כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon2.gif  התמצאות בבייגי'ן 03/07/2008 14:36 לתגובה הבאה
  DanDav1 לא מחובר DanDav1  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
אנחנו נוסעים לבייגי'ן בתחילת ספטמבר לאירועי אולימפיאדת הנכים. אנחנו מחפשים מלון שיהיה קרוב למקום ספציפי, אבל אני לא מצליחה להבין איפה אני אמורה לחפש....
מישהו מכיר את בייג'ין או מפה טובה של העיר שכוללת הן אוניברסיטאות והן בתי מלון?

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. התמצאות בבייגי'ן תגובה ל - 1 03/07/2008 18:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ירון לא מחובר ירון  משתמש פעיל 190 הודעות עד כה
ברמת העיקרון בייג'ינג בנויה בטבעות.
הטבעת הראשונה היא סביב העיר האסורה, הטבעת השניה, הטבעת השלישית שבתחום המערבי שלה יש את מתחם העסקים והשגרירויות, טבעת רביעית שבצפון מערבה יש את עיזור האוניברסיטאות שנקרא וודאוקו WUDAOKU, טבעת חמישית ושישית.
תשאל שאלה ספציפית עם שם מלון או אצטדיון וכו, אז יהיה קל יותר לעזור.
המתחם האולימפי נמצא מצפון לטבעת הרביעית בינה לבין החמישית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. icon5.gif  ירון תודה! תגובה ל - 2 06/07/2008 11:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המחשב שלי שבק חיים ולכן לא יכולתי לראות את התגובה שלך בזמן.
מקוה שאתה עוד כאן....
אנחנו בעיקרון מחפשים מלון שיהיה קרוב למרכז הפעילות שלנו באולימפיאדה שהוא PEKING UNIVERSITY GIMNASIUM. אני משוטטת ברשת כבר כמה זמן, הצלחתי להבין את המבנה הטבעתי של בייג'ין, ובכל זאת לא הצלחתי עדיין להבין איפה בדשיוק נמצאת האוניברסיטה הזו ובאיזה איזור אני צריכה לחפש מלונות.

תודה רבה רבה!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. התמצאות בבייגי'ן- עוד שאלה תגובה ל - 2 06/07/2008 11:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו נוסעים סה"כ לשבוע, מתוכם יהיו לנו כיומיים שלמים פנויים ועוד חצאי ימים בין תחרות לתחרות.
האם לדעתך נצליח ביומיים האלה גם לצאת מבייג'ין או שאין טעם כי זה קצר מידי?
כמובן שבין התחרויות אנחנו מתכוונים לטייל בעיר עצמה שלפי מה שקראתי מלאה באטרקציות שאסור להפסיד.

ועוד שאלה, אם כבר אז כבר...
האם עדיף ללון במלון הקרוב למוקד התחרויות או במלון במרכז העיר?? מסעדות בינלאומיות לדוגמא, האם הן מפוזרות ברחבי העיר או רק במרכזה (איטלקיות לדוגמא...אני מאד בעייתית עם אוכל... Embarassed

וכמה זמן לוקח להגיע מאיזור האולימפיאדה למרכז העיר?
והאם נצליח להסתדר רק עם האנגלית שלנו??

תודה שוב!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. התמצאות בבייגי'ן- עוד שאלה תגובה ל - 4 06/07/2008 15:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
>>>>>>אנחנו נוסעים סה"כ לשבוע, מתוכם יהיו לנו כיומיים שלמים פנויים ועוד חצאי ימים בין תחרות לתחרות.
האם לדעתך נצליח ביומיים האלה גם לצאת מבייג'ין או שאין טעם כי זה קצר מידי?<<<<<

לפי דעתי יומיים אינם מספיקים על-מנת להגיע למקומות מספיק מעניינים שיהיו שווים את הטירחה של הנסיעה מבחינת האירגון, העומס והמחירים.(ספטמבר ואוקטובר הם החודשים המתויירים ביותר)

כשרוצים "לצאת" מבייג'ינג הכוונה היא נסיעה של לפחות שלוש שעות נסיעה לכל כיון כך שהרבה זמן לא יישאר לכם.
אבל אם בכל זאת יש לכם כוונה לצת ליומיים שלמים ניתן לטוס לשנגחאי או לערים מעניינות אחרות. (אני חושב שלא כדאי כי זה קצר מידי, תפסת מרובה לא תפסת)
אל תשכחו שנסיעה לחומה הסינית (שעה וחצי נסיעה צפונה) ואח"כ אולי גם לארמון הקיץ (בפינה צפונית מערבית על הטבעת החמישית) תיקח לכם כמעט יום שלם.

>>>>האם עדיף ללון במלון הקרוב למוקד התחרויות או במלון במרכז העיר?? מסעדות בינלאומיות לדוגמא, האם הן מפוזרות ברחבי העיר או רק במרכזה (איטלקיות לדוגמא...אני מאד בעייתית עם אוכל... <<<<

רוב המסעדות המערביות נמצאות בצד המערבי של העיר בין הטבעת השניה לטבעת השלישית (רחוב sanlitun, gongti bei lu וסביבתו)
לגבי מיקום המלון אתם צריכים לחשוב מה עדיף לכם, מלון על צפון הטבעת הרביעית ליד הכפר האולימפי הקרוב לרוב האירועים האולימפיים אך רחוק ממרכז העיר (מסעדות ברים אטרקציות תירותיות וכו') או להיפך.
המרחק בין הכבר האולימפי לאיזור המסעדות של רחוב sanlitun ורחוב gongti bei lu הוא כ 25 דקות כשאין תנועה או עד כשעה עם תנועה והמחיר הוא כ 50 יואן או 25 ש"ח.

>>>וכמה זמן לוקח להגיע מאיזור האולימפיאדה למרכז העיר? והאם נצליח להסתדר רק עם האנגלית שלנו??<<<<

לגבי האנגלית אני מעריך שלא תיהיה לכם ברירה אחרת אלא אם כן תצליחו ללמוד סינית עד ספטמבר (בהצלחה..), בעיקרון הסינים לא דוברים אנגלית ועל כן תצטרכו להצטייד בכתובות בסינית מפקידת המלון על-מנת להגיע לכל מיני מקומות והכי חשוב להצטייד מראש בכתובת המלון בסינית ומספר הטלפון שלו כדי שתגיעו לשם במהירות אחרי הטיסה הארוכה מישראל.

אני נעזר כאן במילון סינית (סימניות סיניות) אנגלית קטן ובסיסי שלפי דעתי יעיל יותר משיחון כי אם רוצים להגיד מילה מסויימת ניתן למצוא אותה בקלות ואז פשוט להראות אותה למלצר או לכל אדם אחר.
בדרך כלל במסעדות יש לפחות מלצר אחד דובר אנגלית.

תהנו !!
DSC033333258.JPG DSC0333346.JPG
DSC033333258.JPG(גודל:14.98KB)DSC0333346.JPG(גודל:17.77KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. התמצאות בבייגי'ן- עוד שאלה תגובה ל - 4 06/07/2008 15:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
SINIT  משתמש לא מוכר
הי.. ניגש לתשובות:
1. קודם כל, אתם מגיעים בתקופה הכי טובה שיכולה להיות- ספטמבר הוא החודש הכי טוב להגיע לעיר מבחינת מזג האוויר, ואחרי האולימפ' בכלל... ככה, יומיים לא יספיקו לטיולים ברחבי סין, אז כדי להתרכז בבייג'ינג רבתי, כלומר, החומה הגדולה, ארמון הקיץ ואולי קברי מינג או גבעות הניחוח. לגבי שאר הזמן- העיר האסורה (לי הספיקו שעתיים) וככר טיאן אן מן, מקדש הלמה, מקדש השמיים (ושוק הפנינים והצעצועים), ואם תהיו ביום א', השוק "המלוכלך" מומלץ ביותר! אם יש צורך בהרחבה, תכתבי..

2. לגבי אוכל- אני לא מכירה את אזור התחרויות כ"כ טוב, אבל מנסיוני עדיף ללון באזור שיש בו הרבה מערביים כי אנשים בעיתיים באוכל לא יסתדרו עם האוכל הסיני ובאזורים כמו הSANLITUN מרוכזות הרבה מסעדות מערביות מצוינות (אזור של שגרירויות).

3. בימים הקרובים יפתח קו מטרו חדש (10) שמחבר בין איזור האולימפיאדה ל"ציביליזציה", זה אמור להקל על ההתניידות. חוץ מזה, מוניות פה מאוד זולות ויעילות, ובשעות שאין פקקים כדאי להשתמש בהן (אל תפחדו לצאת עד מאוחר..), תדאגו רק שכל יעד אליו אתם רוצים להגיע יהיה כתוב בסינית, כולל המלון!!
לצערי נהגי המוניות כאן עדיין לא למדו אנגלית (למרות שהם משתדלים..) אז אל תבנו על האנגלית המצוינת שלכם Rolling Eyes
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ואם יש עוד שאלות, אשמח לענות!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. icon4.gif  תיקון טעות !! תגובה ל - 5 06/07/2008 15:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רוב המסעדות המערביות נמצאות בצד המזרחי של העיר בין הטבעת השניה לטבעת השלישית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. התמצאות בבייגי'ן- עוד שאלה תגובה ל - 6 06/07/2008 16:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tamari.f לא מחובר tamari.f  משתמש בינוני 58 הודעות עד כה
אהלן, תוכלי לפרט?
מה זה גבעות הניחוח?
והשוק המלוכלך?
תודה מראש.
\תמרי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אזור אוניברסיטת פקין תגובה ל - 8 06/07/2008 17:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חיזי לא מחובר חיזי - צוות למטייל ברשת  משתמש בינוני 75 הודעות עד כה
יכול להיות שפיספסתי התייחסות לזה בין שלל התשובות, אבל Peking University Gymnasium (תחרויות פינגפונג:)?) הוא לא ממש בקרבת הכפר האולימפי. האוניברסיטה (Beijing Daxue)נמצאת די סמוך (קצת מערבית) ל-Wudaokou. יש שם לא מעט מקומות לינה, ונסיעה באוטובוס או מונית לאולם תהיה קצרה מאוד.

לדעתי, מסעדות ומלונות לא צריכים להוות שיקול, בטוח תמצאו אוכל טוב וטעים (ואפילו מערבי אם תתעקשו) בכל אזור של העיר, בטח ובטח באזור האוניברסיטאות. עם קווי המטרו לא תהיה בעיה גדולה להגיע גם לאתרים מעניינים במרכז העיר.

לגבי טיולים מחוץ לעיר, ביומיים עדיף להשקיע באתרים קרובים יחסית או אתרים בתוך העיר שטרם ראיתם (החומה, ארמון הקיץ, מקדש השמיים ועוד). בהצלחה בתחרות!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אזור אוניברסיטת פקין תגובה ל - 9 06/07/2008 20:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוכל מערבי ניתן למצוא בעיקר במקומות בהן נימצאים מערביים וזה בעיקר באיזור ה LIDO (בפינה הצפונית מזרחית של הטבעת הרביעית), איזור האוניברסיטאות שבגדול זה איזור WUDAOKU (בפינה הצפונית מערבית בטבעת הרביעית) ואיזור השגרירויות ממזרח לטבעת השניה.

לגבי מיקומי התחרויות, אכן הן מתקיימות בכל רחבי העיר ואף בערים סמוכות כמו SHENDONG אך לפי הבנתי עיקר התחרויות כולל הפינג פונג (יכול להיות שאני טועה Rolling Eyes ) מתקיימים באיזור של הכפר האולימפי וסביבתו.

לגבי האטרקציות שיש לבייג'ינג להציע לא יספיקו מספר משפטים ועל כן אני מציע לכם לארגן מפה של בייג'ינג וספר טיולים (אפשר גם לחפש בפורום יש המון מידע, לפני כחצי שנה כתבתי על מסלול טיול לארבעה ימים בבייג'ינג, תחפשו את זה בקוביית חיפוש תחת השם שלי) ולראות מה האפשרויות שלכם ומה מעניין אותכם יותר.

בעיקרון המקומות המומלצים ביותר לפי דעתי הם:
1. החומה הסינית באתר MUTIANYU
2. שוק יום א' או בשמו השני השוק המלוכלך הפתוח בימי א' מ8:00 עד 17:00 ונמצא בפינה הדרום מזרחית של הטבעת השלישית
3. מקדש השמיים (להגיע מוקדם בבוקר לראות את המבוגרים עושים תאי צ'י.)
4.העיר האסורה וכיכר טיינאמן.
5. אי אפשר בלי קניות אז ללכת לשוק הפנינים או שוק ה YASHOW הנמצא על פינת רחובות SANLITUN ו GONGTI BEI LU.
6. ארמון הקיץ
7. מקדש הלאמה (פינה צפונית מזרחית של הטבעת השניה)
8. איזור 798 או בשמו השני DASHANZE, איזור גלריות אומנות סינית ומערבית ענק

לפי דעתי הספר הטוב ביותר למטיילים (לא תרמילאים) הוא "בייג'ינג, המדריך הממוקד" של הוצאת "העולם" לי יש את הוצאת 2006 . הספר יעיל מאוד, ממוקד לבייג'ינג, לא יקר (60 ש"ח), מציע מסלולי הליכה רבים והכי חשוב- כולל את כל שמות האתרים והמקומות בשפה הסינית.

קדימה לעבודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. icon14.gif  תודה רבה!!! תגובה ל - 1 06/07/2008 23:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאלה שניחשו נכון - אנחנו נוסעים לתחרויות הטניס שולחן, יש לנו מתחרה באולימפיאת הנכים ואנחנו מתרגשים מתרגשים!!!
אכן התחרויות, כמו שכתבתי, מתקיימות ב-PEKING UNIVERSITY GIMNASIUM, ונראה לי שמאחר והתחרויות הן לא רצופות הכי נוח יהיה ללון קרוב לאיזור התחרות כדי שתהיה לנו האפשרות לחזור למלון בין לבין. בזמנים שנדע בוודאות שיש לנו חצאי ימים או ימים שלמים פנויים נוכל לתכנן לפי ההמלצות שלכם (לצערי לא יהיה לנו זמן ממש לצאת מבייג'ין רחוק, אלא מקסימום עד החומה הסינית שאותה אין סיכוי שנפספס).
מצאתי את המלון JINGYI HOTEL הנמצא ב-No. 25 North Third Ring West Road, Haidian District
נראה לי שזה מיקום נוח וקרוב לתחרויות שלנו. מה דעתכם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תודה רבה!!! תגובה ל - 11 07/07/2008 03:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כפי שאתם יכולים לראות, המלון נמצא בחלק הצפוני בין הטבעת השניה והשלישית מעט מערבה.
זה אומנם לא החלק במרכזי אך בהחלט די קרוב עם מונית ולפי מפת הרכבת התחתית (מצורפת) אתם די קרובים לתחנת XIZIMEN.
אזור עם אוניברסיטאות וסביר להניח שגם עם אוכל מערבי.
המון בהצלחה ואנחנו פה לסייע אונליין!!

מצ"ב קישור לאתר המלון, לאתר עם המון מידע תיירותי, מפה עם מיקום המלון ומפת הרכבת התחתית SUBWAY של בייג'ינג.
beijing metro.jpg map of JingYi hotel.jpg
beijing metro.jpg(גודל:57.35KB)map of JingYi hotel.jpg(גודל:18.97KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. icon4.gif  תיקון טעות !! שוב.. תגובה ל - 12 07/07/2008 06:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאחר מבט נוסף שמתי לב שהמלון שלכם נמצא בחלק הצפוני בין הטבעת השלישית והרביעית מעט מערבה ולא כפי שכתבתי קודם.
אתם די קרובים לתחנת רכבת תחתית בשם ZHICHUNLU
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. תיקון טעות !! שוב.. תגובה ל - 13 07/07/2008 08:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
~נועה~  משתמש לא מוכר
וואו - כל הקווים שבמפה כבר פעילים?
לפני שנתיים היו רק שלושה. כ"כ מרשים ומעורר קנאה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. תיקון טעות !! שוב.. תגובה ל - 14 07/07/2008 10:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
החל מה 20 ליולי 2008 הכל יעבוד.

איזה כיף היה אם זה היה קורה בתל אביב בתוך שנתיים כמו בבייג'ינג..

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. תיקון טעות !! שוב.. תגובה ל - 15 07/07/2008 10:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
~נועה~  משתמש לא מוכר
לא שאני מנסה להעטיר שבחים על ההתנהלות בארץ, אבל איכשהו כשמדובר במפגן כח סיני, הכל יכול להשתבש...

בעצם גם בארץ!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. תיקון טעות !! שוב.. תגובה ל - 16 07/07/2008 11:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תזהרי שהאח הגדול לא ינתק לך את האינטרנט "במקרה"...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. לשמחתי (או צערי) תגובה ל - 17 07/07/2008 11:48 לתגובה קודמת
~נועה~  משתמש לא מוכר
האח הגדול זה השר אטיאס.
בקרוב לא נוכל "ללכלך" על הרכבת בת"א...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מזג אוויר ב- לה
להודעה הבאה:הודו מה4.11.08 עד ה1.4.09

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל