כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. איי יוו (אולי כרתים) - יעוץ של מומחה 02/07/2008 09:54 לתגובה הבאה
  nuriths לא מחובר nuriths  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
שלום

באוקטובר אני מתכננת חופשה באחד מאיי יוון יחד עם שלושת ילדי המתבגרים (18, 17, 12) - חופשה של 6 ימים
הכוונה היא לשהות במקום אחד ולשלב נופש וטיולים קצרים ( ~ 5 שעות)

אני זקוקה ליעוץ:
1. האי המומלץ
2. איפה לשהות באי (מקום קסום רמה של 4-5 כוכבים) -> טיולי כוכב
3. תכנון הטיולים (תכנון מראש)
בעיקרון חשבתי על כרתים אבל אפשר גם אי אחר

אני מבקשת להפגש עם מומחה (אפשר גם בתשלום) על מנת לתכנן את חופשה והפעילויות האפשריות (הפלגה לאי אחר, חופים מיוחדים, טיולים, צלילה, טיול גיפים וכו)

אשמח גם לתגובות בפורום
תודה נורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. איי יוו (אולי כרתים) - יעוץ של מומחה תגובה ל - 1 02/07/2008 12:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מאיר שפירא מורה דרך לא מחובר מאיר שפירא מורה דרך  משתמש פעיל 229 הודעות עד כה
אם תרצי לדבר על כרתים אז אין בעיה, לגבי איים אחרים אני לא יכול לתת תשובה כיוון שאינני מומחה אליהם.
לגבי קפיצה גם לאי אחר, זה לא נראה מעשי בתקופה של שבוע, להזכיר שכרתים הוא הגדול באיי יוון, אז למרות ששמעתי מישהו שבשבוע מיצה את כרתים (אני חוקר את האי זו השנה ה-19 ועדיין לא מיציתי אותה)אבל אין צורך לצאת לאי אחר כי יש הרבה מה לעשות בכרתים, אלא מי שמוכרח להיות בכמה מקומות ולדלג מאי לאי ובעצם לא לראות שום דבר.

שימרו על שמנו הטוב בכרתים * מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 * מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. איי יוו (אולי כרתים) - יעוץ של מומחה תגובה ל - 2 02/07/2008 17:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  myny לא מחובר myny  משתמש פעיל 636 הודעות עד כה
רק כרתים- יש בה הכל ובשפע
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כרתים - יעוץ של מומחה - הזהרה משפירא תגובה ל - 1 02/07/2008 19:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yossialef לא מחובר yossialef  משתמש פעיל 662 הודעות עד כה
שלום.

ברצוני "להזהירך" מפני שפירא מאיר מהסיבות הבאות :

1) הוא מכיר את כרתים יותר טוב מהיוונים עצמם.
2) מבחינתו האי היחיד היווני הוא כרתים - והוא צודק !!!
3) תשכחי מהמושג טיולי ג'יפים, עם רכב שכור ניתן להגיע כמעט לכל מקום באי - והוא צודק.
4) כרתים הוא האי היווני היחיד, שאת יכולה לצאת לטיול בן 8 שעות
שישה ימים בשבוע, ולא תחזירי פעמיים על אותו מקום, ועוד תרגישי שלא הספקת כלום, הוא אי באמת גדול.
5) מכרתים לעבור לאי אחר, תשכחי מזה אצל שפירא - והוא צודק.
6) רשיון נהיגה בינלאומי חובה בכרתים ביחד עם הישראלי, ושפירא מקפיד על כך.
7) האוהדים של בית"ר ירושלים הם דרדקים של בית רבן באהבתם וקנאתם
לקבוצתם, לעומת יחסי מאיר והאי כרתים. כולם בכל הפורמים יודעים זאת (לטוב ולרע לפעמים).
8. באם את רוצה לשמוע, להבין, ולהתיעץ בנושא כרתים, מאיר הוא האיש.

בהצלחה.

[עודכן ב:02 יולי 2008 19:57:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. כרתים - יעוץ של מומחה - הזהרה משפירא תגובה ל - 4 02/07/2008 20:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  BIMBO לא מחובר BIMBO  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
יוסי'לה
הפעם הרגת אותי.
כאשר ראית את הכותרת שפשפתי את עיני וברגע שהתחלתי לקרוא פרצתי בצחוק.
מא אומר לך?
בקשר לכרתים.....צודק
בקשר לשפירא.....צודק ועוד איך.

BIMBO-walhala
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. כרתים - יעוץ של מומחה אזהרה מיוסי תגובה ל - 4 02/07/2008 22:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5186 הודעות עד כה
הי יוסי
מה זה פולחן האישיות הזה?-עוד לא נולד הבן אדם שתמיד צודק.
אני מתייחס לכתיבה שלך, לא כמו לפארודיה כפי שהיא אכן נראית,אלא כלמשהו רציני, שבאמת התכוונת אליו. שכן אם לא, איתך הסליחה.
הגב' רוצה אי נוסף אז למה לא?
בכרתים, באמת יש הרבה מה לראות הגב' לא כתבה בשום מקום שזו תהיה לה הפעם הראשונה והאחרונה.אז מה רע להיות שם חמישה ימים,נניח רק באזור חניה או אחר ועוד איזו גיחה עם רחפת לסאנטוריני גם לגוון וגם לקבל תחושה של אי או מעבר לאי.כרתים כ'כ גדולה שזה בדיוק כמו להיות ביבשת וכפי שאמרתם שישה ימים אולי לא מספיק לרדת לעומקה, אבל יש אנשים שמסתפקים רק בארבעה ימים ומקבלים מושג ,תחושה,וגם יכולת להחליט אם בכלל ירצו לחזור לשם.אז מה? תעשו להם נונונו?
ואולי הם צודקים ע'פ תפיסת עולם שמבקשת לראות מה שיותר מקומות בפרק זמן חיים קצר אחד.כל החיים לא יספיקו לשפירא להכיר אי אחד אז מה? זה אומר שגם אחרים צריכים להתמחות במקום אחד?
אורי

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תודה תודה - הסמקתי תגובה ל - 5 02/07/2008 22:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לגבי יחסיי לכרתים זה בהחלט נכון זו השנה ה-19
לגבי היום יום, ביום ראשון חזרתי אחרי רק 22 יום שהיציאה בשעה 0800 בבוקר וחזרה למלון 2030 , ומשך כל ה-22 יום לא היינו בשום מקום פעמיים, למרות שברור שקשה מאוד למצוא אתרים שאני לא מכיר (אבל אני חושב שעוד יש פה ושם ישובים שאני לא כל כך מכיר מתוך 1582 הישובים בכרתים). ברגע שאסיים את העידכונים מהנסיעה הזו, אגיע בספר ל-1051 מקומות ואתרים בעלי ענין.

וכעת סיפור מדהים.
הסתבר לי שהיה בכרתים בעבר אמן יהודי יוצר בכסף בשם מוזר: פיפיס פיפיליוס.
האיש עלה ארצה בשנות השלושים וניסה להיות חלוץ בעין חרוד אולם עד נואש, ועם הקמת המדינה חזר לכרתים, שם המשיך בעיסוקו כאומן ביצור תכשיטי ופריטי כסף.לפני כעשר שנים הוא נפטר.
מסתבר שבין יתר יצירותיו הוא יצר גם דגם של רכבת העמק המורכב מקטר קיטור ואחריו טנדר (קרון העצים/פחמים) וארבע קרונות. כל הפריט אורכו כ-10 ס"מ. הצלחתי לרכוש אותו בזכות התערבות חברים בחצי מחיר - 100 יורו (530 שקלים) ובחזרי ארצה נתתי אותו להוספת טבעות מעל הקרונות כדי להשחיל את הרכבת על שרשרת, וכך אהיה האדם היחידי בעולם הנושא את דגם רכבת העמק מכסף על הצואר.
ולמה זה חשוב לי כל כך?
כיוון שהתכשיט הזה מחבר בין שני מחקרים כבדים שלי: המחקר על כרתים 19 שנה והמחקר שלי על רכבת-העמק מזה 10 שנים......

שימרו על שמנו הטוב בכרתים * מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 * מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תודה תודה - הסמקתי תגובה ל - 7 02/07/2008 22:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מאירקה
אתה האדם היחיד בעולם שרכבת עולה על צווארו והוא נשאר בחיים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. לאורי תגובה ל - 6 02/07/2008 22:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני יודע שקשה לראות שמפרגנים למישהו, אבל כוונות הכותבים היו חיוביות, וכן, יש אנשים שמכורים לכרתים.

מאידך, אף אחד לא קובע לאף אחד אחר מה לעשות ואיך לטייל, כל אחד יטייל כרצונו.
אני כבר הסתובבתי בעולם במספר רב של ארצות ובסוף מצאתי את מקומי בכרתים שמתאימה לי מכל הבחינות.

משך כל חיי אני מוכר כאדם יסודי ככל יכולתי, לכן, אני מתמחה בכרתים עד רמה כזו שאני מכיר אותה טוב יותר גם ממורי דרך מקומיים (שנאלצו להודות בכך) והסיבה העיקרית להתמחות שלי חוץ מאהבתי לאי הענק הזה, היא הרצון לסייע לאנשים שמבקשים לטייל באי ולתת להם מידע הטוב ביותר שאפשר, ועם המידע הזה הם יעשו מה שהם רוצים.

זה מתחיל באלו שבאים רק לבטן-גב, אלו שרוצים לטייל בשיטת מחנה נודד, או במטיילי אופניים או ברגל או באוטובוס ציבורי, אלו שרוצים טיול עומק, ואלו שבאים בפעם הראשונה והדרך הנכונה לדעתי היא לא להתמקד במחוז חאניה אלא לסייר באי ולטעום ממגוון מקומות ואתרים טעמים וריחות ולנסות להיכנס מעט לאוירה.

ורק אם יחליטו לבוא שוב, אז יוכלו לבצע טיולי עומק ובמחקר שלי יוכלו למצוא מידע רב ביותר שיתן להם כלים לבצע את הטיול בדרכם, כשהם יודעים שכרתים האי הגדול באיי יוון מכיל מגוון של מקומות ואתרים,
הוא המקור לתרבות האירופאית, משם יצאו המינואים המכונים אצלנו פלישתים,
שם נמצא הלבירינט המפורסם בעולם (לא בקנוסוס) וארמון המלך המינואי,
מאות כנסיות מתומשחות בציורים אמנותיות מהמאות 5-18 ,
שם צולם הסרט "זורבה היווני" ,
כרתים שהוא אי של מאות שנות גבורה ומאבק בכובשים השונים בדומה מאוד לישראל,
בסיס לשודד הים האגדי חיר-דין-ברברוסה שהפך לשר הימיה הטורקי,
בית הכנסת "עץ-חיים" שממנו הוציאו הנאצים את היהודים להשמדה ובית הכנסת כיום משוקם ופעיל,
כל הערים בכרתים התחילו כערים ונציאניות והשרידים בהחלט מרשימים, מבצרים ומצודות ומנזרים מפוזרים בכרתים וסביבם סיפורי גבורה, שרידי עמדות ומטות גרמניים מזכירים את השלטון הנאצי שרצח 8572 גברים נשים וילדים במלחמת העולם השניה רק כדי להחזיק במקום כקרש קפיצה אפשרי לשדות הנפט של פלויישט ברומניה.
וכו וכו
אז קיבלת תשובה, ואני לא הולך להפוך זאת לדיון.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. לאורי תגובה ל - 9 02/07/2008 23:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
למה נראה לי שכאן מתבקשת התנצלות?
ד.א.
זה לא כואב וגם לא בושה

[עודכן ב:02 יולי 2008 23:22:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. לבימבו--איזה מין שם מצאת לך?-בטח שאת יודעת מה זה תגובה ל - 10 03/07/2008 05:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
את כנראה לא רואה טוב.
אני בהחלט מסיר את הכובע לנחישות ולהתענינות המעמיקה ולהקדשת החיים למחקר במקום אחד שכולו שליש ממדינת ישראל. (וביחס לסין הוא בטל בשישים.) אבל בין זה לבין השחצנות והחד משמעיות, המרחק רב.אני כבר קורא הרבה שנים את שפירא ואיני מפרגן לו (כפי שכתב)לא את הידע והמומחיות, אלא את הנפיחות וחוסר הצניעות.בעבר הוא גם נהג להשתולל מזעם כשמישהו חלק על דעתו. די נחמד לראות שעם הגיל בא גם שכל.
שפירא לא רק מומחה לכרתים, יש לו גם יומרות לפסול אינציקלופדיה כמו ויקיפדיה מפני שמצא שם טעות של מישהו-כאילו שקיים אדם חף מטעויות.
ראיתיו מתפאר בידיעת יונית ומוזיקה יונית ומתקן "שגיעות נפוצות" שאינן שגיעות.ראיתיו מיעץ לאנשים לא לעלות מכונית על מעבורות בקרואטיה כי אין ביטוח, בעוד שיש,וגם מספר על טביעת מעבורת באיזה חור באינדונזיה כדוגמא להמלצה להזהר. סגנון ה"אין אני לי מי לי" (ובין השאר למטרות קידום איזה ספר על דיסק) לא מביא אותי לפרגן אפילו להישגים אמיתיים.עוד לא ראיתי אף כותב כאן, שיחזור שוב ושוב על תאור השגיו האקדמיים והתעודות הנלוות ויש רבים כאלה כאן, עם השגים ותוארים אמיתיים, שהענקו להם על ידי מוסדות מכובדים ולא ע'י עצמם. ועל "שירת" יוסי לדעתך,מי צריך להתנצל?---אורי

[עודכן ב:03 יולי 2008 05:35:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לבימבו--איזה מין שם מצאת לך?-בטח שאת יודעת מה זה תגובה ל - 11 03/07/2008 09:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי יקירי
בוא ונתחיל מהכינוי שפירושו בהונגרית הוא ניצן.
עד כאן מרוצה?
ברצוני להרגיעך גם בכל הקשור בראיה שלי.
היא בסדר גמור ותודות לה אני יכול עדיין בגילי המופלג,לראות ולזהות
קינאה,שחצנות וגם חוסר יכולת לפרגן לזולת.
תבין.אין לי דבר וחצי דבר נגדך.לא מכיר אותך ואינך מכיר אותי.
אזי אין מלחמות ביננו.
אז תסביר לי בבקשה,מה איכפת לך שיוסי כתב את אשר כתב?
למה הית חייב להפוך את המקלדת לחץ וקשת ולצאת למלחמה?מה הטעם בכך?
זה עושה לך טוב לבריאות?
תהרוג אותי ואינני מבין.
יוסי כתב...אז מה?הוא שינה את דרכי העולם?
לא שמתי לב שכדור הארץ מסתובב פתאום הפוך.
אתה יכול לא להסכים עם שפירא,לראות את הדברים אחרת.זה טבעי וגם בריא.
תודות לריבוי דעות מתקדמת האנושות.אבל מהבאת דעה אחרת למתקפה סתמית,אפילו ילדותית רב המרחק.
גם אותי אתה מנסה לעקוץ בתחילת דבריך.רק שלי אין בעיה.
באם אתה צודק,אני מודה בכך אבל אם לא אתה עלול לקבל תשובה כזאת שכתבתי לך כעת.
בתקווה שבכל זאת תתנצל בפני שפירא
מאחל לך יום טוב
BIMBO

מאחל לך יום טוב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. לאורי- להכפיש שם של אחר זו עבירה חברתית חמורה תגובה ל - 11 03/07/2008 09:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא הבנתי על מה יצאת להתקפה כזו אלא אם מדובר בחיבור של קינאה ורישעות, מה גם שהרוב המוחלט של אמירותיך אין להן שום קשר למציאות.

אמרתי שלא אהפוך זאת לדיון, ועניתי לך במירב הנימוס, אבל אתה החלטת להשתלח ולהכפיש ולכן אני מגיב כיוון שהדעת לא סובלת הוצאת דיבה ונסיון להכפיש שם של אדם.

באותו מעמד גם האמירות האדנותיות שלך שהינן חוצפה נטו ועד דרישות לשנות אופי וכו.

ובזאת אמרתי את שלי, ומבחינתי הדיון סגור גם אם תמשיך לירות לכל הכיוונים כדורי רשע ושקרים בהסתתרות מאחורי כינוי אלמוני.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. לבימבו--איזה מין שם מצאת לך?-בטח שאת יודעת מה זה תגובה ל - 12 03/07/2008 12:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי בימבו
האמת שלא ניסיתי לעקוץ אותך ואפילו הנחתי הומור בבסיס הכינוי שהוא בסלנג אמריקאי, לא דמות ממש חיובית ואני מניח שבחרת בה, בידיעת הפרוש.בלי להכנס לקישקושי "מלחמה" "קנאה" ,"צרות עיין", ו"אלמוניות" אומר לך שלא פתחתי שום מלחמה.יוסי הגזים לדעתי, עניתי לו ע'פ מייטב הכרתי ומקוה שלא נעלב.
לעומת זאת שפירא לא משתנה ואין ממש סיבה להתיחס לטיפשותה של הודעתו האחרונה,וצורת הביטוי החוזרת על עצמה כבר שנים וצפויה מראש.כל מה שכתבתי אמת ואוסיף עוד את מה שנמנעתי לכתוב עד כה, הבן אדם-לא מספק את הסחורה מרצונו החופשי,בד'כ צריך לחלוב אותה ממנו.ראה את
העניין המרכזי,החוזר על עצמו כבר שנים:
בדוק את השאלות המקוריות ותגלה שלא ניתנה להם תשובת מומחה מפורטת-שתביא גם תועלת למאות קוראים.תשובה מפורטת שפירא נותן אם בכלל, רק אחרי שלוחצים עליו.הוא ענה "בתום לב" רק על חלק אחד-בקשת מפגש
וכך זה תמיד.השימוש באתר פומבי לקידום עניניו הפרטיים,אם זה הפניה לפורום שלו,למפגש בביתו או לסיפרו "המפורסם" זה העיקר, לזה מבחינתו,נועד הפורום הזה.אני באמת מבקש להפסיק את הדיון,מפני שהוא משיג רק פרסומת,ולא מביא שום תועלת לאף מטייל/ת ומקוה שהמומחה יספק כאן את הצורך של הרבה אנשים לפרוט של טיול אופטימלי ב6 ימים,כולל לינות ותחבורות. יספק, אסיר בפניו את הכובע.---אורי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. לבימבו--איזה מין שם מצאת לך?-בטח שאת יודעת מה זה תגובה ל - 14 03/07/2008 13:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי שלום

אומנם יש לי כמה דברים לאמר על תגובתך אבל אסתפק בכך
שאבקשך להשאיר את יריות הסרק האלה בצד.
פורום זה מיועד לתיירות ולעזרה לזולת.
מפאת כבוד לפורום ולאלה המנהלים אותו אני מסיים כאן את הדיון שלנו.
מקווה שכך תבהר לעשות גם אתה.
ועכשיו אני רץ לארוז את הדברים שלי מכוון שמחר אני טס לכרתים.
המשך יום טוב
BIMBO

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. לבימבו-נסיעה טובה ומהנה תגובה ל - 15 03/07/2008 13:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

i00276.jpg
i00276.jpg(גודל:25.41KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. לבימבו-נסיעה טובה ומהנה תגובה ל - 16 03/07/2008 13:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אורי
BIMBO
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. כרתים - שפירא - ואנוכי תגובה ל - 11 03/07/2008 21:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוללה.

איך כוונות תמימות טהורות בשילוב הומר הפכו לבימת ניגוחים.

בסה"כ רציתי בצורה קלילה והומוריסטית להפנות את הבחורה שביקשה
עזרה לשפירא מאיר מכיוון שהוא מומחה לכרתים מחד גיסא, ומאידך גיסא
רציתי להמליץ לה על האי כרתים (שגם אני מאוהב בו).

אורי,
לא התכוונתי לשום "שיר הלל", ואף אחד לא מושלם (אפילו לא אני Rolling Eyes ). לא מבין מדוע יש להתנצל ועל מה.

לשפירא מגיע כבוד והערכה על פועלו רב השנים בנושא כרתים, ועוד יותר על זה שהוא אינו שומר את הידע לעצמו, אלא משתף את כל הפורומים בידע זה. כן אורי, אני יודע וער לכך שהוא עושה זאת בדרכו "המיוחדת", אבל באם תכנס לפורום שהוא מנהל על כרתים, לפורומים שכנים של טיולים לחו"ל באינטרנט, הרי שילוב של כולם (כולל פורום זה) יתן מענה לכל שואל ומתעניין בנושא טיול בכרתים.
מה לעשות, כל אחד וסגנון כתיבתו.

אבל... גם הוא יודע שלפעמים אנחנו לא משדרים על אותו גל, ולא מסכימים האחד עם השני, פעם הוא עוקץ אותי ופעם אני עוקץ אותו, אבל הכל ברוח טובה ובכבוד הדדי. (קרא בשנית סעיף 7 במה שכתבתי קודם).

לסיכום הנושא מבחינתי : קצת חוש הומור בפורום לא יזיק, ואפילו מדובר במאיר שפירא, יש מי שאוהבים אותו יותר ויש מי שאוהבים אותו פחות, את הידע הרב על כרתים אין לקחת ממנו, בנוסף להשקעה וההתמדה
בנושא זה.

תודה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. קבל הצעה לטיול בארץ גדולה יותר, יפה פי כמה,ומרתקת תגובה ל - 18 04/07/2008 19:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
http://picasaweb.google.com/nurit.halamish

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. קבל הצעה לטיול בארץ גדולה יותר, יפה פי כמה,ומרתקת תגובה ל - 19 04/07/2008 19:57 לתגובה קודמת
שלום.

תודה, זה מרשים ומעורר סקרנות, בעיקר הודות לתמונות המרתקות.

מי יודע אולי נמצא אהבה חדשה בנוסף לכרתים.

נ.ב - קרוב משפחה שלי נמצא בימים אילו בגרוזיה לצרכי עבודה.
תמונות כמו שלך הוא בטח לא יצלם, אבל סיפורים על אוכל ואווירה
אני בטח אקבל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תקשורת טלפונית לסלובניה - עזרה
להודעה הבאה:אירופה באוקטובר

שאלות נפוצות

כתבי למטייל כרגע באירופה

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מגזין על השולחן