כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טרקים בניו זילנד 05/07/2008 15:36 לתגובה הבאה
  revital2910 לא מחובר revital2910  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
היי!

מישהו זרק לי מילה על זה שאפשר לחלק את הטרקים בניו זילנד לפי סוג הנוף או משהו כזה- טרקים של אגמים, של הרי געש ועוד משהו שאני לא זוכרת
הוא אמר שכדאי לעשות טרק אחד מכל סוג כדי שיהיה מגוון
הייתי רוצה אם מישהו יכול לרשום לי שמות של טרקים מכל סוג ואיזה הוא היה ממליץ לי הכי לעשות כדי שהטיול שלי יהיה הכי מגוון שאפשר

נ.ב. לגבי המילפורד אני יודעת שצריך להזמין מקומות מתישהו עוד איזה שבוע וחצי אבל אני לא בטוחה שאני רוצה להגביל את עצמי ללהיות שם בתאריך מסויים

תודה רבה Smile
רויטל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טרקים בניו זילנד תגובה ל - 1 05/07/2008 17:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1717 הודעות עד כה
זה נכון, שאפשר לחלק את הטרקים בצורה כזו אבל אני לא בטוחה שנכון יהיה להגביל את עצמך ל"אחד מכל דבר". זה בין היתר פונקציה של זמן ושל מה את אוהבת: זה נכון שבד"כ ממליצים לא לעשות גם את הקווין שרלוט וגם את האייבל טזמן כי שניהם טרקים של חוף, מצד שני - אם יש לך הרבה זמן ואת אוהבת נופי ים - למה לא? בואי נגיד שאם את עושה את המילפורד אז להגיד שבגלל זה כדאי לך לוותר על טרק / טיול במאונט אספירינג? למה?
גם לגבי הרי הגעש, זה נכון שגם טראנאקי הוא הר געש וגם הטונגרירו הוא כזה אבל מעבר לעובדה הגיאולוגית הזו, הם בכלל לא דומים אחד לשני. הטראנאקי הוא הר געש בצורת חרוט עם טיפוס די קורע (כזה שאחריו שום הר כבר לא נראה לך מאיים), לעומת הטונגרירו, ששם יש מסלולי הליכה (ולא רק טיפוס) בעוד הנוף נראה אחר לגמרי.

כתבתי למישהו בהודעה אחרת, את לא צריכה להחליט עכשיו על כל מה שתעשי. את תגיעי למקומות, תפגשי שם אנשים שטיילו במגוון אזורים יפים, אולי תקבלי המלצות בדוק או ממארחי היט שישנת אצלם.... את לא חייבת רגע להחליט על הכל ובטח שלא חייבת להתחייב על "אחד מכל סוג" או משהו בסגנון.

בקשר למילפורד: תראי - אם חשוב לך - תירשמי. אני הגעתי לכרייסצ'רצ' ופגשתי שם (לראשונה) את השותף שלי. הוא היה עתיד לעשות את המילפורד שבוע אחרי זה. ארגנו את הזמן כך שנגיע לשם בזמן לתאריך שלו. במקרה הכי גרוע, אם היינו מפספסים משהו, זה לא כזה גורלי, אפשר לנסוע עוד כמה שעות ולחזור למקום שעזבת באמצע. אם למשל את בדאנידין וצריכה להגיע לטה אנאו, רצית להיות בקייטלינז ולא היה זמן, זה לא סוף העולם, את יכולה לחזור לשם אחרי הטרק. בסה"כ בטיול של חודשיים (או כמה שתטיילי) הדברים האלה לא כאלה משמעותיים. אם את מאוד חוששת, אל תזמיני, כשתגיעי לאזור ותרצי לעשות את הטרק, שימי פעמייך לסניף הדוק ותבררי לגבי מקומות פנויים ו/או ביטולים. למטייל יחיד זה בד"כ אפשרי למצוא מקום פנוי בטווח של כמה ימים, גם בשיא העונה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טרקים בניו זילנד תגובה ל - 1 05/07/2008 17:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 791 הודעות עד כה
האמת שאני לא מאמין בחלוקה הזאת, ( שקד כתבה משהו דומה)היא לא מספיק מפורטת.

על משקל דומה (או שדומה רק לדעתי?!), אפשר למיין את המקומות לפי גימטריה ולא ללכת למקומות שמתחלקים ב13 בגלל שזה מביא מזל רע.
וגם לא ללכת ל2 מקומות שמתחילים באותה האות ברצף.
אולי זה לא יהיה הטיו ה"נכון", אבל זה נשמע כמו אחלה סיפור לספר ומשהו דיי מעניין לעשות.

[עודכן ב:05 יולי 2008 18:01:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טרקים בניו זילנד תגובה ל - 3 05/07/2008 19:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  revital2910 לא מחובר revital2910  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
אממ אני מטיילת עם חבר שלי אז אני מקווה שלשניים לא תהיה יותר מדי בעיה למצוא מקומות למילפורד בלי להזמין מעכשיו...אנחנו גם מתכננים להגיע לשם רק בסביבות מרץ אפריל שזה נחשב סוף העונה אם הבנתי נכון אז אולי יהיה פחות לחץ על הטרק..

אנחנו לא רוצים לתכנן מעכשיו לאיזה טרק נלך או לא סתם לקבל מושג
על מה שקיים
ויש לי עוד שאלה-
הannual hut pass תקף לכל הטרקים בניו זילנד? כאילו, כל הטרקים שקיימים הם של ה-doc נכון?
אז חוץ מהגרייט ווקס הוא אמור לתפוס לכל הטרקים נכון?
נראה לי פשוט כדאי לעשות אותו אם הוא עולה 90 דולר כי הוא יחזיר את עצמו בערך תוך שלושה טרקים..
וכשהם אומרים שצריך להזמין מראש - כמה זמן מראש זה אומר שאני הולכת לסניף הקרוב של הדוק או מתקשרת כדי להזמין מקום?
וgreat walk pass? זה כרטיס שאני מקבלת ברגע שאני מזמינה מקום לאחד מהגרייט ווקס וזה מספיק לי לאותו טרק ספציפית?

תודה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טרקים בניו זילנד תגובה ל - 4 05/07/2008 21:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1717 הודעות עד כה
טרק של גרייט ווק עולה 20-40 דולר ללילה. טרק "רגיל" עולה 5-15 דולר ללילה (תלוי כמה הטרק מוכר ומבוקש). את צריכה לעשות די הרבה טרקים כאלה כדי שהפאס ישתלם לך.
תשקלי אם כדאי לך להגיע לאזור של הפיורדלנד במרץ-אפריל. זו אמנם סוף העונה אבל יש גם סיבה למה זה סוף העונה ופחות עמוס. נכון שבאזור הזה תמיד גשום אבל עדיין יש עניין של סוף הקיץ.
אני חושבת שגם שניים יוכלו למצוא מקום פנוי למילפורד. יכול להיות שתצטרכו לחכות בטה אנאו כמה ימים או יותר (יכול לקרות גם לאחד).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טרקים בניו זילנד תגובה ל - 5 13/07/2008 17:30 לתגובה קודמת
dekelbz dekelbz לא מחובר dekelbz  משתמש פעיל 205 הודעות עד כה
הי רויטל
בניו זילנד יש אינסוף טרקים. רק כשתעשי כמה תביני מה הסגנון שלך ומה את אוהבת. אישית לי הרים עשו את זה.. לא חופים והליכה אינסופית ביערות.
יש פה באתר אחלה של כתבה בנושא של טרקים בניו זילנד שמפרטת רבים, גם פחות מוכרים
לדעתי לא חשוב להנעל על המילפורד. נהנתי מאחרים הרבה יותר ממנו. הוא פשוט מפורסם והרבה רוצים לעשות אותו כי... הרבה עושים אותו.

dunlop זו לא רק חברה לצמיגים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה בקשר ויזה לאוסטריה
להודעה הבאה:צפון לדרום?

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר