| 1. לה דפנס וטירת מלמזון |
01/07/2008 09:22  |
|
ליונית ולכל מי שיודע שלום,
אני מכינה אופציה חלופית לורסאי, למקרה שתיפול עלינו אימת התיירים, למקרה שיהיה חם ליום ארוך במקום כזה, למקרה שתחסר לנו עוד חתיכת יום בעיר.
התעניינתי בעבר בטירת לה ויקומט. יקרה. רחוקה. נפרדתי מהרעיון.
אני חושבת על שילוב בין לה דפנס וטירת מלמזון (חתיכת יום פה, חתיכת יום שם).
אפשר לקבל קצת הדרכה לגבי מלמזון?
נוסעים באוטובוס 258 מהקשת הגדולה. באיזה תחנה יורדים? זו תחנה סופית?
אני מבינה שהשאטו עצמו מאוד מרשים. מה מעבר לו? קראתי משהו על פטיט מלמזון. אפשר לבקר שם? הגן של ג'וזפין מעניין? מרשים? מעיון ברשת הבנתי שהוא לא נשאר כפי שהיה בימי הפאר שלו, כפי שג'וזפין טיפחה אותו. יש שם בכל זאת איזו פיסת טבע נחמדה מחוץ לטירה?
[עודכן ב:01 יולי 2008 09:24:]
|
|
|
|
|
| 3. לה דפנס וטירת מלמזון תגובה ל - 2 |
01/07/2008 19:41   |
|
|
טלוש, מה פתאום נודניקית?
אני זוכרת את ההמלצה שלך על מסלול בפארק מונסו והסביבה ומוזאון ניסים קומונדו, והוא בהחלט קורץ לי. אבל חשבתי שבכל זאת כבר יש לנו מסלולים מהסוג של פארק יפה+מוזיאון, והמסלול הזה יחכה לסיבוב חוזר בפריז.
אני אבדוק יותר ברצינות וזה יכנס למאגר האפשרויות. נדמה לי שניסים קומונדו או הבן שלו או שניים מבני המשפחה קבורים בבית הקברות במונמרטר, אז אם נהיה פה ופה, זה יכול להיות בהחלט מעניין.
אני רוצה בכל זאת לגעת באבק של מלכים ומלכות ולהרגיש את פעמי ההיסטוריה.
ובעניין האוטובוס - תשמעי סיפור: בלוקסמבורג ניגשתי אל הנהג להתייעץ איתו בעניין תחנת הירידה. הוא שלח אלי בתגובה מבט כזה מאיים והבנתי שהייתי מפגרת וזה לא לעניין. לא נסעתי אף פעם בפריז באוטובוס. מערכת המטרו זכורה לי כפשוטה מאוד. אבל אני מניחה שכשנגיע למדוכה גם מערכת האוטובוסים תתגלה כפשוטה.
|
|
|
|
| 4. לה דפנס וטירת מלמזון תגובה ל - 3 |
01/07/2008 21:04   |
| |
שרון |
118 הודעות עד כה |
|
|
שלום זיוה,
אני מצרפת לך את מפת המסלול הקו 258.
כמו שאמרה טלוש יורדים בתחנת LE CHATEAU, הטירה, בהחלט באמצע המסלול, כך שכדאי להעזר במפת המסלול.
בהצלחה עם טירת מלמזון. בהחלט התרשמתי שנראית קיסרית ורומנטית, התרשמות שהיא וירטואלית וללא נסיון מעשי.
|
|
|
|
| 5. לה דפנס וטירת מלמזון תגובה ל - 4 |
02/07/2008 00:20   |
|
שרון תודה רבה. עוד לא פתחתי את המפה. אני בטוחה שהיא תהיה לעזר.
(את יכולה לפתוח מפעל מידענות ביחד עם נירית )
זיוה
|
|
|
|
| 6. ליונית, בתקווה שאת רואה את ההודעה תגובה ל - 5 |
03/07/2008 08:39   |
|
|
אם לא, אפתח בהזדמנות אשכול חדש.
בינתיים מצאתי חוות דעת של גולשים ברשת, שהמליצו בכל פה על מלמזון וסיפרו שזו חוויה אינטימים ונעימה (לעומת ורסאי) ושגם גן הוורדים יפה מאוד.
אבל... מוזיאון Bois Preau סגור לרגל שיפוצים עד לתאריך לא ידוע. האם זו החמצה גדולה?
איפה בדיוק נמצא קניון ארבע העונות בלה דפנס? האם זה קניון תת קרקעי שנמצא מתחת לתחנת ה-RER או שלא הבנתי נכון?
האם יש מבנים ספציפיים בלה דפנס ששווה לגשת לראות אותם? בספר המלצת על הרכבת הקטנה כדי להקיף את הרובע, אבל הרכבת הזאת שובתת, אינה קיימת עוד.
איריס,
האם שמת לב בבלוג של אריק טנא לפוסט שמספר על מוזאון המחשב, שנמצא במרומי הקשת הגדולה? הוא מאוד ממליץ עליו ומספר שאפשר לראות שם איך נראה מחשב בשנות הארבעים, איך נראה הלפ-טופ הראשון, ה-pc הראשון, המקינטוש הראשון וכו'.
כמו כן, האם שמת לב שהקיץ הזה מגדל אייפל מנצנץ באורות כחולים ובכוכבים צהובים, וכך גם נראה אותו בביקורינו באוגוסט?
|
|
|
|
| 7. ליונית - ידעתי ששכחתי משהו תגובה ל - 6 |
03/07/2008 09:01   |
|
|
בעניין ביקור במלמזון:
האם כנסיית סנט פייר ופול, זו שנמצאים בה קבריהן של ג'וזפין והורטנז, שווה ביקור. האם היא קרובה לטירה?
|
|
|
|
| 8. קניון ה- LE OUATRE TEAN תגובה ל - 7 |
03/07/2008 09:11   |
|
|
(בטוח כתבתי עם שגיאה).
בתחתית (מרתף, כפי שאת קוראת לו) הקניון הענק הזה, נמצאת תחנת המטרו (ליתר דיוק ה-RER), כיוון שאת כבר תחנה אחת מחוץ לפריס ברובע הלהדפאנס. יוצאים מתחילים לעלות ואת בקניון.
מדהים ? לא התעלפתי. חנויות, אם כי בריכוז ממצה וטוב, ה-h&m, זרה וכל השאר, בעצם כמעט בכל ריכוז חנויות (ריבולי ודומיהם) תמצאי מיקבץ דומה.
הבנות תהננה.
|
|
|
|
| 9. קניון ה- LE OUATRE TEAN תגובה ל - 8 |
03/07/2008 11:29   |
|
|
תודה אניגמה.
אני לא נדהמת כלל מקניונים והייתי מוותרת גם על זה. הרעיון הוא שאם לקראת סוף השבוע הבנות יקטרו שלא מימשו את עצמן מספיק בקניות, נוותר על ורסאי ונשלוף את תכנית לה דפנס ומלמזון. כרגע החלום הרטוב שלהן הוא H&M ורשמתי גם את הכתובות של חנויות הרשת בעיר.
|
|
|
|
| 10. קניון ה- LE OUATRE TEAN תגובה ל - 9 |
03/07/2008 16:03   |
 |
איריס ס. |
1113 הודעות עד כה |
|
|
היי זיוה
האמת שעל מוזאון המחשב לא שמעתי. טוב לדעת. שאלתי כאן כבר בעבר מה בדיוק יש לראות באזור לה דפנס ולא כל כך קיבלתי תשובות..
בכל זאת שיבצתי אותו באחד הערבים , מקווה שנספיק.
בינתיים ניתקלתי בלינק הזה. יש כאן הרבה מידע על האזור. עוד לא בדקתי לעומק.
מצרפת
|
|
|
|
| 11. קניון ה- LE OUATRE TEAN תגובה ל - 10 |
03/07/2008 16:18   |
 |
איריס ס. |
1113 הודעות עד כה |
|
|
והנה קישור לקניון עצמו
אולי כבר הגעת אליו לבד- אבל בכל זאת
|
|
|
|
| 12. קניון ה- LE OUATRE TEAN תגובה ל - 11 |
03/07/2008 17:16   |
|
|
איריס תודה על הקישורים. אעיין בהם בהזדמנות.
למוזאון בקומת הגג של הקשת הגדולה קוראים computing museum ולפי זה את יכולה לחפש. אין לי זמן לחפש עכשיו קישור, אבל ערכתי כבר איזה טיולון וירטואלי ומצאתי אישור למידע הזה. כשרפרפתי בבלוג של אריק טנה, ההצעה הזאת שלו קפצה לי לעין גם מפני שהוא הכתיר אותה בתואר "אין להחמיץ" וגם מפני שהיה לי נדמה שראיתי באחד הטיפים משהו על ביקור ב"מוזאון מדע" בלה דפנס. מתברר שזו אטרקציה חדשה מאפריל השנה. יש בקומה הזאת כל מיני תצוגות וזו אחת מהן.
אני חושבת שאם נגיע ללה דפנס נסתפק בקשת ובתצוגת המחשבים, בפסלים ובקניון. בעבר פעלה שם רכבת קטנה.
שמת לב שהמעלית לקשת פועלת רק עד שעה 20.00?
|
|
|
|
|
|
|
| 16. ליונית, בתקווה שאת רואה את ההודעה תגובה ל - 15 |
03/07/2008 23:57   |
|
|
יונית, גם אני חושבת שלכל מוזיאון יש תחליף. אני לא חולה כל כך על מוזיאונים. רק חשבתי שלטרוח לנסוע מחוץ לעיר לאתר שאינו במיטבו - אולי זו טעות. אבל אני שמחה שאהבת את הטירה.
ורדים דווקא פורחים בקיץ, עד כמה שידוע לי.
טלוש, את יודעת מהי הפונקציה של האוהל הזה? סתם מעניין.
איריס, זה אתר באמת מצוין. הסתכלתי עכשיו על המפה של היצירות. יש המון. זה נותן תמונה לאן צריך ללכת ואם רוצים לאתר פסל מסוים בשביל לא לפספס. אותי מעניינת העבודה של דני קרוואן, ועדיין לא איתרתי אותה. אמשיך לחפש. יש עבודה אחת שמצולמת די הרבה עם עמודים דקיקים ובראשיהם גופים קטנים צבעוניים, כמו פרחי מתכת. עכשיו ראיתי שהיא המרוחקת ביותר ביחס לקשת הגדולה, ובכלל - צריך ללכת מתחנת ה-RER לשני הכיוונים.
אני עדיין לא יודעת אם נגיע לשם בכלל.
|
|
|
|
| 17. לה דפנס תגובה ל - 14 |
04/07/2008 15:26   |
| |
שרון |
118 הודעות עד כה |
|
|
לאיריס וזיוה שלום,
כשיוצאים מתחנת המטרו של לה דפנס, מיד פוגשים ממול את הקשת הגדולה, מראה שסחט WOW מכולנו. משמאל, קשה להחמיץ, קניון ארבע העונות באורך הגלות. בצד הקרוב שלו לקשת הגדולה ראינו קיר צומח של פטריק בלנק. מימין מסעדת היפופוטמוס, שהילדים מאוד אהבו. עולים לגג הקשת הגדולה במעלית זכוכית - מסע שאהבנו. גג הקשת הגדולה מאוד מוזר, נכנסים למקום שנראה כמו אולם כנסים. ראינו שם בקיץ את תערוכת המחשבים - לא נפלנו. הילדים גילו הרבה יותר ענין בתערוכה, שאולי היא תערוכה מתחלפת, של אשליות אופטיות, תמונות תלת מימדיות עם משקפיים מיוחדים, וחויה מיוחדת מול תמונות הAFTERIMAGE, תמונות שמקפיצה העין שלנו על נייר לבן. תערוכות כבודן במקומן מונח, אך כשמגיעים לתצפית הנהדרת הכל בטל בשישים.
