|
| 2. התייעצות לגבי מערב גרמניה תגובה ל - 1 |
01/07/2008 18:37   |
| |
זיוה |
3698 הודעות עד כה |
|
|
|
אני לא זוכרת אם זו את זו שדיברתי איתה בעבר.
ראשית, שימו לב שלאזור קלן ופנטזילנד דרוש מקום לינה אחר מזה שלאזור לוקסמבורג, טרייר וחלקו המערבי של עמק המוזל.
שנית, כדאי לטייל לאורך הנהרות ובאזור חבל האייל. העיירות משופעות באטרקציות והצעות לפעילויות, אבל אם לא דואגים לגוון את הטיול הן חוזרות על עצמן. כדאי בכל עיירה לעשות משהו אחר.
באזור טרייר יש אפשרויות מגוונות (את רובן לא הספקנו לנסות ואין לראות במידע חוות דעת):
מוזאון למטוסים
מוזאון פתוח
פארק ציפורי טרף
מוזאון ליציקת פעמונים
מוזאון צעצועים
רכבל ומגלשות הרים
רכבות מיניאטוריות
שייט על הנהר
אני בטוחה שגם באזור קלן-קובלנץ יש הרבה אטרקציות. צריך לחפש. יש לי קובץ וורד שבו אספתי חומר רב על האזור (חשבתי שאולי נלון בו יומיים ולבסוף השתנו התכניות) ואח"כ אספתי חומר נוסף בשביל חברים. אם תפרסמו פה את האימייל שלכם, אעביר לכם את הקובץ ויש לכם טיול.
לא לשכוח לטייל סתם בין הכרמים.
הטיול שלנו התמקד יותר בלוקסמבורג והזמן שלנו בעמק המוזל היה מצומצם. אבל ערב אחד הגענו לעיירה ברנקסטל. אחרי שהסתובבנו במרכז הקטן שלה, התחלנו ללכת בשביל העולה אל הכרמים. הנוף מקסים. היה ערב ולא יכולנו להמשיך. אבל מי שוהה הרבה באזור - זו אופציה נהדרת.
לקראת הנסיעה הזמנתי המון פרוספקטים מלשכות תיירות. בפרוספקט של ברנקסטל היתה תמונה של שעון שמש ענק בתוך הכרם על מורד ההר. קראתי קצת והתברר שיש באזור כמה וכמה שעונים כאלה וששומרים אותם כזכר לתקופה הטרום דיגיטלית שלנו, ושהאיכרים האמינו שבכרם שבו יש שעון שמש, היבול יהיה גדול יותר. בנסיעה ראינו שעון אחד כזה מרחוק. לא היה לנו זמן לעשות טיול רציני בכרמים, אבל אילו היינו מתמקדים באזור - זה מה שהייתי עושה: נכנסת ללשכת תיירות ולוקחת גם הצעות לטיולים קצרים רגליים (שמתאימים לגיל צעיר). אם תרצו אוכל לחפש את מקורות הידע שעיינתי בהם על השעונים.
בלוקסמבורג אפשר לעשות מסלול קייקים, שמאוד מתבקש בעונה הזאת. יש שם גם אזורים עם פעילויות רטובות שאנחנו כלל לא הספקנו לנסות בימים שהיינו בהם. אם תרצו גישה למידע על כך תגידו ואמצא אותו.
ובכלל - יש שם אטרקציות קטנות ואם אוספים אותן (הן רשומות באופן מסודר במערכת הטיפים) - יש הרבה יותר מיומיים טיול. אבל אני לא רוצה להיות נודניקית בעניין הארץ הזאת.
בקיצור, את השלד שיש לכם אפשר לעבות. אשמח לעזור וגם להעיף עין על תכנית מגובשת. אבל לפניכן תכתבו לי או שתפרסמו כאן את האימייל ואשלח לכם חומר.
|
|
|
|
|
|
|
| 6. יש פיגור קטן בל"וז, אבל לא שכחתי תגובה ל - 5 |
03/07/2008 11:39   |
| |
זיוה |
3698 הודעות עד כה |
|
|
מה שמצאתי עד כה:
כתובות לנקודות השכרה של קייקים בארדנים הלוקסמבורגיים (השליש הצפוני של המדינה)
http://www.ardennes-lux.lu/en/attractionsresult
פעילות פנאי באגם של אכטרנך (Echternach)
http://test.echternach-tourist.lu/?q=en/node/60
המידע אמנם בגרמנית (מפליא, כי בדרך כלל עמוד הבית באתרים שלהם בצרפתית. אולי זה מפני שהעיירה הזו ממש על גבול גרמניה), אבל ניתן לקרוא את הפירוט. כדאי לפתוח את עמוד הבית (באנגלית) ולראות מה מציעה העיירה הזאת.
את מה שהבטחתי לגבי ברנקסטל עוד אבדוק, ואם יש שאלות אשמח להתמודד איתן.
|
|
|
|
|
| 8. יש פיגור קטן בל"וז, אבל לא שכחתי תגובה ל - 7 |
03/07/2008 17:28   |
| |
זיוה |
3698 הודעות עד כה |
|
|
פאני, תודה לך על הפרגון. אני עושה את זה בכיף. אני מבלה פה קבוע, אם שמת לב, אז למה לא? גם את מוזמנת.
חיפשתי חומר על שעון השמש של ברנקסטל (בגלל הסקרנות שלי). אני לא בטוחה שזו אטרקציה גדולה, רק אנקדוטה - אבל אני אוהבת לפעמים דווקא את הקוריוזים הקטנים.
לפי מה שהבנתי עכשיו יש שעון אחד. הוא נמצא בכרם שבשטח Whelen. העיירה הזאת, Whelen, היא חלק מברנקסטל (ברנקסטל מחולקת לשלוש עיירות קטנות). הכרם שסביב השעון אכן נחשב למשובח במיוחד.
http://www.maxferdrichter.com/mfrson.htm
הנה כמה תמונות שמטיילים צילמו. אני חושבת שהרוב ראו וצילמו אותו מהנקודה שגם אני ראיתי מחלון המכונית, כלומר מרחוק:
http://www.flickr.com/search/?q=Wehlener+Sonnenuhr+
אנקדוטה פעוטה נוספת שקראתי על השעון: מאחר שאחרי השעה שבע השעון נמצא ממילא בצל, השמיטו את הספרה הזאת ממנו.
אם אתם מגיעים לעיירה הזאת (ובעצם גם לכל עיירה אחרת), אני מציעה להיכנס ללשכת התיירות ולבקש רעיונות למה שאתם רוצים: מסלולי טיול קצרים ברגל, אפשרויות של השכרת אופניים (מקובל לרכוב לאורך הנהר), לקייקים.
פתחתי פרוספקט ששמרתי מהעיירה הזאת והם כותבים שיש הרבה פעילויות נופש שניתן לעשות שם, כולל מסלולי קייקים. אני מאמינה שהקייקים שטים באיזה יובל של המוזל ולא במוזל עצמו, כי שם שטות ספינות גדולות. אבל מסתבר שגם אפשרות זאת קיימת.
אם אתם רוצים לשאול אותם על אפשרות הגעה אל השעון, קוראים לו כך:
Wehlener Sonnenuhr.
ממליצה להגיע אל העיירה Saarburg. רציתי לשים תמונות, אבל יש לי קריאת אזעקה בבית.
|
|
|
|
|
|
| 11. שאלה נוספת וחצי תגובה ל - 10 |
03/07/2008 23:25   |
| |
זיוה |
3698 הודעות עד כה |
|
|
בגרמניה אין כבישי אגרה.
טרייר עדיפה על סאארבורג, והיא גם די ידידותית לילדים: אפשר לעלות על השער השחור (לא עלינו, למרות שרצינו, ואני מאמינה שזה סוג של אטרקציה בשביל הילדים), יש גן יפהפה שברבורים וברווזים שטים בו, בתים צבעוניים, מוזיאון צעצועים (הרבה הרבה מסילות רכבת ודגמים של רכבות מיניאטוריות, אבל גם תצוגה של חיות של המותג "דובי טדי" שמופעלת כל שעה או כל חצי שעה), רכבת מיניאטורית שנוסעת בין האתרים החשובים וגם אוטובוס שתי קומות שעושה מסלול תיירותי. האוטובוס והרכבת יוצאים מרחבת השער השחור. גם לשכת התיירות שם.
את סאארבורג הצעתי בשביל המפל היפה במרכז העיירה ובעיקר בשביל ההיצע המגוון של האפשרויות שיש בה בטיול עם ילדים (מפעל הפעמונים, רכבל ומגלשות הרים, פארק ציפורי טרף, מפגש נהרות וברבורים). אבל פעילויות מהסוג הזה תוכלו למצוא גם במקומות אחרים.
לא קרה כלום בבית, רק ילדה אחת רצתה את אמא.
 |
 |
| הגנים הקיסריים 1.JPG(גודל:26.30KB) | השער השחור.JPG(גודל:28.51KB) |
|
|
|
|
|
| 13. שאלה נוספת וחצי תגובה ל - 12 |
04/07/2008 07:07   |
| |
זיוה |
3698 הודעות עד כה |
|
|
האזור בוודאי מתאים לכל גיל, אבל אם אתם ביער השחור הגיוני יותר לבקר באלזס הצבעונית והתוססת ומלאת האטרקציות, ובדרך לפרנקפורט באתרי היער השחור הצפוני (באדן-באדן) או בעיר היידלברג. לא הייתי באזור הזה, אבל זה מה שהמפה אומרת
את הרפטינג לא ניסיתי, רק עזרתי לשואלת להעלות רעיונות כיצד למלא את החופשה. ונדמה לי שמוגזם לקרוא לזה רפטינג (אם אני מבינה מה זה רפטינג בכלל). לא מדובר בנהרות שוצפים ונסיעה מיוחדת לאזור בשביל זה תגרור אכזבה.
אם אתם מחפשים פעילות אתגרית עם הרבה אדרנלין לבני נוער, לדעתי באלזס יש פארקי חבלים (ומן הסתם גם ביער השחור). צריך לחפש. אני לא התנסיתי בכאלה.
|
|
|
|
|
|
|
|