כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. התייעצות לגבי מערב גרמניה 01/07/2008 16:41 לתגובה הבאה
  fanyoni לא מחובר fanyoni  משתמש בינוני 133 הודעות עד כה
אנחנו יוצאים לאיזור ב- 18.7. הורים עם ילדים בני 4 וחצי ו 9. נהייה בקלן יום. יום פנטזילנד. חצי יום אייפלפארק. יום-יומיים בלוקסמבורג. טרייר. המוזל. השאלה מה עוד? אילו עוד אטרקציות יש באיזור לילדים? ממש לא מצאתידברים נוספים באיזור. יש רעיונות ?
תודה רבה.

[עודכן ב:01 יולי 2008 16:42:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. התייעצות לגבי מערב גרמניה תגובה ל - 1 01/07/2008 18:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  זיוה מחובר זיוה  משתמש פעיל 3698 הודעות עד כה

אני לא זוכרת אם זו את זו שדיברתי איתה בעבר.

ראשית, שימו לב שלאזור קלן ופנטזילנד דרוש מקום לינה אחר מזה שלאזור לוקסמבורג, טרייר וחלקו המערבי של עמק המוזל.

שנית, כדאי לטייל לאורך הנהרות ובאזור חבל האייל. העיירות משופעות באטרקציות והצעות לפעילויות, אבל אם לא דואגים לגוון את הטיול הן חוזרות על עצמן. כדאי בכל עיירה לעשות משהו אחר.

באזור טרייר יש אפשרויות מגוונות (את רובן לא הספקנו לנסות ואין לראות במידע חוות דעת):
מוזאון למטוסים
מוזאון פתוח
פארק ציפורי טרף
מוזאון ליציקת פעמונים
מוזאון צעצועים
רכבל ומגלשות הרים
רכבות מיניאטוריות
שייט על הנהר

אני בטוחה שגם באזור קלן-קובלנץ יש הרבה אטרקציות. צריך לחפש. יש לי קובץ וורד שבו אספתי חומר רב על האזור (חשבתי שאולי נלון בו יומיים ולבסוף השתנו התכניות) ואח"כ אספתי חומר נוסף בשביל חברים. אם תפרסמו פה את האימייל שלכם, אעביר לכם את הקובץ ויש לכם טיול.

לא לשכוח לטייל סתם בין הכרמים.

הטיול שלנו התמקד יותר בלוקסמבורג והזמן שלנו בעמק המוזל היה מצומצם. אבל ערב אחד הגענו לעיירה ברנקסטל. אחרי שהסתובבנו במרכז הקטן שלה, התחלנו ללכת בשביל העולה אל הכרמים. הנוף מקסים. היה ערב ולא יכולנו להמשיך. אבל מי שוהה הרבה באזור - זו אופציה נהדרת.
לקראת הנסיעה הזמנתי המון פרוספקטים מלשכות תיירות. בפרוספקט של ברנקסטל היתה תמונה של שעון שמש ענק בתוך הכרם על מורד ההר. קראתי קצת והתברר שיש באזור כמה וכמה שעונים כאלה וששומרים אותם כזכר לתקופה הטרום דיגיטלית שלנו, ושהאיכרים האמינו שבכרם שבו יש שעון שמש, היבול יהיה גדול יותר. בנסיעה ראינו שעון אחד כזה מרחוק. לא היה לנו זמן לעשות טיול רציני בכרמים, אבל אילו היינו מתמקדים באזור - זה מה שהייתי עושה: נכנסת ללשכת תיירות ולוקחת גם הצעות לטיולים קצרים רגליים (שמתאימים לגיל צעיר). אם תרצו אוכל לחפש את מקורות הידע שעיינתי בהם על השעונים.

בלוקסמבורג אפשר לעשות מסלול קייקים, שמאוד מתבקש בעונה הזאת. יש שם גם אזורים עם פעילויות רטובות שאנחנו כלל לא הספקנו לנסות בימים שהיינו בהם. אם תרצו גישה למידע על כך תגידו ואמצא אותו.
ובכלל - יש שם אטרקציות קטנות ואם אוספים אותן (הן רשומות באופן מסודר במערכת הטיפים) - יש הרבה יותר מיומיים טיול. אבל אני לא רוצה להיות נודניקית בעניין הארץ הזאת.

בקיצור, את השלד שיש לכם אפשר לעבות. אשמח לעזור וגם להעיף עין על תכנית מגובשת. אבל לפניכן תכתבו לי או שתפרסמו כאן את האימייל ואשלח לכם חומר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ואו תגובה ל - 2 01/07/2008 20:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המון המון תודה על שפע המידע. כמובן כמובן שאשמח לשמוע ולקבל עוד חומר, כולל לוקסמבורג. תודה תודה תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. החומר נשלח. שיהיה בכיף. תגובה ל - 3 02/07/2008 00:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

פאני,

החומר שאספתי נשלח. קצת מאוחר לי עכשיו לחפש קישורים למסלולי קייקים ולאפשרויות שונות של שייט. אותו דבר בעניין שעוני השמש.

אם יש ביקוש - אחפש מחר.

[עודכן ב:02 יולי 2008 00:17:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. החומר נשלח. שיהיה בכיף. תגובה ל - 4 02/07/2008 07:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אשמח לכל חומר ונסף. הקייקים מאד מעניין וכל מהשתמצאי בנוסף. תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. יש פיגור קטן בל"וז, אבל לא שכחתי תגובה ל - 5 03/07/2008 11:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

מה שמצאתי עד כה:

כתובות לנקודות השכרה של קייקים בארדנים הלוקסמבורגיים (השליש הצפוני של המדינה)
http://www.ardennes-lux.lu/en/attractionsresult

פעילות פנאי באגם של אכטרנך (Echternach)
http://test.echternach-tourist.lu/?q=en/node/60

המידע אמנם בגרמנית (מפליא, כי בדרך כלל עמוד הבית באתרים שלהם בצרפתית. אולי זה מפני שהעיירה הזו ממש על גבול גרמניה), אבל ניתן לקרוא את הפירוט. כדאי לפתוח את עמוד הבית (באנגלית) ולראות מה מציעה העיירה הזאת.

את מה שהבטחתי לגבי ברנקסטל עוד אבדוק, ואם יש שאלות אשמח להתמודד איתן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. יש פיגור קטן בל"וז, אבל לא שכחתי תגובה ל - 6 03/07/2008 15:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה תודהעל המאמץ הרב שהשקעת בי.כל הכבוד. מאד מאד עזר. שוב תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. יש פיגור קטן בל"וז, אבל לא שכחתי תגובה ל - 7 03/07/2008 17:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

פאני, תודה לך על הפרגון. אני עושה את זה בכיף. אני מבלה פה קבוע, אם שמת לב, אז למה לא? גם את מוזמנת.

חיפשתי חומר על שעון השמש של ברנקסטל (בגלל הסקרנות שלי). אני לא בטוחה שזו אטרקציה גדולה, רק אנקדוטה - אבל אני אוהבת לפעמים דווקא את הקוריוזים הקטנים.
לפי מה שהבנתי עכשיו יש שעון אחד. הוא נמצא בכרם שבשטח Whelen. העיירה הזאת, Whelen, היא חלק מברנקסטל (ברנקסטל מחולקת לשלוש עיירות קטנות). הכרם שסביב השעון אכן נחשב למשובח במיוחד.
http://www.maxferdrichter.com/mfrson.htm

הנה כמה תמונות שמטיילים צילמו. אני חושבת שהרוב ראו וצילמו אותו מהנקודה שגם אני ראיתי מחלון המכונית, כלומר מרחוק:
http://www.flickr.com/search/?q=Wehlener+Sonnenuhr+

אנקדוטה פעוטה נוספת שקראתי על השעון: מאחר שאחרי השעה שבע השעון נמצא ממילא בצל, השמיטו את הספרה הזאת ממנו.

אם אתם מגיעים לעיירה הזאת (ובעצם גם לכל עיירה אחרת), אני מציעה להיכנס ללשכת התיירות ולבקש רעיונות למה שאתם רוצים: מסלולי טיול קצרים ברגל, אפשרויות של השכרת אופניים (מקובל לרכוב לאורך הנהר), לקייקים.
פתחתי פרוספקט ששמרתי מהעיירה הזאת והם כותבים שיש הרבה פעילויות נופש שניתן לעשות שם, כולל מסלולי קייקים. אני מאמינה שהקייקים שטים באיזה יובל של המוזל ולא במוזל עצמו, כי שם שטות ספינות גדולות. אבל מסתבר שגם אפשרות זאת קיימת.
אם אתם רוצים לשאול אותם על אפשרות הגעה אל השעון, קוראים לו כך:
Wehlener Sonnenuhr.

ממליצה להגיע אל העיירה Saarburg. רציתי לשים תמונות, אבל יש לי קריאת אזעקה בבית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. יש פיגור קטן בל"וז, אבל לא שכחתי תגובה ל - 8 03/07/2008 17:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה ושוב תודה. מקווה שהכל בסדר בבית.
ממחסור בחומר פתאום נהייה לי יותר מדי ועכשיו אין לי מספיק ימים... עכשיו אני בענייני דילול... לא יאמן. עזרת לי המון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שאלה נוספת וחצי תגובה ל - 8 03/07/2008 22:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם צריך לבחור מה עדיף- טרייר או סאאבורג?
האם יש צורך לקנות איזה כרטיס לנסיעה באוטובאנים בגרמניה? יש איזו מדבקה באוסטריה שצריך לרכוש,השאלה אם גם בגרמניה?
תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. שאלה נוספת וחצי תגובה ל - 10 03/07/2008 23:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בגרמניה אין כבישי אגרה.