הטיול לאורך הטיילת של לה דפנס נראה לנו כמו טיול במוזיאון פתוח, פסלים ענקיים שאפשר לגעת בהם, ובנינים ענקיים ומיוחדים, שמשחקים עם אור השמש, ובערב מוארים באור יקרות. מצרפת רשימה של הפסלים המשתתפים ומיקומם, וגם קישור לאתר של דני קרוואן, שם אפשר לראות את העבודה שלו בטיילת שרל דה גול (רחוק מהקשת הגדולה).
בלה דפנס טיילנו לפי המסלול בפריז לילד המטייל של דני קרמן. מסלול מאוד נחמד בערך מהקשת הגדולה עד למזרקה של יעקב אגם. בנוסף הכנתי מסלול יותר מקיף לפי מישלין פריז. המסלול הזה לאורך כל הטיילת מהקשת הגדולה ועד קצה הטיילת שם יש תחנת מטרו RER, ולכן אין צורך לחזור אותו. הטיילת לא ארוכה מאוד, סדר גודל של שני קילומטר.
ראיתי שהביקור בלה דפנס בתוכנית של שתיכן. בהחלט חוויה מיוחדת שמתאימה להרכב הילדים שלכן.
שבת שלום
|
|
|
|
| 18. הקישורים שבורים תגובה ל - 17 |
04/07/2008 16:15   |
| |
שרון |
118 הודעות עד כה |
|
|
אולי עכשו ?
נסו בגוגל:
Liste des œuvres d'art de la DéfenseA9fense
|
|
|
|
|
| 20. הקישורים שבורים תגובה ל - 19 |
04/07/2008 18:01  |
|
הי,
אתמול, מיד אחרי שלחצתי על שלח, נזכרתי שיש לי קישור לעבודה של דני קרוואן בקובץ "לה דפנס", בתת-תיקיית "מסלולים", בתיקייה הראשית של פריז. איריס, אחרי עונת החוברות בשנה שעברה שיניתי אסטרטגיה, ומעכשיו יש תיקייה במחשב עם תתי תיקיות, ולא תהיה שום חוברת . מתברר שגם כך אפשר לטבוע בתוך ים החומר.
בקיצור, הסתכלתי באתר המפות של מישליין לפי: Esplanade Charles de Gaulle, ואכן רואים את המיקום ליד תחנת ה-RER.
שרון, סיכמת בשבילי יפה ובאופן פרקטי את המסלול: הגעה במטרו וחזרה ב-RER. סגור .
האמת, אני רואה מקום ללה דפנס בתכנית רק אם נוותר על ורסאי. אני מאוד מתלבטת כי הסיור במלמזון (שמשתלב יפה עם לה דפנס) די קורץ לי. מצאתי היום דיווח של איזה גולש ברשת על כך שמהטירה יוצאת רכבת קטנה לטיול בעיירה Rueil Malmaison, שעוברת דרך אתרים בעיירה ובינהם הכנסייה שבה קבורות ג'וזפין ובתה, ודרך אי האימפרסיוניסטים, אתר שידעתי על קיומו אבל חשבתי שזו תהיה יומרה להגיע אליו. נראה שנשאיר את זה להחלטה משפחתית משותפת שתתגבש במהלך הטיול עצמו. עכשיו אני רק צריכה למצוא אישור לעניין הזה של הרכבת ופרטים עליה.
שבת שלום
[עודכן ב:04 יולי 2008 18:03:]
|
|
|
|