כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אני חייב עזרה בתכנון טיול 05/07/2008 13:10 לתגובה הבאה
  talrub לא מחובר talrub  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
אני כבר משוטט פה באתר איזה חודש ואני עדיין צריך עזרה והכוונה לתכנון הטיול, אני משתחרר משנה קבע ורוצה לנקות את הראש.
אני רוצה לנסוע לניו זילנד בדצמבר למשך כמה חודשים (3-5 חודשים) ואני לא יודע איפה כדאי להתחיל.
אני רוצה לעשות טיול עם הרבה טרקים ובילויים בלי לבזבז יותר מידיי זמן.
אני מאוד אשמח אם אני אוכל לקבל הכוונה לגבי איפה כדאי לי לטייל (ברמה של איפה לנחות ועד לסוג הטרקים שכדאי לעשות לפי סדר הגיוני של הטיול), אני מאמין שאני יסתדר בקטע של המחייה שם אבל אני חייב עזרה בתכנון ת'כלס של הטיול.
ממש תודה למי שיעזור לקצין שרוצה לנקות את הראש לאחר 4 שנים ארוכות בשירות המדינה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אני חייב עזרה בתכנון טיול תגובה ל - 1 05/07/2008 14:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1717 הודעות עד כה
תראה, מן הסתם 3-5 חודשים זה טווח זמן די רחב: מסלול ל-3 חודשים הוא לא מסלול ל-5 חודשים. בכל מקרה הטיול שלך מספיק ארוך כדי שלא תצטרך לתכנן אותו כבר מעכשיו. טיול תרמילאים איננו מבצע צבאי: חלק מהכיף ומהקסם שלו הוא שלא מתכננים אותו לפרטי פרטים במשך חודשים. אני מציעה לך קצת להרגע ולצאת מלחץ התכנון. הדבר היחיד שכדאי לך לדאוג לגביו בשלב הזה הוא לכרטיס טיסה. מה אתה צריך לשים לב אליו בכרטיס הטיסה - בעיקר שתנחת באוקלנד ותמריא מכרייסצ'רצ' או להפך. אם אתה באמת מתכנן לטייל מדצמבר עד סביבות אפריל-מאי עדיף לך כנראה להתחיל בדרום ולסיים בצפון.
לגבי מסלול, נסה ללכת להרצאה בחינם בסניף למטייל הקרוב למקום מגוריך. תשמע שם ממישהו שטייל והוא יספר לך מה המסלול שהוא עש וגם על דברים אחרים שהוא מכיר. חוץ מזה, בטיפים באתר פורסמו כמה וכמה מסלולי טיול מפורטים. תקרא גם אותם. אתה לא צריך לעשות את זה בלחץ, בשלב הזה אתה רק רוצה לקבל רעיונות לדברים לעשות. יהיה לך מספיק זמן בשביל שתרשה לעצמך להיות ספונטני.
אם אתה חושב שתרצה לעשות את טרק המילפורד המפורסם, אתה יכול להזמין אליו מקום כבר מעכשיו כדי להבטיח שתוכל לעשות אותו. מעבר לזה, אין לך בעצם הרבה מה לתכנן מעכשיו. תהנה מהזמן הזה, תקרא באתר, בספרים וכו' ותחשוב על מקומות שתרצה לבקר בהם. לא צריך לדעת מעכשיו את כל הקודות לעצור בהן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ניקוי ראש תגובה ל - 1 05/07/2008 14:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
1)תתחיל לכתת רגליים בין סוכנויות נסיעות ולחפש כרטיס טיסה. בנובמבר דצמבר יהיה יותר קשה למצוא כרטיס טיסה מאחר והקו לניו זילנד עמוס בעונה הזו וההיצע נמוך.
2)איפה להתחיל? לך להרצאה של הרשת אם אתה יכול את זה תמיד תוכל לעשות ולאו דווקא עכשיו אבל אתה צריך להתאפס על מה שאתה רוצה, ערים זה לא בדיוק הקטע בניו זילנד וטבע יש הרבה. אם אתה רוצה לטרק את המילפורד תזמין מקום מעכשיו בעוד חודש יתכן ולא יהיו כבר מקומות לינואר, אתה יכול להזמין מקום דרך אתר הדוק יש לנו קישור באתר, פרט לכך אתה לא צריך להזמין שום טרק אחר בהתרעה של יותר משבועיים.
3)איפה לנחות?- טוב זה תלוי גם בתשובה לשאלה למעלה, למתי תזמין את המילפורד, אם הוא יהיה בתחילת הטיול תצטרך לנחות בכריסצרץ אחרת תוכל לנחות באוקלנד ולהדרים אליו בהדרגה. אבל אני אתחיל מההתחלה בעיקרון אם אתה לא מגיע מאוסטרליה אז יש לך רק שני מקומות בהם תוכל להתחיל באוקלנד (אי צפוני) או בכריסצרץ. אני ממליץ להתחיל באוקלנד ע"מ ללמוד לטייל יותר בנחת מאשר לקפוץ למים הקרים של האי הדרומי.
4) איזה טרקים וואו זה כבר תלוי בך חפש באתר את מדריך הטרקים שלנו או קרא קצת באתר הדוק, בעיקרון יש הכל ממסלול כבוש ועד טרק לא ממופה שצריך למצוא את הנתיב לבד (בעיקר בארתור פאס).
5)מחיה- אכסניות בעיקר בחדרים משותפים, האכסניות הן נקיות מאד ומסודרות מומלץ להזמין מקום ללילה הראשון עוד מהארץ מאשר לשוטט כסהרורי בשדה ולחפש אכסניות בטלפון אחרי 36 שעות במטוסים, איך יש את מדריך הBBH כל אכסניה עם ציון מעל 80 היא טובה מאד ותתאים לך.
זהו לבינתיים

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה תגובה ל - 3 05/07/2008 22:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  talrub לא מחובר talrub  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
ממש תודה על העזרה ואני אשמח לעוד תגובות ודעות מאנשים אחרים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה תגובה ל - 4 07/07/2008 09:55 לתגובה קודמת
  yushon לא מחובר yushon  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
היי.
בנוגע לאיפה להתחיל. אמנם הצפון הוא אכן מעין נחיתה יותר רכה לניו זילנד, אבל מבחינת מזג אוויר עדיף להתחיל בדרום. אם הטיול היה קצר זה לא היה כלכך עקרוני אך מכיוון שאתה מתכנן טיול ארוך עדיף להתחיל בדרום. אני טיילתי כחודשיים והתחלתי מהצפון, בדיעבד הייתי מעדיף הפוך.

שני האיים יחסית קטנים ולהגיע מקצה אחד לשני (באחד האיים) דורש יום נסיעה. על כן אתה לחלוטין לא מוגבל מבחינת מסלול. למרות זאת, עדיף לבצע באי הדרומי מעין מעגל (שמתחיל בכרייסטצרץ' או בפיקטון אם הגעת מהאי הצפוני), מה שגם בצורה הזו הטרקים מחולקים לא רע מבחינת קושי.
באי הצפוני אין משהו מוגדר. בעיקרון אתה חוצה את האי מדרום לצפון או הפוך, ומבצע סטיות של מס' שעות למזרח ומערב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הרצאה נוספת - סניף פולג
להודעה הבאה:חורף באוסטרליה - ניו זילנד

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר