כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בחירת איים 06/07/2008 01:32 לתגובה הבאה
  benlw לא מחובר benlw  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
שלום לכולם

אני מתכנן טיול של בערך חודש ו10 ימים בניו זילנד, לא של טרקים ארוכים אלא יותר טיולים של יום ככה. התניידות תהיה עם רכב (לא שכור).

השאלה היא האם להיצמד לאי אחד או ששוה לעבור על שניהם?

אם עדיף אחד אז איזה מהם?

מבחינתי יש קצת עדיפות לצפני בגלל נוחות, האם הדרומי שווה את המאמץ?

תודה Smile

בן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בחירת איים תגובה ל - 1 06/07/2008 10:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ohadkl לא מחובר ohadkl  משתמש מתחיל 19 הודעות עד כה
בן,
לפי דעתי הבחירה הטובה ביותר תהיה לשלב בין שני האיים.
האי הדרומי "נחשב" יותר אבל גם האי הצפוני מקסים ושווה להשקיע בו זמן טיול.

בנוגע לרכב, רשמת שאתה מתכוון לטייל עם רכב אבל לא שכור, אני רק יכול להמליץ כן לשכור רכב ולא לרכוש. לתקופה כה קצרה לא שווה לבזבז זמן על קנייה ומכירה עדיף להשקיע במספר ימי טיול נוספים.
אני ובת זוגתי חזרנו משם לפני 4 חודשים, עשינו טיול של חודש וחצי אשר לא כלל טרקים ארוכים וקשים מידי.
במידה ויש לך שאלות נוספות אשמח לענות.

אוהד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בחירת איים תגובה ל - 1 06/07/2008 12:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
shaul_y shaul_y לא מחובר shaul_y  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
הי בן,
קודם כל הדרומי שווה את המאמץ בהחלט. יש הרבה דעות לגבי איזה אי עדיף אבל אין לזה באמת תשובה. כל אי והייחוד שלו, בכל אי יש אטרציות אחרות, טרקים שונים, נופים שונים...
אני אישית אהבתי את הדרומי יותר, אולי גם בגלל שהתחלתי לטייל בו ועליתי לצפוני רק לקראת סוף הטיול. יש לך זמן מוגבל יחסית ואני חושש שלפצל אותו בין שני האיים יגרום לך לרוץ כל הזמן בין מקום למקום ולא ליהנות גם מהדרך.

לדעתי כדאי שתתמקד באחד מהם, לא משנה איזה ואת האי השני תשאיר לטיול החוזר. תקרא קצת באתר אילו טרקים יש בכל אחד ואילו אטרקציות ותבחר לך את מה שיותר מתאים לך לאופי. גם מזג האוויר משמעותי, לא רשמת מתי אתה נוסע אבל קח בחשבון שהדרומי מתקרר מוקדם יותר מהצפוני כך שאולי גם זה שיקול.

ועוד דבר - מסכים עם אוהד לחלוטין, אל תבזבז זמן על קניית רכב בשביל חודש וחצי בקושי. תשכיר רכב, יעלה לך 1000 דולר אבל תרוויח לפחות 8 ימים של טיול וכאב ראש פוטנציאלי במקרה של תקלות בדרך. הרי בין כה וכה סביר להניח שתפסיד קצת כסף על המכירה ואז ההפרש בין השכרה למכירה הופך להיות חסר משמעות.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אני מסכימה עם אוהד תגובה ל - 2 06/07/2008 12:26 לתגובה קודמת
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1711 הודעות עד כה
לפי דעתי מי שלא מתכנן טרקים של יותר מיום אחד יכול להספיק לטייל בשני האיים. זה נכון שבאי הדרומי יש יותר מסלולים (לפחות יותר מסלולים מפורסמים) אבל נראה לי קצת חבל לעשות הרבה מאוד טיולי יום באי הדרומי ובכלל לא לראות את הצפוני, שהוא מאוד יפה גם. חודש ו-10 ימים זה כמעט 6 שבועות, נראה לי שחלוקה של 4 שבועות בדרומי ושבועיים בצפוני היא בסדר גמור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה לעמית!!!
להודעה הבאה:מתבלטת

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר