כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול לקרואטיה - סלובניה - אוסטריה : עזרה דחופה! :) 05/07/2008 11:48 לתגובה הבאה
  mikim5 לא מחובר mikim5  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
שלום רב, שמי מיכל מאיזור הדרום.
אנחנו מתכננים טיול ב-6 באוגוסט עד ה-20 יחד עם כל המשפחה (בנות בגילאים 7, 11, 16) טיול לסלובניה, קרואטיה, אוסטריה ואולי גיחה גם להונגריה.

הטיסה היא ללובליאנה והחזרה לישראל גם היא משם.
הייתי רוצה להיות יותר בסלובניה ואוסטריה.
יש לי כמה שאלות-
- האם כדאי לשלב גם את הונגריה בטיול?
- איך כדאי לחלק את הימים?
- האם יש אטרקציות ומקומות בילו לבנות?

אני אשמח לשמוע גם טיפים על מסלולים ומקומות נוספים.

תודה מראש Smile

[עודכן ב:05 יולי 2008 11:50:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול לקרואטיה - סלובניה - אוסטריה : עזרה דחופה! :) תגובה ל - 1 05/07/2008 16:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  y y y לא מחובר y y y  משתמש פעיל 1663 הודעות עד כה
אם את רוצה לטייל לסלובניה ואוסטריה אז תטיילי לסלובניה ואוסטריה, טיול הגיוני של שתי מדינות מאוד חביבות, וגם נחמד בשבועיים. אבל מה הקשר לקרואטיה? ממש לא "חייבים" גם לחצות את הגבול לקרואטיה בכל טיול לסלובניה (בניגוד לקו המחשבה של הרבה ישראלים שכבר יצרו את מדינת "קרואטיה-סלובניה"). ולגבי הונגריה- אם יש לך משהו מאוד חשוב אפשר לשלב גם את הונגריה, ובאותה מידה גם את צ'כיה, גרמניה, שוויץ או איטליה, אבל זה סתם הופך את הטיול לריצה, ואם את רוצה להיות יותר בסלובניה ואוסטריה אז תהיה איפה שאת רוצה!!אין זיכוי כשחוזרים לנתב"ג לפי מספר המדינות שהייתם בהם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיול לקרואטיה - סלובניה - אוסטריה : עזרה דחופה! :) תגובה ל - 2 05/07/2008 18:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mikim5 לא מחובר mikim5  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
תודה על התגובה.
אני לא רוצה להספיק מדינות אבל אני רוצה לדעת האם בדרום אוסטריה יש מסלולים מעניינים כמו בצפון.
וכמו כן, אני רוצה הצעה למסלול לשבועיים אם אפשר שישלב גם את מפלי פליטיויצה בקרואטיה כי הוא מקום מדהים שחבל לפספס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול לקרואטיה - סלובניה - אוסטריה : עזרה דחופה! :) תגובה ל - 3 05/07/2008 18:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8036 הודעות עד כה
את יכולה לשלב את צפון קרואטיה כולל פיליטויצה כי אין טעם להרחיק דרומה ולחזור את כל הדרך לסלובניה. לגבי הונגריה אני לא הייתי משלב אותה כי עיקר מה שיש לראות שם זה בודפשט וקצת בסביבה אז למה לך להגיע לעיר גדולה עם רכב שלא צריך שם והופך למטרד ומה עוד שעולה כסף לחינם? קחי לך פעם אחרת איזה דיל טוב ולא יקר לבודפשט וזהוא.
בקיצור כמו שכתב קודמי תתרכזי בסלובניה ואוסטריה כאשר אפשרי לשלב גם את צפון קרואטיה בלבד.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיול לקרואטיה - סלובניה - אוסטריה : עזרה דחופה! :) תגובה ל - 1 05/07/2008 20:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  jack11 לא מחובר jack11  משתמש בינוני 66 הודעות עד כה
שלום מיכל אני הייתי שלוש פעמים בסלובניה/קרואטיה וזה באמת כאילו מדינה אחת. בשבועים לא תספיקי לראות את כל האטרקציות והמקומות היפים. אני הייתי לן ליד אגם בלאד כשבוע ואחר כך שבוע ליד אופטיה. שוכח מאוסטריה והונגריה זה לטיול אחר. כמו שכתבו קודם יש לקרוא חומר ולראות מה מתאים לכם. רק תגובה קצרה ךגבי מקומות יפים וזולים בהרבה מאוסטריה.
לובליאנה- הגשר המשולש, הטירה, בית העיריה הישן השוק הפתוח והשוק המקורה. ומי שאוהב שופינג יש את BTC
באגם בלאד יש את ערוץ וינטגאר, הר ווגל ליד בוהיני,עירות יפות ועתיקות כמו שקופיה לוקה ראדוביצה אידריה , ליפיצה עם הסוסים המרקדים עירת פירן ופורטורוז מערות נטיפים פוסטוינה ושקורציה.
מעבר הרים ורסיץ.
עכשיו קרואטיה-אופטיה רייאקה חצי האי איסטריה עם העיירות פולה, רוביני, פורץ, פאזין האי קרק צאראש וכמובן פליטביצה, וזה רק חלק קטן מקואטיה כי יש עוד כ-500 קמ' עד דוברובניק דרך ספליט זאדאר ועוד עיירות ואיים. האנשים מאוד נחמדים ומקבלי פנים אחרי פעם אחת מתאהבים במקום ואני טיילתי כבר בהרבה מקומות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מנפלאות העידן המודרני תגובה ל - 3 05/07/2008 20:17 לתגובה קודמת
  y y y לא מחובר y y y  משתמש פעיל 1663 הודעות עד כה
שאדם יכול לכתוב בכזה בטחון על מקום מסויים שהוא " הוא מקום מדהים שחבל לפספס", עוד לפני שהיה בו אפילו פעם אחת. לטעמי, אגב, הוא לא כזה מקום מדהים, ובנסיעה הרצופה ללא עצירות (חס וחלילה) שהמון מטיילים עושים אליו מהגבול הסלובני הם מפספסים בדרך מקומות הרבה יותר מדהימים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לינה ליד שדה תעופה דוברובניק לכיוון מונטנגרו
להודעה הבאה:אוסטריה-איזור זלצבורג-עזרה!!!

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

מגזין על השולחן

כתבי למטייל כרגע באירופה

חיפוש מהיר