau (ניתן גם לחנות את הרכב בשוונגאו). ולמינכן.
תדע לך שאתה הראשון שהצליח להוציא ממני מסלול. בדרך כלל אני יותר מדי עצלנית מכדי לעשות את זה.
כמובן שיש עוד המון מקומות מומלצים בדרך.
יאללה, תיפתח מפה ואיזה ספר טיולים (אולי פספורט - יש שם מסלולים למטיילים עם רכב)ותתחיל למקם את המקומות השונים בשטח.
אם לא הייתם סטודנטים עניים הייתי ממליצה לך על GPS. במצבך תאלץ להיסתפק במפה טובה. אלא אם אתה מכיר מישהו שיכול להשאיל לך GPS עם מפות למערב אירופה.
|
|
|
|
|
|
| 24. שלום שמי רועי ובעוד חודש אני נוסע לטיול ברכב באירו תגובה ל - 15 |
05/07/2008 19:35   |
| |
y y y |
1636 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום רועי-
כמו שאמרתי, אתה עושה חישובים "על הקשקש" (אפילו מתחת לקשקש), וזאת לא הדרך לחשב עלות טיול. לא שיש כאן איזה ויכוח כ"כ קריטי, אבל בכ"ז לשם הדיון-
א. כשתמצא תחנת דלק בגרמניה שאפשר לתדלק בה ב-1.5 תודיע לי, מחר אני נוסע!! כשתידלקתי היום בבוקר המחיר היה 1.61......
ב. בנזין או דיזל לא כ"כ משנה, שניהם עולים היום בדיוק אותו דבר.
ג.צריכת דלק- כאן בדיוק אתה מדגים את טענתי של על הקשקש. מה לקחת כאן? נתוני יצרן? אז אולי אם כל הטיול שלך יהיה בנסיעה באוטוסטרדה, במהירות שיוט ועם רוח גבית תצליח להגיע ל-16 ק"מ לליטר. מכיוון שהטיול שלך יהיה רובו בדרכים כפריות עקלקלות, עם כמה וכמה כניסות לערים, הייתי אומר שהחישוב הוא יותר לכיוון ה-10 ק"מ לליטר.
ג. במסלול שניתן, בטיול של 3 שבועות ועם כמות המרץ שאתה מציג לא הייתי מחשב פחות מ-200 ק"מ ליום וגם זה בעדינות.
לסיכום- 4000 ק"מ, 10 ק"מ לליטר, 520 יורו, וזה הכל בחישוב מדוייק, בלי שום מרחב בטחון.
ואגב- הברנר הוא סתם אוטוסטרדה משעממת, הOTZTAL ומעבר רומבו שבקצהו לכיוון בלזאנו- אחד המקומות היפים בטירול, לדעתי אין בכלל ספק איזו מהדרכים בוחרים.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 31. שלום שמי רועי ובעוד חודש אני נוסע לטיול ברכב באירו תגובה ל - 30 |
07/07/2008 16:05   |
| |
isryan06 |
18 הודעות עד כה |
|
|
|
אהלן רועי,
א.הבחור אמר לך שהוא תדלק השבוע ב 1.61 יורו לליטר
ב.הבחור אמר לך ששניהם,הן בנזין והן דיזל עולים אותו דבר
אתה בטח חושב שדיזל יותר חסכוני?לא בטוח,ותלוי באופי הנסיעה
הבחור אמר שהוא נוטה יותר לכיוון של 10-12 ק"מ לליטר בגלל אופי הנסיעה,
וזה יותר ריאלי מה-15-16 ק"מ לליטר שאתה ציינת
לכן,לא נראה לי שיש הבדל כזה גדול...
ועוד משהו:
רצוי,ואף מומלץ(מנסיון) לא לתכנן טיול על הקשקש....
עדיף לקצר ימים,מאשר להתעצבן שצריך לוותר על יעד כזה או אחר באחת הערים....
דוגמה קטנה שממחישה לדעתי:
אני מתכנן להגיע ברכבת ליעד X
יש לשם 3 סוגי רכבות
הזולה 5-6 יורו לכוון
בינונית 8 יורו לכוון
יקרה 10 יורו
מה אני לוקח?את היקרה במקרה הזה,כי היא המהירה ביותר
למה?נכון,זה עלה יותר כסף,אבל חסכתי זמן,כי הרכבת הזולה עולה חצי,אבל אטית פי 2,ובזמן שחסכתי,טיילתי ביעד בניחותא ולא בלחץ..
מדובר על רשת הרכבות הרומנית,אם זה משנה
כך שתעשה את החשבון שלך,עדיף לטייל פחות,ולהנות יותר,מאשר לטייל יותר,ועקב אילוצים\בלת"מים למינהם להנות פחות.
בכל מקרה,נסיעה טובה
ו..תהנה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|