| 1. שלום חברים יקרים, צריך עזרה בבנית טיול לשמוני |
04/07/2008 23:26  |
| |
subotaj |
25 הודעות עד כה |
|
|
|
אחרי תקופת "יובש" קצרה, עלה לי רעיון נחמד לראש במקום שעוד לא היתי בו באלפים.
בגדול אני רוצה לעשות טיול כוכב, כשנקודת המוצא יהיה צימר חביב בשמוני או סביבתה עם נוף מדהים על האלפים למשך שבוע.
וכל יום לנסוע לכוון אחר ולמדינה אחרת, כלומר:
יומיים לכוון איטליה, יומיים לכוון שויץ, יומיים לכוון צרפת ויום אחד מוקדש כולו לשמוני וסביבתה.
היתי רוצה שתעזרו לי לבנות את הטיול, החל מהמלצה לצימר באזור ולאן לנסוע כל יום.
אני עזרתי לא פעם ולא פעמים לאנשים שפנו אלי במאילים עם תשובות מפורטות לכל הטיולים שעשתי, ועכשיו היתי רוצה להעזר בכם.
מה מענין אותי בטיול?
חופש מהעבודה, ירוק, טבע, מים, טבע, ירוק, מעברי הרים ועיירות קטנות.
מה לא מענין אותי בטיול:
ערים גדולות ובטון.
יהיה לי אוטו צמוד למשך השבוע.
בתמורה מבטיח להעלות לפה תמונות מרהיבות שאצלם באזור שתמליצו לי.
תודה ויום נפלא!
סרגיי.
|
|
|
|
| 2. שלום חברים יקרים, צריך עזרה בבנית טיול לשמוני תגובה ל - 1 |
05/07/2008 09:44   |
| |
רבקה.ק. |
2311 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 3. שלום חברים יקרים, צריך עזרה בבנית טיול לשמוני תגובה ל - 2 |
05/07/2008 18:12   |
| |
subotaj |
25 הודעות עד כה |
|
|
רבקה תודה רבה,
יופי של כתיבה, עזרת לי.
אנחנו בכל זאת כנראה נעשה טיול כוכב כי שמוני נמצאת בנקודה מצויינת לטיול כוכב. הפעם ממש אין לי כח לעבור מצימר לצימר ולחפש חדר/דירה לארבע.
אני רוצה את הטיול בקצב קצת יותר רגוע ושקט, בלי דאגות על הראש.
חשבתי אולי השנה גם לקחת קראון, כי זה סוג הטיול המושלם מכל הבחינות. אבל לשבוע קראוואן לא כזה משתלם במיוחד כשמאבדים את היום הראשון ואת היום האחרון. אולי באביב לנורבגיה..
פחות או יותר התחלתי לבנות את המסלול באמצעות גוגל ארת' כמובן, אפרסם אותו בהמשך לבדיקה שלכם.
נכון להיום הכי חשוב לי זה למצוא צימר/דירה לשבוע באזור שמוני.. אולי מישהו מכיר? 
|
|
|
|
| 4. שלום חברים יקרים, צריך עזרה בבנית טיול לשמוני תגובה ל - 1 |
05/07/2008 18:37   |
|
|
אל תחמיץ את העיר אנסי בצרפת. כמו כן ממליץ לך על העיירה העתיקה הצרפתית Yvoire שנמצאת על שפת אגם ג'נבה לא רחוק מג'נבה.
|
|
|
|
| 5. שלום חברים יקרים, צריך עזרה בבנית טיול לשמוני תגובה ל - 4 |
05/07/2008 19:49   |
| |
subotaj |
25 הודעות עד כה |
|
|
|
עודד תודה.
המלצתך נרשמה על מפת המסלול בגוגל ארת',
זה אומר שאני אסע לשם.
חברה..תרביצו בבקשה המלצות על עמק האוסטה באיטליה.. מצודות, באיזה עיירות לעצור, קצת אקשן.. בקיצור מקומות MUST בעמק.
בקשר לשוויץ, כנראה יום אחד יהיה לכוון אינטרלאקן כנראה דרך כביש 11.
האמת רציתי לחצות את האלפים של גוש ה-Bernese דרך כביש 6 אבל נראה לי אוותר, ממש לא בא לי לנהוג כל היום.
וביום השני נסיעה לצד המזרחי של אגם ג'נבה, ופה היתי רוצה לשמוע המלצות. אני ממש לא מתכנן לנסוע לג'נבה, היתי בה בעבר, הספיק לי. אלה להתמקד בצד המערבי.. לדוגמא ראיתי שיש שם מצודה חמודה שנקראת Castillo de Chillon en el Lago Leman, בקיצור אשמח לשמוע המלצות לבילוי.
יום נפלא.
|
|
|
|
| 6. שלום חברים יקרים, צריך עזרה בבנית טיול לשמוני תגובה ל - 5 |
05/07/2008 20:58   |
| |
תמי |
251 הודעות עד כה |
|
|
|
גם אנחנו מתכננים טיול כוכב מאיזור שמוני הקייץ. כבר הבנתי שזה לא האיזור המועדף על גולשי הפורום עד עכשיו, ולכן ההמלצות לא רבות כמו על איזורים אחרים. תוכל למצוא בפורום מספר טיפים על עמק אאוסטה, וכו' וכמה על איזור האלפים הצרפתיים, אבל אין כ"כ הרבה. אם לא תאתר, אשלח לך קישורים. גם אנחנו מתכננים יום טיול לשם. גם אני ניסיתי לבנות יום כזה, ולא ראיתי שיש הרבה חומר שיעזור לבניית יום אחד מוצלח...
מהחומר שאספתי עד עכשיו (כאמור, בלי שהייתי והתרשמתי בעצמי - אז הכל בערבון מוגבל) נראה לי שיש מספיק מה לראות ולעשות בלי לנסוע נסיעות מאוד ארוכות. נראה לי שנסיעה לאיזור אינטרלקן רחוקה ומיותרת. הרים גבוהים ושלג אתה יכול לראות באיזור שמוני, אז בשביל מה לנסוע לשוויץ לראות עוד הר מושלג ולבלות על הכביש שעות?
אם אתם עם ילדים, יש קרוב לשמוני פארק של איילים משוחררים בטבע, יש פארקי חבלים, פארק שעשועים קטן, אגם עם מתקנים מסביבו, הכל ממש קרוב.
יש טיולי טבע שנשמעים נפלאים, לא במרחק גדול. למשל, מספר קניונים (ערוצי נחל) - אם תרצה אשלח לך פרטים מדויקים יותר.
אם לנסוע רחוק יותר אז חשבתי באמת על אנסי ועל העיירות על גדות אגם זנבה. אבל דווקא מהצד הצרפתי. נראה לי מעניין יותר. הטירה בשיון יפה, אבל אני לא יודעת אם שווה לנסוע אליה ממרחק. הבנתי שגם המוזיאון במרטיני שווה ביקור, והדרך למרטיני יפה. במיוחד דווקא ברכבת משמוני.
התרשמתי לפחות וירטואלית ממקום ששמו אגם emosson על גבול שוויץ צרפת, שבו יש סכר מרשים, שעולים אליו עם כל מיני רכבות קטנות.
ולסיום שאלה למחשבה, האם באמת כדאי להתמקם בשמוני, אם מתכוונים להיות בה יום אחד בלבד?
|
|
|
|
|
|
|
| 10. שלום לכל המתעתדים לטייל באלפים תגובה ל - 8 |
07/07/2008 08:13   |
|
מסלולי טיול מומלצים לאזור והרבה אינפורמציה ממי שמכיר היטב את האזור.
 |
| Dscn1428.jpg(גודל:44.88KB) |
|
|
|
|
|
|