טרייר עדיפה על סאארבורג, והיא גם די ידידותית לילדים: אפשר לעלות על השער השחור (לא עלינו, למרות שרצינו, ואני מאמינה שזה סוג של אטרקציה בשביל הילדים), יש גן יפהפה שברבורים וברווזים שטים בו, בתים צבעוניים, מוזיאון צעצועים (הרבה הרבה מסילות רכבת ודגמים של רכבות מיניאטוריות, אבל גם תצוגה של חיות של המותג "דובי טדי" שמופעלת כל שעה או כל חצי שעה), רכבת מיניאטורית שנוסעת בין האתרים החשובים וגם אוטובוס שתי קומות שעושה מסלול תיירותי. האוטובוס והרכבת יוצאים מרחבת השער השחור. גם לשכת התיירות שם.

את סאארבורג הצעתי בשביל המפל היפה במרכז העיירה ובעיקר בשביל ההיצע המגוון של האפשרויות שיש בה בטיול עם ילדים (מפעל הפעמונים, רכבל ומגלשות הרים, פארק ציפורי טרף, מפגש נהרות וברבורים). אבל פעילויות מהסוג הזה תוכלו למצוא גם במקומות אחרים.

לא קרה כלום בבית, רק ילדה אחת רצתה את אמא.
הגנים הקיסריים 1.JPG השער השחור.JPG
הגנים הקיסריים 1.JPG(גודל:26.30KB)השער השחור.JPG(גודל:28.51KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שאלה נוספת וחצי תגובה ל - 11 04/07/2008 00:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  damages לא מחובר damages  משתמש פעיל 195 הודעות עד כה
זיוה שלום,
האם האטרקציות האלה מתאימות גם לילדים גדולים? אני לא מתכוונת למוזאון הצעצועים אבל לרפטינג למשל - לאילו גילאים מתאים?
אניחנו ישנים שבוע במרכז היער השחור ובסוף התקופה יש לנו לילה אחד שאינו מוזמן וביום הבא אנחנו טסים בלילה מפרנקפורט. רציתי לתכנן את היומיים האחרונים בכיוון הגבול המערבי - אלזס או האזור שעילו אתם מדברים האם הגיוני?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. שאלה נוספת וחצי תגובה ל - 12 04/07/2008 07:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

האזור בוודאי מתאים לכל גיל, אבל אם אתם ביער השחור הגיוני יותר לבקר באלזס הצבעונית והתוססת ומלאת האטרקציות, ובדרך לפרנקפורט באתרי היער השחור הצפוני (באדן-באדן) או בעיר היידלברג. לא הייתי באזור הזה, אבל זה מה שהמפה אומרת Smile

את הרפטינג לא ניסיתי, רק עזרתי לשואלת להעלות רעיונות כיצד למלא את החופשה. ונדמה לי שמוגזם לקרוא לזה רפטינג (אם אני מבינה מה זה רפטינג בכלל). לא מדובר בנהרות שוצפים ונסיעה מיוחדת לאזור בשביל זה תגרור אכזבה.

אם אתם מחפשים פעילות אתגרית עם הרבה אדרנלין לבני נוער, לדעתי באלזס יש פארקי חבלים (ומן הסתם גם ביער השחור). צריך לחפש. אני לא התנסיתי בכאלה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. icon14.gif  תודה תגובה ל - 13 04/07/2008 14:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  damages לא מחובר damages  משתמש פעיל 195 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. התייעצות לגבי מערב גרמניה תגובה ל - 2 04/07/2008 16:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 408 הודעות עד כה
זיוה היי
עוד שבוע ו.... אני תייר
אבל ... לא סגרתי את המעבר בין הולנד לשוויץ (ביומיים)
אפשר לקבל את מה שיש לך על אזור קלן ?
תודה, יואל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. התייעצות לגבי מערב גרמניה תגובה ל - 15 04/07/2008 18:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

יואל, שלחתי בשמחה רבה. אולי באמת תעצרו קצת בדרך. אולי ברודסהיים? יש שם קישור לעיירה. אני חושבת שכדאי עיירה ולא עיר.

ביי.

שבת שלום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. התייעצות לגבי מערב גרמניה תגובה ל - 16 05/07/2008 01:27 לתגובה קודמת
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 408 הודעות עד כה
זיוה. קיבלתי
אחפור בחומר

תודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחפשת רעיון ליום הטיסה באזור פרנקפורט
להודעה הבאה:שייט